• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi tuhafım kv mi

Tabi ki de sizi aramalı. Ayrıca aynı şehirde yatıya gitmek çok çok abes.

Konudan bağımsız olacak ama insanımız ne kadar da okuduğunu anlamıyor. Ya da okumadan bilgi sahibi olmadan yorum yapmaya meraklıyız diyeyim. Uzun uzun Kızı ve damadıyla yaşıyor hatta onlar kadını hizmetçi gibi kullanıyorlar yazmasına rağmen hala kimsesi yokmuş demeler :KK70: sırf bu konu için değil, her konuda oluyor böyle birkaç kişi.
Keşke daha çok kitap okusak ya da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamayı denesek.

Sağolun valla ben de anlamadım bu kimsesi yokmuş olayı nerden çıktı.Dönüp yazdığımı bidaha okudum ama öyle bi anlam çıkaramadım yine de.Sırf muhalefet olmak için bişey bulamayınca uydurmuşlar demek ki.

Öyle çünkü kadın bize devamlı evde ne kadar çok yorulduğunu tüm işleri kendisinin yaptığını ve ne kadar bıktığını anlatıp duruyor.Evin tüm işi üstünde kendisi de bıkmış onları orda istemiyo kendisi de.Zaten bavulunu toplayıp geldiğinde de asıl neden onlara o kadar sinirlenmiş olmasıydı yoksa gene bizi düşündüğünden değil.Aman neyse konu bu değil zaten.
Ne diyeyim. Ben çok iyi niyetliyim demekki. Evinde bile huzuru olmayan birine gel kal derim ben 1 hafta 10 gün. Her şekilde gel derim. Her şekilde gelme denmesini yadırgarım, tuhaf bulurum. Kocası olmayan bi kadının tek yakını çocuklarıdır. Onlardan da hayır gelmiyorsa bu insanlar niye emek veriyor ki?

O evi sizin değil oğlunun evi olarak görüyor
Damadı ve Kızı ile yaşadığını söylemiştiniz bende bunaldı demekki diyorum bir kere bile aramadığı gelinin evine gelmek isteyecek kadar bunaldı demekki diyorum
O annesi bunu hiç birşey değiştiremeyecek sizde beğenmesenizde öyle de böyle de olsa gerçei kabullenip gelince hürmetinizi gösterin gidince de naparsa yapsın

Sonuç yine öyle olacak gibi gözüküyor.Yorumunuz için teşekkürler.

Neden ısrarla konumu sabote edip yorum yazanlara falan saldırıyosunuz.Evet kıskanıyorum o yüzden evime gelmesini istemiyorum.Kıskanç olsam onu ordan koparıp az da burda bana yardım etsin yıllarca onlara baktı derdim.Neyse size laf anlatamicam.
Saldırmak? Bence o kişinin yorumunu okuyun kim saldırmış acaba... hemen oma ters gelen yorumlara Yok kitap okuyun yok anlamıyorsunuz gibi ithamlar . Ben size de hak verdim zaten kendi anneniz kalsn oma gerek yok dedim . Ayrıca sizi de arayıp bilgilendirmesi incelik olur . Konu bu değil zaten insanların algısına saldırıda bulunulması.

Ne diyeyim. Ben çok iyi niyetliyim demekki. Evinde bile huzuru olmayan birine gel kal derim ben 1 hafta 10 gün. Her şekilde gel derim. Her şekilde gelme denmesini yadırgarım, tuhaf bulurum. Kocası olmayan bi kadının tek yakını çocuklarıdır. Onlardan da hayır gelmiyorsa bu insanlar niye emek veriyor ki?

O zaman ona insanlık gösterildiğinde aranıp sorulduğunda daha bu şekilde adam yerine koymamazlık etmeyecek.Ben ondan tek bişey görmeden inanın çok şey yaptım ve bu muameleyi de hak etmiyorum.Bu hayatta her şey karşılıklı.Siz sizi hiç arayıp sormayan ananız babanız bile olsa nereye kadar hep tek taraflı yaparsınız söyler misiniz.Bi saatten sonra demek ki yaptıklarımın hiçbi önemi yok der bırakırsınız.Bakın ilişki yani adı üstünde karşılıklı yürüyen bişey hep tek tarafın özverisiyle olan bişey değil.

Bizim toplumda daha kadının esin yeri degeri tam oturmamışken ingiliz asilzadeleri gibi davranmanın manası yok bence. Baba evinde soz söylemeye hakkı olmayan kızlar evlenince kocisimin kraliçesi oldum ayağına (adamdan yüz bularak)beni arayacaklar beni beni :)) ben bu evin hanimiyim sahibiyim patronuyum diye çırpınmaya başlıyorlar.tamam nezaket güzeldir de daha bu jenerasyon bile sindirememişken 60 yaşındaki adamlara kural koyma çabası:)neyse eşinizin dayisi amcasi hatta dedesi size gelmek istese kimi aramasi gerek konu sahibi?koca adamlarla da mi siz muhattap olacaksiniz

Beni aramıyo olması hiç önemli değil de bu kadar “sen kimsin ki” havaları yaptığı sürece gelip burda da kalamaz.Ziyaretini yapar akşam da çeker evine gider öyleyse.
Bunları kayinvalidene söyle de ye terliği :) orası onun oglusunun evi , sen ne karışıyorsun ? Gelir kalır , arıza da çıkarır , yaptığını da beğenmez , aman bi çocuga bakamıyor ,habire hasta da der çünkü oğluş onun ,sen kimsin ? Torun da onun ,sen el kızı ..

Bizim toplumda daha kadının esin yeri degeri tam oturmamışken ingiliz asilzadeleri gibi davranmanın manası yok bence. Baba evinde soz söylemeye hakkı olmayan kızlar evlenince kocisimin kraliçesi oldum ayağına (adamdan yüz bularak)beni arayacaklar beni beni :)) ben bu evin hanimiyim sahibiyim patronuyum diye çırpınmaya başlıyorlar.tamam nezaket güzeldir de daha bu jenerasyon bile sindirememişken 60 yaşındaki adamlara kural koyma çabası:)neyse eşinizin dayisi amcasi hatta dedesi size gelmek istese kimi aramasi gerek konu sahibi?koca adamlarla da mi siz muhattap olacaksiniz

Daha açık yazayım madem.Gelmek için kendi oğluna haber vermesi yeterli.Ama kalmak için değil.Çünkü bu evde gelip tüm gün benle oturacak, hazırlığını temizliğini ben yapıcam oğlu değil.Tüm gün evi benle paylaşacak oğluyla değil bilmem anlatabildim mi.Ha ayrıca bahsettiğiniz gibi bi evde ve ortamda büyümedim, kendi ailemden gördüğüm düzen de bu şekilde.Ailemle çok yakın oturmama rağmen beni aramadan bi kere evime gelmişlikleri de yoktur.Biraz görgü meselesi tabi bu işler.

Bunları kayinvalidene söyle de ye terliği :) orası onun oglusunun evi , sen ne karışıyorsun ? Gelir kalır , arıza da çıkarır , yaptığını da beğenmez , aman bi çocuga bakamıyor ,habire hasta da der çünkü oğluş onun ,sen kimsin ? Torun da onun ,sen el kızı ..

Aynen öyle

Daha açık yazayım madem.Gelmek için kendi oğluna haber vermesi yeterli.Ama kalmak için değil.Çünkü bu evde gelip tüm gün benle oturacak, hazırlığını temizliğini ben yapıcam oğlu değil.Tüm gün evi benle paylaşacak oğluyla değil bilmem anlatabildim mi.Ha ayrıca bahsettiğiniz gibi bi evde ve ortamda büyümedim, kendi ailemden gördüğüm düzen de bu şekilde.Ailemle çok yakın oturmama rağmen beni aramadan bi kere evime gelmişlikleri de yoktur.Biraz görgü meselesi tabi bu işler.
Neyse siz sanirim kendi istediğiniz gibi cevap bekliyorsunuz ama bende yok. Bikac sene sonra kızı dönüşümlü kalsın annemiz derse o zaman sıkıntı buyuk demek ki

Ben beni arayıp sorsun demedim hiç aramasa sormasa da bence bi sorun yok ama bu kadar umursamadığı dış kapının mandalı muamelesi yaptığı birinin evine de gidip kalmasın o zaman dedim sadece.Gelmek için aramasına gerek yok zaten kalmak için aramasına gerek var çünkü bu evde yaşayan benim hazırlığını temizliğini eşim değil ben yapıyorum ayrıca gelip tüm gün birlikte oturacağı kişi de benim bu yüzden nezaketen haber vermesi gerekir.Evet ailem gelmek için beni arıyor eşimi değil çünkü evde olan benim eşim değil.Ayrıca aynı durumdaki eşim olsa eşimi de arayıp kalabilir miyiz derlerdi çünkü benim ailem öyle insanlar.Aramızda 10 dk mesafe var ve bana bile çat kapı biz geldik diye gelmezler önceden aramadan.

Peki siz evlendiğiniz den bu yana bir gün olsun kayınvalidenize buyrun gelin bizim le de kalın dediniz mı.?

O zaman ona insanlık gösterildiğinde aranıp sorulduğunda daha bu şekilde adam yerine koymamazlık etmeyecek.Ben ondan tek bişey görmeden inanın çok şey yaptım ve bu muameleyi de hak etmiyorum.Bu hayatta her şey karşılıklı.Siz sizi hiç arayıp sormayan ananız babanız bile olsa nereye kadar hep tek taraflı yaparsınız söyler misiniz.Bi saatten sonra demek ki yaptıklarımın hiçbi önemi yok der bırakırsınız.Bakın ilişki yani adı üstünde karşılıklı yürüyen bişey hep tek tarafın özverisiyle olan bişey değil.
Yahu karşınızdaki kocaman kadın. Bi anne. Bu trip, bu kıyas çok gereksiz. Haketmiyorum dediğiniz bir muamelede yok. Aramamış hepsi bu. Kendi canının derdinde olduğu için oda. Elle tutulur hiçbir şey yok. Ailesine düşkün olmayan biri bile “annen benimle muhattap olmadıkça gelip kalamaz” tavrına tepki gösterir. İnşallah eşinizde göstermiştir.

Selam kızlar.2 aylık bi bebeğim var.KV beni pek arayıp sormayan soğuk bi insandır.5 yıllık evliyim hiçbi zaman bi samimiyetimiz olmamıştır hep mesafeliyizdir.Kendisi kızı ve damadıyla yaşıyor eşinden ayrı, yıllardır kızının çocuğuna bakıyor.

Bebeğim ilk doğduğunda bi süre hastanede yattı.15 gün kadar.Hastaneden çıkardığımızın ertesi sabahı kontrole çağırmışlardı.Eşim dönüş yolunda bana haber dahi vermeden yol üstünden annesini aldı.Bi baktım elinde bavul.Bizde kalacakmış çocuğa bakmak için.Eşime kızdım ama sonradan anladım ki onun da haberi yok kalacağından, annesi bebeği görsün diye almış sadece annesini o da bavul hazırlayıp gelmiş.Neyse dedim üstünde durmadım zaten lohusaydım yardıma da ihtiyacım vardı.10-15 gün bizde kaldı toplamda (aralarda evine gidip yemek falan yaptı,zaten görümcem annesini bize göndermek konusunda gönülsüzdü çünkü kadına yıllardır hizmetçiliklerini yaptırıyolar kocasıyla).

Daha sonra kvnin bi hastane işi çıktı 10 gün kadar hastanede kaldı.Bu sürede 4-5 kez aradım, halini hatrını sordum ilgilendim kendimce.

Hastaneden çıktıktan sonra kendisi beni tek bir kez bile aramadı(hastanede de aramadı).Kızım sen de naptın,bebek iyi mi, bişeye ihtiyacın var mı demedi bi kere bile.Bize tekrar gelip kalmak için eşimi arayıp gel beni al diyip duruyor yine.Sanki ben eşek başıyım bu evde.Gelip tüm gün birlikte benle oturmayacakmış gibi lütfedip arayıp bi hal hatır sorup kızım müsait misin,şu gün gelmek istiyorum biraz kalıyım uygun mu demek yok.Kendince adam yerine mi koymuyo ora benim oğlumun evi ona mı sorcam diye düşünüyo napıyo artık.Ben de eşime “lütfedip bi kere bile arayıp sormadığı insanın evine de gelip tüm gün yüz yüze oturmasın, gelmesin istemiyorum” dedim.Ki her şeyin ötesinde, gerçekten de gelip kalmasına ihtiyacım kalmadı artık çünkü bebeğimle düzenimi kurdum.Zaten gelip bişey de yapmıyo.

Ya lütfen siz söyleyin ben mi kötü niyetliyim?yaptığı terbiyesizlik değil mi?ben mi çok şey bekliyorum anlamadım valla.

Bütün yorumları tek tek okudum.Bazı düşüncelere gerçekten katılmıyorum. Kesinliklede haklı olduğunuzu düşünüyorum.Benim yetiştirilme tarzımda sizin gibi.Çat kapı ve emrivakilerden nefret ediyorum.Sizinkinin sadece kayınvalideye özel birşey olduğunu da sanmıyorum.Evlenince artık herkesin ayrı bir düzeni oluyor.Kimse öyle kafasına göre hareket etmemeli.Nezaketen gelmek istediğini arayıp söylemek zor bir şey değil.Kayınvalidelerin alayı böyle ama benimkide bütün gün onlarda olurum yarın kalmaya gelicem demez yüzüme bile.Ertesi gün çantasıyla kapıda biter.Bunun savunulcak bir yanı yok yani.Kendi kızları kayınvalide kahrı çeksin istemezler.Oğulları evlenince de kayınvalidelik taslamaya bayılırlar.

Yahu karşınızdaki kocaman kadın. Bi anne. Bu trip, bu kıyas çok gereksiz. Haketmiyorum dediğiniz bir muamelede yok. Aramamış hepsi bu. Kendi canının derdinde olduğu için oda. Elle tutulur hiçbir şey yok. Ailesine düşkün olmayan biri bile “annen benimle muhattap olmadıkça gelip kalamaz” tavrına tepki gösterir. İnşallah eşinizde göstermiştir.

Ben bu konuyu tartışmak için değil fikir almak için açtım.Düşüncenizi söylediğiniz için teşekkürler.

Birincisi kimsesi yok dediğim şey bu hayatta en yakınları olarak çocukları var oğlu ve kızı bence bunu algılayacak kadar siz kitap okumuşsunuz dur :KK66:

Yoo herkes okuduğunu gayet anlamış . Keşke siz biraz daha kitap okusanız da Sizd e okuduğunuzu anlasanız!! Insanlar niye öyle niye böyle demiyor. Diyorlar ki , hizmetçilik yapması sizi ilgilendirmez . Bunda okuduğunu anlamayacak ne var?

Kimsenin mesajından alıntı yapmak istemiyorum ama aydınlanmanız açısından kopyalayacağım. Bir üye "yalnız yaşayan bir kadın" yazmış, diğeri "kaldı ki kimsesi yok" yazmış. İlla gözünüze mi sokalım algılamanız için. Ortada duruyor yorumları. Bilemiyorum okuduğunu anlayamayacak ne var? :D
Konuya değil de yorumuma bu şekilde saldırarak polemik yaratıyorsunuz, kib'ledim sizi.

Bütün yorumları tek tek okudum.Bazı düşüncelere gerçekten katılmıyorum. Kesinliklede haklı olduğunuzu düşünüyorum.Benim yetiştirilme tarzımda sizin gibi.Çat kapı ve emrivakilerden nefret ediyorum.Sizinkinin sadece kayınvalideye özel birşey olduğunu da sanmıyorum.Evlenince artık herkesin ayrı bir düzeni oluyor.Kimse öyle kafasına göre hareket etmemeli.Nezaketen gelmek istediğini arayıp söylemek zor bir şey değil.Kayınvalidelerin alayı böyle ama benimkide bütün gün onlarda olurum yarın kalmaya gelicem demez yüzüme bile.Ertesi gün çantasıyla kapıda biter.Bunun savunulcak bir yanı yok yani.Kendi kızları kayınvalide kahrı çeksin istemezler.Oğulları evlenince de kayınvalidelik taslamaya bayılırlar.

Teşekkür ederim.Kendi böyle çat kapı düzeninde büyüyen insanlar evlenince de bunu yadırgamıyo sanırım.Nasılsın iyi misin ben müsaitsen şu gün geliyorum demek kaç dakika süren bi konuşma ki yani.Yok hastanede beni mi aricakmış bunu mu düşüncekmiş saydılar da saydılar neyse kendileri böyle yaşayıp mutlu oluyolarsa sorun yok.

Kusura bakma konu sahibi ama ben bir anne olarak yapıyorum bu yorumu asla oğlumun evine gitmek için izin almam ki kaldı ki kadın zaten eşinizi arayıp söylüyor
Nedir bu tahammülsüz luk.??
Kızının hizmetini ediyor 'da hizmetçilik yapıyor da ne kadar ayıp kelimeler
Siz kadının evinize gelmesinden rahatsızlık duyarsanız gelsin çeksin git sin derseniz kusura bakmayın ama o kadından da sıcaklık beklemeyin siz ona sıcaklık göstermemiş gibime geldi kadın laf söylemiyor ki sana yada eşin ile aranı açmıyor çok çok çok çok çok doğal olan birseyi yapıyor oğlunun evinde bir kaç gün kalmak istiyor sizin yaptığınız bu muameleyi gelininiz annenize yapsa bence şu an onunla tartışıyor olurdunuz

kusura bakmayın ama hiç bir gelinin haddi değildir kayınvalidesi ne evime gelme demek
Büyük bir saygısızlık eşiniz nasıl tahammül ediyor sa büyük bir şokta yim :KK64:

Back