Herkesin yükü bizde babamın ailesi annemin ailesi bıktım.

beybi0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2025
22
36
3
Yıllardır bıktım bi yardım edin kendimi kötü birisi gibi hissediyorum anneminde ailesi babamında ailesi sürekli bizde yada her hangi bişey olunca hep bizimkiler gider yardım eder çokta kalabalıklar tek çocukta değillerki anlayamadım dedem vefat etti 10 gün oldu Mevlüt oldu yine bize toplandılar köle gibi hep biz bide davette etmedik ki sinir krizi geçirdim onlar gelince ya bide hastaydım sesim gitti halden anlayan yok babamla annem bana kızıyo ama ben annenize babanıza bakmayın demiyorum kimse bize toplanmasın diyorum tabikide bakılacak sırayla ama 20 yıldır Herşey bizde dedem ameliyat olur 6 çocuğu var 5 kere ameliyat oldu hep bize geldi bakmayan çocuklarıda bizde ziyaret etti geldiler amcam gil zaten her gün geliyo dedem olunca bide çok kalabalık bi sülaleyiz psikolojim gitti misafirden nefret ettim artık kafayı yiyorum biri gelecek diyince beni bıktırdılar örneğin anneannemin evinde bi iş varsa ilk annemi ararlar benim 2 tane daha teyzem var ama hep annem gider annem tek gider ama diğer teyzem gittiğinde annem kesin ona yardıma gider bu hep böyle ama anneme kimse yardım etmeye gelmez bu çok küçük bir örnek gerisini siz düşünün,amcamlar halamlar teyzemler dayımlar hep sıyrılıyor bir şekilde çocuğumuz var hastayız küsüz ama ben annem babam asla böyle yapmıyor çok yıprandım bu konuda bugün ağladım ettim sinir krızi geçirdim rezil ettin diyorlar kendimi kötü biri hissettim ama yıldır bu böyle yılardır her şeyi sırayla yapsalardı şimdi sesim çıkmazdı yorumunuz nedir?
NOT=Yaşlılara tabiki bakılacak yardım edilecek onlar anne baba ama babamın ve annemin çok kardeşi var Herşey sırayla diyorum kötümü diyorum bu arada dedemlerin ve babaannelerin kıymet verdikleri evlatları biz değiliz bakmayanlar.

Son düzenleme:
O evde bende yaşıyorum biz bir ailesek bence böyle kararlar hep beraber alınmalı çocukları da düşünülmeli onlarda durumdan memnun değil annem yıprandı ama millet neder diye susuyorlar bi evde aile olabilmek için hep beraber karar alınmalı diye düşünüyorum yoksa çocuk o evden uzaklaşır ben ailemle yaşıyorum diye herşeyi kabulmu etmeliyim ben evlenene kadar burası hepimizin evidir tek annemle babamın değil şunuda belirtiyim yengenizin size her gün geldiğini düşünün her gün tek başına illaki bize oturmaya gelir.
Siz cok haklisiniz aileniz elalem ne der diyecegine sizi dusunmeli ama dusunmuyorlar iste yapacak birsey yok katlanmalisiniz ya da onlarin evinden ayrilmalisiniz.

Sizin anne babanızla ilgili, yapma etme vs demeye hakkınız yok ki. Anne babalarına kıyamıyorlardır.
Böyle bişey demiyorum zaten Herşey sırayla çocuklarına kıyıyorlar ama benim 2 yaşında kardeşim var ve evde bunlar olurken biz hastalıktan geberiyoruz sesim gitti hastalıktan küçük kardeşimde hastalandı

Ben sizi çok iyi anladım. Sadece yaşlılara bakılsa tabikide bakılacak ama sürekli görme muhabbetile oraya geliniyosa evde sürekli kalabalık aile olması can sıkıcı. Biliyorum yaşadım çünkü. Hele bize yatılı gelirlersi aman allahım. Haklısında iş haklı olmakta bitmiyor, herşey ailende bitiyor.

Ben sizi çok iyi anladım. Sadece yaşlılara bakılsa tabikide bakılacak ama sürekli görme muhabbetile oraya geliniyosa evde sürekli kalabalık aile olması can sıkıcı. Biliyorum yaşadım çünkü. Hele bize yatılı gelirlersi aman allahım. Haklısında iş haklı olmakta bitmiyor, herşey ailende bitiyor.
Tam olarak böyle

Bu sizin çözebilecegınız bisey değil ki bu düzen böyle gelmıs böyle gider anne babanızın dur demesi gerekiyor onlarda artık dede babaanne vefat ettikten sonra anca kapatırlar kapılarını. Benim annem bende kalıyor diye her hafta sonu abimler ablamlar toplanıp geliyorlardı hamile kalınca bunlara bir kızdım her hafta sonu ben size hizmet edemem annesini Özleyen varsa götürsün gitsin evinde baksın diye oymuş yani şu an herkes ölü taklidi yapıyor🤣🤣🤣 anamında kafası rahatladı sabahtan akşama kahvaltı yemek die başımızı beklerlerdi

Ha ben ya da eşim bu durumdan hiçbir zaman şikayetçi değildik tabii ki de ailemin bir arada olmasını çok seviyordum ben .benim için de eşim için de bir problem değildi ama ben tüp bebekle hamile kalınca eşim bana kıyamadı ben karnımdaki çocuklara kıyamadım derken çektik elimizi ayağımızı

Bu sizin çözebilecegınız bisey değil ki bu düzen böyle gelmıs böyle gider anne babanızın dur demesi gerekiyor onlarda artık dede babaanne vefat ettikten sonra anca kapatırlar kapılarını. Benim annem bende kalıyor diye her hafta sonu abimler ablamlar toplanıp geliyorlardı hamile kalınca bunlara bir kızdım her hafta sonu ben size hizmet edemem annesini Özleyen varsa götürsün gitsin evinde baksın diye oymuş yani şu an herkes ölü taklidi yapıyor🤣🤣🤣 anamında kafası rahatladı sabahtan akşama kahvaltı yemek die başımızı beklerlerdi

Ha ben ya da eşim bu durumdan hiçbir zaman şikayetçi değildik tabii ki de ailemin bir arada olmasını çok seviyordum ben .benim için de eşim için de bir problem değildi ama ben tüp bebekle hamile kalınca eşim bana kıyamadı ben karnımdaki çocuklara kıyamadım derken çektik elimizi ayağımızı
Sorun şuki tek sorunumuz babaanne dede değil önceden annemin kız kardeşlerinin evinde yaz temizliği olurdu annem onada yardım etmeye giderdi ama bize teyzem gil gelmezdi bide zamanında teyzemin evde banyo tuvalet tadilatı oldu teyzem 10 gün bebekleriyle bizde kaldı teyzemin 4 çocuğu var ve evden gittikten sonra dedemi arayıp ablam beni kavdu istemiyor dedi 10 gün kaldı kötü biz olduk ve bu teyzem önceden her hafta sonu o çocuklarla bize gelirdi çünkü bizimde evde kafa dinliyordu iş yapan annemdi ama ben rahatsız olduğumu ona belirttiktem sonra bir daha gelemedi bunlarda benim bilinç altıma yerleşti ve misafirden nefret ediyorum annem genel olarak kendi ailesine karşı çok fedakar küsecekler diye aklı çıkıyor

Böyle bişey demiyorum zaten Herşey sırayla çocuklarına kıyıyorlar ama benim 2 yaşında kardeşim var ve evde bunlar olurken biz hastalıktan geberiyoruz sesim gitti hastalıktan küçük kardeşimde hastalandı
Sizin gibi düşünmedikleri belli. Ailede mutlaka her işe koşturanı/ aile yiyicisi/ umursamazı çıkıyor. Sizinki ilk kategoride. Ve Yinede yaranamazlar ama yaparlar. Sınırlarını çizecek onlar. Siz yaşça küçük olduğunu için sizi duymazlar. Sinir krizi geçirdim diyorsunuz, böyle giderse fiziki hasta olursunuz. Derslerinize odaklanın, aileniz değişmeyecek. Büyüyünce o evden çıkınca sınırlarınızı çizersiniz.

Aileniz değişmeyeceğine göre başka çözüm bulun. Örneğin, Gündüz ev kalabalıksa ödevlerinizi alıp kütüphaneye gidin.

Sorun şuki tek sorunumuz babaanne dede değil önceden annemin kız kardeşlerinin evinde yaz temizliği olurdu annem onada yardım etmeye giderdi ama bize teyzem gil gelmezdi bide zamanında teyzemin evde banyo tuvalet tadilatı oldu teyzem 10 gün bebekleriyle bizde kaldı teyzemin 4 çocuğu var ve evden gittikten sonra dedemi arayıp ablam beni kavdu istemiyor dedi 10 gün kaldı kötü biz olduk ve bu teyzem önceden her hafta sonu o çocuklarla bize gelirdi çünkü bizimde evde kafa dinliyordu iş yapan annemdi ama ben rahatsız olduğumu ona belirttiktem sonra bir daha gelemedi bunlarda benim bilinç altıma yerleşti ve misafirden nefret ediyorum annem genel olarak kendi ailesine karşı çok fedakar küsecekler diye aklı çıkıyor
İşte bunatek çözüm anneniz de

Siz haklısınız. Benim bir akrabam var,annesi yaşlı ve çok hasta. Çocuklarının hiçbiri bakmak istemedi,sadece büyük kızı aldı yanına. Bakımıyla ve tedavisiyle tek başına ilgilendi. Bakmayan evlatlar da sürekli görmeye geldi. Mesela kızının biri anasını görmeye gelecek, yanında 3 kızı, 3 damadı, oğlu, gelini,5 torunu cümbür cemaat... Sabahtan akşama kadar bu kadar insana yemek ve çay servisi yapılıyor, gidiyorlar bir iki hafta sonra aynı ekip tekrar geliyorlar. O ev asla boş kalmıyor. Kadın hem annesinin altını temizliyor hemde bir kamyon insana yemek yetiştiriyor.
Bana göre çözüm şu, anne babanız görmeye gelenleri karşısina alıp konuşacaklar. Yaşlı görmek isteyen alıp kendi evine götürecek,orda görecek. Yok ben bakamam diyende gelip kimseden hizmet beklemeyecek.

Kötü bi insanmıyım diyorum bunları yaparak saygısızlıkmı yaptım diyorum hastayım sesim gitti sinir krizi geçirdim ağladım babam arada kaldı ona üzüldüm ama elimde değil bıkmışım onlar alıştırdı kardeşlerini alt zemini böyle yapmasalardı bunları yapamazlardı yengemler resti çekti kimse onlara gidemiyor.
bence kötü bi insan değilsin, haksızlık yani tek bi tarafa yüklenilmesi , ses çıkarman bi noktada patlaman bence çok insani. İnş annen ve babanlar değişirler 🙏

Kötü bi insanmıyım diyorum bunları yaparak saygısızlıkmı yaptım diyorum hastayım sesim gitti sinir krizi geçirdim ağladım babam arada kaldı ona üzüldüm ama elimde değil bıkmışım onlar alıştırdı kardeşlerini alt zemini böyle yapmasalardı bunları yapamazlardı yengemler resti çekti kimse onlara gidemiyor.
Hiçbiri senin suçun değil her ailede pasif ve uyanık bir kardeşler vardır, sen haklısın sonuna kadar...

Aile apartmanında buyudum Mihrimah 💓 overdose misafir konusunda idmanliyimdir.
Ahh her türlüsü de çok zor ne diyeyim , ben çok ezilmiş bir çocuğum, babam da yoktu annem de ailesine bağımlıydı, sülalenin hizmetçisiydim resmen, kışlık yazlık temizliklerine, ev işlerine, çocuklarına, hastalarına herseylerine beni koşturdular, yapmadığımda kavga çıkardı, kızarlardı, annemde eşi yok diye tek kalmamak için ailesinin herseyine göz yumdu, hergün dua ederdim Allaha ne olur bu şehirden nasibimizi kaldır diye ve 16 yaşında iken abim meslek sahibi olunca başka şehre taşındık ve o günden sonra hayatımız çok değişti, okuduk , meslek sahibi olduk, eğer annemin ailesinin yanında kalmaya devam etseydik ne okuyabilirdik ne de bir hayatımız olurdu , ömür boyu kölelik yapar yaranmaya çalışırdık onlara, zaten annemi de zor ikna etmiştim abimle gitmek için 🙁 aşırı travmatize olmuş bir bireyim, öfke patlamaları yaşıyorum hala ...

Ahh her türlüsü de çok zor ne diyeyim , ben çok ezilmiş bir çocuğum, babam da yoktu annem de ailesine bağımlıydı, sülalenin hizmetçisiydim resmen, kışlık yazlık temizliklerine, ev işlerine, çocuklarına, hastalarına herseylerine beni koşturdular, yapmadığımda kavga çıkardı, kızarlardı, annemde eşi yok diye tek kalmamak için ailesinin herseyine göz yumdu, hergün dua ederdim Allaha ne olur bu şehirden nasibimizi kaldır diye ve 16 yaşında iken abim meslek sahibi olunca başka şehre taşındık ve o günden sonra hayatımız çok değişti, okuduk , meslek sahibi olduk, eğer annemin ailesinin yanında kalmaya devam etseydik ne okuyabilirdik ne de bir hayatımız olurdu , ömür boyu kölelik yapar yaranmaya çalışırdık onlara, zaten annemi de zor ikna etmiştim abimle gitmek için 🙁 aşırı travmatize olmuş bir bireyim, öfke patlamaları yaşıyorum hala ...
Bende sinir krizi geçirdim ben iştutmuyorum bizde ezme felan yokta şükür ama insanı bıktırdılar en ufak olayda sinirleniyorum ters biri oldum kimseye tahammülüm kalmadı .

Ah ya, (konunun sadece bir kismindan yaklasacagim olaya ama..) - ben kulturumuzde bunu gercekten sevmiyorum, bir grup misafire mukemmeliyetci bir sekilde hizmet etme olayina. Misafirperverlik aslinda, misafir gelmeden biraz hazirlik yapmak, ve evde olanlardan ikram etmek paylasmak. Ama yook bizim kulturde evin kizi cay getir cay gotur, o bardak bosalir bosalmaz atak yap, gozle takip etmek gerekiyor, yoksa ne 'ayip', kahve koy hemen bosalmis bardagi al. Bide tum bunlar olurken es zamanli kirlenen bulasiklar yikanmali.

Ben 18 yasimdan beri baska yerlerde yasiyorum, son 5 yildir yurtdisindayim ve uzuun zamandir bu misafirlik ortamina pek girmiyordum. Ama resit olmadan once ailemle yasarken sik sik misafir gelir yada misafirlige gidilirdi, heryerde is yapan bendim :D
En son Turkiye aile ziyaretimde ananame iftara davetliydik, gittik. 17 kisi vardi 17. Misafirlerin geri kalani ailedeki yeni gelin ve aile akrabalariydi. Ben ve annem inan hic mutfaktan cikmadik, sofrada yer bile yoktu bize. Getir gotur getir gotur sonra bi yandan bulasigi yika, ve o corba kasesi biter bitmez ana yemek konacak. Inan misafirler hep genc, bence 50 yasina kadar hatta biraz ustu bile genc, yalan mi? Hasta yasli yok. Hicmi k.ciniz kalkmaz yav.. Yemege davet edildigim yerde yemek yemeden heryerim agriyarak eve dondum :D - Asiri zoruma gitti gunlerce kendimi kotu hissettim, tanidik ama unuttugum bir duygu uyandi, meger travmam mi varmis onceden? - Yabanci arkadaslarimin aileleri bazen buraya ziyarete geliyor onlari, 1-2 benimde katildigim oldu, kiskandim valla, yendi icildi, herkes mutfaga gitti olan ne varsa aldi, bisey icmek istiyosa icti geldi, kart oynandi gulusme eglence girla cok tatminkar sohbetler edildi, fikir alisverisleri yapildi. Bizde anca yemek hazirla icecekleri hazirla haril haril hizmet et oluyor

Velhasil kelam, hep sizde olmasalarda diger kardeslere dagilsalarda ara sira bu hizmet kulturu biraz yipratiyor. Evden uzaklasip hayat kurmaniz en guzel cozum olurdu istiyorsaniz tabii

Ah ya, (konunun sadece bir kismindan yaklasacagim olaya ama..) - ben kulturumuzde bunu gercekten sevmiyorum, bir grup misafire mukemmeliyetci bir sekilde hizmet etme olayina. Misafirperverlik aslinda, misafir gelmeden biraz hazirlik yapmak, ve evde olanlardan ikram etmek paylasmak. Ama yook bizim kulturde evin kizi cay getir cay gotur, o bardak bosalir bosalmaz atak yap, gozle takip etmek gerekiyor, yoksa ne 'ayip', kahve koy hemen bosalmis bardagi al. Bide tum bunlar olurken es zamanli kirlenen bulasiklar yikanmali.

Ben 18 yasimdan beri baska yerlerde yasiyorum, son 5 yildir yurtdisindayim ve uzuun zamandir bu misafirlik ortamina pek girmiyordum. Ama resit olmadan once ailemle yasarken sik sik misafir gelir yada misafirlige gidilirdi, heryerde is yapan bendim :D
En son Turkiye aile ziyaretimde ananame iftara davetliydik, gittik. 17 kisi vardi 17. Misafirlerin geri kalani ailedeki yeni gelin ve aile akrabalariydi. Ben ve annem inan hic mutfaktan cikmadik, sofrada yer bile yoktu bize. Getir gotur getir gotur sonra bi yandan bulasigi yika, ve o corba kasesi biter bitmez ana yemek konacak. Inan misafirler hep genc, bence 50 yasina kadar hatta biraz ustu bile genc, yalan mi? Hasta yasli yok. Hicmi k.ciniz kalkmaz yav.. Yemege davet edildigim yerde yemek yemeden heryerim agriyarak eve dondum :D - Asiri zoruma gitti gunlerce kendimi kotu hissettim, tanidik ama unuttugum bir duygu uyandi, meger travmam mi varmis onceden? - Yabanci arkadaslarimin aileleri bazen buraya ziyarete geliyor onlari, 1-2 benimde katildigim oldu, kiskandim valla, yendi icildi, herkes mutfaga gitti olan ne varsa aldi, bisey icmek istiyosa icti geldi, kart oynandi gulusme eglence girla cok tatminkar sohbetler edildi, fikir alisverisleri yapildi. Bizde anca yemek hazirla icecekleri hazirla haril haril hizmet et oluyor

Velhasil kelam, hep sizde olmasalarda diger kardeslere dagilsalarda ara sira bu hizmet kulturu biraz yipratiyor. Evden uzaklasip hayat kurmaniz en guzel cozum olurdu istiyorsaniz tabii
Şöyle ben de hizmet olayı yok annem hizmet etme sen otur Odanda falan der ama ben anneme kıyamadığım için yardım etmeye çalışırımyani canım isterse yaparım ama benim bahsettiğim şey sürekli her şey ve herkes bizde ve ben artık anneme de kıyamıyorum ve artık biraz evde sakinlik istiyorum kafa dinleyelim ama herkesin yükü bizde

Şaka gibi çok benzer şeyler yaşamışız.. ben 38 yaşındayım annem 70 küsur.. tüm çocukluğum annemin kardeşleri için yaptığı aşırı fedakar davranışlarla geçti kendi üstüne başına almaz babamın verdiklerini biriktirir teyzelerime gönderirdi teyzelerim üstüne başına alırdı😬😬 hatta teyzemin çocuğunu bizden daha çok önemsiyordu bu da içimde hala atlatamadığım tramwamdır. Ne oldu çok ama çok büyük kazıklar yedi kardeşlerinden. Kendi zor zamanlarında kimse yanında olmadı 65 yaşından sonra akıllandı ama iş işten geçti..

Sen iş yapma misafir gelince hastayım karnım ağrıyor de başka odaya varsa odana çekil. Annene acıyıp eminim yardım ediyorsundur ama kendini kurtarmak istemeyene bisey yapamazsın bırak kendisi yapsın hizmet

Back
X