• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi hatalıyım anlayamiyorum

Esiniz de calismaya basladiginiz icin triplere girmis belli, tabi siz calismazken boyle dertler yoktu, ona mecburdunuz ya.. Cicibebeyle cizgi filmle buyuyen kendi evladi, farkinda mi acaba? Cok hakli buldum sizi. Cocuga silah zoruyla baktirmiyorsunuz, kendi istegiyle ve de 2 tane kazik kadar gencle geliyorsa bazi islerin ucundan da tutacak elbette. Yasadigi yer el evi degil, oglunun gelininin evi. Supurge tutmak corba yapmak kac dakikalik is allahaskina?

Kimseyi silah zoruyla getirmedik.Insan torununa bakınca bakıcı mı oluyor???
Anlamadığınız nokta bu zaten. Bu kadın çocuklarını büyütmüş, ayağını uzatıp belki gezip tozacağı yaşta bebek bakmaya düzenini bozarak gelmiş. Mecbur değil, size iyilik olsun diye yapıyor bunları. Minnet duymanız gereken bir durum. Siz kadına bu iş onun göreviymiş gibi davranıyorsunuz. Büyükannelere çocuk baktırıyorsanız bildikleri gibi bakarlar. Çocuk bakımından fazlasını isteme lüksünüz de yok. Memnun değilseniz çocuğun bakımından baktırmama gibi bir seçeneğiniz var.

Ben sizi haksız buldum. Çünkü herkesin bebek çocuk bakım mantığı uymuyor. Kayinvalideniz bu konuda bir profesyonel degil. Belliki kendi çocuklarını da böyle büyütmüş ve toruna bakmaya da çok hevesli degil.
Siz bakıcı ve kreşe yönelin derim. Bebek bakan bir arkadaşım var ben hayran kalıyorum onun ilgisine sevgisine. Işten çıkınca anlat anlat bitiremiyor. Yle seviyor bebegi. Çocuğa yazık. Kiyamam ona. Isiniz hayirli olsun inşallah
Öyle birini bulsam bir dakka durmam zaten.Yeniyim hiç bilmediğim bir yer araştırıyorum ama gönlüme sinecek biri çıkmadı henüz

Kimseyi silah zoruyla getirmedik.Insan torununa bakınca bakıcı mı oluyor???

Sonuçta siz istediniz geldiler, gelmeseydi "gelmedi" olup kötü olacakti oğluna.

Evet insan torununa bakici olur, belli yaşa gelmiş insanlar cocuklarini buyutmuş evlendirmiş, torun bakacak degil sevecek yaşta torunla ugrastiriyorsunuz.

O yaşta herkesin isteği ve enerjisi olmayabilir, genç anneler bile biyerden sonra bunaliyorlar cocuktan, sonunda böyle olur.

Hem cebinizden para cikartmaya kiyamiyorsunuz. Bu cocuklari yaparken hic mi dusunmuyorsunuz calisirsam napariz, kim bakar filan anlamiyorum...

Kimse sizin hizmetciniz bakiciniz degil. Memnun degilseniz (memnun olunacak bir tarafi da yok) onlarla yasamayacaksiniz, parasiyla bakici tutacaksiniz.
Böyle büyük konusmak öyle kolay ki inanın. Çocuğunuz var mı bilmiyorum var da hiç aileye ilişmeden bakıcı tuttuysanız tebrik ediyorum sizi. İnsanın ilk aklına gelen çocuğumu yabancı birisi ne kadar anlayabilir, ağlarsa nazını niyazinı ne kadar çekebilir o oluyor. Ben de eşimin ısrarıyla görümcemi çağırdım peşinden kaynım geldi sınava hazırlanıyor yaşadığım şehrin koşulları daha iyiymiş. Görümcem desen ayy iyi ki geldiimmm burası çok rahat misss gibi diyen bir kişi. Yani öyle evlerinden yurtlarından oldular diye ağlamıyo kimse, daha oturdukları yerden hizmet görüyorlar diye geri gidesileri gelmiyor. Ama olan da bize oluyor hem çalışıp hem de evdeki bı yığın insanın işini yapmak kolay mı, bir işin ucundan tutsa kimsenin beli kopmaz. Sizin gibi böyle gaddarca yorum yapanları hiç anlamadım, anlamayacağım da.

Zaten ben kayinlarimi çağırmadım baktım onlar da geldi.Kizim odalarının kapısını vuruyor 10 kez vursa 11.ci de açıyorlar oda gönülsüz.Bilmedigim bir şehre geldim işe hemen başladım eşim işi dolayısıyla yanimda olamadı herşeye ben koştum.Istediğim sey dikkat etmeleriydi.Birileri yazmış yok sizin bakiciniz değil.Ilerde torununuz olur da sizler bakınca acaba bakıcı mı oluyorsunuz çok merak ettim.Cocuguna gelinine yardımcı olmak hizmetçilik mı?Bunu diyen arkadaşlardan cevap bekliyorum

Cevap veriyorum torun bakmam. Anneme ya da kayınvalideme de o yükü yüklemem. Tutarım bakıcıyı annem bakıcının başında durur çok zorda kalırsam.

Anlamadığınız nokta bu zaten. Bu kadın çocuklarını büyütmüş, ayağını uzatıp belki gezip tozacağı yaşta bebek bakmaya düzenini bozarak gelmiş. Mecbur değil, size iyilik olsun diye yapıyor bunları. Minnet duymanız gereken bir durum. Siz kadına bu iş onun göreviymiş gibi davranıyorsunuz. Büyükannelere çocuk baktırıyorsanız bildikleri gibi bakarlar. Çocuk bakımından fazlasını isteme lüksünüz de yok. Memnun değilseniz çocuğun bakımından baktırmama gibi bir seçeneğiniz var.
Şimdi işin içine girmek mantiksiz ama kayınvalidem köyde tek başına yaşıyor. Senede 1 kez gideriz hastanesine ihtiyaçlarını alırız buraya geldi. Bu durumlardan önce çok da gezdirdik.Kendisi hatta ömrümde toplasan bukadar bir yere gitmedim dedi.Hatta ameliyat olmayı vs düşünüyor.Yani biz kimseyi öyle güllük gülistanlık yerden çekip getirmedik.Koyde yeri geliyor bir.ekmek bulamadığı zaman oluyor her zaman destekcisiydik.Yani bizim evden rahatını kimse bulamaz

Böyle büyük konusmak öyle kolay ki inanın. Çocuğunuz var mı bilmiyorum var da hiç aileye ilişmeden bakıcı tuttuysanız tebrik ediyorum sizi. İnsanın ilk aklına gelen çocuğumu yabancı birisi ne kadar anlayabilir, ağlarsa nazını niyazinı ne kadar çekebilir o oluyor. Ben de eşimin ısrarıyla görümcemi çağırdım peşinden kaynım geldi sınava hazırlanıyor yaşadığım şehrin koşulları daha iyiymiş. Görümcem desen ayy iyi ki geldiimmm burası çok rahat misss gibi diyen bir kişi. Yani öyle evlerinden yurtlarından oldular diye ağlamıyo kimse, daha oturdukları yerden hizmet görüyorlar diye geri gidesileri gelmiyor. Ama olan da bize oluyor hem çalışıp hem de evdeki bı yığın insanın işini yapmak kolay mı, bir işin ucundan tutsa kimsenin beli kopmaz. Sizin gibi böyle gaddarca yorum yapanları hiç anlamadım, anlamayacağım da.
Tam beni anlattın.Bana da diyorlar valla yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda valla ne güzelmiş ben bundan rahat bir bulamam diye :) Bunları kendileri biliyor e madem öyle biraz sen de destek ol

Şimdi işin içine girmek mantiksiz ama kayınvalidem köyde tek başına yaşıyor. Senede 1 kez gideriz hastanesine ihtiyaçlarını alırız buraya geldi. Bu durumlardan önce çok da gezdirdik.Kendisi hatta ömrümde toplasan bukadar bir yere gitmedim dedi.Hatta ameliyat olmayı vs düşünüyor.Yani biz kimseyi öyle güllük gülistanlık yerden çekip getirmedik.Koyde yeri geliyor bir.ekmek bulamadığı zaman oluyor her zaman destekcisiydik.Yani bizim evden rahatını kimse bulamaz

Ha ihtiyaçlarını karşıladık o da benim istediklerimi yapmak zorunda diyorsunuz yani, anlaşıldı.

Sonuçta siz istediniz geldiler, gelmeseydi "gelmedi" olup kötü olacakti oğluna.

Evet insan torununa bakici olur, belli yaşa gelmiş insanlar cocuklarini buyutmuş evlendirmiş, torun bakacak degil sevecek yaşta torunla ugrastiriyorsunuz.

O yaşta herkesin isteği ve enerjisi olmayabilir, genç anneler bile biyerden sonra bunaliyorlar cocuktan, sonunda böyle olur.

Hem cebinizden para cikartmaya kiyamiyorsunuz. Bu cocuklari yaparken hic mi dusunmuyorsunuz calisirsam napariz, kim bakar filan anlamiyorum...
Paraya kiyamadigim halim buysa kıysam nasıl olur acaba sen aylık kaç tl mutfağına harciyorsun

Size kimse zorla cocuk yaptirmadi yaptiginiz cocuga bakmakta zorlaniyorsunuz diye size acimiyor olmam gaddarlik mi? 😂😂😂

Cocuk sorumluluğunu başka aile bireylerine atip bi de zorundalarmiş gibi tripleniyorsunuz ya şasiriyorum. Bakiciya guvenemeyen de oturup kendi baksin bir zahmet.
Calismak zorundaysaniz, bakici tutamiyorsaniz cocuk yaparken bir durup düşünün 5 dakika.
Haa yok illa birilerine baktiracaksaniz katlanmaniz lazim. 🙄🙄🙄 Cocuk yapmayi herkes biliyor.

Tam beni anlattın.Bana da diyorlar valla yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda valla ne güzelmiş ben bundan rahat bir bulamam diye :) Bunları kendileri biliyor e madem öyle biraz sen de destek ol
Bilirler ama destek olmak işlerine gelmez, üç maymunu oynamak daha kolaydır çünkü. Dert anlatamaz yardım göremezsin, ya böyle kabullenip çekeceksin ya da benim yüzümden bu kadar evinizden ayrı kaldınız şimdiye kadar verdiğiniz destek için teşekkür ederim deyip göndereceksin. İnan çok yıprananacaksın ben bir yıl çabaladım sabrettim daha yeni geçen haftalarda gönderdim ikisini de. Sen şu an çalışıyorsun ama işte o yüzden önce bakıcı bulmaya bak.

Işine geldiği gibi anlamaya devam diyorum :KK66: Bilakis anlamamak için çok direndiniz.Siz de haklısınız işin içinde olmayan anlamaz

Anlaşılmayacak bir şey yok. Tek çalışan anne, tek çocuklu kadın siz değilsiniz. İnsanların nasıl çözümler bulduklarını biliyor ve görüyoruz. Siz en kolay ve en kötü yolu seçmişsiniz. Köyde yaşayan cahil kadına çocuk baktırmak cesaret işi, sonra layıkıyla bakamıyor diye söylenmek enteresan. Ama yaptıklarınızın karşılığını bir şekilde almanız lazımdı tabi.

Bilirler ama destek olmak işlerine gelmez, üç maymunu oynamak daha kolaydır çünkü. Dert anlatamaz yardım göremezsin, ya böyle kabullenip çekeceksin ya da benim yüzümden bu kadar evinizden ayrı kaldınız şimdiye kadar verdiğiniz destek için teşekkür ederim deyip göndereceksin. İnan çok yıprananacaksın ben bir yıl çabaladım sabrettim daha yeni geçen haftalarda gönderdim ikisini de. Sen şu an çalışıyorsun ama işte o yüzden önce bakıcı bulmaya bak.
Aynen öyle. 1 aydır araştırmadayım zaten umarım güvenebileceğim birileri çıkar da herkez kurtulur bu durumdan

Her sabah çocuğa cicibebe yedirilir mi yahu bakıyorsa düzgün baksın. Bir çorba yapip yediremeyecekse nasıl bakacak. Sizin işlerinizi yapmak zorunda değilse bile kendinin ve oğullarının arkasını toplamalı. Bakıcı tutsaydıniz keşke. Hatalisiniz bence. Bir çocuğa bakılacak diye cumbur cemaat yaşanmaz kaldı ki bakamıyor bile

Size kimse zorla cocuk yaptirmadi yaptiginiz cocuga bakmakta zorlaniyorsunuz diye size acimiyor olmam gaddarlik mi? 😂😂😂

Cocuk sorumluluğunu başka aile bireylerine atip bi de zorundalarmiş gibi tripleniyorsunuz ya şasiriyorum. Bakiciya guvenemeyen de oturup kendi baksin bir zahmet.
Calismak zorundaysaniz, bakici tutamiyorsaniz cocuk yaparken bir durup düşünün 5 dakika.
Haa yok illa birilerine baktiracaksaniz katlanmaniz lazim. 🙄🙄🙄 Cocuk yapmayi herkes biliyor.
Bana kimsenin acımasına ihtiyacım yok ki, siz kimsiniz de sizin kuracağınız iki cümleyle mutlu olayım ya da üzüleyim ben. Size daha fazla cevap vermeyeceğim çünkü algınız kapalı.İyi günler dilerim.

3 aylık memurum.2 yaşında kızım var annemle kayınvalide dönüşümlü olarak bakıyor.Esim 2 senedir doğuda jandarma personeli.2 aydır kayınvalidem yanimda ve 2 tane de kaynım var biri üniversitede okuyor diğeri sınava hazırlanıyor.
Kızım 3 yaşına gelince kreşe veririm dedim.Kayinvalidem ve annem sehirdisindan geliyor buarada.
Neyse konuya geleceğim.Kizim için sabah arıyorum soruyorum işte genelde her sabah cicibebe yediriyor öğlen yoğurt ben gelene kadar dünden yemek kalmadıysa yemek yapmıyor.Ben de anne yumurta vs yap seviyor diyorum.Hani yemek yedirme konusu iyi değil.Aksam saat
9 da yemeğe oturulursa çocuk bizi beklerse ac kalır diyorum.1 aydır 1er gün arayla gidiyorum.Ben evdeyken yemek vs yapıyorum.Ben eve bir süpürge tutmasam tutmuyor.Neyse bunları sorun etmemistim.Cocuk iyi olsun başına birsey gelmesin diye.

Tatil günleri bütün temizlik işini ben yapıyorum.2 kaynım var banyo yaptıklarında paspasin yüzü saçtan gözükmüyor ve bu günlük oluyor.Lavaboda tras oluyorlar kıllarını temizlemiyorlar.Evi süpürüyorum mutfak tezgahında sofra bezinde aklınızın almayacağı yerlerde kıllar çıkıyor bazen yemeklerde.Ikisinin de sacları uzun buarada omuzlarına kadar.
Neyse ben söyledim bakın dikkat edin diye.Kayinvalideme de dedim.Anne bak ben temizliyorum siz de dikkat edin artık her yerden kil toplamaktan midem bulandı diye.Degisen birşey yok.
Esimle konuşurken şunu dedim.Ya tamam ben sadece çocuğa bakılsın diye iş beklemiyorum sadece yaptığım şeylere dikkat etsinler diye.Vay efendim sen kendine temizlikçi arıyorsun.Anama tek bir laf et ozaman görürsün bilmem ne.
Dün dedim misal anne ben olmadığında etraf çok batarsa bir süpürge tutuver diye.Ben çocukla uğraşıyorum ondan birşey yapamıyorum diyor.Cocukla uğraşmak da ekstra bir çorba yemek yapmıyor oturup tv basında akşama kadar kalkmıyor.Cocuk kendi kendine oynuyor.Babaanne gel hamur yapalım diyor kızım bacağım ağrıyor kızım kolum ağrıyor.Ya oturduğun yerden hamuruyla oynayacaksın yani.Bir ara işten geldim kapıyı çalcam içerden aglama sesi geliyor kızımın.Aklimda yoktu ama bir dakka dinledim oynayalım diye ağlıyor ama başka ses yok kizimin sesinden başka.Sinirlendim girdim eve.
Yanı bazen diyorum ben mi hataliyim.Esim diyor sen değiştin yok çalışmaya başlayınca değiştin. Ben de evet şartlar değişti çünkü biraz destek bekliyorum dedim.tartıştık sağolsun asla alttan aLma anlamaya çalışma huyu yok.Engelledik birbirimizi. Okadar sinirliyim ki ben ne zaman birşey anlatsam yok değiştin bilmem ne.Ya işten geliyorum boş günümde temizlik alışveriş vs.Cope kadar atıyorum atarım sorun değil de.Evde eşşek kadar adam var birseyin ucundan tutsunlar.Dun yoğurt için süt al dedim 5kg ona bile gidecek gitmedi bile kaynım.Hesapladim 1 ayda 3bin mutfak alışverişi.Dolduruyorum ne isterlerse ellerini ceplerine attırmıyorum .Genç adamlar diye kayınvalide salonda her biri başka odada kaldı 3 ay 800 tl ayda doğalgaz faturası ödedim bütün her yer yanıyor diye.Yani ben bukadar uğraşırken benim bir sitemem bir sinirim bukadar mı anlamsız neye uğraşıyorum ki lanet olsun
Kreşe verin ortalık düzelince en azından eğitim alır oyun oynar ,çocuk bakiyo diye milletin pisliğini mi cekicen bakmıyorlar da bı çorba içirmek çok mu zor çocuğa ,sonuna kadar haklısınız kocaniza az değil hiç alttan almayın değişik insanlar üstüne atmışlar yükü oh eşinde rahat bakıcı yapmış seni ne ala memleket bide sucluyo

Back
X