- 10 Nisan 2016
- 2.738
- 3.346
biz babamıza tüm kardesler olarak hep aldığımız maası verdik .4 kardestik bir ben calısmıyordm 3 kardesm babam çalışıyordu babam tüm hayatı bize zehir eden hasta ruhlu bir adamdı
eger bir maasını verme hayatı bize dar ederdi dögüş kavga cok cektirdi annemede bizede
neyse hep haraca baglamıs gibi verdiler bende başladım işe bende verdim neyse
sonra hepimizin evlilik yası geldi arka arkaya hepimiz yakın yasları
verdiğimiz paraları annnem biriktirdi abimin altınlarını falan aldık esyalar su bu düğün yaptık abim evlendi
sonra diğer abim sonra ablam son ben kaldım bende ceyizimi aldım vermedim babama
bende evlendim ve annemgile ev aldık kurtardık hepimz kendimizi
eger biz para vermesek sürünürdü babam
hep annem için yaptık herseyi
simdi kuzu oldu yakamızdanda düştü sagda solda evi ben aldım diyormus herkez biliyor onun alamayacagını hadi canım cocuklarının sayesinde ev saahibi oldun diyorlar biliyor herkez bizim ne kadar fedakar oldugumuzu
bizi biz kendimz büyütüp baktık inan aldıgı maas kime neye yetecek cocuk yasta iki abim calıstıda ekemek yedık
simdi yaramı destı bu konu cok yazdım kusura bakmayın
sen de sen ol yaranamazsın baban nasıl biri bilmiyorm ama kendini düşün bence surda ne kalmıs evleniyorsun her ay bir esyanı al ben öyle dedm babama ben vermeyecegm masımla ceyizi mi alacagm dedim yorganlarımın yününe kadar kendim aldım ceyiz için
Baban suan 100tlnin lafini yapiyo. Oyuzden cok emin olma.Yok okadar yapmaz babam. Nerden suan bir kaç kuruş gelse kardir benim için borcumu öderim düşüncesinde. Evlenince 1 kuruş bile almaz bana laf gelmesin diye
Öyle yapamam anneme söyledim odemesi gereken bir kredisi varmış senden alıp ona yatiracakmis dedi. Babama bari 300 tl ver dedim kesinlikle olmaz bana lazım dedi. Öyle dedikten sonra gidip harcayamam
Abla sizin gelin isten cikiyordu hani? Cikmadi mi yani?güzelce konuşsanız anlamaz mı?evlenince ne olacak peki?siz para vermeyince,aranız bozulur mu?
benim gelinimin babası,4 yıl önce ev almış.gelinim,babasının kredisini ödüyor her ay.evlendi,adam kabul etmedi,ben sana güvenerek o evi aldım dedi.hala ödüyor yani.sanırım bir senesi kaldı.var böyle babalar.evlenince de istemesin de.
Abla sizin gelin isten cikiyordu hani? Cikmadi mi yani?
Konu sahibinin de evlenince babasi maasini alacak bence ama haberi yok.
Herkese Günaydın .
30 yaşında. Asgari ücretle çalışan biriyim. Babam esnaf, kendine ait iş yeri var bişeyler yapmaya çalışıyor iş kazası geçirdiği için eskisi gibi çok çalışamıyor.
Sorunuma gelince. Maaşımı aldığım anda babam bana 150-200 tl harçlık verip gerisini kendisi borçları için alıyor bunun içinde benim kredim var onuda ödüyor ama verdiği para hiç biseyime yetmiyor. Verdiğim para ile ihtiyaçlarını alırsın yol parasini ben sana veririm diyor. Günlük sadece gidiş geliş yol parası alıyorum. 1 kuruş fazla almıyorum. Artık sosyal hayatım bitti. Hiçbişey yapamıyorum. Ihtiyaclarimi hiç karsilayamiyorum. Şubatta nisanim var. Yazında düğün ceyizimi dizmem lazım babam bu konuda bana hiç destek olamaz.
Her ay maaş günüm gelsin şu kadar kısmını borca öderim geri kalanlada şunları yaparım diye plan yapıyorum. Ama hherseym alt üst oluyor. Bugün maaş aldığım gibi babama vericem. Geriye bana 100 tl para kalıyor ne alayım ne yapayım bununla.
Bu konuda bencilmiyim bilmiyorum. Haksızlık mı ediyorum .nasıl babama söyleyeceğim benden tamamen umudunu kes benden bişey isteme demiyorum zaten anneme harçlık verip mutfağa da katkım oluyordu.
Babamın hiç maaşı yok değil 2 ayrı maaşı var. Daha öncesinde kredi çektim senelerdir onu oduyorum geçen ay bitti tam rahata erdim dedim olmadiçok sıkıldım ben bu durumdan napicam lütfen bana akıl verin çok uzattım konuyu kusura bakmayın
30 yaşında kazık kadar insansın yahu
maaştan yardım edersin ok ama bütün maaşı vermek nedir yeni yetmeler gibi....hiç kusura bakma suç senin...
krediyi siz kendinizemi çektiniz ne için kullandınız
Offff bu ne ya 2 maaş alıyor babanız ve neden sizin maaşınızıda alıyor ki...
Evlenicem diyorsunuz kim alıcak eksikleri babanız mı?
Anneniz birşey demiyor mu bu duruma ?
Maasini aldigin gibi avmye git. Bir ay tencere takimi al. Pesin ver hepsini. Taksit yapma. Diger ay yemek takimi al mesela. Yoksa ceyizsiz kalirsin. Bilemedim. Sonucta babanin isi var sende 30una gelmissin. Iki gomlek alip disarda bi kahve icmeyeceksen de calisma yani.
Neden suç benim