- 20 Ağustos 2015
- 6.512
- 15.675
- 248
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Kayinvalideye uzuldum.. kizi hizmetci gibi kullaniyormus. Gelini hicbir ise yaramiyor. Zaten diyor..
dikkatli okursanız burada kimse kayın validesine baksın dememiş, temelli evine alsın da dememiş.
Misafir olmak istemiş, olabilir oğlunu aramış oğlu alamam seni anne dese ne kadar incinir.
Benim erkek kardeşimde var annemin ihtiyacı olsa gelinimizden ona bakmasını istemek yerine kendim ilgilenirim, bir çok örnekte vardır buna. Kayın validemin ihtiyacı oluncada ilgilenirim, misafirim olmak için oğlunu aramasına gücenmem onun oğlu sonuçta benim evim olduğu kadar oğlunun da evi. Yani hepimiz yaşlanacağız ve merhamet güzel bir duygudur tavsiye ederim. kimse dört dörtlük değil sindiremeyeceğim ölçüde büyük bir şey olmadığı sürece saygıda kusur etmem, hatta sevdiğim adamı doğurup büyüttüğü için ekstra severim.
ben üzülmeye başladım iyiden iyiye kayınvalidelere, doğur, büyüt misafir olmak istemen bile konu olsun
bnmkiler arıyo o kadar da değil..4 yillik evliyim kv bi kere dahi arayip geleyim mi demez.hatta beni birak esime bile sormaz bi bakiyoruz cat kapi gelmis huy edindi.alisiyosun bi sure sonra
bnmkiler arıyo o kadar da değil..
ekmek var mı gelirken alalım diyolar
Selam kızlar.2 aylık bi bebeğim var.KV beni pek arayıp sormayan soğuk bi insandır.5 yıllık evliyim hiçbi zaman bi samimiyetimiz olmamıştır hep mesafeliyizdir.Kendisi kızı ve damadıyla yaşıyor eşinden ayrı, yıllardır kızının çocuğuna bakıyor.
Bebeğim ilk doğduğunda bi süre hastanede yattı.15 gün kadar.Hastaneden çıkardığımızın ertesi sabahı kontrole çağırmışlardı.Eşim dönüş yolunda bana haber dahi vermeden yol üstünden annesini aldı.Bi baktım elinde bavul.Bizde kalacakmış çocuğa bakmak için.Eşime kızdım ama sonradan anladım ki onun da haberi yok kalacağından, annesi bebeği görsün diye almış sadece annesini o da bavul hazırlayıp gelmiş.Neyse dedim üstünde durmadım zaten lohusaydım yardıma da ihtiyacım vardı.10-15 gün bizde kaldı toplamda (aralarda evine gidip yemek falan yaptı,zaten görümcem annesini bize göndermek konusunda gönülsüzdü çünkü kadına yıllardır hizmetçiliklerini yaptırıyolar kocasıyla).
Daha sonra kvnin bi hastane işi çıktı 10 gün kadar hastanede kaldı.Bu sürede 4-5 kez aradım, halini hatrını sordum ilgilendim kendimce.
Hastaneden çıktıktan sonra kendisi beni tek bir kez bile aramadı(hastanede de aramadı).Kızım sen de naptın,bebek iyi mi, bişeye ihtiyacın var mı demedi bi kere bile.Bize tekrar gelip kalmak için eşimi arayıp gel beni al diyip duruyor yine.Sanki ben eşek başıyım bu evde.Gelip tüm gün birlikte benle oturmayacakmış gibi lütfedip arayıp bi hal hatır sorup kızım müsait misin,şu gün gelmek istiyorum biraz kalıyım uygun mu demek yok.Kendince adam yerine mi koymuyo ora benim oğlumun evi ona mı sorcam diye düşünüyo napıyo artık.Ben de eşime “lütfedip bi kere bile arayıp sormadığı insanın evine de gelip tüm gün yüz yüze oturmasın, gelmesin istemiyorum” dedim.Ki her şeyin ötesinde, gerçekten de gelip kalmasına ihtiyacım kalmadı artık çünkü bebeğimle düzenimi kurdum.Zaten gelip bişey de yapmıyo.
Ya lütfen siz söyleyin ben mi kötü niyetliyim?yaptığı terbiyesizlik değil mi?ben mi çok şey bekliyorum anlamadım valla.
Not: arkadaşlar kvnin kendi evi var.Kızı onda kalıyo eşiyle birlikte, o kızında değil
eşler birbirlerine sormadan kimseye cevap vermsinler annesi gelmek istediği zaman eşiniz size sorup sormadığını sorsun neden ona sormuorsun desin bu kadar basitSelam kızlar.2 aylık bi bebeğim var.KV beni pek arayıp sormayan soğuk bi insandır.5 yıllık evliyim hiçbi zaman bi samimiyetimiz olmamıştır hep mesafeliyizdir.Kendisi kızı ve damadıyla yaşıyor eşinden ayrı, yıllardır kızının çocuğuna bakıyor.
Bebeğim ilk doğduğunda bi süre hastanede yattı.15 gün kadar.Hastaneden çıkardığımızın ertesi sabahı kontrole çağırmışlardı.Eşim dönüş yolunda bana haber dahi vermeden yol üstünden annesini aldı.Bi baktım elinde bavul.Bizde kalacakmış çocuğa bakmak için.Eşime kızdım ama sonradan anladım ki onun da haberi yok kalacağından, annesi bebeği görsün diye almış sadece annesini o da bavul hazırlayıp gelmiş.Neyse dedim üstünde durmadım zaten lohusaydım yardıma da ihtiyacım vardı.10-15 gün bizde kaldı toplamda (aralarda evine gidip yemek falan yaptı,zaten görümcem annesini bize göndermek konusunda gönülsüzdü çünkü kadına yıllardır hizmetçiliklerini yaptırıyolar kocasıyla).
Daha sonra kvnin bi hastane işi çıktı 10 gün kadar hastanede kaldı.Bu sürede 4-5 kez aradım, halini hatrını sordum ilgilendim kendimce.
Hastaneden çıktıktan sonra kendisi beni tek bir kez bile aramadı(hastanede de aramadı).Kızım sen de naptın,bebek iyi mi, bişeye ihtiyacın var mı demedi bi kere bile.Bize tekrar gelip kalmak için eşimi arayıp gel beni al diyip duruyor yine.Sanki ben eşek başıyım bu evde.Gelip tüm gün birlikte benle oturmayacakmış gibi lütfedip arayıp bi hal hatır sorup kızım müsait misin,şu gün gelmek istiyorum biraz kalıyım uygun mu demek yok.Kendince adam yerine mi koymuyo ora benim oğlumun evi ona mı sorcam diye düşünüyo napıyo artık.Ben de eşime “lütfedip bi kere bile arayıp sormadığı insanın evine de gelip tüm gün yüz yüze oturmasın, gelmesin istemiyorum” dedim.Ki her şeyin ötesinde, gerçekten de gelip kalmasına ihtiyacım kalmadı artık çünkü bebeğimle düzenimi kurdum.Zaten gelip bişey de yapmıyo.
Ya lütfen siz söyleyin ben mi kötü niyetliyim?yaptığı terbiyesizlik değil mi?ben mi çok şey bekliyorum anlamadım valla.
Not: arkadaşlar kvnin kendi evi var.Kızı onda kalıyo eşiyle birlikte, o kızında değil
Gerçekten çok takdir ettim sizi. Dediğiniz çok doğru sorun “aile” olamamaktan kaynaklanıyor. Damat kızın ailesiyle aile kurabiliyor (karşılıklı olarak elbette) ama gelin erkeğin ailesiyle bir türlü aile olamıyor (yine karşılıklı tabii). Aile olmayıp aile olmanın gereklerini yerine getirmede de zorlanıyor iki taraf. Toplumsal bilinçaltımız gelin-kaynanaya dair bunca olumsuzluklarla doluyken gerçek bir aile olmak pek mümkün görünmüyor sanırım.Aranızda samimiyet olmadığı için sorun yapıyorsunuz. Keşke daha sıcak bir ilişki kurabilmiş olsaydınız. Benim kv ve kp im haber vermeden gelirler bir kaç gün kalırlar. Ben hiç sorun etmem aksine o rahatlığı hissettirdiğim için sevinirim bile. Aileyiz sonuçta oğullarının evi. İleride ben de kızlarımın evine bu rahatlıkla gitmek isterim. Bence siz de takılmayın.
Fikir almak için açılan konunun başlığı benmi tuafim kv olmaz. siz soru sormussunuz herkeste kendince cvp vermiş ama sizin istediğiniz cvp gelmiyince konu tatismaya dönmüş bukadar basit.onunze gelene okuduğunuzu anlamiyormusunuz yazmışsınz bence siz ne yazdiginizi anlamamissiniz.Tek tek cevap veremicem.Bazı arkadaşlar sen nasıl kvye evime gelmesin diyebilirsin, ne ayıp, böyle davranamazsın vs demişler hatta senin “haddine mi” diyenler bile olmuş.Arkadaşlar siz kendinizi mi saksı olarak görüyosunuz yoksa ben mi kendimi çok yükseklerde görüyorum çözemedim.Ne demek diyemezsin?bal gibi derim ve gelemiyo da evime.Çünkü burası benim yaşadığım ev, benim düzenim, 2 aylık bebeğimle kurduğum bi rutinim var ve kimseyi de istemiyorum.Ben komşu hatice teyzenin düzenine mi müdahale ediyorum?kendi evinizin içine girip çıkacak biriyle ilgili fikrinizi söyleyemiyosanız sizin için üzüldüm açıkçası.
Bi de olay çok fazla kv üzerine döndü ama yine de söyleyim.Ben bana bu şekilde davranan, yani hiçbi zor zamanımda aramayan sormayan, ilgilenmeyen sonra da böyle çat kapı yapmaya kalkan hiçkimseyi evime almam zaten.Bu benim ailem arkadaşlarım için de geçerli.KVye özel kastım yok yani.
Ayrıca tekrar diyorum, oturmaya gelmek için beni aranası gerekmez.Kalmak için araması gerekir o da izin almak maiyetinde değil nezaket göstermek için.
Yani açıkçası kendisine bu şekilde davranılmasından rahatsız olmayan maalesef pek çok insan gördüm burda.Bence bu değersiz hissettiren bi hareket ve pek çok insanın kendini bu muameleye reva görmesi de üzücü.Ben bi gelinden önce bi insan olarak değer görmeyi, adam yerine konmayı hak ettiğimizi düşünüyodum halbuki.2 dakika sürecek nezaketen yapılan bi konuşma çok şeyi değiştirebilir ama 21.yyda onca iletişim aracı varken evine gidip yatacağın insana telefonu yokmuş muamelesi yapmak normalse ben bişey demiyorum zaten.
Dediğim gibi konuyu tartışmak için değil fikir almak için açtım.Fikrini paylaşan herkese teşekkürler...
4 yillik evliyim kv bi kere dahi arayip geleyim mi demez.hatta beni birak esime bile sormaz bi bakiyoruz cat kapi gelmis huy edindi.alisiyosun bi sure sonra
Hep o beni aramadı sormadı diyorsunuz siz o kadını neden aramadınız hastane dönenimde 4-5 kere aramışsınız sonrasında nasılsın nasıl olsun ne yapıyorsun diye aramamışsınız büyüklerde aranmak sorulmak ister sizin istediğiniz gibi. Siz bir kere çağırsaydınız anne gel kal buyur istediğin zaman diye. Hep ben aranmalıyım tavrındasınız.
Siz de götürebilirdiniz çocuğunuzu. Ayrıca görümcen için sömürüyorlar kaynanamı demek yakışıksız bir tabir. Kadı zaten tek başına ne güzel kızı damadı aynı evde yalnız bırakmıyorlar o da onun çocuğuna bakıyor görümce de çalışıyor herhalde ne var ki bunda. Gelsin torununu görsün. Fazla kalamaz zaten.
Daha 2 aylıkmış bebeğiniz zaten çok uzun bir zaman değil aramadı sormadı demek için kısa bir zaman zaten yeni doğum yaptığında gelmiş şimdi de geliyor yani ilgisiz değil demek ki ama çağırmazsanız o da oğluyla iletişim kurar eşinizde annem gelmek istiyor demiştir zaten.
Aslında ben çat kapı gelen misafirden nefret eden bir insanım. Ama "misafir" diyorum eşimin annesi ve babası bu kategoride değil. Yeri gelir evim dağınık kirli olur, evde yemek olmaz yemeklik malzeme bile olmaz. Kv.in durumu fark edip bana çaktırmadan markete gidip erzak aldığını bilirim aldıklarını birlikte pişirir birlikte yeriz. Elbette her iki tarafında davranışları önemli. Biraz da empati kurmak gerekiyor biz de böyle genç kalmayacağız.Gerçekten çok takdir ettim sizi. Dediğiniz çok doğru sorun “aile” olamamaktan kaynaklanıyor. Damat kızın ailesiyle aile kurabiliyor (karşılıklı olarak elbette) ama gelin erkeğin ailesiyle bir türlü aile olamıyor (yine karşılıklı tabii). Aile olmayıp aile olmanın gereklerini yerine getirmede de zorlanıyor iki taraf. Toplumsal bilinçaltımız gelin-kaynanaya dair bunca olumsuzluklarla doluyken gerçek bir aile olmak pek mümkün görünmüyor sanırım.
esınızı araması gayet normal zaten mesafelıyız demısınız bır durum oldugunda benım eılem benı esımınkı de esımı arar, bız sadece bırbırımıze haber verırız ama her daım ıkı tarafında aıle uyelerı gelır gıder kımse sorun etmez bunu... ansızın gelen bıle olmustur saglık nedenıyel falan...Selam kızlar.2 aylık bi bebeğim var.KV beni pek arayıp sormayan soğuk bi insandır.5 yıllık evliyim hiçbi zaman bi samimiyetimiz olmamıştır hep mesafeliyizdir.Kendisi kızı ve damadıyla yaşıyor eşinden ayrı, yıllardır kızının çocuğuna bakıyor.
Gelse suç gitse suç. Benim kayınvalidem ve görümcem de eşimi ararlar altında hiçbir şey aramam. Benim ailem de beni arar nedir yani. Gelince kızıyorsunuz gidip sesi çıkmayınca kızıyorsunuz. Kayınvalideler hep mi öcü anlamadım ki. Aramadıysa siz arayın her şeyin altında kötü niyet yoktur biraz da böyle düşünün.
Ne alakasi var hanimefendi acima hissiyatini birtek sizemi soyleyeyim yada size siz supersinizmi diyeyim. Gorumceyimi kotuleyeyim. Yazmissiniz bende yorum yaptim. Birisi hizmetci gibi kullaniyor. Sizde birise yaramiyor. Ben cocuguma bakiyorum yazmissiniz.Ne işe yaramam gerekiyodu, kızının hizmetçi gibi kullandığı kvyi eve alıp hizmetçiliğini ben yapsam iyi bi insan olurdum sanırım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?