Ben haksız mıyım?

Ben dışarıya çıkmak istesem çoğu zaman izin vermiyorlar mesela. Markete gidecek olsam bile izin vermedikleri oluyor böyle sıkı bir ailem var.
Kısıtlayıcı bir aileye sahip olmak çok zorlu bunu çok iyi anlıyorum, asıl bu yüzden eş seçimini çok doğru yapmalısın. Çünkü yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirsin. Kıskanç bir eş olur, bu sefer aile evini mumla ararsın. Sana her bakımdan anlayış gösteren, kısıtlayıcı olmayan biriyle olmalısın.
Sevgi kırıntıları ile yetinmemen, kendine değer vermen gerekir. Çoğu insan ailesinden yana şanslı değil. Ama bu çabuk güvenecek olmamız, sevgi kırıntıları ile yetinmemiz anlamına gelmez. En ufak bir değer görünce buna tutunmamalısın. Kendini sevdiğin sürece kendine en iyisini layık görürsün.

Biriyle karakterinden emin olmadan kesinlikle bir yola girme. Ailen bunaltıyor anlıyorum ama kıskanç, kısıtlayıcı, öfke kontrolü olmayan biriyle hayatın daha da zindan olur. Elin oğlu bağırınca, karışınca insanın ayrı bir zoruna gider. Sevgi kırıntılarına tutunma, gerçekten hayatına arkadaşlık edebilecek potansiyelde birisiyle ilişkine devam et. Okuyor musun bilmiyorum ama yerinde olsam memuriyete hazırlanırım. Maddi bağımsızlığını kazanmak da çok önemli.

Erkek arkadasının annesı seni hızmetcılık yapmaya teşbık etmıs resmen. Bu kadar samımı olmaya ne gerek var

Evlilik konusu geçiyor aramızda ama eskisi gibi acele etmiyorum ben. Erkek arkadaşım ne kadar ısrarcı olsa da. Ben çalışayım, kendi istediğimi kendim yapayım istiyorum. Bekarken de evlendiğimde de. Ben ilerideki eşime muhtaç yaşamak istemiyorum asla. Haklısınız ama ailem gerçekten beni çok kısıtlıyor sırf bu durumdan ötürü alelacele evlenip hayatımın hatasını yapmaktan korkuyorum. Ailevi şeylerimi anlatmıyorum onlara. Sadece ailemin çok kısıtlayıcı olduğunu biliyorlar. Erkek arkadaşım aramızda olan çoğu şeyi anlatıyor annesine. Kavga edince de anlatır eder. Görüntülü konuşurken onların yanında da tartıştığımız oluyor. Onun ailesinin zaten her şeye diyecek bir şeyleri var. Annengilin yanında yapma diye kızıyorum hatta.

Son zamanlarda iyi niyetimi, saflığımı, sevgimi kullanıyor gibi hissediyorum aslında. Bir süre önce sorsanız kesinlikle onunla evleneceğim derdim. Ama şimdi sorarsanız kafam çok karışık. Belki bunları yaptığım için kızacaksınız ama insan sevince gerçekten gözü kör oluyor. Özellikle bu yaşlarda daha da saf oluyor insan. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz demiştim. Benim yanıma arkadaşıyla gelmişti dönerken de parası yokmuş biletlerini ben aldım. Maaşımı alınca vereceğim dedi vermedi. Param yok otobüs kartıma para yükler misin maaşımı alınca vereceğim dedi vermedi. Tamam zamanında maaşını alınca az çok bana para atıyordu harçlık diye. Ben de onlara sayıyorum ama bir insan borç olarak alıyorsa geri de vermeli diye düşünüyorum. Ben bu parayı kolay kazanmıyorum sonuçta. Beni yanlış anlamayın paranın lafını yapmıyorum. Yapıyor olsam ödemedi diye ona açıp dururdum. Benim ondan ayrılamayacağımı biliyor. O yüzden çok rahat.
Daha yaptığı çok şey var da kendime yanıyorum işte. İnsan bazen bir şeyi düşünmeden yapıyor. Sonrasında çok pişman oluyor da iş işten geçmiş oluyor.

Benim ondan ayrılamayacağımı biliyor. O yüzden çok rahat.
Sen gel biraz buradaki konuları oku, daha şu an bile ayrılmazsın diye rahat olan biri evlilik sonrası açar ağzını yumar gözünü, sana kafasına estiği gibi davranır. Kendine çok yazık ediyorsun. Aile evini mumla arayacak hale gelmezsin umarım.

Evlensek bile ailesi hep aramıza girecek biliyorum. Belki de evlendiğime pişman olup boşanacağım. Asla istemem tabii ki ama. Evet bu yaşlara geri dönemeyeceğim bir daha. Ama ailem şu yaşları güzel geçirmeme işin vermiyor ki. Sürekli kısıtlıyorlar. Markete gidebilirsem mutlu oluyorum ben. İzin günümde çıkmak istiyorum çoğu zaman izin vermiyorlar. Ben de ayakkabı bakacağım falan diye yalan söylemek zorunda kalıyorum. Sürekli arayarak çıktığıma pişman ediyorlar. Yalan söylemeyi sevmiyorum ama ben de insanım dışarıya çıkmak istiyorum bu yüzden de mecbur kalıyorum yalan söylemeye. Ayrı eve çıkmak da istedim. Ama bu zamanda çok zor ve korkuyorum açıkçası. O yüzden de evliliği biraz sa kaçış yolu olarak görüyorum ne yazık ki.

Ben iyi bir meslek sahibi olsam, iyi bir yere gelsem de ailemin kısıtlamasıyla gezmeyi tozmayı bırakın hayatımı yaşayamam ki. Doğru söylüyorsunuz. Erkek arkadaşım da eksikliklerimden yürüdü bana zaten. Ama sevilmeye çok ihtiyacım var gerçekten. Şu an bir hastanede kan taşıyorum. Ama bölümümü okuyup mezun olursam. Laborant veya veteriner teknikeri olabiliyorum. Ama onun için de işi bırakıp derslere odaklanmam gerekiyor. Ama eve de destekte bulunmam gerekiyor. Anlayacağınız işimi de bırakamam

Askere gitmeden evlenirsek onlarda kalmamı istiyorlar zaten. Gözlerinin önünde durmamı istiyorlar. Annesi zaten öyle biri. Evde babasının sözü bile geçmez annesi ne derse o. Çok dominant bir kadın annesi. Evdeki herkes annesine danışır. İlgili yaklaştıkları için samimi diyordum. Çünkü benim ailem hiç benimle konuşmaz. Kariyer yapma planım var tabi. Okuma planım da vardı ama ailem göndermedi hatta tercihlerimi bile onlar yaptı. Gezip tozmak en çok istediğim şeylerden biri. Özellikle dünyayı gezmek. Ama ne yazık ki ailemden ötürü bunu yapabilmem mümkün değil. Gezip tozmayı bırakın markete gideceğim dediğimde izin verdiklerine şükrediyorum. Öyle kısıtlayıcı benim ailem. Bir erkeğin ve ailesinin kölesi olmaya da meraklı falan değilim. Sadece mutlu olduğum bir aile kurmak istiyorum.

Annesi çalışıyor haftada bir izinli onda da temizlik yapıyor o yüzden evi her gün temizleyecek birini istiyor yani beni. Ben asla o eve gelin gitmem zaten. Erkek arkadaşıma da söyledim hatta. Askerliğimi bekleyeceksin o zaman dedi. Ben de beklerim bir şey olmaz dedim. Sonuçta o eve gelin gitmekten iyidir. Gerçi evlenince annesi sürekli bizim evimize gelirse o eve gelin gitmemiş olsam da bir farkı kalmaz. Annesi kendisine çok yakın olan kızına bile gittiğinde birkaç gün kalıyor işine oradan gidip geliyor. Oğluyla evlensem bizim eve bile taşınabilir o derece. Böyle bir kaynanayla da ben yapamam.

Evliliği askerden sonra istediğimi söyledim zaten kabul de ettiler. Asker öncesi nişan yapalım dediler ben onu da istemedim. Askere gidip gelsin ne acelem var dedim. Akılları sıra beni kaçırmak istemiyorlar. Çünkü erkek arkadaşımı ben düzettim. Eve girmezdi ben soktum. O yüzden oğullarını böyle düzelten birini kaçırmak istemiyorlar. Kendileri bile düzeltememiş çünkü. Gerçekten öyle. Erkek arkadaşım askere giderse ben yalnız kalırsam diye çok korkuyorlar. Ben neden onlarla kalayım ki. Aile evime gelirim bir süre. Gerçi ona da karşı çıkmaya kalkabilirler belli olmaz. Evlenince hemen çocuğum olsun istemiyorum. Ailemleyken yaşayamadığım hayatı evlenince eşimle yaşayayım istiyorum. Ama doğru bir karar mı emin de değilim. O benden ayrılamaz. Ama ben iki defa ayrıldım aslında. Çok uzun sürmedi. Onun ısrarlarıyla geri barıştık. Bana da doğru hissettirmeyen bir şeyler var ama sevgim ağır basıyor. Ayrıca bazı şeyler var ki ayrılmamı zorlaştırıyor artık

Evet uzak mesafe ilişkisi. Öyle demeyin ama ya korkuyorum.

Ailem okey olsa belki çoktan evlenmiştim. Ailemden kaynaklı durum biraz da. Ailem çok sıkı bir aile olmasa belki evlenmeyi bile düşünmeyeceğim. Benim de yaşım küçük daha çoğu şeyim oturmadı ben de biliyorum ama evlenmekten başka da bir çözüm yolum yok ne yazık ki. Ailemle arayı ne kadar düzeltmeyi çalışsam da olmadı. Bizde de evlilik tek kaçış yolu. Sevdiğim insan olunca da evlilik diye tutturdum biraz. Evet annesi eşiyle geçinemiyor. Eşi de hiçbir şey yapmıyor ne yemek ne temizlik. Adam evde boş boş oturuyor. Akılları sıra ben onların eve gelin gidip hem yemek hem de temizlik yapacağım. Bildiğiniz hizmetçilik. İyi niyetimi ve erkek arkadaşıma olan sevgimi kullanmaya çalışıyorlar. Ben de önüme bakmayı düşünüyorum ama çok seviyorum onu. Ayrıca ayrılamama sebeplerim var ne yazık ki.

Benim ayaklarım yere sağlam bassın da kimseye muhtaç olmayayım tek derdim bu zaten. Amacım da o. Evlilik konusu da normalde düşündüğüm bir şey değildi. Ama hem ailem baskısından ötürü hem de sevdiğim birini bulunca düşünmeye başladım. En büyük korkum da bu günleri aramak. Belki de şikayet ettiğim hayattan daha kötü bir hayat yaşamak zorunda kalacağım.

Sevgilimle konuşurken annesi de geliyordu öyle konuşuyorduk. Askerliğini yaptıktan sonra evlilik düşünüyordum zaten. Evet öyle gerçekten. Annesinin yanında beni bile savunmadı sinir olduğum şey de bu. İş işten geçtikten sonra sen haklısın diyor.

Kilit cumle saka yapti demesi 11 yildir evliyim hala daha duyarim ama ne hikmetse saka yapiyorlar ya kendi sakalarina kendileri bile gulmuyor neden acaba daha yolun cok basindasiniz evlilik icin bekleyin suan sende belki ablalarin gibi kacis olarak goruyorsun kendine zaman tani

20 yaşındaki muhabbetlere bak ya. 40 yaşında yıllardır, evli olan kadınlar şu konuyu açsa 'delirdin mi' deriz.
Gencecik kızsın daha, ne evlenmesi. Okulunu bitir, iyi bir işe gir. Bu yaşta okumayıp çalıştığınıza göre sevgilin de sen de en fazla asgari ücret alıyorsunuz. Nasıl evlenip geçineceksiniz bu parayla? Kv de hem çalışıp hem ev işi yapmaktan yorulmuş, kendine köle arıyor.
Akıllı ol,

Ayrı da yaşasanız tek aile olcaksınız.

Hangi akıllı mantıklı insan 3.kisi olrak telefon konuşmasına dahil olup durur, hangi akıllı mantıklı insan annesinin bunu yapmasına izin verir?

Evlenince yeme içme bir olacak muhtemelen, asla ayrı bir karar alıp uygulayamayacaksınız.
En iyi ihtimalle onların alt ailesi olursunuz, ev ayrı ama her şeyinizi bilen ve karışan bir üst aile.

Sevgiliniz de aynı zihniyette, askerden gelince bir şey değişmez, mesafe koyamazsınız.

Tek çare ayrılık.

Canım bak yorumlara verdiğin cevaplara gore yazıyorum..Evlilik kaçış yolu değil..Ailende şiddet yok kısıtlama dediğin acele etmez meslek edinmeye odaklanirsan birkaç yıl sonra ailen de sana saygı duyar yavaş yavaş kısıtlama dediğin şeyi bırakırlar...

Yasin çok genç evlenme düşünceni bırak derim...Hele ki bu sevgilinle sakın ama sakın evlenme.Dunyayi gezmek istiyorum diyorsun bu şartlarda dünyayı gezmeyi bırak şehir dışına tatile bile çıkamazsın buraya yazıyorum..

Duygularına yenilip sevgilinle yakınlık yaşayıp ona muhtacım diye düşünüyorsan kesinlikle yanlış yoldasın..Bu sadece benim tahminim,yani olmayabilir de.

Bu kişi ile evlenirsen annesi hep hayatınızda olacak. Adam yalan söylemiyor annesinin evinde oturmak istiyor sorumluluk almak istemiyor.Seni de herşeye mecbur bırakmak istiyor.Senin yaşlarındayken benim de büyüklerimin uyarısı bir kulağımdan girer diğerinden çıkardı şimdi diyorum ki keşke dinleseymisim tecrübeli insanları..

Tek tavsiyem bu adamı aşkından ölsen de bırakmam olur. O çok seviyorum dediğin üzüntüleri yaşadıkça nefret ettiğin bir adam olacak..Ailen kısıtlayıcı ise yarın birgün mutsuz olduğunda belki de çocuğunla gitmek için bir aile evin bile olmayabilir.

Seni kız kardeşim hatta kızım olarak düşünüp bu tavsiyeleri vermek istedim..Uzun oldu ama yazık sana gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…