ben mi tuhafım kv mi

Boşverin önemli olan sizin ne istediğiniz ve düşündüğünüz.Bu kadar ufak gibi gözüken detaylar önlem almayınca daha da can sıkıcı oluyor.Bence kayınvalidenize de uygun bir dille söyleyin çat kapıdan hoşlanmadığınızı.

Kaldiki kimsesi yok
Ben yazdım kadının kimi var.?
Eşi yok
Kızı ve oğlu var
Siz acaba komşuları felan da aileye mı katıyor sunuz.?
Kadın oğlunda ve kızın da kalacak gidip de kız kardeşin de erkeK kardeşin de dayısının kızında amcasının torunun da kalacak hali yok.?
Yani bu saydıklarım kabul etmese anlarım da evine oğlumun eşi kabul etmese bilemiyorum bana çok ters bir durum herkesin düşünce ve hayat yaşantısı farklı dır benim kayınpederim hayatta olmasa kayınvalidemi kendim arar anne gel bir kaç gün bizim evde kal derdim.

Ben olsam, gelinimle aramda kötü şeyler geçmedi ise (kavga-gürültü gibi) tabiki gelinimi ararım.

Evin hanımı varken ona sormadan danışmadan çat kapı giden insanları sevmiyorum.

Sanki baskın yapar gibi,hani kadın bilirse tedbirli olur ,habersiz gideyim muhabbeti var.

Benim kv sever böyle şeyleri, aslında herkes yerini bilse bizde ona göre davranırız.

Elbet bizde kv olacağız inşallah, böyle işimize geldiği gibi davranırsak gelinimiz istediğini yapsın.

Kızlarını aramayı bilirler ama geline gelince sanki telefon kullanmıyormuş muamelesi hiç hoş değil.

Hakılısınız yani, siz yinede eşinizin hatrı için sabredin.

Kv diye demiyorum.
İnsan yerine koymayana, insan gibi muamele yapmak; gel canımı oku demekten farksız.
Kv kızında kalmak istemiyorsa eşin ve kız kardeşi annesi için gereğini yapıp ayrı ev açsın.
Bütün gün ben kayınvalideyim herşeyi yaparım afra tafrasında bir insanla diz dize oturmak, yaşamak zorunda değilsiniz.

Benim düzenim böyle.dediğim gibi beni annem babam bile aramadan gelmezler evime.Tabii ki beni nezaketen araması gerekir izin almak için değil.Neyse siz bahsettiğiniz gibi yaşayıp bundan mutlu oluyosanız sorun yok.

Kadının kendi evi var diyorum niye başkasında kalsın evi evime 20 dk mesafede.Zaten kendi evinde kalıyo kızında değil kızı onda kalıyo.

kv beni arayip sormayan soguk birisini okudiktan sonrasina bakmadim ve ooh ne rahat keske bende oyle olsam dedim

Insanlara kitap okuyun , anlamıyorsunuz diye saldırmaniz beni rahatsız etti . Illa mesaj alıntılamaniza gerek yok toptan saldırı yapmışsınız zaten . Ayrıca beni aydınlatmak sizin haddinize değil . Dediginiz yorumların tümünü okumuyorum zaten konuda o değil konu ;insanların algısına hakarette bulunmanız...
Ama tabi siz turkiyenin en iyi okulundan mezunsunuz ve okumadiginiz kitap kalmadı değil mi ?? Büyük bir ihtimalle eğitim durumunuzda , kitap okuma alışkanlığınız da benden ilerde değildir.

Ben konu sahibini haklı buldum. Orası “oğlunun evi” değil, oğlu ve gelininin evi. Kendisi bir anne diye oğlunun bekar hayatıyla evli hayatı arasında hiçbir fark yok gibi davranamaz. Eşin annesidir, büyüktür, Allah rızası için saygı gösterilir doğru. Ama o evde gelinden hizmet görüp, yemek temizlik gibi konularda gelinin yükünü artırıyorsa bu da bir kul hakkıdır. Kimse de sen niye bu hakkın hesabını yapıyorsun o senin eşinin annesi diyemez.

Sadece kib'liyorum sizi

Konus sahibi bence cok haklisin.

Kv gelsin yemege kadar kalsin bile istemem. Sebebi devamli eskiyi acar bagira bagira konusur ni afra bi tafra, nerde ne eksigim var, neresi daginik, nereyi temizlemisim neresi pis acigimi arar, 10 yildir olan evimin düzenine karismaya calisir. Yedigi tabagi dahi kaldirmaz is yapsin demiyorum gerci ben ama bi insan bi yere gitti mi yedigi sofrayi toplamaya yardim eder en azindan. Bu liste daha uzar gider.

Annem gelse evimi temizler, camasirimi, bulasigimi ne gerekiyorsa yapar. Buzluguma yemek hazirlar koyar. Torunuyla ilgilenir, damadina saygi duyar, el degilde kendi cocugu gibi davranir. Bu liste de uzar gider. Ama aradaki fark belli olmustur umarim.

Bence haksizlik etmissiniz.

Belki bunaldi belki damadi kalbini kirdi ya da kizi. Birkac gun dinlenecek yer ariyor.

Belki sizden cekiniyor mesafelisiniz diye sormaya utaniyor

Sık sık gelmiyormus zaten ne olur gönlü olsa hasta yasli kadinin. Kalacağı kaç gün zaten. Siz de anne olmussunuz yaslanacaksiniz. Empati sifir bence sizde.

Anneniz size gelecek olsa eşinizi de arıyor mu? Siz bir ailesiniz ha siz ha eşiniz aranmışsınız ne fark eder.
Bence abartılı ve eşinizi zor durumda bırakıcı bir tavır bu

Anneniz size gelecek olsa eşinizi de arıyor mu? Siz bir ailesiniz ha siz ha eşiniz aranmışsınız ne fark eder.
Bence abartılı ve eşinizi zor durumda bırakıcı bir tavır bu

Ben onu bunu bilmem. Bir eve misafir gelecekse o evin kadini aranmali. O evin kadini yapiyor temizligi yemegi o evin kadini ugrasiyor misafirin gönlünü hos tutmaya. Hizmeti o kadin yapiyor.

Ben onu bunu bilmem. Bir eve misafir gelecekse o evin kadini aranmali. O evin kadini yapiyor temizligi yemegi o evin kadini ugrasiyor misafirin gönlünü hos tutmaya. Hizmeti o kadin yapiyor.
Dediğin çok doğru. Kadın ve erkek eşit değil bu konuda. Tersten bakacak olursak mesela kadının ailesi geldiğinde damat yorgunsa geçip odaya uzanır kimse de yadırgamaz. Ama erkeğin ailesi varken gelinin gidip yatması hoş olur mu sizce? Çünkü misafir konusunda kadın ev sahibi gibidir.

Aynen öyle benim ailem geldiginde esim yeri gelir yatar yeri gelie disari cikar. Kimsede demez ki niye yatti niye gitti. Ben kizinca hatta annem der birak adami bir hafta sonu var bizim basimizi mi beklicek diye.
Ama kv geldiginde ben yatsam yada gitsem ooooo artik daha bir 10 senede onun lafini edwe

Şöyle bi etrafıma bakıyorum da hepsi mi aynı olur :) benimde kayınvalide kişisi evime gelmişti bizde taşınma evresindeydik işler çabuk oldu ve planladığımızdan önce taşındık. Tabi bizimki arazi oldu :) ben evi topladım eşim iş gereği eskişehirdeydi bunlar da yanına gitti anneciğimle ben topladık evi bi güzel gezdi tozdular orda. Ben taşındım bu kezde eskişehirden kaçtılar sözde izmire ablasının yanına. Bir kere bile arayıp sormamıştır. Ev işleri bitince de hiç bana sormadan kalkıp gelmişti. Eşime sormuş müsait misiniz diye. Biz zaten evde bir eşyayız ya fikrimiz olamaz hiç

Neden oğluşunuzun evine giderken izin almıyorsunuz orası sizin eviniz olmuyor farkındasınız heralde gene izin almak demiyelimde destur almak diyelip çat kapı giderim ben ya nasıl bir düşüncedir bu sizinde oğlunuzun evine söylemeden gitmeniz büyük saygısızlık

Demek ki kafalar böyle yahu anlamış olduk :) o değilde kayınvalide olunca bizde mi böyle olucaz acaba :) oğlumun evine giderken kimseye sormam diyor :) bizim annelerimiz niye ararken bile çekiniyor o zaman. Bizimkiler ana değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…