Ben kötü bir evlat mıyım? :|

Babam çok fedakâr çok iyi kalpli biri. Asla yaptıklarını inkar edemem oda bizden istemek yerine hatta üzerine de kendi vermek en iyi şartlarda yaşatmak isterdi. Ama borçlar yüzünden ablamdan benden kendi çalışarak bir şekilde yoluna koymaya çalışıyor. Geçen ay istedi sana 300 tl kalsın gerisini bana ver dedi ben 150 aldım geri kalanı ona verdim hiç gocunmadim. Ama bu ay gerçekten ihtiyacım vardı artık da olacak işte kırmadan nasıl yapıcam bilmiyorum babama kalsa nisana mayisa kadar bana yardım et diyor ben hangi ara ceyiz alicam ihtiyaclarimi karsilicam"( çok cikmazdayim böyle bir babaya nasıl ben veremem diyeyim

iyi hoş da üniversite mezunu 30 yaşında aldığınız maaş çok düşük değil mi

başka iş de baksanız

annenize söyleyin açıkça çeyiz de giyside almanız gerektiğini

maaş sonrası gidin ucuz yollu iki üç kazak alın toplam 50 tl yi geçmesin işte

çeyiz olarak da gerekli şeyleri birer tane alın

ama yedeklemeyin

mesela bu ay üçlü küçük tencere takımı alın

bir dahaki ay çaydanlık

zorunlu ihtiyaçlardan almaya başlayın

yetiremezsiniz sonra

kalan para olursa da babanıza bu kadar kaldı deyip verin

Yok okadar yapmaz babam. Nerden suan bir kaç kuruş gelse kardir benim için borcumu öderim düşüncesinde. Evlenince 1 kuruş bile almaz bana laf gelmesin diye
Baban suan 100tlnin lafini yapiyo. Oyuzden cok emin olma.
Öyle yapamam anneme söyledim odemesi gereken bir kredisi varmış senden alıp ona yatiracakmis dedi. Babama bari 300 tl ver dedim kesinlikle olmaz bana lazım dedi. Öyle dedikten sonra gidip harcayamam

Abla sizin gelin isten cikiyordu hani? Cikmadi mi yani?

Konu sahibinin de evlenince babasi maasini alacak bence ama haberi yok.

Senin ihtiyaclarini dusunmuyordur. Sanirim yapisi geregi. Soylesen de anlar mi biliyorum. Evlenmeden once aranizi bozma istersen. Ona kesin ihtiyaclarla git. Sunu sunu yaptiracagim 100 TL , sunu alacagim 200 TL. Bir sure oyle idare et . Zaten evleniyorsun da. Yalniz kocanla bastan ayni muhabbeti yapma. Yoksa kendi parani ondan da harclik seklinde alirsin.

Madem para veriyorsunuz babanıza,daha az verin çeyiz için alacaklarım var diyin mesela..
Onada itiraz edemez herhalde...

Sen cok iyi bie evlatsin aldigin maasin hepsini babana veriyorsun helal olsun sana inan karsilgini ileride kat kat alacaksin...
Kendimden utandim ve ben kendim kotu evlatim... Maasimi kendim harcayip babama ara sira darda kaldiginda yardim ediyorum ve bu durumda bile borcun icindeyim... Baban dusuncesiz davranmis ihtiyaci old icin mi aliyor yoksa her ay almasi adet mi.oldu bilmiyorum ama kendini kotu evlat olarak dusunme sen hayirli bir evlatsin... Ins baban insafa gelir ve evlenene kadar para almaz senden sende eksiklerini alirsin

Yazıyı okurken lisenin staj maaşı zannettim de, baya baya 30 yaşında normal çalışan bir insanın maaşıymış konu. Sorun evlat olma biçiminizle alakalı değil, konu kendi hak ve kazançlarınızın farkında olmayışınız aslında. Üstelik evlenme yolunda bir bireysiniz. Bence bir birey olduğunuzu, kazancınızın size ait olduğunu unutmayın. 150-200'ü babanız size değil sizin babanıza vermeniz gerekir. Bütün maaş nedir? Yardım olsa bir şey olsa anlarım da, birde yol parası almak falan, sorun bence sizde.

Offff bu ne ya 2 maaş alıyor babanız ve neden sizin maaşınızıda alıyor ki...
Evlenicem diyorsunuz kim alıcak eksikleri babanız mı?
Anneniz birşey demiyor mu bu duruma ?

krediyi siz kendinizemi çektiniz ne için kullandınız

Babama cekmistim onun geçen aylarda bitti kendim için az bir miktar çekmiştim birde öğrenim kredisi eklendi onları ödüyorum şimdi

Offff bu ne ya 2 maaş alıyor babanız ve neden sizin maaşınızıda alıyor ki...
Evlenicem diyorsunuz kim alıcak eksikleri babanız mı?
Anneniz birşey demiyor mu bu duruma ?

Anneme de söyledim oda artık borçlardan biktigi için bişey diyemiyor

Ay boyunca 100 lira, 30 yaşında bir kadına nasıl yetsin?
İlkokul bebesine harçlık mı veriyormuş babanız?
Hali vakti de yerinde olduğu halde niye veriyorsunuz maaşınızı babanıza?

bende olsam böyle yaparım giderim bi tencere seti alırım peşin hopp eve getiririm yaza düğünüm var ele karışcam ne yapıcam diye güzel güzel açıklarım harçlığımıda alır kalan ne ise 50 ya da 100 artık ne kaldıysa onu veririm..

ilk bi şok yaşar belki küser ama iyi olur

Neden suç benim

canım sen 30 yaşındasın bende 30 yaşındayım asgari ücretin iki katı maaş alıyorum binlerce kere şükür rabbime hemde boşanıp baba evine döndüm..

iki üç fatura seçtim otomatik ödemeye verdim ve her ay mutfak alışverişi alıyorum evde ne eksikse 400 tl falan tutuyor.. arada annem çocuğuma bakıyor hediye alıoyorum kıyafet falan ama.. eline bu benim maaş diye vermiyorum.. o da isteyemez zaten..

istese derim ki babacım yakında düğünüm olacak 30 yaşıma geldim size yük olmadan çeyizimi yapmak istiyorum.. o yüzden maaşın hepsini veremem ama aylık 300 tl verebilirim derdim..

dik dur biraz evet üzerimizde çok hakları var ama sen bir BİREYSİN CANIM BENİM..

VE YAKINDA DÜĞÜNÜN OLACAKMIŞ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…