- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Teşekkür ederim.Kendi böyle çat kapı düzeninde büyüyen insanlar evlenince de bunu yadırgamıyo sanırım.Nasılsın iyi misin ben müsaitsen şu gün geliyorum demek kaç dakika süren bi konuşma ki yani.Yok hastanede beni mi aricakmış bunu mu düşüncekmiş saydılar da saydılar neyse kendileri böyle yaşayıp mutlu oluyolarsa sorun yok.
Kimsenin mesajından alıntı yapmak istemiyorum ama aydınlanmanız açısından kopyalayacağım. Bir üye "yalnız yaşayan bir kadın" yazmış, diğeri "kaldı ki kimsesi yok" yazmış. İlla gözünüze mi sokalım algılamanız için. Ortada duruyor yorumları. Bilemiyorum okuduğunu anlayamayacak ne var?
Konuya değil de yorumuma bu şekilde saldırarak polemik yaratıyorsunuz, kib'ledim sizi.
Kusura bakma konu sahibi ama ben bir anne olarak yapıyorum bu yorumu asla oğlumun evine gitmek için izin almam ki kaldı ki kadın zaten eşinizi arayıp söylüyor
Nedir bu tahammülsüz luk.??
Kızının hizmetini ediyor 'da hizmetçilik yapıyor da ne kadar ayıp kelimeler
Siz kadının evinize gelmesinden rahatsızlık duyarsanız gelsin çeksin git sin derseniz kusura bakmayın ama o kadından da sıcaklık beklemeyin siz ona sıcaklık göstermemiş gibime geldi kadın laf söylemiyor ki sana yada eşin ile aranı açmıyor çok çok çok çok çok doğal olan birseyi yapıyor oğlunun evinde bir kaç gün kalmak istiyor sizin yaptığınız bu muameleyi gelininiz annenize yapsa bence şu an onunla tartışıyor olurdunuz
kusura bakmayın ama hiç bir gelinin haddi değildir kayınvalidesi ne evime gelme demek
Büyük bir saygısızlık eşiniz nasıl tahammül ediyor sa büyük bir şokta yim
Kadının kendi evi var diyorum niye başkasında kalsın evi evime 20 dk mesafede.Zaten kendi evinde kalıyo kızında değil kızı onda kalıyo.Kaldiki kimsesi yok
Ben yazdım kadının kimi var.?
Eşi yok
Kızı ve oğlu var
Siz acaba komşuları felan da aileye mı katıyor sunuz.?
Kadın oğlunda ve kızın da kalacak gidip de kız kardeşin de erkeK kardeşin de dayısının kızında amcasının torunun da kalacak hali yok.?
Yani bu saydıklarım kabul etmese anlarım da evine oğlumun eşi kabul etmese bilemiyorum bana çok ters bir durum herkesin düşünce ve hayat yaşantısı farklı dır benim kayınpederim hayatta olmasa kayınvalidemi kendim arar anne gel bir kaç gün bizim evde kal derdim.
Selam kızlar.2 aylık bi bebeğim var.KV beni pek arayıp sormayan soğuk bi insandır.5 yıllık evliyim hiçbi zaman bi samimiyetimiz olmamıştır hep mesafeliyizdir.Kendisi kızı ve damadıyla yaşıyor eşinden ayrı, yıllardır kızının çocuğuna bakıyor.
Bebeğim ilk doğduğunda bi süre hastanede yattı.15 gün kadar.Hastaneden çıkardığımızın ertesi sabahı kontrole çağırmışlardı.Eşim dönüş yolunda bana haber dahi vermeden yol üstünden annesini aldı.Bi baktım elinde bavul.Bizde kalacakmış çocuğa bakmak için.Eşime kızdım ama sonradan anladım ki onun da haberi yok kalacağından, annesi bebeği görsün diye almış sadece annesini o da bavul hazırlayıp gelmiş.Neyse dedim üstünde durmadım zaten lohusaydım yardıma da ihtiyacım vardı.10-15 gün bizde kaldı toplamda (aralarda evine gidip yemek falan yaptı,zaten görümcem annesini bize göndermek konusunda gönülsüzdü çünkü kadına yıllardır hizmetçiliklerini yaptırıyolar kocasıyla).
Daha sonra kvnin bi hastane işi çıktı 10 gün kadar hastanede kaldı.Bu sürede 4-5 kez aradım, halini hatrını sordum ilgilendim kendimce.
Hastaneden çıktıktan sonra kendisi beni tek bir kez bile aramadı(hastanede de aramadı).Kızım sen de naptın,bebek iyi mi, bişeye ihtiyacın var mı demedi bi kere bile.Bize tekrar gelip kalmak için eşimi arayıp gel beni al diyip duruyor yine.Sanki ben eşek başıyım bu evde.Gelip tüm gün birlikte benle oturmayacakmış gibi lütfedip arayıp bi hal hatır sorup kızım müsait misin,şu gün gelmek istiyorum biraz kalıyım uygun mu demek yok.Kendince adam yerine mi koymuyo ora benim oğlumun evi ona mı sorcam diye düşünüyo napıyo artık.Ben de eşime “lütfedip bi kere bile arayıp sormadığı insanın evine de gelip tüm gün yüz yüze oturmasın, gelmesin istemiyorum” dedim.Ki her şeyin ötesinde, gerçekten de gelip kalmasına ihtiyacım kalmadı artık çünkü bebeğimle düzenimi kurdum.Zaten gelip bişey de yapmıyo.
Ya lütfen siz söyleyin ben mi kötü niyetliyim?yaptığı terbiyesizlik değil mi?ben mi çok şey bekliyorum anlamadım valla.
Not: arkadaşlar kvnin kendi evi var.Kızı onda kalıyo eşiyle birlikte, o kızında değil
Insanlara kitap okuyun , anlamıyorsunuz diye saldırmaniz beni rahatsız etti . Illa mesaj alıntılamaniza gerek yok toptan saldırı yapmışsınız zaten . Ayrıca beni aydınlatmak sizin haddinize değil . Dediginiz yorumların tümünü okumuyorum zaten konuda o değil konu ;insanların algısına hakarette bulunmanız...Kimsenin mesajından alıntı yapmak istemiyorum ama aydınlanmanız açısından kopyalayacağım. Bir üye "yalnız yaşayan bir kadın" yazmış, diğeri "kaldı ki kimsesi yok" yazmış. İlla gözünüze mi sokalım algılamanız için. Ortada duruyor yorumları. Bilemiyorum okuduğunu anlayamayacak ne var?
Konuya değil de yorumuma bu şekilde saldırarak polemik yaratıyorsunuz, kib'ledim sizi.
Insanlara kitap okuyun , anlamıyorsunuz diye saldırmaniz beni rahatsız etti . Illa mesaj alıntılamaniza gerek yok toptan saldırı yapmışsınız zaten . Ayrıca beni aydınlatmak sizin haddinize değil . Dediginiz yorumların tümünü okumuyorum zaten konuda o değil konu ;insanların algısına hakarette bulunmanız...
Ama tabi siz turkiyenin en iyi okulundan mezunsunuz ve okumadiginiz kitap kalmadı değil mi ??Büyük bir ihtimalle eğitim durumunuzda , kitap okuma alışkanlığınız da benden ilerde değildir.
Anneniz size gelecek olsa eşinizi de arıyor mu? Siz bir ailesiniz ha siz ha eşiniz aranmışsınız ne fark eder.Selam kızlar.2 aylık bi bebeğim var.KV beni pek arayıp sormayan soğuk bi insandır.5 yıllık evliyim hiçbi zaman bi samimiyetimiz olmamıştır hep mesafeliyizdir.Kendisi kızı ve damadıyla yaşıyor eşinden ayrı, yıllardır kızının çocuğuna bakıyor.
Bebeğim ilk doğduğunda bi süre hastanede yattı.15 gün kadar.Hastaneden çıkardığımızın ertesi sabahı kontrole çağırmışlardı.Eşim dönüş yolunda bana haber dahi vermeden yol üstünden annesini aldı.Bi baktım elinde bavul.Bizde kalacakmış çocuğa bakmak için.Eşime kızdım ama sonradan anladım ki onun da haberi yok kalacağından, annesi bebeği görsün diye almış sadece annesini o da bavul hazırlayıp gelmiş.Neyse dedim üstünde durmadım zaten lohusaydım yardıma da ihtiyacım vardı.10-15 gün bizde kaldı toplamda (aralarda evine gidip yemek falan yaptı,zaten görümcem annesini bize göndermek konusunda gönülsüzdü çünkü kadına yıllardır hizmetçiliklerini yaptırıyolar kocasıyla).
Daha sonra kvnin bi hastane işi çıktı 10 gün kadar hastanede kaldı.Bu sürede 4-5 kez aradım, halini hatrını sordum ilgilendim kendimce.
Hastaneden çıktıktan sonra kendisi beni tek bir kez bile aramadı(hastanede de aramadı).Kızım sen de naptın,bebek iyi mi, bişeye ihtiyacın var mı demedi bi kere bile.Bize tekrar gelip kalmak için eşimi arayıp gel beni al diyip duruyor yine.Sanki ben eşek başıyım bu evde.Gelip tüm gün birlikte benle oturmayacakmış gibi lütfedip arayıp bi hal hatır sorup kızım müsait misin,şu gün gelmek istiyorum biraz kalıyım uygun mu demek yok.Kendince adam yerine mi koymuyo ora benim oğlumun evi ona mı sorcam diye düşünüyo napıyo artık.Ben de eşime “lütfedip bi kere bile arayıp sormadığı insanın evine de gelip tüm gün yüz yüze oturmasın, gelmesin istemiyorum” dedim.Ki her şeyin ötesinde, gerçekten de gelip kalmasına ihtiyacım kalmadı artık çünkü bebeğimle düzenimi kurdum.Zaten gelip bişey de yapmıyo.
Ya lütfen siz söyleyin ben mi kötü niyetliyim?yaptığı terbiyesizlik değil mi?ben mi çok şey bekliyorum anlamadım valla.
Not: arkadaşlar kvnin kendi evi var.Kızı onda kalıyo eşiyle birlikte, o kızında değil
Anneniz size gelecek olsa eşinizi de arıyor mu? Siz bir ailesiniz ha siz ha eşiniz aranmışsınız ne fark eder.
Bence abartılı ve eşinizi zor durumda bırakıcı bir tavır bu
Dediğin çok doğru. Kadın ve erkek eşit değil bu konuda. Tersten bakacak olursak mesela kadının ailesi geldiğinde damat yorgunsa geçip odaya uzanır kimse de yadırgamaz. Ama erkeğin ailesi varken gelinin gidip yatması hoş olur mu sizce? Çünkü misafir konusunda kadın ev sahibi gibidir.Ben onu bunu bilmem. Bir eve misafir gelecekse o evin kadini aranmali. O evin kadini yapiyor temizligi yemegi o evin kadini ugrasiyor misafirin gönlünü hos tutmaya. Hizmeti o kadin yapiyor.
Sadece kib'liyorum sizi
Dediğin çok doğru. Kadın ve erkek eşit değil bu konuda. Tersten bakacak olursak mesela kadının ailesi geldiğinde damat yorgunsa geçip odaya uzanır kimse de yadırgamaz. Ama erkeğin ailesi varken gelinin gidip yatması hoş olur mu sizce? Çünkü misafir konusunda kadın ev sahibi gibidir.
Şöyle bi etrafıma bakıyorum da hepsi mi aynı olur :) benimde kayınvalide kişisi evime gelmişti bizde taşınma evresindeydik işler çabuk oldu ve planladığımızdan önce taşındık. Tabi bizimki arazi oldu :) ben evi topladım eşim iş gereği eskişehirdeydi bunlar da yanına gitti anneciğimle ben topladık evi bi güzel gezdi tozdular orda. Ben taşındım bu kezde eskişehirden kaçtılar sözde izmire ablasının yanına. Bir kere bile arayıp sormamıştır. Ev işleri bitince de hiç bana sormadan kalkıp gelmişti. Eşime sormuş müsait misiniz diye. Biz zaten evde bir eşyayız ya fikrimiz olamaz hiçSelam kızlar.2 aylık bi bebeğim var.KV beni pek arayıp sormayan soğuk bi insandır.5 yıllık evliyim hiçbi zaman bi samimiyetimiz olmamıştır hep mesafeliyizdir.Kendisi kızı ve damadıyla yaşıyor eşinden ayrı, yıllardır kızının çocuğuna bakıyor.
Neden oğluşunuzun evine giderken izin almıyorsunuz orası sizin eviniz olmuyor farkındasınız heralde gene izin almak demiyelimde destur almak diyelip çat kapı giderim ben ya nasıl bir düşüncedir buKusura bakma konu sahibi ama ben bir anne olarak yapıyorum bu yorumu asla oğlumun evine gitmek için izin almam ki kaldı ki kadın zaten eşinizi arayıp söylüyor
Nedir bu tahammülsüz luk.??
Kızının hizmetini ediyor 'da hizmetçilik yapıyor da ne kadar ayıp kelimeler
Siz kadının evinize gelmesinden rahatsızlık duyarsanız gelsin çeksin git sin derseniz kusura bakmayın ama o kadından da sıcaklık beklemeyin siz ona sıcaklık göstermemiş gibime geldi kadın laf söylemiyor ki sana yada eşin ile aranı açmıyor çok çok çok çok çok doğal olan birseyi yapıyor oğlunun evinde bir kaç gün kalmak istiyor sizin yaptığınız bu muameleyi gelininiz annenize yapsa bence şu an onunla tartışıyor olurdunuz
kusura bakmayın ama hiç bir gelinin haddi değildir kayınvalidesi ne evime gelme demek
Büyük bir saygısızlık eşiniz nasıl tahammül ediyor sa büyük bir şokta yim
Demek ki kafalar böyle yahu anlamış olduk :) o değilde kayınvalide olunca bizde mi böyle olucaz acaba :) oğlumun evine giderken kimseye sormam diyor :) bizim annelerimiz niye ararken bile çekiniyor o zaman. Bizimkiler ana değil miNeden oğluşunuzun evine giderken izin almıyorsunuz orası sizin eviniz olmuyor farkındasınız heralde gene izin almak demiyelimde destur almak diyelip çat kapı giderim ben ya nasıl bir düşüncedir busizinde oğlunuzun evine söylemeden gitmeniz büyük saygısızlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?