Ben kötü bir evlat mıyım? :|

Ay boyunca 100 lira, 30 yaşında bir kadına nasıl yetsin?
İlkokul bebesine harçlık mı veriyormuş babanız?
Hali vakti de yerinde olduğu halde niye veriyorsunuz maaşınızı babanıza?

Bir süre iş olmadı hep kredi kartına yüklendi yada kredi çekti bizi okuttu. Sonra is kazası geçirdi. Öyle de olunca borçlar birikti faizler bindi üzerine her ay kazandığınınin iki üç katı borç ödüyor ordan alıp diğeri benden alıp başka borca yatırıp o ayı öyle geçiriyor hep. Ve hep bu sene borç bitecek diye beklerken aynı borçla yılı kapatiyoruz. Babam işini pek bilmiyor zamanında eline çok fırsat geçti değerlendirmesini bilmedi . Mesela evi satıp borçları kapatalım daha küçük bir eve geçerim en azından borç olmaz kafamız rahat olur dedik. Evi satmakta istemedi. Yani ne olacak artık ne zaman biter bu borç bilmiyorum. Evleneceğim kişi küçük bir evi var kendine ait begenmezsen kirayada geçerim dedi ne gereği var dedim. Borç olmasın evimiz olsun daha ne isterim kucuklugumden beri çektiğim sıkıntı yeter inş evlendigimde bu sıkıntım biter

bende olsam böyle yaparım giderim bi tencere seti alırım peşin hopp eve getiririm yaza düğünüm var ele karışcam ne yapıcam diye güzel güzel açıklarım harçlığımıda alır kalan ne ise 50 ya da 100 artık ne kaldıysa onu veririm..

ilk bi şok yaşar belki küser ama iyi olur

Haklısınız sanırım öyle yapmak. Çünkü babam çok duygusallasti yaş ilerleyince kirilip üzülürse dayanamam

canım sen 30 yaşındasın bende 30 yaşındayım asgari ücretin iki katı maaş alıyorum binlerce kere şükür rabbime hemde boşanıp baba evine döndüm..

iki üç fatura seçtim otomatik ödemeye verdim ve her ay mutfak alışverişi alıyorum evde ne eksikse 400 tl falan tutuyor.. arada annem çocuğuma bakıyor hediye alıoyorum kıyafet falan ama.. eline bu benim maaş diye vermiyorum.. o da isteyemez zaten..

istese derim ki babacım yakında düğünüm olacak 30 yaşıma geldim size yük olmadan çeyizimi yapmak istiyorum.. o yüzden maaşın hepsini veremem ama aylık 300 tl verebilirim derdim..

dik dur biraz evet üzerimizde çok hakları var ama sen bir BİREYSİN CANIM BENİM..

VE YAKINDA DÜĞÜNÜN OLACAKMIŞ

Aksam tekrardan konuşacağım. Ins kırmadan bu işi cozebilirim.

Allah babamdan razı olsun. Kaç sene calistim 1 kuruşumu almadi. Kizim sende dursun ceyizini alirsin dedi. Sizde durumu babanıza açıkca soyleyin. Kirilir diye soyleyemiyorsunuz peki o sizin durumunuzu niye hiç düşünmüyor???

Bir süre iş olmadı hep kredi kartına yüklendi yada kredi çekti bizi okuttu. Sonra is kazası geçirdi. Öyle de olunca borçlar birikti faizler bindi üzerine her ay kazandığınınin iki üç katı borç ödüyor ordan alıp diğeri benden alıp başka borca yatırıp o ayı öyle geçiriyor hep. Ve hep bu sene borç bitecek diye beklerken aynı borçla yılı kapatiyoruz. Babam işini pek bilmiyor zamanında eline çok fırsat geçti değerlendirmesini bilmedi . Mesela evi satıp borçları kapatalım daha küçük bir eve geçerim en azından borç olmaz kafamız rahat olur dedik. Evi satmakta istemedi. Yani ne olacak artık ne zaman biter bu borç bilmiyorum. Evleneceğim kişi küçük bir evi var kendine ait begenmezsen kirayada geçerim dedi ne gereği var dedim. Borç olmasın evimiz olsun daha ne isterim kucuklugumden beri çektiğim sıkıntı yeter inş evlendigimde bu sıkıntım biter

Anlıyorum.
Borçların sürekliliği, kazancı iyi yönetememekten olmuş sanırım şu halde.
Dediğiniz gibi ev değişse, daha küçük bir yere geçilse aradaki fark pek çok borcu kapatmaya yeter, böyle faiz ödeyip durmak akıl karı mı?

Siz maaşı babanızın eline saymayın. Madem maddi olarak eve katkınız oluyor, madem tutumlu davranıyorsunuz vb. o halde evin bütçesi üzerine söz hakkınız olmalı. Siz bu ev değiştirme işini bir daha gündeme getirin bence, sonrasında baktınız yine kafasının dikine gidiyor babanız, eh o zaman maaşınızdan ne kadar yardım yapacağınız da sizin tek elinizde olur. Atıyorum, verirsiniz 500 lira, gerisi sizin ihtiyaçlarınıza gider.

Eniştem yıllar önce aynısını 3 kuzenime yapmıştı, aklıma onlar geldi. Yıllarca çocuklarının kazandığı maaşlarını, paralarını ellerinden aldı hepsi bi yerde toplanıp birikecek diye. 3-4 sene öncesine kadar 30 yaşlarındaki kuzenlerim paralarını babalarına artık vermeme kararı alarak, sadece evin giderlerinde yardımcı olacaklarını söylediler. Eniştemin o zamanlar ne kadar olay çıkardığını hatırlıyorum:) Sonuç olarak kuzenlerim babalarının altında ezilen, söz hakkı dahi olmayan bireylerden, kendi ayakları üzerinde duran, sosyal birer birey oldular.
150-200 TL aylık 30 yaşında bi insana Nasıl yetebilir? İnsan yeri geliyor bi dışarıya çıktığında o kadar parayı harcayabiliyor. Kendinizi ezdirmeyin kim olursa olsun. Evlat olarak zaten fazlanın da fazlasını yapmışsınız. Umarım siz de kuzenlerim gibi dimdik duran birey olmayı başarırsınız.

Eniştem yıllar önce aynısını 3 kuzenime yapmıştı, aklıma onlar geldi. Yıllarca çocuklarının kazandığı maaşlarını, paralarını ellerinden aldı hepsi bi yerde toplanıp birikecek diye. 3-4 sene öncesine kadar 30 yaşlarındaki kuzenlerim paralarını babalarına artık vermeme kararı alarak, sadece evin giderlerinde yardımcı olacaklarını söylediler. Eniştemin o zamanlar ne kadar olay çıkardığını hatırlıyorum:) Sonuç olarak kuzenlerim babalarının altında ezilen, söz hakkı dahi olmayan bireylerden, kendi ayakları üzerinde duran, sosyal birer birey oldular.
150-200 TL aylık 30 yaşında bi insana Nasıl yetebilir? İnsan yeri geliyor bi dışarıya çıktığında o kadar parayı harcayabiliyor. Kendinizi ezdirmeyin kim olursa olsun. Evlat olarak zaten fazlanın da fazlasını yapmışsınız. Umarım siz de kuzenlerim gibi dimdik duran birey olmayı başarırsınız.

Haklısınız. Hiç sesim çıkmıyor aman kirilmasin aman uzulmesin diye eski is yerimde çalıştığım yerde çok sıkıntılar çektim eşşek gibi çalıştım bazen okadar çok haksizliklar olurduki geçer kenarda ağlar işimi yapardim. Babamın eline bakmayayim en azından cebimde harçlık olsun diye. Giderdim en ucuzundan bir kaç kıyafet alırdım. Annem babam herkes bir taraftan anca kendine kıyafet al paranın değerini bilme derdi bir sürü laf söylerlerdi bazen gizli alırdım aman görüpte laf soylemesinler diye. Kendi param ne zorluklarla kazandım ama rahatça harcayamadim. Arkadaşlarim dışarda cafe de oturup bir kaç bişey içip eğlenirken ben saat 8 oldu mu sürekli annem tarafından telefonla sürekli taciz edilip daha sonra oda yetmez babam arayip bir ton laf edip burnumdan getirirdi halbuki yanımda kim var nerdeyim hepsini bildikleri halde. Ben hiç birey olamadim. Ben hiç kendine özgüveni biri olamadim. Ben hep kendimi ezik ise yaramaz hissettim. Arkadaşım kalmadı kimse kalmadı etrafimda çünki kimseye ayak uyduramiyorum. Sinema benim için bir lüks oldu artık. Dışarda yemek yemek benim için bir lüks oldu artık. Bir an önce evlenip gitmek istiyorum.cok bunaldim çok

ayy
aynı benim babamı gördüm
biz kavga ederek hakkımızı aldık
bağrış çağrış oldu ama biz kazandık

çalışıyorum işe girince birçok şeye katkım oluyordu
ödemem bitince babama vermeye başladım
sonra babam arttırmak istedi biraz arttırdım baktım param yetmiyor
ama bayağı tartışma oldu ilk 2 ay sonra alıştı

şimdi aslaaaa
aldığım parayı söylemiyorum

ama sen bizim ki sürekli tartışma yaşama (çünkü evleneceksin)
baba el kapısına gideceğim
sen burada kalacaksın
beni orada eksik bırakma eksik kalmak istemiyorum
aynı eve girmeden karşı tarafın eksiklerimi yüzüme vuracağını bilemeyiz de
önce annenle konuş sonra babanla ve verme babana para
borcu varsa var
yarın el kapısına gittiğinde ne getirdin ki derler kalırsın öyle alık alık bakarak

Bence ceyiz al.vermenin sonu yok.
Yeterince yaridmci olmussun dugun hazirligi yapiyorsun mahcup olursun ekaiklerini al

bak çok iyi niyetlisin ama fazla iyi niyet ailene karşı bile olsa zararı dokunur. Babanı tanımam ama tavrı çok yanlış, sen çeyiz işini konuşunca mantıklı bir şey söylüyor mu?, yoksa evlenene kadar ne verirse kardır kafasında mı?, sen babanın tek çocuğu musun?, bu paranın tamamı senin eğitimine mi harcandı?, eğer kardeşlerinde varsa çalışan senden aldığı gibi onlardan da alabiliyor mu? yoksa gücü sana mı yetiyor , yarın el içine gireceksin mutlaka ufak tefek mutfak eşyası çeyiz alman lazım en iyi koca, kaynana bile yapmazsan yeri gelir bunun lafını eder, düğünde gene para lazım bence sen tüm ihtiyaçlarını abartmadan belirle ve fiyatlarını yaz geç babanın karşısına baba bunlar lazım eğer ben alırım diyorsan hadi gel beraber alalım ben maaşımı sana vereyim yok benim imkanım elvermez diyorsan kusura bakma her ay maaşımın üçte ikisi benin biri senin de geç, sen hep versen de ilerde bir defa vermediğinde senden kötüsü olmaz zaten merak etme, baban söylediğin kadar iyi biri olsa sen demeden o derdi sende el içine gireceksin bir şeyler alamadık diye

Herkese Günaydın .
30 yaşında. Asgari ücretle çalışan biriyim. Babam esnaf, kendine ait iş yeri var bişeyler yapmaya çalışıyor iş kazası geçirdiği için eskisi gibi çok çalışamıyor.
Sorunuma gelince. Maaşımı aldığım anda babam bana 150-200 tl harçlık verip gerisini kendisi borçları için alıyor bunun içinde benim kredim var onuda ödüyor ama verdiği para hiç biseyime yetmiyor. Verdiğim para ile ihtiyaçlarını alırsın yol parasini ben sana veririm diyor. Günlük sadece gidiş geliş yol parası alıyorum. 1 kuruş fazla almıyorum. Artık sosyal hayatım bitti. Hiçbişey yapamıyorum. Ihtiyaclarimi hiç karsilayamiyorum. Şubatta nisanim var. Yazında düğün ceyizimi dizmem lazım babam bu konuda bana hiç destek olamaz.
Her ay maaş günüm gelsin şu kadar kısmını borca öderim geri kalanlada şunları yaparım diye plan yapıyorum. Ama hherseym alt üst oluyor. Bugün maaş aldığım gibi babama vericem. Geriye bana 100 tl para kalıyor ne alayım ne yapayım bununla.
Bu konuda bencilmiyim bilmiyorum. Haksızlık mı ediyorum .nasıl babama söyleyeceğim benden tamamen umudunu kes benden bişey isteme demiyorum zaten anneme harçlık verip mutfağa da katkım oluyordu.
Babamın hiç maaşı yok değil 2 ayrı maaşı var. Daha öncesinde kredi çektim senelerdir onu oduyorum geçen ay bitti tam rahata erdim dedim olmadi:KK43: çok sıkıldım ben bu durumdan napicam lütfen bana akıl verin çok uzattım konuyu kusura bakmayın:KK43:

neden babana veriyorsun maaşını ben anlamadım ki. 30 yaşındayım diyorsun kendi maaşının bütçesini kendin yapabilmelisin. evlenince de kocana mı vereceksin?
aynı evde yaşıyorsanız destek olursun da parasını eline verip harçlık almazsın.
ortada kötü evlatlık yok bence biraz sömürü düzeni ve saflık var.

size nasıl bir baskı uyugulandıysa bu davranısınızı köytü evlat olarak yorumluyorsunuz.
siz calısıyorsunuz ceyizinizi babanız rahatca yapacaksa aldın madem paradan bir kısım
babada olsa yanlıs vermemelisin ceyiz için biriktircem lazım de

Sen kötü değil fazlasıyla hayırlı bir evlatsın.
Artık seninde kendini düşünme vaktin gelmiş.
Tamam baban kırılmasın ama nereye kadar böyle gidecek.
Yarın bir gün evleneceksin, seninde bir sorumluluğun olacak, ayrı bir masrafların olacak.
Böyle para vermeye devam edecek misin?
+1

baban nişanlanacağından habersiz sanırım?
ortada çeyizinde yoksa nedir bu tavrı anlayamadım

he kendisi düşünemiyorsa sen paşa paşa diyeceksin ki 'baba nişanım var ya hani, işte kuaförüm olsun,kıyafetim olsun,aksesuarım olsun,yüzük tepsisi vs bunlar için para lazım bu yüzden idare et biraz beni ..önceliklerim var sonra da mutfak ürünleri almam lazım hatta sen bana destek çık biraz ' de

Herkese Günaydın .
30 yaşında. Asgari ücretle çalışan biriyim. Babam esnaf, kendine ait iş yeri var bişeyler yapmaya çalışıyor iş kazası geçirdiği için eskisi gibi çok çalışamıyor.
Sorunuma gelince. Maaşımı aldığım anda babam bana 150-200 tl harçlık verip gerisini kendisi borçları için alıyor bunun içinde benim kredim var onuda ödüyor ama verdiği para hiç biseyime yetmiyor. Verdiğim para ile ihtiyaçlarını alırsın yol parasini ben sana veririm diyor. Günlük sadece gidiş geliş yol parası alıyorum. 1 kuruş fazla almıyorum. Artık sosyal hayatım bitti. Hiçbişey yapamıyorum. Ihtiyaclarimi hiç karsilayamiyorum. Şubatta nisanim var. Yazında düğün ceyizimi dizmem lazım babam bu konuda bana hiç destek olamaz.
Her ay maaş günüm gelsin şu kadar kısmını borca öderim geri kalanlada şunları yaparım diye plan yapıyorum. Ama hherseym alt üst oluyor. Bugün maaş aldığım gibi babama vericem. Geriye bana 100 tl para kalıyor ne alayım ne yapayım bununla.
Bu konuda bencilmiyim bilmiyorum. Haksızlık mı ediyorum .nasıl babama söyleyeceğim benden tamamen umudunu kes benden bişey isteme demiyorum zaten anneme harçlık verip mutfağa da katkım oluyordu.
Babamın hiç maaşı yok değil 2 ayrı maaşı var. Daha öncesinde kredi çektim senelerdir onu oduyorum geçen ay bitti tam rahata erdim dedim olmadi:KK43: çok sıkıldım ben bu durumdan napicam lütfen bana akıl verin çok uzattım konuyu kusura bakmayın:KK43:
Yok artık ya arkadaşım ne veriyorsun babana maaşını benim bildigim sana bakmakla yükümlü olan o.Ben babamdan fazla kazansam bile hala cebime harçlık koymaya çalışır.GİTSİN ek is yapsın uyku uyumasin ama evladından da para almasin iğrenç çirkin bisey bu ya cok sinirlendim

Herkese Günaydın .

Eviniz kira mi? Babanın aldığı toplam maaş ne kadar? Eğer babanın eline hiç para kalmıyorsa ev masrafları için filan, pek haklı sayılmazsın ama baban idaresini bilmeden harcamalar yapıyorsa senin maaşını alması çok da normal değil. Babanla bi konuşma yapıp ;benim de ihtiyaçlarım oluyo bana verdigin para yeterli gelmiyor o yüzden ben faturaları öderim gerisi bana kalır gibi bir konuşma yapabilirsin. Sonuçta sen de o evin bir ferdisin o yüzden bi şekilde katkıda bulunmalısın ama kendi ihtiyaçlarını gözardı etmeden.. Çalışan 30 yaşında bi kadınsın 100 tl nedir ya..Çocuğa harçlık verir gibi..

Son düzenleme:
Sen ezik durursan seni çok kullanır baban bi bakmissin düğün zamanı gelmiş Çeyiz yok kv gider gelir onca çalıştın ceyizin bile yok der durur

Herkese Günaydın .
bencilsin,okadaryıl bakmışbaban şimdi hasta, kocaya gidene kadar bari söz etme de bak ailene

Ay bana daralma geldi 100 tl için çalışılır mi yahu diyesim geldi. Asgari ücretle calistiginiza göre kesin yorucu da bir iş. Babanizla konuşun bu kadar da bir insan somurulmez. Ayrıca evlenmek için de yazı beklemeyin.

X