Ben kötü bir evlat mıyım? :|

bencilsin,okadaryıl bakmışbaban şimdi hasta, kocaya gidene kadar bari söz etme de bak ailene
Bu nasıl bir üslup nasıl bir konuşma tarzı. Köle mi konu sahibi alın bir de kırbaç vurun tam olsun. Çocuğu maaş kapısı olarak mı görüyorsunuz. Siz ev hanımı iseniz sizin babaniza hiç hayriniz yok o zaman.

Ay canım çok haklısın. Ama babanın da borcu yine aile geciminden kaynaklııymis ne kadar kaldı borcu ? Bence ver paranı, evlenince kirada olmayacakmissin. Tüketici kredisi çekip çeyiz ve düğün masraflarını karsila sonra da az az öde. Ama üstüne başına bir şeyler al yani diğer maaşında mutlaka al. Nisan icin de para ayır canım. Bence babanı da kırmadan ancak böyle halledersin. Yaşlılar ya hemencik küsüyolar, haklısın tabiki paran varken sen de borç kredi almak istemezsin ama diğer türlü baban kırılacak gibi geldi bana. Tabii sen daha iyi bilirsin

Borcun nerden kaynaklandığını anlamadım. Siz özel okulda mı okudunuz okuturken nasıl borçlandı? Krediyi niçin çekmişti babanız? Ayrıca harcamaları nasıl yapıyor sizin ne alıp verdiğinden haberiniz var mı? Yani dikkatli mi harcıyor parayı yoksa savuruyor mu? Bunlar da önemli.

Ne kadar zor durumda da olsalar onlar anne baba.cozum bulabilmeliler..Ama senin elin avucundaki alarak değil..
Eşimle nişan yapicaz iş ciddiye bindi,annem işyerinde tim.aradi.insaat halindeki üst katın Pimapen pencere lerini sipariş i veriyorum bak dedi kapadi.evlenmeden bize faydan olsun!!Kime verdiysen kazandıklarımi..3 yıl çalıştım,nişanlandı ama kenarda ,3 küçük altınım yok!! Konduramiyor,kabullenemiyor insan da yedikce kazıkların i bir daha çıkmıyor icinden

Herkese Günaydın .
30 yaşında. Asgari ücretle çalışan biriyim. Babam esnaf, kendine ait iş yeri var bişeyler yapmaya çalışıyor iş kazası geçirdiği için eskisi gibi çok çalışamıyor.
Sorunuma gelince. Maaşımı aldığım anda babam bana 150-200 tl harçlık verip gerisini kendisi borçları için alıyor bunun içinde benim kredim var onuda ödüyor ama verdiği para hiç biseyime yetmiyor. Verdiğim para ile ihtiyaçlarını alırsın yol parasini ben sana veririm diyor. Günlük sadece gidiş geliş yol parası alıyorum. 1 kuruş fazla almıyorum. Artık sosyal hayatım bitti. Hiçbişey yapamıyorum. Ihtiyaclarimi hiç karsilayamiyorum. Şubatta nisanim var. Yazında düğün ceyizimi dizmem lazım babam bu konuda bana hiç destek olamaz.
Her ay maaş günüm gelsin şu kadar kısmını borca öderim geri kalanlada şunları yaparım diye plan yapıyorum. Ama hherseym alt üst oluyor. Bugün maaş aldığım gibi babama vericem. Geriye bana 100 tl para kalıyor ne alayım ne yapayım bununla.
Bu konuda bencilmiyim bilmiyorum. Haksızlık mı ediyorum .nasıl babama söyleyeceğim benden tamamen umudunu kes benden bişey isteme demiyorum zaten anneme harçlık verip mutfağa da katkım oluyordu.
Babamın hiç maaşı yok değil 2 ayrı maaşı var. Daha öncesinde kredi çektim senelerdir onu oduyorum geçen ay bitti tam rahata erdim dedim olmadi:KK43: çok sıkıldım ben bu durumdan napicam lütfen bana akıl verin çok uzattım konuyu kusura bakmayın:KK43:
bu konuşmayı üslubuyla anneniz yaparsa babanızla daha sağlıklı ve daha hızlı sonuç alırsınız.

Herkese Günaydın .
30 yaşında. Asgari ücretle çalışan biriyim. Babam esnaf, kendine ait iş yeri var bişeyler yapmaya çalışıyor iş kazası geçirdiği için eskisi gibi çok çalışamıyor.
Sorunuma gelince. Maaşımı aldığım anda babam bana 150-200 tl harçlık verip gerisini kendisi borçları için alıyor bunun içinde benim kredim var onuda ödüyor ama verdiği para hiç biseyime yetmiyor. Verdiğim para ile ihtiyaçlarını alırsın yol parasini ben sana veririm diyor. Günlük sadece gidiş geliş yol parası alıyorum. 1 kuruş fazla almıyorum. Artık sosyal hayatım bitti. Hiçbişey yapamıyorum. Ihtiyaclarimi hiç karsilayamiyorum. Şubatta nisanim var. Yazında düğün ceyizimi dizmem lazım babam bu konuda bana hiç destek olamaz.
Her ay maaş günüm gelsin şu kadar kısmını borca öderim geri kalanlada şunları yaparım diye plan yapıyorum. Ama hherseym alt üst oluyor. Bugün maaş aldığım gibi babama vericem. Geriye bana 100 tl para kalıyor ne alayım ne yapayım bununla.
Bu konuda bencilmiyim bilmiyorum. Haksızlık mı ediyorum .nasıl babama söyleyeceğim benden tamamen umudunu kes benden bişey isteme demiyorum zaten anneme harçlık verip mutfağa da katkım oluyordu.
Babamın hiç maaşı yok değil 2 ayrı maaşı var. Daha öncesinde kredi çektim senelerdir onu oduyorum geçen ay bitti tam rahata erdim dedim olmadi:KK43: çok sıkıldım ben bu durumdan napicam lütfen bana akıl verin çok uzattım konuyu kusura bakmayın:KK43:
Nisanlinizla paylastinizmi bu konuyu o ne dusunuyor

bencilsin,okadaryıl bakmışbaban şimdi hasta, kocaya gidene kadar bari söz etme de bak ailene

Ya baba-ana çocuğuna bakmayıp ne yapacak acaba? Çocuk yapıyorsan mümkün olan en iyi şekilde büyüteceksin ve buna mecbursun. Çocuk büyüyünce böyle sömüreceksen yapma. Çocuklar anne-babaya karşı aynı yükümlülükte olamazlar.

Bu zihniyet beni deli ediyor ya. Deliiiiiiiiii!

Söyledim. Kış geldi 1 tane kazagim var. Oda üniversite aldigim. Forma gibi iş yerinde hep aynı kıyafeti giyiyorum. En azından bu ay bir kaç parça bişey alırım dedim ama bana kalan para ile de arkadaşımdan borç almıştım onu vericem yine kalmıyor. Söyledim giyecek biseyim yok. Nisanim olacak sacim çok kötü durumda boyatmam lazım diye gelecek ay yaparsın dedi. Gelecek ay da masraflarim olacak hangi birisine vericem diyorum anlamıyor. Dünden beri Ağlıyorum bişey de diyemiyorum kirilmasindan korkuyorum:KK43:

Sabaha kadar ağlıyorsun o senin kırılmadan korkmuyor, sen onu kırmaktan korkuyorsun. Kaç yaşında adam senin ona yardım etmen gerekmiyor. Gölge etmese sana yetecek ama. Maaşını bundan sonra artık veremeyeceğini söyle. Kırılırsa da kırılırsın.

Ne yapacaksın,borçları kapatmaya çalışıyor yazık günah. Bende çok iyi para kazaniyordum bir gün olsun babama yardim etmedim yedim giydim gezdim bugün gencim yapmadan ne zaman yapicam dedim sonra bir kaza geçirdim aynalara küstum artik ne giysi ne dışarısı hic bir şey umrumda degil böyle olmasaydim susumde herseyimde eksik kalsaydi .simdi babamda Allah böyle gözünü çıkarır diyor eve para vermeyi birak bide ustune alirdim simdi keske boyle olmasaydim tum parayi onlara verseydim genç yaşımda çok mutsuz oldum kırma babanı ,isteyecek sende geç karşısına baba nisan yapi caz ceyzim yok mahcup olmak istemiyorum de bak o baba sana nasıl fedakar sadece kırmadan dile getir emin ol anlar .

Benim bildiğim babalar verir,18 yıllık is hayatında daha babama para vermişligim yok,arada öyle haşlık gibi ben veririm o verir arada sıradaki o ay yetişemediyse tabiki

Hani hep şöyle bir inanış olurya annede ,babada para asla bitmez,onlar büyük,onlar güçlü

Seninde baba çok bencil,sen hayırlı evlat

Çeyizi hiç dert etme.
Ama üzerine al, giy, gez yaşa elbette.

Evlendikten sonra çalışmaya devam eder çeyiz taksitlerini ödersin.
El oğluna ( Kim bilir nasıl çıkacak Allah hayırlı etsin tabi de)
yarayacağına babana yarasın. İyi bir baba olduğu için diyorum bunu.
Yoksa benim gibi borçsuz evlendim sanır b.k yoluna borç ödersin.

Hiç çeyiz alamıyorum diye üzülme.

Borçlarımız var babam hep bizim için çalıştı ona yardım etmesem ve kaybedersem yarın bir gün
vicdanım rahat uyuyamam diye açıkla sevdiğine.
Eşek değilse anlar, birlikte çalışır öderiz üzülme der yani..

X