Ay boyunca 100 lira, 30 yaşında bir kadına nasıl yetsin?
İlkokul bebesine harçlık mı veriyormuş babanız?
Hali vakti de yerinde olduğu halde niye veriyorsunuz maaşınızı babanıza?
bende olsam böyle yaparım giderim bi tencere seti alırım peşin hopp eve getiririm yaza düğünüm var ele karışcam ne yapıcam diye güzel güzel açıklarım harçlığımıda alır kalan ne ise 50 ya da 100 artık ne kaldıysa onu veririm..
ilk bi şok yaşar belki küser ama iyi olur
canım sen 30 yaşındasın bende 30 yaşındayım asgari ücretin iki katı maaş alıyorum binlerce kere şükür rabbime hemde boşanıp baba evine döndüm..
iki üç fatura seçtim otomatik ödemeye verdim ve her ay mutfak alışverişi alıyorum evde ne eksikse 400 tl falan tutuyor.. arada annem çocuğuma bakıyor hediye alıoyorum kıyafet falan ama.. eline bu benim maaş diye vermiyorum.. o da isteyemez zaten..
istese derim ki babacım yakında düğünüm olacak 30 yaşıma geldim size yük olmadan çeyizimi yapmak istiyorum.. o yüzden maaşın hepsini veremem ama aylık 300 tl verebilirim derdim..
dik dur biraz evet üzerimizde çok hakları var ama sen bir BİREYSİN CANIM BENİM..
VE YAKINDA DÜĞÜNÜN OLACAKMIŞ
Bir süre iş olmadı hep kredi kartına yüklendi yada kredi çekti bizi okuttu. Sonra is kazası geçirdi. Öyle de olunca borçlar birikti faizler bindi üzerine her ay kazandığınınin iki üç katı borç ödüyor ordan alıp diğeri benden alıp başka borca yatırıp o ayı öyle geçiriyor hep. Ve hep bu sene borç bitecek diye beklerken aynı borçla yılı kapatiyoruz. Babam işini pek bilmiyor zamanında eline çok fırsat geçti değerlendirmesini bilmedi . Mesela evi satıp borçları kapatalım daha küçük bir eve geçerim en azından borç olmaz kafamız rahat olur dedik. Evi satmakta istemedi. Yani ne olacak artık ne zaman biter bu borç bilmiyorum. Evleneceğim kişi küçük bir evi var kendine ait begenmezsen kirayada geçerim dedi ne gereği var dedim. Borç olmasın evimiz olsun daha ne isterim kucuklugumden beri çektiğim sıkıntı yeter inş evlendigimde bu sıkıntım biter
Eniştem yıllar önce aynısını 3 kuzenime yapmıştı, aklıma onlar geldi. Yıllarca çocuklarının kazandığı maaşlarını, paralarını ellerinden aldı hepsi bi yerde toplanıp birikecek diye. 3-4 sene öncesine kadar 30 yaşlarındaki kuzenlerim paralarını babalarına artık vermeme kararı alarak, sadece evin giderlerinde yardımcı olacaklarını söylediler. Eniştemin o zamanlar ne kadar olay çıkardığını hatırlıyorum:) Sonuç olarak kuzenlerim babalarının altında ezilen, söz hakkı dahi olmayan bireylerden, kendi ayakları üzerinde duran, sosyal birer birey oldular.
150-200 TL aylık 30 yaşında bi insana Nasıl yetebilir? İnsan yeri geliyor bi dışarıya çıktığında o kadar parayı harcayabiliyor. Kendinizi ezdirmeyin kim olursa olsun. Evlat olarak zaten fazlanın da fazlasını yapmışsınız. Umarım siz de kuzenlerim gibi dimdik duran birey olmayı başarırsınız.
Herkese Günaydın .
30 yaşında. Asgari ücretle çalışan biriyim. Babam esnaf, kendine ait iş yeri var bişeyler yapmaya çalışıyor iş kazası geçirdiği için eskisi gibi çok çalışamıyor.
Sorunuma gelince. Maaşımı aldığım anda babam bana 150-200 tl harçlık verip gerisini kendisi borçları için alıyor bunun içinde benim kredim var onuda ödüyor ama verdiği para hiç biseyime yetmiyor. Verdiğim para ile ihtiyaçlarını alırsın yol parasini ben sana veririm diyor. Günlük sadece gidiş geliş yol parası alıyorum. 1 kuruş fazla almıyorum. Artık sosyal hayatım bitti. Hiçbişey yapamıyorum. Ihtiyaclarimi hiç karsilayamiyorum. Şubatta nisanim var. Yazında düğün ceyizimi dizmem lazım babam bu konuda bana hiç destek olamaz.
Her ay maaş günüm gelsin şu kadar kısmını borca öderim geri kalanlada şunları yaparım diye plan yapıyorum. Ama hherseym alt üst oluyor. Bugün maaş aldığım gibi babama vericem. Geriye bana 100 tl para kalıyor ne alayım ne yapayım bununla.
Bu konuda bencilmiyim bilmiyorum. Haksızlık mı ediyorum .nasıl babama söyleyeceğim benden tamamen umudunu kes benden bişey isteme demiyorum zaten anneme harçlık verip mutfağa da katkım oluyordu.
Babamın hiç maaşı yok değil 2 ayrı maaşı var. Daha öncesinde kredi çektim senelerdir onu oduyorum geçen ay bitti tam rahata erdim dedim olmadiçok sıkıldım ben bu durumdan napicam lütfen bana akıl verin çok uzattım konuyu kusura bakmayın
+1Sen kötü değil fazlasıyla hayırlı bir evlatsın.
Artık seninde kendini düşünme vaktin gelmiş.
Tamam baban kırılmasın ama nereye kadar böyle gidecek.
Yarın bir gün evleneceksin, seninde bir sorumluluğun olacak, ayrı bir masrafların olacak.
Böyle para vermeye devam edecek misin?
Yok artık ya arkadaşım ne veriyorsun babana maaşını benim bildigim sana bakmakla yükümlü olan o.Ben babamdan fazla kazansam bile hala cebime harçlık koymaya çalışır.GİTSİN ek is yapsın uyku uyumasin ama evladından da para almasin iğrenç çirkin bisey bu ya cok sinirlendimHerkese Günaydın .
30 yaşında. Asgari ücretle çalışan biriyim. Babam esnaf, kendine ait iş yeri var bişeyler yapmaya çalışıyor iş kazası geçirdiği için eskisi gibi çok çalışamıyor.
Sorunuma gelince. Maaşımı aldığım anda babam bana 150-200 tl harçlık verip gerisini kendisi borçları için alıyor bunun içinde benim kredim var onuda ödüyor ama verdiği para hiç biseyime yetmiyor. Verdiğim para ile ihtiyaçlarını alırsın yol parasini ben sana veririm diyor. Günlük sadece gidiş geliş yol parası alıyorum. 1 kuruş fazla almıyorum. Artık sosyal hayatım bitti. Hiçbişey yapamıyorum. Ihtiyaclarimi hiç karsilayamiyorum. Şubatta nisanim var. Yazında düğün ceyizimi dizmem lazım babam bu konuda bana hiç destek olamaz.
Her ay maaş günüm gelsin şu kadar kısmını borca öderim geri kalanlada şunları yaparım diye plan yapıyorum. Ama hherseym alt üst oluyor. Bugün maaş aldığım gibi babama vericem. Geriye bana 100 tl para kalıyor ne alayım ne yapayım bununla.
Bu konuda bencilmiyim bilmiyorum. Haksızlık mı ediyorum .nasıl babama söyleyeceğim benden tamamen umudunu kes benden bişey isteme demiyorum zaten anneme harçlık verip mutfağa da katkım oluyordu.
Babamın hiç maaşı yok değil 2 ayrı maaşı var. Daha öncesinde kredi çektim senelerdir onu oduyorum geçen ay bitti tam rahata erdim dedim olmadiçok sıkıldım ben bu durumdan napicam lütfen bana akıl verin çok uzattım konuyu kusura bakmayın
Herkese Günaydın .
bencilsin,okadaryıl bakmışbaban şimdi hasta, kocaya gidene kadar bari söz etme de bak aileneHerkese Günaydın .