Maaşı kendi konu arasında söyledi.
İyyy ilk buluşmada maaşını söyleyen, keko bir insan. Benim açımdan sırf bu bakımdan elenecek bir kişi olurdu. 30 yaşındayım, çok da flortoz biriyimdir,kimlerle kimlerle çıktım. Tek bir kişi bile maaşını soylemedi asla (yeni iş teklifi gelen sevgilim şartları şöyle şöyle, saatleri böyle böyle maaşı da şu kadar , ne yapsam,diye fikir danismisti. Böyle doğal şeyler hariç). Sana ne yani onun maaşından, ne çirkin . Heralde sizi parasıyla etkilemek istedi. Ama parasiyla etkilemeye niyet etmiş insan olarak neden hesabı ödemedi?adam da antika
Onun yediğinin ve içtiğinin tamamen aynısını yedim.
Adam parası var ki sipariş vermiş. Siz de cebinize göre sipariş verseydiniz keşke.
Ben bir de harcamayı seven biriyim.
Harcamayı Seven biriyseniz keşke arasıra da siz siz odeseydiniz . Ama anladığım kadarıyla ilk mesajda dediğiniz gibi kendinize harcamyi seviyorsunuz. Kozmetik, kıyafet,canta..
'Ben zaten öderdim bazı şeyleri' diyorsunuz ama kendinizle çelisiyorsunuz çünkü şuncacik topikte 36 defa 'erkek ödemeli, benim her şeyi babam oder, erkeğin ödemesi gücündendir, erkek sormadan ödemeli' falan demişsiniz.
Yani siz zaten asla hesap ödemeyecek bir insansiniz. Sizin kafa yapinizda bu yok. En fazla kahve alırken olduğu gibi hesap gelince cüzdanındaki paraları birbrine sürtme adımı atabilirsiniz.
(Dakika 4.35 sonrasi size gelsin)
Bi de bence burada şu da var. Siz teklif ediyorsunuz ben kendiminkini ödeyeyim diye. Baştan o nasıl yapalım demiyordur diye düşünüyorum.doğru muyum?
Bi de siz ödemez isteyince demiyor mu hayır sen benim sevgilimsin vs?
İş, adama söyletmeden bazi şeyleri o bazı şeyleri senin odemen zaten.
Ayrıca neden 'hayir sevgilimsin' desin ki???
Böyle şeyler beni çok irrite eder. Sen errrrrkek olduğun için mi benim hesabımı ödüyorsun? Ne münasebet? Bana böyle diyen olursa 'sponsorum musun?' diyorum.
Çok cirkin bir bakis acısi bence. Zaten böyle toplumsal cinsiyet normlarına sıkı sıkıya bağlanmış, asla kadına (!) Hesap odetmem modunda erkekler hayatının geri kalaninda da bu toplumsal cinsiyet normlarına sariliyorlar. Mesela bakış açıları her konu için 'erkek yapar,kadın yapamaz' oluyor (mesela gec vakitte arkadaş gezmesinden gelme) , aynı evin icinde yemeği, temizliği,çocuk bakimini kadından bekliyor oluyorlar. Kadın da en fazla şunu diyor; benim kocam çok yardimsever, sofrayı kurmaya yardım eder, perdeleri asar
Hesabı hep ödemek isteyen erkeğin yaşadığı ev işte böyle oluyor. Kadın çalışsa da , çalışmasa da. Çünkü errrrrkek yani , hesabı kadına da odetmez, eline fırçayı alıp tuvalet de temizlemez, karnibahar da yapmaz.
Şahsen ben böyle ataerkillige hizmet eden şeylerden nefret ederim.
sevgilimle gittiğim tatillerin parasını öderim, alkollü sofraları öderim. Ki yani pintiligimle bilinen bir insanım:) işyerine evden yemek götürürüm öğle yemeğine param gitmesin diye, ama asla hesap ödenirken sağa sola bakmam. Ayni şekilde asla ilişkilerimde de kadınım diye erkekten bir adım geride durmam. Sonsuz bir eşitlik vardır hep aramızda.
Bence sen de bakış acini degistir. Asıl "sen kadınsın,ben öderim" diyen adamlardan uzak dur. Çünkü üç beş hesap öduyorlar ama evlenirsen uzun vadede sen zararlı çıkıyorsun, her şey senin sırtına biniyor.
Değer mi? Bence değmez :) ilişkilerinde piremses olmayı değil eşit olmayı istemelisin. Bence en kıymetlisi bu