• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi tuhafım kv mi

Demek ki kafalar böyle yahu anlamış olduk :) o değilde kayınvalide olunca bizde mi böyle olucaz acaba :) oğlumun evine giderken kimseye sormam diyor :) bizim annelerimiz niye ararken bile çekiniyor o zaman. Bizimkiler ana değil mi
Valla benimkiler belki 3 kere falan gelmiştir :70: aynı şehirdeyiz ben giderim genelde eşimde bende zorla gel diyoruz gelmiyorlar :27: kvdemlerden de hiç şikayetçi değilim şükür çok iyi anlaşırız aramadan gelmezler ki zaten biz çağırırız aramaya gerek olmuyor ama burcu haklı bende çat kapı insanları hiç sevmem.
Oğluşumun evi giderim kimene :63::63:

Ben bu konuya takilmayi mantikli bulmuyorum.
Benim anam babam da gelecekleri zaman eşimi aramiyorlar ki. E onun anasi babasi da beni aramadığında sorun yaratmıyorum. Herkes de böyle yapmalı bence. Ama olay kadınların ego savaşına dönüşüyor.
Sonucta esim musait mi degil mi, ister mi istemez mi ben bilirim ve ona gore yönlendiririm ailemi. Ama eşim annemle babama hayir bu aralar pek canim istemiyor, gelmeyin diyemez. Tersi durumda da benim icin gecerli. Ben simdi kvme hayir musait degilim diyemem ama eşim bir seyler uydurabilir.
Bu yuzden daha bile avantajli buluyorum bu durumu. Biz planlıyoruz, ona gore herkes kendi ailesini erteliyor ya da davet ediyor.
Eşler bu konularda birlik oldugu surece bence bir onemi yok kimin arandiginin.

Selam kızlar.2 aylık bi bebeğim var.KV beni pek arayıp sormayan soğuk bi insandır.5 yıllık evliyim hiçbi zaman bi samimiyetimiz olmamıştır hep mesafeliyizdir.Kendisi kızı ve damadıyla yaşıyor eşinden ayrı, yıllardır kızının çocuğuna bakıyor.

Bebeğim ilk doğduğunda bi süre hastanede yattı.15 gün kadar.Hastaneden çıkardığımızın ertesi sabahı kontrole çağırmışlardı.Eşim dönüş yolunda bana haber dahi vermeden yol üstünden annesini aldı.Bi baktım elinde bavul.Bizde kalacakmış çocuğa bakmak için.Eşime kızdım ama sonradan anladım ki onun da haberi yok kalacağından, annesi bebeği görsün diye almış sadece annesini o da bavul hazırlayıp gelmiş.Neyse dedim üstünde durmadım zaten lohusaydım yardıma da ihtiyacım vardı.10-15 gün bizde kaldı toplamda (aralarda evine gidip yemek falan yaptı,zaten görümcem annesini bize göndermek konusunda gönülsüzdü çünkü kadına yıllardır hizmetçiliklerini yaptırıyolar kocasıyla).

Daha sonra kvnin bi hastane işi çıktı 10 gün kadar hastanede kaldı.Bu sürede 4-5 kez aradım, halini hatrını sordum ilgilendim kendimce.

Hastaneden çıktıktan sonra kendisi beni tek bir kez bile aramadı(hastanede de aramadı).Kızım sen de naptın,bebek iyi mi, bişeye ihtiyacın var mı demedi bi kere bile.Bize tekrar gelip kalmak için eşimi arayıp gel beni al diyip duruyor yine.Sanki ben eşek başıyım bu evde.Gelip tüm gün birlikte benle oturmayacakmış gibi lütfedip arayıp bi hal hatır sorup kızım müsait misin,şu gün gelmek istiyorum biraz kalıyım uygun mu demek yok.Kendince adam yerine mi koymuyo ora benim oğlumun evi ona mı sorcam diye düşünüyo napıyo artık.Ben de eşime “lütfedip bi kere bile arayıp sormadığı insanın evine de gelip tüm gün yüz yüze oturmasın, gelmesin istemiyorum” dedim.Ki her şeyin ötesinde, gerçekten de gelip kalmasına ihtiyacım kalmadı artık çünkü bebeğimle düzenimi kurdum.Zaten gelip bişey de yapmıyo.

Ya lütfen siz söyleyin ben mi kötü niyetliyim?yaptığı terbiyesizlik değil mi?ben mi çok şey bekliyorum anlamadım valla.

Not: arkadaşlar kvnin kendi evi var.Kızı onda kalıyo eşiyle birlikte, o kızında değil
Hastanede o yatarken gidip görmemişsiniz diye sanırım o hareketi yapmış sizin yerinizde olsam gelmesine ses çıkarmaz o yokmuş gibi davranırdım evde.

Konus sahibi bence cok haklisin.

Kv gelsin yemege kadar kalsin bile istemem. Sebebi devamli eskiyi acar bagira bagira konusur ni afra bi tafra, nerde ne eksigim var, neresi daginik, nereyi temizlemisim neresi pis acigimi arar, 10 yildir olan evimin düzenine karismaya calisir. Yedigi tabagi dahi kaldirmaz is yapsin demiyorum gerci ben ama bi insan bi yere gitti mi yedigi sofrayi toplamaya yardim eder en azindan. Bu liste daha uzar gider.

Annem gelse evimi temizler, camasirimi, bulasigimi ne gerekiyorsa yapar. Buzluguma yemek hazirlar koyar. Torunuyla ilgilenir, damadina saygi duyar, el degilde kendi cocugu gibi davranir. Bu liste de uzar gider. Ama aradaki fark belli olmustur umarim.

böyle yorumlar gördükçe yalnız değilmişim diyorum aynısı bende de var ne zaman gelse açık arar şurası pis burası böyle diye kendince pislik çıkarır eşimle bizi birbirimize takar öylece rahat eder .Huzurumuzu kaçırdığını görmeden evine de dönmez en başarılı oldugu konudur

Kötü niyetli olan sen değilsin eğer iyimser olmaya devam edersen o kızına hizmetçi olan kaynanan seni kendi evinde köle eder düzenini bozar anlamazsın. Mesafeni baştan koy verdiği değerin karşılığını alsın ki seninde canın yanmasın.

Cokta tuhaf degil.vicik vicik bir insan degilmis en azindan kokup bulasmiyor.
Oglunu aramasida normal geliyor bana.
Benim annem bana geleceginde nasil beni ariyorsa onun anneside onu aramali.
Burada esiniz annesine diyebilmeli x e sorayim ne zaman musaitse o zaman gelir alirim anne diye

Aklıma şey geldi acaba telefon kullanmayımı bilmiyor:KK48: benim babaannem de kullanamaz mesela kadını öyle bir alıştırmışlar ki pazara çıksak birbirimizi kaybedebiliyoruz ne telefon biliyor ne bir yere gitmeyi... bir yeri aramak istese yanında kim varsa ona arattırır her şeyde geri planda durur. anneannem ise her yere girer çıkar yaşları aynı ikisininde. bazı eskiler öyle oluyor

Kayınvalideye üzülenlere anlam vermedim.

Kadın kızı ve damadına yeter kendi evinize gidin diyemiyor ama kahrını gelin çeksin demek çok mantıklı zaten.
Gelin hiç bir işe yaramak zorunda değil.

Kız annesi ve erkek annesi arasında "erkek" doğurmuş olmanın statü farkı mı var?( Kv.ler ben erkek anasıyım deyip oğluşunun hizmmetçisi olarak gördüğü geline kötü davrananlar; kızı olunca üzülen tipler bence)

Mesela benim erkek kardeşim yok 4 kızız. Yazık bakacak, işe yarayacak, hizmet edecek, canını okuyabileceği bir gelini yok.
Vah vah anam bir erkek doğuramamış diyeceğiz?
Kim bakacak anneme?( gelini olsa bile baktırmam, lafını etmem)
Damatları mı? Hangi damat bakar?
Bakmaz. (Gelin niye bakmak zorunda olsun bu mantıkla?)
Eee ortada mı kalacak annem?
Hayır biz varız.
O yüzden kv hasta olsa bile bakmam sorumluluğunu almam.
Evimde kalamaz. (Benim annemde öyle gelip temelli kalamaz.)
Kv kıyasla annem ah hastayım canım yandı derse arkama bakmadan -kv görmez gözüm- annemin yanına giderim. Kv kimmiş? Oğlu kızı gidecek bakacak. Gerekirse alışverişi yapacak. Gerekirse evini temizleyecek temizlettirecek.

Herkes kendi anasına babasına baksa sorun kalmayacak.

Not: yardımcı olmak ve sorumluluk almak çok farklı. Hiç bir gelin kv bakmak zorunda değil. Vicdanen hasta birine yardım etmek başka komple bakımını üstlenmek başka.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acıdım kadına gerçekten ,insanlar ne kadar fesat olmuş oğlunun evine gelmek istemisinin altında nekadarda çok şey aranmış.kizinin evinde kalıyor kendini mejbur hissedip işinize yapıyordur.normal bişey bu işe yaramak istiyodr.sizdede sanki sürekli kaliyomus gibi abartmissiniz.sizi aramasını çokta onemsediginizi düşünmüyorum şahsen.arasada onun için konu acardiniz .sizinde çocuğunuz var bence biraz merhamet li olun ona göre davranin.oglunu özlemiştir gel beni al demiştir ne var bunda kalsın biraz hizmet edin sizde birşey kaybetmezsiniz.

Ne diyeyim. Ben çok iyi niyetliyim demekki. Evinde bile huzuru olmayan birine gel kal derim ben 1 hafta 10 gün. Her şekilde gel derim. Her şekilde gelme denmesini yadırgarım, tuhaf bulurum. Kocası olmayan bi kadının tek yakını çocuklarıdır. Onlardan da hayır gelmiyorsa bu insanlar niye emek veriyor ki?
+1

Ben beni arayıp sorsun demedim hiç aramasa sormasa da bence bi sorun yok ama bu kadar umursamadığı dış kapının mandalı muamelesi yaptığı birinin evine de gidip kalmasın o zaman dedim sadece.Gelmek için aramasına gerek yok zaten kalmak için aramasına gerek var çünkü bu evde yaşayan benim hazırlığını
Kayınvalideye üzülenlere anlam vermedim.

Kadın kızı ve damadına yeter kendi evinize gidin diyemiyor ama kahrını gelin çeksin demek çok mantıklı zaten.
Gelin hiç bir işe yaramak zorunda değil.

Kız annesi ve erkek annesi arasında "erkek" doğurmuş olmanın statü farkı mı var?( Kv.ler ben erkek anasıyım deyip oğluşunun hizmmetçisi olarak gördüğü geline kötü davrananlar; kızı olunca üzülen tipler bence)

Mesela benim erkek kardeşim yok 4 kızız. Yazık bakacak, işe yarayacak, hizmet edecek, canını okuyabileceği bir gelini yok.
Vah vah anam bir erkek doğuramamış diyeceğiz?
Kim bakacak anneme?( gelini olsa bile baktırmam, lafını etmem)
Damatları mı? Hangi damat bakar?
Bakmaz. (Gelin niye bakmak zorunda olsun bu mantıkla?)
Eee ortada mı kalacak annem?
Hayır biz varız.
O yüzden kv hasta olsa bile bakmam sorumluluğunu almam.
Evimde kalamaz. (Benim annemde öyle gelip temelli kalamaz.)
Kv kıyasla annem ah hastayım canım yandı derse arkama bakmadan -kv görmez gözüm- annemin yanına giderim. Kv kimmiş? Oğlu kızı gidecek bakacak. Gerekirse alışverişi yapacak. Gerekirse evini temizleyecek temizlettirecek.

Herkes kendi anasına babasına baksa sorun kalmayacak.

Not: yardımcı olmak ve sorumluluk almak çok farklı. Hiç bir gelin kv bakmak zorunda değil. Vicdanen hasta birine yardım etmek başka komple bakımını üstlenmek başka.
dikkatli okursanız burada kimse kayın validesine baksın dememiş, temelli evine alsın da dememiş.
Misafir olmak istemiş, olabilir oğlunu aramış oğlu alamam seni anne dese ne kadar incinir.
Benim erkek kardeşimde var annemin ihtiyacı olsa gelinimizden ona bakmasını istemek yerine kendim ilgilenirim, bir çok örnekte vardır buna. Kayın validemin ihtiyacı oluncada ilgilenirim, misafirim olmak için oğlunu aramasına gücenmem onun oğlu sonuçta benim evim olduğu kadar oğlunun da evi. Yani hepimiz yaşlanacağız ve merhamet güzel bir duygudur tavsiye ederim. kimse dört dörtlük değil sindiremeyeceğim ölçüde büyük bir şey olmadığı sürece saygıda kusur etmem, hatta sevdiğim adamı doğurup büyüttüğü için ekstra severim.
ben üzülmeye başladım iyiden iyiye kayınvalidelere, doğur, büyüt misafir olmak istemen bile konu olsun

Kim ne derse desin hiç kusura bakmayın görümcenizi kıskanıyorsunuz ve kayınvalidenize tahammülünüz yok
Neden oğluşunuzun evine giderken izin almıyorsunuz orası sizin eviniz olmuyor farkındasınız heralde gene izin almak demiyelimde destur almak diyelip çat kapı giderim ben ya nasıl bir düşüncedir bu :işsiz: sizinde oğlunuzun evine söylemeden gitmeniz büyük saygısızlık

Keşke biraz daha dikkatli okusanız mesajı
Kadın zaten aramış oğlunu yeterli değil mı illa gelinini arayıp da yalvaracak mı ne olur size gelebilir mı yim diye.?

Acıdım kadına gerçekten ,insanlar ne kadar fesat olmuş oğlunun evine gelmek istemisinin altında nekadarda çok şey aranmış.kizinin evinde kalıyor kendini mejbur hissedip işinize yapıyordur.normal bişey bu işe yaramak istiyodr.sizdede sanki sürekli kaliyomus gibi abartmissiniz.sizi aramasını çokta onemsediginizi düşünmüyorum şahsen.arasada onun için konu acardiniz .sizinde çocuğunuz var bence biraz merhamet li olun ona göre davranin.oglunu özlemiştir gel beni al demiştir ne var bunda kalsın biraz hizmet edin sizde birşey kaybetmezsiniz.

Okumanız yok sanırım oraya ekstra olarak not bile yazdığım halde hala gelmiş kızının evinde kalıyo yazıyosunuz.Hee evet arasa ona da konu açardım.Laf anlatamicam siz kendi kvnizle öyle yaparsınız.

Bence haksizlik etmissiniz.

Belki bunaldi belki damadi kalbini kirdi ya da kizi. Birkac gun dinlenecek yer ariyor.

Belki sizden cekiniyor mesafelisiniz diye sormaya utaniyor

Sık sık gelmiyormus zaten ne olur gönlü olsa hasta yasli kadinin. Kalacağı kaç gün zaten. Siz de anne olmussunuz yaslanacaksiniz. Empati sifir bence sizde.

Benden çekindiği için mi beni aramadan geliyor :) peki yorumunuz için teşekkür ederim

Kayınvalidenize çok üzüldüm açıkçası

onu hizmetçi gibi kullanan bir kızı ve karısının evime gelmesin diyen bir oğlu var
Bu kadın elden ayak dan düşse ne yapacaksınız.?
Kim bakacak kolu komşu mu.?
2017 deyiz ve bakıyorum çoğu gelin kayınvalide sin den aciz nefret eder tahammülü olmayan lar 25-30 yıl sonrasını düşünemiyorum bile :KK12:
Sizi yargılamak benim haddim değil herkesin düşüncesi kafa yapısı vicdani farklı dır, çok merak ediyorum kayınvalide niz herşeyinize karışan herşeye bahane bulan laf eden huzur bozan olsaydı ne yapardınız heralde büyük ihtimalle kocanızı onun nüfusun dan sildirirdiniz :silah:
Yapmayın lütfen o eşinizin annesi onu dünyaya getiren insan bugüne kadar ona bakmış büyütmüş bir kadın ve sizde kadınsınız sırf sizi aramadı diye eşinize söyle gelmesin demeniz benim evim de kalamaz yemeğini yer yatıya kalmadan gider diyemezsiniz çok ayıp şeyler bunlar ortada büyütülecek birşey yok
Ama isterseniz kayınvalideniz le konuşabilirsiniz bu konuyu anne beni aramaman kırdı beni üzüldüm diyebilirsiniz bu düşünce ve tavrınız çok yanlış.

Yine de sizin bileceğiniz iş ister alın evinize ister almayın ister saygı gösterin ister göstermeyin beni ilgilendirmez hatta bu konuya yorum yapan hiç kimseyi ilgilendirmez biz sadece kendi düşüncelerimizi söylüyoruz siz kendi bazı yorumlar var ki büyük saygısızlık kimse kimsenin kaç kitap okuduğuna ne mezunu olduğuna bilgisine yorum yapmasın saygılı bir şekilde tartışamıyor sanız yorum da yapmayın lütfen.

Okumanız yok sanırım oraya ekstra olarak not bile yazdığım halde hala gelmiş kızının evinde kalıyo yazıyosunuz.Hee evet arasa ona da konu açardım.Laf anlatamicam siz kendi kvnizle öyle yaparsınız.
Ne fark eder o kızının evinde yada kızı onun evinde sonuçta kadınn eşi yok .aynen öyle yapıyorum kendi kv ne vicdan merhamet diye birşey var benim kayinvalideminde eşi yok .ben eşimden daha çok özen gösteririm sevdiği şeyleri hazırlar cagirirm. Eşime beni niye aramamis asla demem .eşim arayıp annm gelckmis dediğinde benim tek düşüncem ne yapsam da yedrsem olur.dusunce farkı tabi .burya konu açıp herkesin haklısın haklısın demeleri sizi gaza getirebilir ama kv herkesin kanayan yarası olduğu için böyle yorum çok oluyor tabi ama sizin kv sizle bı alakası yok.gelmk istemesi çok normal.bizde bir laf var ingildiyenin yanına baş koymak diye sizde aynen öyle yapıyorsunuz.

Back