- 16 Temmuz 2010
- 19.695
- 55.171
-
- Konu Sahibi aycoregimisali
Açıkcası benim sizden aldığım enerji şu yöndeO zaman yine kahve içmeye gidelim açık havada. 40 tl falan tutar toplam yani.
Bu 2. Buluşma için Hem yemeğe çağırıp hem böyle yapmak çok garip geldi.
Yanılıyor olabilirim ama ben de aynı şeyi düşünüyorum.Açıkcası benim sizden aldığım enerji şu yönde
Adam 2.defa sizi yine kahve içmeye götürseydi yine cimri mi diye konu açardınız.
Anladım ama onun bakış açısı asıl garip geldi bana. Tabi kendi açımdan da bakıyor olabilirim. bana babamın mesleğini sorması falan ne alaka mesela? O sorunca ben sizinkiler napıyo diye bile sormadım konuyu kapadım direk. Maaşı ve ev konusunda da kendi anlattı zaten.Sizinle şu konuda anlaşamadık adamın üslubunun yanlış olduğunu bizde söyledik ama adam sizin erkeklere bakış açınızı anladığı içinde böyle davranmış olabilir diyoruz.
Ağzınıza sağlıkMadem çalışmıyorsunuz neden o kadarlık yemek yiyorsunuz? İnsan karşı tarafin ismarlayacagini düşünüyorsa menüdeki uygun bir şeyleri secer. Bu da yani bir görgü kuralıdır.
Erkek arkadaşınız değil mi? O zaman "nasıl yapalım" demesinde bir sıkıntı yok kiYok kendisi erkek arkadaşım değil. Benle buluşmak isteyen oydu. 1. Buluşmada kahve içtik 2. De yemeğe davet etti. Ben zaten ısınamadım bu da tuzu biberi oldu. Ben de aynı şekilde cömertimdir ve karşımdakinin de öyle olmasını isterim.
Maaşı kendi konu arasında söyledi.Daha ikinci buluşmadan 9000 TL aldığını nasıl biliyorsunuz ki? Onca sevgilim oldu, hiç birinin bilmem ki maaşı kaç? Kimse de benimkini bilmez.
Adam niye 300 liralık hesabı tek başına ödesin ya? Erkek de enayi mi? Madem çalışmıyorsunuz neden o kadarlık yemek yiyorsunuz? İnsan karşı tarafin ismarlayacagini düşünüyorsa menüdeki uygun bir şeyleri secer. Bu da yani bir görgü kuralıdır.
Geçenlerde yurtdışından gelen iki arkadaşımla buluştum, onlar davet ettiler mekana, ve onlar iki kişiler. Belli yani hesabı bana ödeyemeyecekler. ben de bunu düşünüp yemek artı tatlı karnımı duyurmadim da salep aldım sadece. Benim bildiğim olması gereken budur.
Çalışmıyormussunuz da . Ne düşünmüştünüz , adamın size yemek sponsoru olacağını mi?
Ya da sizi evinize taksiyle bırakacağını mi?
Gereksiz istekler bunlar . Bence adam cimri falan değil. Anlamıştır sizin bakış açınızı, finansal koleniz olmak istemediğinden sormuştur size. Norma biri olsanız,bir o bir sen ödeyecek imajı cizseniz zaten lafını etmezdi
Onun yediğinin ve içtiğinin tamamen aynısını yedim :)Ağzınıza sağlık
Hayır değil kendisi benle tanışmak istedi ilk buluşmada kahve içtik sonra yemeğe çıkalım mı dediErkek arkadaşınız değil mi? O zaman "nasıl yapalım" demesinde bir sıkıntı yok kiBen yeni sevgili oldunuz sandım
bak o davet etmiş seni yani sen onun misafirisin onun ödemesi lazım.1. Buluşmada Starbucksta kahve içmiştik o ödemişti.
Yemeğe çıkalım dedi tamam dedim.
Yani bu 2. Buluşmaydı ama yine de bence de ödemeliydi soğudum
Katılıyorumbak o davet etmiş seni yani sen onun misafirisin onun ödemesi lazım.
Ben de aynen öyle yapmak istedim ama çıkışta durağa birlikte yürüyeceğimizi bildiğim için ve ortalık kızışmasın kötü olmasın diye yapmadımHesabı açıp "nasıl yapalım" dediği an, ben öderim diyerek ödeyip çıkardım, bir daha da yüzüne bile bakmazdım. Ve adab-ı muaşeret kurallarından birisi de şudur: Yemeğe kim davet ettiyse hesabı o öder!
Onun yediğinin ve içtiğinin tamamen aynısını yedimAynen yukarıdaki üye yazmayana kadar aklıma gelmemişti ama hesabı karşımızdaki oduyorsa menüdeki en uygun şeyi seçeriz zaten. Bu durumda adamın da olumsuz bir fikre kapılması normal değil mi?
Adam sizi yemeğe davet ettiyse sizde menüden uygun bir şey seçerek nezaket gösterebilirdiniz. Hesap 500 lirada gelse siz o ödemeli kafasındasınız. Kahve içmeye götürse yine cimri olurdu gözünüzde.Onun yediğinin ve içtiğinin tamamen aynısını yedim :)
Ben de aynen öyle yapmak istedim ama çıkışta durağa birlikte yürüyeceğimizi bildiğim için ve ortalık kızışmasın kötü olmasın diye yapmadım
Yemek fiyatları birbirine yakın ben de aynısını seçeyim diye düşündümAdam sizi yemeğe davet ettiyse sizde menüden uygun bir şey seçerek nezaket gösterebilirdiniz. Hesap 500 lirada gelse siz o ödemeli kafasındasınız.