Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Peki neden aynı beklenti oğullarına karsı yok? Adaletsizlik degil mi bu?Annen babanın sende hiç emeği yok mu o yaşa kadar seni kim büyüttü okuttu ihtiyaçlarını giderdi bir yatağını yapsan şişesini kadırıversen gönlü olsa çok mu sonra bağırıyorlar diyorsun kim olsa emeklerini karşılığını alamazsa bağırır
Bence de adaletsizlik ama öyle görmüşler öyle bekliyorlar ileride oğulları onlara bakacak sanıyorlarPeki neden aynı beklenti oğullarına karsı yok? Adaletsizlik degil mi bu?
Abisini de leylekler getirmiş zaar..Annen babanın sende hiç emeği yok mu o yaşa kadar seni kim büyüttü okuttu ihtiyaçlarını giderdi bir yatağını yapsan şişesini kadırıversen gönlü olsa çok mu sonra bağırıyorlar diyorsun kim olsa emeklerini karşılığını alamazsa bağırır
Bazı tavırlar insanın kişiliğinden gelse de bazıları da karşındaki kişinin tavırlarının yansıması olur. Sürekli surat asan biri yakınındakilerinde içini karartır, tavırları da ona göre olur. 53'ten 45 kiloya düşmeniz annenizin moralini bozmuş o yüzden bol kalorili hemen emilen şeyler yedirmeye çalışıyor belli ki. Aşırı zayıflık bağışıklığı da zayıflatır. Anne temizlik hastası ve kendini durduramıyor belki ama bu yorulmadığı anlamına gelmez. Siz de köle değilsiniz o da köle değil. Genel olarak size bağırılıyo olması acaba sizin sürekli tavır almanızla da ilgili olabilir mi? Sizin yapmanızı istemeleri sizi birşeylere dahil etmek istemelerinden olabilir mi? Yanlış anlamayın bir tek siz surat asıyorsunuz diye bunlar oluyor demek istemiyorum onların tavırları sizi sizinki onları etkiledikçe aranızdaki tahammülsüzlük gittikçe büyüyor gibi geldi bana.Konularımı bilenler bilir sıkıntılı bir aileye sahibim neyse bugün uzun yola çıktık mola verdik yemek yiyeceğiz,zaten bir gün önceden hastayim yolculukta iyice midemi bozdu on bes dakikaya yakin lavaboya gittim neyse yemek yiyeceğiz. Benimde bir huyum vardır bacak bacak üstüne atmadan oturamam gerçekten rahat edemem. Babam lokantada bana bağırdı "O bacaklarını indir,bir daha uyarmayacağım,yemeğin karsisinda günah" ya sabır dedim. Tam yemek yiyorum bu defa annem "Ekmek ye,neden ekmek yemiyorsun" yemeyeceğim diyorum ille ye diyor. O da bi posta bağırdı "Ekmek yemediğin için miden kötü sonra yarim saat lavabodan cikamıyorsun"diye, reddettim bir posta daha bağırdı. Her gün evde ayni muhabbet sofraya yeni oturuyoruz yok sundan ye yok bundan yedin mi. Şeker kullanmiyorum,reçel gibi sekerli seyleri yememeye çalışıyorum,ekmek,kızartma yemiyorum. Hep bunun kavgası.Ya ben 5 yasinda miyım ne yiyip ne yemeyeceğimi seçemeyecek yaşta mıyım ? Artık yemek yemekten o kadar soğudum ki 53 kilodan 45 kiloya düştüm. Yolda gidiyoruz erkek kardeşim konum atti evinin benden hem onunla telefonda konuşup hem navigosyana bakıp 2 farklı telefondan süreci yönetmemi bekliyor. Navigasyon geç yükleniyor bana bağırıyor. Ben de bağırdım ben nasıl hepsiyle ilgileneyim diye. İlgileneceksin bakmak zorundasın diyor.
Bir diğer meselede sürekli benden hizmet etmemin beklenmesi. Erkek kardeşimin evine gittik,soda ictiler "şişeleri götürsene" erkek kardeşim götürsün diyorum hayır diyor babam. Yatak yorgan serilecek. Annem gitmiş içeride yatak yapıyor,babam bana "yardım etsene" diyor. Erkek kardesim yardım etsin diyorum olmaz diyor. Ya ben bir eve misafir gelmişim,neden ben hizmet ediyorum,neden babam kalkıp kendi yapacağı yatağı yapmıyor mesela ? Neden ictiği soda şisesini kendisi mutfağa koymuyor ? Annem de temizlik hastası bu soğukta hiç kullanilmamasina ve tertemiz olmasına rağmen bir hafta icinde 2 kez balkon yıkadı.15 bin tllik koltuk takımı ve 2bin tllik halı aldı salona kullanmamız yasak kirlenir diye ama sürekli o odayı temizliyor. Dubleks evde kullanilmayan tüm odalari siliyor. O kadar diyim size. Onda da suç var gelir gelmez hemen kardeşimin bulaşıklarını yıkayıp temizliğiyle ilgileniyor bir de bunu marifetmiş gibi gülerek yapıyor. Misafirliğe gidiyoruz ev sahibesi var onun kızı var ama herkesin icinde "git mutfaga yardım et""x yapar" vs.. Kaynanam olsa bu kadar çekmem. Yeminle bıktım ya köle miyim ben. Bu sadece bir günüm. Düşünün 24 senedir neler yaşıyorum. Hele son 8 aydır üniversiteden mezun oldum. Çalışmama izin vermedikleri icin evde kpss calışıyorum kafayı yemek üzereyim.
Tek çözüm KPSS. Ben de Öğretmenim. Babamdan kurtulmak için parçaladım kendimi ve atandım. MecbursunuzYa zaten mümkün mertebe muhattap olmuyorum. Kahvaltiyi annemle yaparız sonra hemen odama giderim akşam yemeği de berabet yeniyor ondan erken kalkarım doymasam bike fazla durmam. Odama giderim bulasiklari yikayacaksam gelir yıkarım. Asla gidip oturma odasına oturmam. Ama kendi odama dahi gelip müdahale ediyorlar.
bacak bacak üstüne atmadan oturamam gerçekten rahat edemem.
Burada derdimi paylaşıyorum. Siz şiddeti savunuyorsunuz. Ben köpeğime bile naparsa yapsın bağırmaya kıyamam. Siz anne olmayın lüfenAnnen babanın sende hiç emeği yok mu o yaşa kadar seni kim büyüttü okuttu ihtiyaçlarını giderdi bir yatağını yapsan şişesini kadırıversen gönlü olsa çok mu sonra bağırıyorlar diyorsun kim olsa emeklerini karşılığını alamazsa bağırır
Bunun için her gün her gün insana bağrılmaz. Hele lokantanın ortasında hiç bağrılıp rencide edilmez. Ben asık suratlı biri değilim güne poztitif başlıyorum sürekli azar isitince suratım düşüyor ister istemez. İstemem cok sükür benim elim ayağım tutar evleneceğim kişininde tutar. Beraber yaparız. Ben evin kızı olmak istemiyorum kadınız diye bunun da tabiatımızda olduğunu düşünmüyorum herkes kendi işini görebilir. Delikanlı oğlu varken nasıl garip olmazsa delikanlı kızı varken de garip olmaz.Okurken biraz gülümsedim...kusura bakmayin
Tipik bir aile dirdiri .
Bakiniz benim oğlum 19 yaşinda bende halen masada sürekli şundan al bir tat ,bu zeytin yağli çok güzel olmuş biraz al diye sürekli masada söylenirim .O da beni uyarir ,offf anne sus artikta rahat bir yemek yiyem diye.
Ama çok zayif sizin gibide bir sürü şeyi yemez.Annenizde belki benim gibi içi içini yiyordur,bu kiz çok zayif niye birşey yemiyor diye sizi teşvik etmeye çalişiyor.
Küçük söylenmeler birazda iletişim kurmak için ,en azindan biraz konuşmak için .
Bence hemen odaniza cekilmeyin biraz sohbet etmeye çalişin .Havadan sudan konuşarak sohbeti ilerlette bilirsiniz .
Ben nasil üzülüyorum oğlum bütün gün yalniz odasinda kaldiği için .
Inanin biraz ilgi gösterirseniz azalir bunlar.
Hizmet etme konusuna gelince genel olarak tabiyatimizda olan birşey .Orasi abinizin eviymiş yani yabanci değilsiniz elbette hizmet edilir evin kiziymiş davrana bilinir .
Bu sizin iletişiminiz yoğunlaştirir .Kendinizi daha çok bir aileymiş gibi hisedersiniz.
Ileride siz evlendinizmi istemezmisiniz anneniz gelsin size mutfakta temizlikte yardim etsin ?
Allah nasip ederse ben oğlumun evinde kendimi misafir gibi hisetmek istemem .
Birde abez durmazmi babanizin yorgan döşşek sermesi orda delikanli kizi dururken?
Ben sağlıklı şeyleri tüketmek istiyorum bu normal bir şey şeker kullanmak istemiyorum,onun haricinde yememde icmemde sıkıntı yoktu artık beraber oturmamak adına az yiyorum.Vücuduma iyi bakmak istiyorum. Yani navigasyon geç yikleniyor diye bana bağrılmasında nasıl bir suçum olabilir ki. Nasıl bir tavır almış olmalıyım ki navigasyon geç yüklensin. Anneme de diyorum yapma diye ısrarla yapıyor yani tüm bardakları çamasır suyuyla yıkamayıversin yoruluyorsa. Gereksiz is yaptigi için yardım etmek istemiyorum. Onun haricinde de her seyde yardım ederim.Bazı tavırlar insanın kişiliğinden gelse de bazıları da karşındaki kişinin tavırlarının yansıması olur. Sürekli surat asan biri yakınındakilerinde içini karartır, tavırları da ona göre olur. 53'ten 45 kiloya düşmeniz annenizin moralini bozmuş o yüzden bol kalorili hemen emilen şeyler yedirmeye çalışıyor belli ki. Aşırı zayıflık bağışıklığı da zayıflatır. Anne temizlik hastası ve kendini durduramıyor belki ama bu yorulmadığı anlamına gelmez. Siz de köle değilsiniz o da köle değil. Genel olarak size bağırılıyo olması acaba sizin sürekli tavır almanızla da ilgili olabilir mi? Sizin yapmanızı istemeleri sizi birşeylere dahil etmek istemelerinden olabilir mi? Yanlış anlamayın bir tek siz surat asıyorsunuz diye bunlar oluyor demek istemiyorum onların tavırları sizi sizinki onları etkiledikçe aranızdaki tahammülsüzlük gittikçe büyüyor gibi geldi bana.
Ayrı eve çıkamıyor herkes o dediğiniz gibi malesefKuzum aile kara deliktir. Hele böyle aile tam bir faciadır. Ama çözümü vardır. Bu biraz zor ama sabredilirse çözüm gelir.
1-İş aranır
2-İzin alınmaz. Çünkü siz 5 yaşında değilsiniz
3-Ayrı eve çıkılır
Not:bunlar güzellikte olmaz tabi ama dik durmak burada ana malzemedir
Rahat edemiyorum ben anlamıyorum su bacak bacak üstüne atmak ayıptır lafı nerden çıkmış. Normal oturamıyorum daracık alan bile olsa bacak bacak üstüne atmam lazımahah bu bi bana has bişey sanardımNeyse ki yalnız değilmişim.
Sürekli senden iş beklenmesi de ataerkil bi aileye sahip olmandan kaynaklanıyor. Maalesef insanlar böyle görmüşler. Evde kız varsa o işi kız yapacak mantığı var.
Annen babanın sende hiç emeği yok mu o yaşa kadar seni kim büyüttü okuttu ihtiyaçlarını giderdi bir yatağını yapsan şişesini kadırıversen gönlü olsa çok mu sonra bağırıyorlar diyorsun kim olsa emeklerini karşılığını alamazsa bağırır
Ana yüreği beni rencide etmeyi gerektiriyor galiba.Yoldan geldim ve hastaydım. Evde her türlü isi yaparım zaten. Abimin evine geldiysem de o yapıversin normali bu değil mi ? Herkes bir işin ucundan tutsa ben de ne kadar hasta olsam da yaparım zaten. Ama insanlar da ictigi soda sisesini mutfaga götürebilir. Bu kadar zor olmamalı.ekmeğine ve karışılması bıraz anormal ama ana yüreği işte.
sende bıraz yatmaya alışmışsın. abın yabancımı ne misafirliği