- 1 Şubat 2022
- 734
- 238
-
- Konu Sahibi aycoregimisali
Ben de böyle olması gerektiğini düşünüyorumKafamızın uyumadığını düşünüyorum. Seni ümitlendirmek istemiyorum, ısınamadım de görüşme. Biz eşimle ilk tanıştığımızda hiçbir zaman para muhabbeti yapmadı. Hatta iki günde bir görüşmek isterdi sürekli madoya giderdik, madoda frappe içerdik, bazen yemek yerdik, tatlı yerdik vs vs maaşı da öyle yüksek de değildi göreve yeni başlamıştı daha düşük bile sayılırdı yani ama hiç paranın lafını yapmadı. Hatta ben demiştim sürekli madoya gelmesek mi diye pahalı oluyor diye.
Valla konuya tam bakmadım ama bence rahatsız olmakta haksiz degilsiniz.Hayır değil kendisi benle tanışmak istedi ilk buluşmada kahve içtik sonra yemeğe çıkalım mı dedi
Öyle ama bize 300 TL lik hesap gelmedi hiç. Ben sıkıntıya girmesin diye sadece içecek söylerdim o da ben ne içersem onu içerdi.Ben de böyle olması gerektiğini düşünüyorum
Tamamen aynı şeyi yedim o yüzden tam 150ydihesaba göre değişebilir, 300 liralık hesabın tahmini ne kadarı size aitti?
beyfendinin tavrı evet kaba ama 9 bin lira ortalama bir maaş ama iki kişiye 300 liralık yemek bence ortalama üzeri bir harcama.
Ya neyse işte. Hesabı öde demek de kötü bir şey değil sonuçta. Sen yemişsin sen ödeyeceksin tabii kiAnlıyorum ama size hesbaı nasıl yapalım demedi bence. Doğru muyum? Sizin hesabı ödemek istemeniz farklı karşıdakinin sorması farklı
Dediğimi anlatamadım. Oradaki tavır hoşuma gitmedi mesela para değilYa neyse işte. Hesabı öde demek de kötü bir şey değil sonuçta. Sen yemişsin sen ödeyeceksin tabii ki
Adam böyle düşünmekte neden haksız? İlerleyen zamana kadar belki adamın cebinden bir daha gorusmeyecegi biri için hatri sayılır bir miktar çıkmış olacak. Bu da adama haksızlık olmaz mı?Nasıl yapsak dediği kısımda senin gibi yapar, bir daha da görüşmezdim çünkü ilerleyen zamanlarda olur ama ilk görüşmede böyle demesi çok itici ya. Tamam erkek ödemeli şu olmalı bu olmalı kafasında değilim ama yani ilerleyen zamanlarda olur bence bu teklifler. Mal mıyım kendimi kullandırayım kafasında biri bence.
Adamın görüşme talebine ne yanıt verdinizDediğimi anlatamadım. Oradaki tavır hoşuma gitmedi mesela para değil
Mesele gayet de para bu konuda. "Hesabı nasıl yapalım" aslında gayet de kibar bir şekilde hesabı ortaklaşa ödeyelim demek. Tavrında ben bir sorun göremiyorum. Sanki "ooo hesap da kol gibi gelmiş, ne çok yedin kardeşim. Hesaba sen de bi el at hacı" demiş gibi davranıyorsunuzDediğimi anlatamadım. Oradaki tavır hoşuma gitmedi mesela para değil
Dün gece soğuk yazdım ben bugün konuşmadık daha. Umarım yazmaz artık. Bitiricem soğudumAdamın görüşme talebine ne yanıt verdiniz
ama öyleyse yemeğe davet etmek yerine, Hadi gel bugün beraber bi kahve içelim deseydi hem makul olurdu hem de konu sahibi bu kadar garipsemezdi. kız işsiz yemeğe davet edildiğine göre karşı taraftan çıkacağını düşünüp gitmiş olabilir, cebinde parası olmayabilir çalışmıyor sonuçta. Bende eşimle sevgiliyken çok hesap ödedim hiç gocunmadım ama onun durumunu biliyordum erkek üzerinden geçinilmeli kafasında biri değilim.Adam böyle düşünmekte neden haksız? İlerleyen zamana kadar belki adamın cebinden bir daha gorusmeyecegi biri için hatri sayılır bir miktar çıkmış olacak. Bu da adama haksızlık olmaz mı?
Dediğinizi anlıyorum ama bu şekilde bir kullanılma korkusu varsa yemeğe davet etmemeli bence. Kahve içerken de konuşuluyor sonuçtaAdam böyle düşünmekte neden haksız? İlerleyen zamana kadar belki adamın cebinden bir daha gorusmeyecegi biri için hatri sayılır bir miktar çıkmış olacak. Bu da adama haksızlık olmaz mı?
Aynı anda aynı şeyi yazdık tamamen katılıyorumama öyleyse yemeğe davet etmek yerine, Hadi gel bugün beraber bi kahve içelim deseydi hem makul olurdu hem de konu sahibi bu kadar garipsemezdi. kız işsiz yemeğe davet edildiğine göre karşı taraftan çıkacağını düşünüp gitmiş olabilir, cebinde parası olmayabilir çalışmıyor sonuçta. Bende eşimle sevgiliyken çok hesap ödedim hiç gocunmadım ama onun durumunu biliyordum erkek üzerinden geçinilmeli kafasında biri değilim.
Yatirim zarar eder yani:))Adam böyle düşünmekte neden haksız? İlerleyen zamana kadar belki adamın cebinden bir daha gorusmeyecegi biri için hatri sayılır bir miktar çıkmış olacak. Bu da adama haksızlık olmaz mı?
Ama sevgili olana kadarki her buluşmada da kahve içilmez ki.Dediğinizi anlıyorum ama bu şekilde bir kullanılma korkusu varsa yemeğe davet etmemeli bence. Kahve içerken de konuşuluyor sonuçta
Tamamen kumar :) Görüştüğü kişi ile ilişkileri devam ederse güzel yatırım ama devam ettirmezse zararda :)Yatirim zarar eder yani:))
Çalışmayan birini ben yemeğe davet etsem ben öderdim. Bana çok itici geldi açıkcası. Ha şu da var ben olsam yeni tanıdığım birinin hesabımı ödemesine izin vermem. Baştan söylerim ben kendi hesabımı ödetmem diye. Ama siz böyle bi şey demediğiniz halde çalışan ve iyi de geliri olan birisi olarak hesabı açıp nasıl yapalım demesi cimriliğinin belgesi ve ayıp bence.Kızlar selam kısaca özetleyeceğim.
Ben 27 yaşındayım biriyle görüşüyorum kendisi de 29 yaşında. Ben henüz çalışmıyorum kendisi çalışıyor mühendis ve aylık yaklaşık 9bin tl maaşı var. Kirada tek başına oturuyor.
Ben de birkaç aya çalışmaya başlayacağım inşallah.
İlk buluşmamızda starbuckstan kahve alıp açık havada oturup konuşmuştuk. Kahveleri o ödemişti.
Dün tekrar buluştuk yemek yedik içecek çay falan hesap toplam 300 tl geldi. Hesabı açıp nasıl yapalım dedi ben de 150 tl koydum. Sen öde diyecek halim yoktu tabi ki. Ortam kızışmasın diye hepsini de ödemedim(içimden her ne kadar böyle yapıp kalkıp gitmek geçse de)Alman usulü yaptık yani o da üstünü koydu ve kalktık.
Ben eve otobüsle dönecektim durağa kadar benle yürüdü bana seni bırakayım ben de geleyim diyor (otobüsle) ben de hayır gelme gerek yok falan dedim böyle hani normal biriyle sarılırsınız ya öyle sarılıp vedalaştık. Kendisi de kendi evine doğru giden otobüsüne binip gidecekti.
Kızlar ben inanılmaz soğudum yani cimri erkek asla istemiyorum. Sizce normal mi? Benim 9bin tl gelirim olsa asla hesap ödetmem yani benim yediğim 150 tl nin hesabını yapmak normal mi? Ben şu an babaevindeyim ve içimden gelen şeylere kozmetik kıyafet yemek vs hep harcarım babam da sağolsun bana hiçbir zaman bir şey demez Allah ondan razı olsun. Biriktiremem harcarım hep.
Ben bir daha görüşmek istemiyorum sizce ben mi paragözüm o mu cimri?
Sizler ne düşünüyorsunuz? Fikirleriniz kıymetli benim için.
İyyy ilk buluşmada maaşını söyleyen, keko bir insan. Benim açımdan sırf bu bakımdan elenecek bir kişi olurdu. 30 yaşındayım, çok da flortoz biriyimdir,kimlerle kimlerle çıktım. Tek bir kişi bile maaşını soylemedi asla (yeni iş teklifi gelen sevgilim şartları şöyle şöyle, saatleri böyle böyle maaşı da şu kadar , ne yapsam,diye fikir danismisti. Böyle doğal şeyler hariç). Sana ne yani onun maaşından, ne çirkin . Heralde sizi parasıyla etkilemek istedi. Ama parasiyla etkilemeye niyet etmiş insan olarak neden hesabı ödemedi?adam da antikaMaaşı kendi konu arasında söyledi.
Adam parası var ki sipariş vermiş. Siz de cebinize göre sipariş verseydiniz keşke.Onun yediğinin ve içtiğinin tamamen aynısını yedim.
Harcamayı Seven biriyseniz keşke arasıra da siz siz odeseydiniz . Ama anladığım kadarıyla ilk mesajda dediğiniz gibi kendinize harcamyi seviyorsunuz. Kozmetik, kıyafet,canta..Ben bir de harcamayı seven biriyim.
İş, adama söyletmeden bazi şeyleri o bazı şeyleri senin odemen zaten.Bi de bence burada şu da var. Siz teklif ediyorsunuz ben kendiminkini ödeyeyim diye. Baştan o nasıl yapalım demiyordur diye düşünüyorum.doğru muyum?
Bi de siz ödemez isteyince demiyor mu hayır sen benim sevgilimsin vs?