• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben köle miyim,hizmetci miyim,5 yaşında gibi davranılmasından bıktı.

Aman anan baban yanında işte daha ne olsun atandıgında ya da evlendiğinde başka başka sorunların olacak ve diyeceksin ki ne kadar basit şeyleri dert etmişim.. Tecrübeyle sabit senin gibi atarlanıp haksızlığa gelemeyen biriydim babamla anlasamazdım simdi gurbette evliyim eşim iyi fakat keske yanlarında olsam da böyle ufak şeylerden tartışsak diyorum.. En basitinden depremde gidicek destek alacak kapın bile yok o anlasamadıgın ana babayı mumla arayacaksın... Bu arada üniversite mezunuyum ayrı da yaşadım ailemden ama öğrencilikle evlilik bir değil
Bence bu herkes için geçerli degil. Bazıları için aileden uzak olmak bir kurtuluş ve ilaç gibi. İnsanın bazen tek imtihanı ailesi olabiliyor.

İnanın ben de calısıyorum. Ama süreç çok yıpratıyor babam sinir hastası normal konuşma tonu bile bağırıp azarlayarak annem temizlik hastası. Maddi durumumuz iyi olmasına rağmen süekli para muhabbeti.Sürekli bağrış çağrış odaklanamıyorum ister istemez aklıma takılıyor
Bunu onlara söyle çık git kütüphaneye. Dövecek değiller ya

Bence bu herkes için geçerli degil. Bazıları için aileden uzak olmak bir kurtuluş ve ilaç gibi. İnsanın bazen tek imtihanı ailesi olabiliyor.
valla benim de öyle. Ne zorluklar geçirdim hep ailem arkamda durmaz destek olmaz maddi/manevi fiziksel/psikolojik çok ezildim. Herkes beni ailemle tehdit ederdi. "Sevgilinle fotoğrafını ailene yollamamizi istemiyorsan 300 Tl gönder" bu aralarından sadece biri.

Kiz ailesiyle yaşıyor diye ona kötü davranma hakkına mı sahipler? Bu nasıl aile anlayışı? Yarın bu kız çalıştığında ailesi ona muhtac olduğunda kız da ana babasina kötü davranma hakkına sahip mi olucak? Böyle aile mi olur?

Bu yazdığımdan bunu anlamayı nasıl başardınız😂 Hayır haklı bulduğuma dair tek kelime de yazmamışım.
Napalım peki 50 küsür yaşında kendince haklı buldukları bir hayat görüşü olan insanları alalım karşımıza konuşalım mı onlar da aydınlanma yaşayarak ya evet biz yanlış davranıyoruz kızımıza diyerek değişecekler mi? Aile bu kabul etsekte bu etmesekte bu. Eğer o evde yaşanıyorsa aile değişmeyeceğine göre bu muameleyi çekmek zorunda evet. Çekmek istemiyorsa çözüm ne peki kendi hayatını kurmakta, eğer yapamıyorsa her gün kendine eziyet edip, üzülüp, aileyle kavga etmek yerine kabullenip hiç değilse duymayarak nispeten huzurlu bir ortam yaratmaktan geçiyor.

Bu yazdığımdan bunu anlamayı nasıl başardınız😂 Hayır haklı bulduğuma dair tek kelime de yazmamışım.
Napalım peki 50 küsür yaşında kendince haklı buldukları bir hayat görüşü olan insanları alalım karşımıza konuşalım mı onlar da aydınlanma yaşayarak ya evet biz yanlış davranıyoruz kızımıza diyerek değişecekler mi? Aile bu kabul etsekte bu etmesekte bu. Eğer o evde yaşanıyorsa aile değişmeyeceğine göre bu muameleyi çekmek zorunda evet. Çekmek istemiyorsa çözüm ne peki kendi hayatını kurmakta, eğer yapamıyorsa her gün kendine eziyet edip, üzülüp, aileyle kavga etmek yerine kabullenip hiç değilse duymayarak nispeten huzurlu bir ortam yaratmaktan geçiyor.
Anladim, özür dilerim😘

valla benim de öyle. Ne zorluklar geçirdim hep ailem arkamda durmaz destek olmaz maddi/manevi fiziksel/psikolojik çok ezildim. Herkes beni ailemle tehdit ederdi. "Sevgilinle fotoğrafını ailene yollamamizi istemiyorsan 300 Tl gönder" bu aralarından sadece biri.
Bazıları tipik ergen tipleri sanıyor. Ailenin insana nasıl zulmettiğini algılamak istemiyor. Çünkü kendisi o boyutta sorunlar hiç yaşamamış.

Konuyu okuduğumda galiba 16 yasinda bir ergenin konusu diye düşünürken 24 yaşında ve bir öğretmen adayı olmanıza hayli şaşırdım ve üzüldüm.illa iş hayatı için değilde evlilik falan dusunmuyormusunuz?

Konuyu okuduğumda galiba 16 yasinda bir ergenin konusu diye düşünürken 24 yaşında ve bir öğretmen adayı olmanıza hayli şaşırdım ve üzüldüm.illa iş hayatı için değilde evlilik falan dusunmuyormusunuz?
Maddi özgürlüğüm olmadan evlenmem. Birinin zulmünden cıkıp öbürünün zulmüne giremem

Bu tarz şeyler her ailede oluyor bence ataerkil bir toplum üzerine kurulmis bir zihniyet var
Erkek kardeş yapmaz eğer kız ise herşeyi yapmak zorundadır

Canm ben evliyim iki çocuğum var birine de hamileyim hala annem babam karışıp hizmet beklerler o yüzden bazı kafaları degistiremiyorsun

Vee ben 30 yaşındayım annem hala şunu ye bunu ye der bunları sonra beni bıraktı çocuklarıma başladı :D

Can çıkar huy çıkmaz :D

Eş seçiminde dikkatli olmanizi tavsiye ederim bı de eş belasi oldu mu psikoloji falan kalmaz . Evlenmeden önce kibar evlendikten sonra hanzolaşan bir herif tarafından kandirilmamaniz dileğiyle inşallah.

Maddi özgürlüğüm olmadan evlenmem. Birinin zulmünden cıkıp öbürünün zulmüne giremem
Evlilik bir erkeğin zulmü altına girmek değildir ki..siz bu şartlarda işe de giremeyeceksiniz.evlenip özgür olur kendi hayatinizi kurarsınız ve esinizle omuz omuza verip çalışırsınız.ailenizden dolayı evliliğe bakış açınız oldukça önyargılı.sizi anlıyorum.kpss ye ciddi çalışın kazanın inşallah;)

Bu tarz şeyler her ailede oluyor bence ataerkil bir toplum üzerine kurulmis bir zihniyet var
Erkek kardeş yapmaz eğer kız ise herşeyi yapmak zorundadır

Canm ben evliyim iki çocuğum var birine de hamileyim hala annem babam karışıp hizmet beklerler o yüzden bazı kafaları degistiremiyorsun

Vee ben 30 yaşındayım annem hala şunu ye bunu ye der bunları sonra beni bıraktı çocuklarıma başladı :KK70:

Can çıkar huy çıkmaz :KK70:
Evet ama her şeyinde bir sınırı var değil mi bana tatlı dille bir şey söylense yaparım zaten

Evlilik bir erkeğin zulmü altına girmek değildir ki..siz bu şartlarda işe de giremeyeceksiniz.evlenip özgür olur kendi hayatinizi kurarsınız ve esinizle omuz omuza verip çalışırsınız.ailenizden dolayı evliliğe bakış açınız oldukça önyargılı.sizi anlıyorum.kpss ye ciddi çalışın kazanın inşallah:KK66:
Doğrudur tabi ama ben kendimi güvence altına almalıyım. Yani evlenince de ilk kavgada "senin ailen bile arkanda durmuyor" diye kapı gösterilebilir. Maddi özgürlüğüm olmazsa neye güveneceğim ki

İlla ki herkes tatlı dille biseyleri çözmeye çalışsa veya yapsa iletişim kursa böyle olmaz hicbirsey

Sen kendi özgürlüğünü eline almaya bak ve cidden eşini iyi seç
Zaten babamin zıt karakteri bir erkek arkadaşım var. Kibar,tatlı dilli,annesi öyle yetistirmis. Ama önceliğim iş

Bu saatten sonra değiştiremezsiniz. Evet ama bunu ifade ediş şekli önem arz eder. Onlar kilo kaybedişini yemek tercihinden dolayı diye düşünüyorlardır. E sende özgürce yaşadığın ev yada yurttan aile evine geldin ve bir şekilde kuralına uyuluyor.
Sabah çık kütüphaneye akşam gel. Ailenle istişare ederek zaman ayarlaması yap. Evet beş yaşında değilsin ama maalesef sivri dil ile çözülemeyen şeyler var. Maddi olarak şu an bir kazancın olmadığı için önerim bu.
Bir de kayınvalidem olsa çekmem diye büyük konuşma.

Bu saatten sonra değiştiremezsiniz. Evet ama bunu ifade ediş şekli önem arz eder. Onlar kilo kaybedişini yemek tercihinden dolayı diye düşünüyorlardır. E sende özgürce yaşadığın ev yada yurttan aile evine geldin ve bir şekilde kuralına uyuluyor.
Sabah çık kütüphaneye akşam gel. Ailenle istişare ederek zaman ayarlaması yap. Evet beş yaşında değilsin ama maalesef sivri dil ile çözülemeyen şeyler var. Maddi olarak şu an bir kazancın olmadığı için önerim bu.
Bir de kayınvalidem olsa çekmem diye büyük konuşma.
Abimle yaşama ihtimalim var bir süreliğine. O calistigi icin sabah cikip akşam gelecek umarım olur. Çoğu ev işi bana bakar muhtemelen. Ama en azindan üzerimde baskı kurmaz

Abimle yaşama ihtimalim var bir süreliğine. O calistigi icin sabah cikip akşam gelecek umarım olur. Çoğu ev işi bana bakar muhtemelen. Ama en azindan üzerimde baskı kurmaz

O zaman onu değerlendirin. Sınava çalışmak için iyi bir fırsat. Ev işi dediğiniz haftada bir beraber biriniz evi süpürdü biriniz silersiniz. Yemek bulaşık da bir şekilde halledilir öğrenci tarzında.

Back
X