- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.202
- 598
- 40
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
çünkü kadına yıllardır hizmetçiliklerini yaptırıyolar kocasıyla).
Ne alakasi var hanimefendi acima hissiyatini birtek sizemi soyleyeyim yada size siz supersinizmi diyeyim. Gorumceyimi kotuleyeyim. Yazmissiniz bende yorum yaptim. Birisi hizmetci gibi kullaniyor. Sizde birise yaramiyor. Ben cocuguma bakiyorum yazmissiniz.
Ben zaten direk size yazdım ben izin almadan giderim diyen sizsiniz çünkü aman öyle yapın malum şehzade anasısınız bi erkek siz doğuruyorsunuzKim ne derse desin hiç kusura bakmayın görümcenizi kıskanıyorsunuz ve kayınvalidenize tahammülünüz yok
Keşke biraz daha dikkatli okusanız mesajı
Kadın zaten aramış oğlunu yeterli değil mı illa gelinini arayıp da yalvaracak mı ne olur size gelebilir mı yim diye.?
Ben zaten direk size yazdım ben izin almadan giderim diyen sizsiniz çünkü aman öyle yapın malum şehzade anasısınız bi erkek siz doğuruyorsunuz
Evet mum gibiyim nerden bildinHani kitap kitap dediniz ya keşke biraz okumuş olsaydınız o kitaplar dan tarih bilginiz olurdu belki de
Hanım efendi dikkat li okursanız yorumları kadın zaten aramış oğlunu neden beni aramadı tribi ve dönüp de kocasına gelmesin demesi sizin için normal olabilir ama benim için (anormal) bir durum dur
Sizin aileniz geldiği zaman eşiniz den yazılı izin kağıdı felan mı alıyor.? Yada evine her gelen kişi kalkıp da eşini de aramak zorunda mı.? Ki burada bir anne den bahs ediyoruz yaşlı bir kadın dan bahs ediyoruz ben eminim ki kadın art niyet olmadan oğlunu aramıştır heralde bilse gelinin bu kadar tribe bağlayacağını gelemez efendim bu eve diyeceğinizaten gelmez
Herkesin yaşantısı farklıdır siz kendinize bu üslup ve davranışları yakıştırıyorsanız size kalmış birşeyben asla eşime gelmesin diyemem kendime yakıştırmam bunu siz diyebiliyorsanız bravo
Heralde eşiniz anneniz gelmesin dese eliniz de oklavasen kim oluyorsun be adam naraları atardınız sakın demeyin ki arıyor yada gelince hizmeti ben yapıyorum beni aramak zorundalar böyle bir dünya yok bence fazla tv dizi felan izlemeyin hayat orada yaşanan gibi bir yer değil ve bizde osmanlı dönemin de yaşamıyoruz izin almadan şehzadeni felan göremiyor sun yani muhteşem yüzyılda izlediğiniz gibi
Eşinizin annesine saygı göstermiyor saniz eminim ki eşiniz de sizin annenize göstermiyor dur ve bu yüzden size tuhaf gelmiyo bu tavır lar
Herkesin düşüncesi kendine dir efendim hayat sizin baktığınız pencere den göründüğü gibi değil siz burada ahkam kesiyorsunuz ama eminim eşiniz ve ailesi karşısında mum gibisiniz dir
Evet mum gibiyim nerden bildinsizin hayatınızda size saygı göstermeyen insanlar olabilir o sizin probleminiz ben alışık değilim
Ayrıca ilk yorum yapanlardan biriyim ben zaten beni arasınlar derdinde değilim ama eşim bibiylede konuşalım döneriz der ha tabi bir kadın kendinin aranılmasını istiyorsa oda nirmal çünkü evin idaresi kadındadır bana kimse çat kapı gelemez bir kaç gün önceden haberim olur ister beni arasınlar işter eşimi istedikleri gibi hop diye gelemezler
Hani kitap kitap dediniz ya keşke biraz okumuş olsaydınız o kitaplar dan tarih bilginiz olurdu belki de
Hanım efendi dikkat li okursanız yorumları kadın zaten aramış oğlunu neden beni aramadı tribi ve dönüp de kocasına gelmesin demesi sizin için normal olabilir ama benim için (anormal) bir durum dur
Sizin aileniz geldiği zaman eşiniz den yazılı izin kağıdı felan mı alıyor.? Yada evine her gelen kişi kalkıp da eşini de aramak zorunda mı.? Ki burada bir anne den bahs ediyoruz yaşlı bir kadın dan bahs ediyoruz ben eminim ki kadın art niyet olmadan oğlunu aramıştır heralde bilse gelinin bu kadar tribe bağlayacağını gelemez efendim bu eve diyeceğinizaten gelmez
Herkesin yaşantısı farklıdır siz kendinize bu üslup ve davranışları yakıştırıyorsanız size kalmış birşeyben asla eşime gelmesin diyemem kendime yakıştırmam bunu siz diyebiliyorsanız bravo
Heralde eşiniz anneniz gelmesin dese eliniz de oklavasen kim oluyorsun be adam naraları atardınız sakın demeyin ki arıyor yada gelince hizmeti ben yapıyorum beni aramak zorundalar böyle bir dünya yok bence fazla tv dizi felan izlemeyin hayat orada yaşanan gibi bir yer değil ve bizde osmanlı dönemin de yaşamıyoruz izin almadan şehzadeni felan göremiyor sun yani muhteşem yüzyılda izlediğiniz gibi
Eşinizin annesine saygı göstermiyor saniz eminim ki eşiniz de sizin annenize göstermiyor dur ve bu yüzden size tuhaf gelmiyo bu tavır lar
Herkesin düşüncesi kendine dir efendim hayat sizin baktığınız pencere den göründüğü gibi değil siz burada ahkam kesiyorsunuz ama eminim eşiniz ve ailesi karşısında mum gibisiniz dir
Artık okuduğunuzu anlamadığınıza emin oldum.Kadın beni hiçbi önemli olayda hiçbi zaman aramıyor dedim.Sırf buraya gelmek için beni aramadığından ziyade yokmuşum gibi ta tanıştığımız ilk günden beri tek bi kez arayıp hastalıkta doğumda lohusalkta kızım iyi misin bişeye ihtiyacın var mı demedi dedim.Bu yüzden de bu kadar önemsemediği birinin evine de gelip oturmasın o zaman dedim.Gerçekten ya algınızda bi sorun var ya da polemik yaratmak için cümleleri bilerek istediğiniz gibi yorumluyosunuz.
Onun buraya gelip gelmemesinde tabii ki söz hakkım olacak çünkü birincisi onla tüm gün ben oturucam ikincisi de eşler bişeylere birlikte karar verirler sizin evliliğinizde devamlı yönetilen konumunda olmanız burda evliliğinde fikir beyan edebilen insanlara nefret kusmanıza sebep oluyor maalesef, sizin için üzüldüm.
Saygı denilen şey de karşılıklıdır, yok saydığınız kişiye saygı göstermiyosun demektir.O zaman karşılığı da ona göre olur ki kimsenin 2 aylık bebekle yatılı misafir kabul etmek istememesi gene de saygısızlık değildir.
Daha önce de söylediğim gibi, nezaket sahibi olmam görgülü ve vizyon sahibi olmayı gerektirir.Çat kapı eve gitmek bundan kaç yıl öncenin köy kasaba adetleri.O yüzden neden bahsettiğimi bile anlayamamış olmanıza şaşırmadım zaten.
Evim de alınan bütün kararlar ortak alınanlar dir yaşadığım hayatı bilmeden konuşmanız tuhaf.
Kayınvalidenize o sıcaklığı verdiniz mı hiç acaba.? Hasta olduğunuz da aramadı ise doğum yaptığınız da yanınız da olmadı ise evet bu konu da suçlu dur
Doğum sürecim de sonrasında bana çok yardımcı oldu eşimin ailesi ve her konu da. Su an tekrar hamileyim ve hergun arayıp canın ne istiyor diye sorarlar evlerine gittiğim de ne yapalım ne yemek istersin diye sorarlar allah razı olsun
Kayınvalide ile aranız da olan ilişki beni ilgilendirmez demek istediğim şey su evinize gelmez istediğin de eşinize hayır gelmesin demeniz kırıcı konu başlığınız tamamen tuhaf o eşinizin annesi kayınvalidem tuhaf mı diyemezsiniz
Polemik yaratmak tartışmak değil amacım yapsam da ne tür bir kazancım olacak sadece düşünceleri mı söylüyorum bence biraz tahammül ve sabrınızı genişletin.
Artık okuduğunuzu anlamadığınıza emin oldum.Kadın beni hiçbi önemli olayda hiçbi zaman aramıyor dedim.Sırf buraya gelmek için beni aramadığından ziyade yokmuşum gibi ta tanıştığımız ilk günden beri tek bi kez arayıp hastalıkta doğumda lohusalkta kızım iyi misin bişeye ihtiyacın var mı demedi dedim.Bu yüzden de bu kadar önemsemediği
İşte o öyle değil bazı şeyler bu noktaya geliyosa sebebi var.Ben bana insanlık gösterildiği halde böyle davranmıyorum yani.Bütün gün evime kurulup benle tek kelime etmiyor zaten burda da torunuyla oynayıp bütün ev işlerini de bana yıkıyor.Ben de hem bebeğimden ayrı kalıyorum hem de köle gibi evin yemeği temizliği vsyle uğraşıyorum.Kendi evinde kızıyla damadına hizmetçilik yapan kadın buraya gelince prenses gibi kenara çekilip hizmet bekliyor.Dediğim gibi bana yokmuşum muamelesi yapıyor her zaman da böyleydi.Ben de o zaman gelmesin benden bu kadar nefret edip yok sayıyosa evimde ne işi var dedim konu bundan ibaret.
Benimkilere ogretemedim malesefbnmkiler arıyo o kadar da değil..
ekmek var mı gelirken alalım diyolar
Ben yan komsuya gitsem ararim kac saat oncesinden kac defa kapida kaldilar ama ailece oyleler.ne gorumcem ne kayinlarim aramaz.biz gidince israrla ariyorum belki anlarlar diye ama yokyıllarca uğraştım o huylarından vaz geçirmek için ama sonunda başardım , ben anneme habersiz gitmem değilki kv bana habersiz gelecek ,
Anladım
Bizde durumlar böyle değil evet benim kayınvalidem de beni çok sık aramaz sormaz ama başım sıkıştığı zaman yardım ederler hem kendisi hemde kızları
Benim demek istediğim sadece şu siz gelmesin dediginiz de eşiniz eminim ki üzülmüştür bence kayınvalideniz ile konuşmayı deneyin kırıldığınız şeyleri söyle yin ben kırıldığım da ya kendisine söylerim yada eşime anlatırım kendi söyler ikincisi de tekrar etmez
İnsan birşey yaptığı zaman karşılığını elbette bekler haklisiniz bu konu da siz yine de ona karşı iyimser olun en azından kendi huzurunuz için bunu yapın
Kırıldığımı da söylemek istemiyorum çünkü kendisi arkadaşı bile hasta olduğunda arayıp sorup ilgilenen bi insan hatta tuhaf olabilir ama benim annemi babamı bile hastalıklarında falan arar tek kası bana olduğundan bilmediği için yaptığını düşünmüyorum.Fikirleriniz için teşekkürler zaten eninde sonunda eşim için katlanıcam.
Cnm benim, senin gene kayınvaliden hiç değilse annesi dersin.Selam kızlar.2 aylık bi bebeğim var.KV beni pek arayıp sormayan soğuk bi insandır.5 yıllık evliyim hiçbi zaman bi samimiyetimiz olmamıştır hep mesafeliyizdir.Kendisi kızı ve damadıyla yaşıyor eşinden ayrı, yıllardır kızının çocuğuna bakıyor.
Bebeğim ilk doğduğunda bi süre hastanede yattı.15 gün kadar.Hastaneden çıkardığımızın ertesi sabahı kontrole çağırmışlardı.Eşim dönüş yolunda bana haber dahi vermeden yol üstünden annesini aldı.Bi baktım elinde bavul.Bizde kalacakmış çocuğa bakmak için.Eşime kızdım ama sonradan anladım ki onun da haberi yok kalacağından, annesi bebeği görsün diye almış sadece annesini o da bavul hazırlayıp gelmiş.Neyse dedim üstünde durmadım zaten lohusaydım yardıma da ihtiyacım vardı.10-15 gün bizde kaldı toplamda (aralarda evine gidip yemek falan yaptı,zaten görümcem annesini bize göndermek konusunda gönülsüzdü çünkü kadına yıllardır hizmetçiliklerini yaptırıyolar kocasıyla).
Daha sonra kvnin bi hastane işi çıktı 10 gün kadar hastanede kaldı.Bu sürede 4-5 kez aradım, halini hatrını sordum ilgilendim kendimce.
Hastaneden çıktıktan sonra kendisi beni tek bir kez bile aramadı(hastanede de aramadı).Kızım sen de naptın,bebek iyi mi, bişeye ihtiyacın var mı demedi bi kere bile.Bize tekrar gelip kalmak için eşimi arayıp gel beni al diyip duruyor yine.Sanki ben eşek başıyım bu evde.Gelip tüm gün birlikte benle oturmayacakmış gibi lütfedip arayıp bi hal hatır sorup kızım müsait misin,şu gün gelmek istiyorum biraz kalıyım uygun mu demek yok.Kendince adam yerine mi koymuyo ora benim oğlumun evi ona mı sorcam diye düşünüyo napıyo artık.Ben de eşime “lütfedip bi kere bile arayıp sormadığı insanın evine de gelip tüm gün yüz yüze oturmasın, gelmesin istemiyorum” dedim.Ki her şeyin ötesinde, gerçekten de gelip kalmasına ihtiyacım kalmadı artık çünkü bebeğimle düzenimi kurdum.Zaten gelip bişey de yapmıyo.
Ya lütfen siz söyleyin ben mi kötü niyetliyim?yaptığı terbiyesizlik değil mi?ben mi çok şey bekliyorum anlamadım valla.
Not: arkadaşlar kvnin kendi evi var.Kızı onda kalıyo eşiyle birlikte, o kızında değil
Peki sizin ona karşı bir mesafeniz varmı mesela hasta olduğunda ilgilenir mı siniz.? Yani baksanıza annem babamı bile arar diyorsunuz acaba evlilik sürecinde sorun felan yaşandı mı malesef bazı kayınvalide ler gelinlerini kabullenmez ler hal böyle olunca bence eşiniz ile konuşun hasta olduğunuz da aramadığı zaman hayatım annen hasta olduğumu bilmiyor mu neden hiç aramadı diyebilirsiniz mutlaka vardır bu soğukluğun bir sebebi bence konuşursanız anlatır yada eşiniz konuşur sa eşiniz in annesi sonuçta yaşadıkça hayatınız da olacak bu böyle devam etsin istemiyor saniz konuşun yine de siz bilirsiniz
Kalbinizi kırdı isem de hakkınızı helal edin sizin huzurunuz için konuştum erkekler annelerine daha çok düşkün olurlar kendi annenize nazınız geçer ama onlara karşı biraz daha sabırlı olmak gerekir bende bazen aradıklarında kabul etmiyorum eşimin ailesini hasta olduğum da yada evim müsait değilse kabul etmeyip müsait bir zaman da kendim arıyorum davet ediyorum.
Cnm benim, senin gene kayınvaliden hiç değilse annesi dersin.
Benim görümcem bana ne hakaretler etti, neler yazdı. Abisini arıyor ve diyor ki "sana geliyorum." bana hakaretler ettiği halde düşün, insan abi müsaitmisiniz gelebilirmiyim der ki gelememesi arayamaması lazım yazdıkları öyle böyle değil di. Eşim de karımı ara diyor, bir saat telefonda sıçtım sıvadım inan bak insan olan bu konuşmadan sonra gelmez. Geldi bir gece de kaldı.
Sen şunu yapacaksın geldiğinde gayet mesafeli olacaksın, asla onunla ilgilenmeyeceksin. Ve kesinlikle arayıp sormayacaksın.
Yok kırmadınız teşekkür ederim.Daha önce eşimle bu konuyu çok konuştuk rahatsızlığımı dile getirdim.O da ailesiyle konuştu bana hak verdi.Hatta bi sorun mu var bişey mi yaptı niye böyle davranıyosunuz dedi defalarca.Onlar da ısrarla her seferinde hiç bi sorunları olmadığını söylediler eşimin konuşmasının ardına laf olsun diye bi iki kez aradılar ben de aradım görümceme kvye görümcemin çocuğuna defalarca hediyeler aldık.Sonra yine aynı tas aynı hamam.Hatta şu kadar söyleyim bana bugüne kadar ne doğumgünümde ne yılbaşında ne evlenirken ne doğumda bi çöp almışlıkları bile yoktur.Hep biz yaptık yıllarca karşılıksız ki inanın eşimi de ben zorladım hadi yiğenine hediye alalım çocuktur bekler, kardeşine alalım eli boş gidilmez ayıp vs diye diye ben yaptım ama onlar doğumgünümde bile aramazlar yani.
Benim ki öyle böyle çirkef değil, giderlerken kapıda gelin felan dediler hiç cevap vermeden gözlerinin icine baktım. Ya o hakaret olayından sonra düşün doğum yaptı gitmedim, aramadım abisini kac kere cagirdi esim bir kere bile gitmedi. Genede geldi.Sendeki de iyi sabırmış.Yok ben tahammül edemem öyle aynısını bana yapsa kapıyı açmazdım heralde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?