Ben haksız mıyım?

Gerçekten çok teşekkür ederim size. Ailem üniversiteye göndermediği için gidemedim. Ama bu sene şansımı tekrardan deneyeceğim dediğiniz gibi. Ayrıca ailesi yüzüme gülüyor iyi davranıyor. Ama arama mesafe koymaya başlayacağım bu saatten sonra.

Öncelikle çok teşekkür ederim. Az önce onunla konuştum. Beni neden savunmadığını sordum. Annem sana şaka yapıyordu dedi. Ayrıca böyle olsa bile sanki her gün temizlik yapacaksın dedi. Böyle şaka olmaz bence. Ayrıca hâlâ annesini savunuyor olmasına çok sinir oldum.”Evlenince ben de çalışacağım sen de, eve gelince de ikimiz evi toparlayıp temizleyeceğiz.” dedim. Ayrıca benim ayrı evde yaşamak istediğimi biliyorsun dedim. O zaman askere gidip gelmemi bekle diye trip attı bana.

Normal şartlarda size bu teklifi bile etmemeleri gerekir. Çok toysun bu konuda. Kimse vazgeçilmez değildir seviyorum diye kendini ateşe atma sakın. Genceciksin, evlenmek boşanmak sevgiliden ayrılmaya benzemez hayatını karartma. Ben hiç iyi enerji almadım bu aileden.
Mesela sen böyle dediğinde sevgilin, hergün temizlik yapacak değilsin diyerek ilk önemli sinyalini vermiş sen anlamamışsın. Bu ilişkide idare eden alttan alan taraf olmayı bırakıp diş göstersen gerçek yüzlerini görürsün.
Ben evli olduğum halde bana böyle demeye cesaret edemezler mesela, sen çalışma ev temizle falan hayırdır derim. Konu buraya bile gelemez. Sen çalışmandan kariyerinden asla taviz verme. Kimle olursan ol günün sonunda seni terk etmeyecek, seni üzmeyecek ve sen ondan vazgeçmedikce senden asla vazgeçmeyecek tek şey mesleğin. Önceliğin bu olsun.

Belli ki sevdiğine kiyamacaksin ve ayrılmayacaksin..O zaman askerden gelsin belli bir işi olsun ayrı ev açabilecek duruma gelin bak gör bakalım iliskiniz ne durumda olacak ona göre evlenme kararı alırsın.Acele etme derim en kotu ihtimale göre düşün herşeyi..

Gerçekten öyle. 55 yaşında annesi. Ne yazıkki kendi ailemden bir şeyleri göremeyince az iyi davransalar bile iyi geliyor bana. Böyle şeyler oldukça ben neredeyim, ne yapıyorum diyorum zaten. Dediğiniz gibi şu an böyle bir durumda bile beni savunmadı erkek arkadaşım ileride evlenince annesini ilişkimize kim bilir ne kadar sokacak? Şu an akışına bırakmayı düşünüyorum açıkçası. O da erkek arkadaşımı çok sevdiğimden.

Keşke eski erkek arkadaşın olsa artık

Kendi ailemle aram kötü olunca onun ailesiyle çok çabuk kaynaştım öyle de devam etti. Bazen çok pişman oluyorum bu kadar samimi olduğuma.
Yaşınız daha çok genç, evlilik konularını rafa kaldırıp işinize gücünüze bakın, olgunlaşın ayaklarınız yere sağlam bassın ondan sonra evlenirsiniz.. Ailenizle aranız neden kötü bilemem ama kimse öz aileniz gibi olmaz, hele erkek tarafı asla, ki şimdiden sizi sindirmeye çalışıyorlar.. Mesafe koyun, kendi ailenizle olan meselelerinizi de yansıtmayın, kullanırlar..

Emin olun o seviyorum dediğiniz kisinin sizi evlenseniz da asla ailesine karsi bu benim esim diye savunup,koruyup sizin yaninizda olacağinizi görmeyeceksiniz,sizden hep alttan almanizi isteyecek çünkü simdi bile sizin sevginizi kullaniyor çünkü yasiniz cok kücük tam da evlilik konusunda yanlislari göre göre, bile bile sadece evlenmek aklinizca ailenizden kurtulmak icin yağmur demiyorum,nemden kacarken doluya tutulacaksiniz.Emin olun onun ailesi asla sizin aileniz olmayacak siz gelinleri olacaksiniz onlar esinizin ailesi olacaklar bir yanlisiniza bakar size düsman kesilmeleri ne yazik ki...

Yirmi yas,ne kiymetli bir yas bir bilseniz. Önceliğiniz cok akli basinda bir genkiz olmali eğitiminize devam etmelisiniz ve bunun icin gercek,hatiri sayilir bir caba ortaya koymalisiniz.İyi bir meslek edinince evlilik düsünün derim...

Ben 29 da evlendim bence bu yaşlarda evlenmek en iyisi. Güzel bir mesleğim vardı kendi ayaklarımın üzerinde durdum kendime ait işim oldu düzenim oldu. Arabam oldu gezdim tozdum harcadım. Evlenince de eşimle bunları yapmaya devam ediyorum ama bekar ve Özgür olmak o güçlü kadını yaşamak o kadar güzel ki. Sakın bu yaşta ailenden kaçmak için evlenme. Erkek arkadaşını çok seviyorsun seni kurtaracak sanıyorsun ama sana mesaj vermeye başlamışlar bile. 30 yaşında buraya gelip ben neden mutsuzum diyip kafana dank etmesini bekleme. Seni çok isteyen senin kurallarına isteklerine uyum sağlar. Senin aile hassasiyetini eksikliğini biliyorlar ordan yürüyorlar sana. Sen bir yetişkinsin artık çok da sıcak aile ortamına ihtiyacın yok zaten hep öyleymiş kabullenip kariyerine odaklan. Ne iş yapıyorsun ?

Yani size namusumuzu kirletirsin adımızı çıkarırsın diyorlar. Başında kocan yoksa evde yalnız kalamazsın, çalışamazsin bile demişler. Kadın ben ne dersem o diyor, sevgiliniz de annem ne derse o diyor. Aynen aileniz çok soğuk mesafeli. Bunu demeyi bırak imasını yapsalar evi yıkarsınız ama sevgili ve ailesi yapınca çok samimiler. 20 yaşındasınız, hiç mi kariyer yapayım gezip tozayım yeni yerler göreyim kendimi geliştireyim kafası yok? Bir erkeğin ve ailesinin kölesi olmaya bu kadar mı meraklısınız?

Sonuna kadar sen haklsn simdiden dayatma.beklenti halindelrr o evde evi cekip cevirecek kimse yok ihale geline kalacak
Erkek arkadasinda evi temizle yeter diyerek ayan beyan dile getiriyor.
Sacma degil mi evlenince zaten herkes evinin duzenini temizligi her kadin bilir bu usteleme diretme niye sen calisirsan temizlik isine aklinca ortak olmak.zorunda kalacak e anasinin evi de var
Seni evimin kole isourasi yapayim demiyoda ben para kazanirim.sen evlerin isine bak diyo
Bence hic bulasma

Böyle kaygıların varsa net ol, evlilik askerden sonra, bu şekilde kabul etmiyorsan kendin bilirsin, demelisin. Şimdi askerlik kısa 6 ay ama o da yeter. Kafalarından geçen askerdeki adamın karısını bir evde tek başına onların deyimiyle sahipsiz (!) Bırakmamak. Evin ayrı evlensen bile adam askere gidince o evde tutmayacaklar seni, yanlarına isteyecekler. Askerden sonraya kalırsa belki o 6 ayda ayrılacaksınız kaygısı taşıyorlar, amaç seni kaçırmamak. Ama o işin sonu karanlık, askerlik bitene kadar diye girdiğin evden doğurunca bile çıkamazsın. Hele evlenir evlenmez hamile falan kalırsan vay haline.

Ailenden daha sıcak bir yuva istemeni çok iyi anlıyorum ama daha çok gençsin, dünyada başka adam yokmuşçasına kapılma bunlara. Çek restini, yoksa hiç hayal etmeyeceğin bir hayat seni bekliyor. Gerekirse 'ben işimi bırakıp kocam askerden dönünce yeniden iş arama derdine düşemem, kocam yokken başkasının eline bakıp evinde de kalamam, ne zaman kendi evimizde başbaşa yaşayacaksak o zaman evlilik' diyeceksin. Kızarlar üzülürler diye sakın düşünme, kızarlarsa bil ki işlerine gelmiyordur ve planlar sana söz verdiklerinden çok başkadır. Bırak ayrılsın, sen de kurtul

Bizimkisi uzak mesafe ilişkisi zaten. Gidip gelmiyorum. Sadece bir kere yüz yüze tanışma fırsatım oldu ailesiyle. Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kendimi daha net belli edeceğim.
uzak mesafe ilişkisi mi? Kızım deli misin sen, sakın sakın assslaaaa, ben de mahalleden iş yerinden falan birileri zannediyorum. Çıldırma, sana söylenenlerin %90ı yalandır, hele bir evlen bak başına neler geliyor.

Benim ailem zaten erken bulacağı için şu an evlenemeyiz.
Ben buraya takıldım yani aileniz okey olsa siz razısınız ne garip.
20 yaşımda aklım on karış havadaydı 25’te de beş karışa düştü şimdilerde oturuyor
Şimdiden plan belli,kadın muhtemelen eşiyle geçinemiyor ya da temizlikçi arıyorlar
Önceden çalış deme sebebi de sizi bağlamaktı
Niyetleri neyse yeni yeni belli ediyorlar erkek arkadaşınız da onu savunduğuna göre çok düşünecek bir şey yok.
Önünüze bakın derim

Daha küçüksün bence evlilik için bir şeyler planlamayın akışına bırakın biraz yaşın ilerlesin sizde bu arada kariyerine bir şeyler ekleyin. Bu sayfada ne ayakları yere sağlam basan ama evlendiğine bin pişman kadınlar var. Hayatını karartma kimsenin hizmetçisi ev bekçisi değilsin. Geleceğine odaklan. Biraz klasik bir anne sözü olacak ama bu günlerini özlersin.

Ben de erkek arkadaşımla tanışmadan önce otuzuma kadar evlenmem diyordum. Ablalarım geç evlendi. Bir ablam evlenene kadar gezdi, tozdu, hayatını yaşadı otuzunda evlendi. Diğer ablam yirmi dört yaşında evlendi. Geçen gün en büyük ablam yani 24 yaşında evlenen ablam, evleneceğim evden kurtulacağım diye evlendim ben dedi. Ben gibi evden kurtulacağım diye yanlış bir insanla evlenme dedi. Bana bunu ilk defa söyledi ablam. Ama bizim ailede ayrımcılık var. Otuzunda evlenen ablam her şeyi yapabiliyordu evlenene kadar. Ailem bana karşı bu kadar kısıtlayıcı ve baskıcı olduğu için çok sıkıldım.

Daha sevgılıyken annesiyle ne işin var bu kadar sık görüşüyorsun? Her şeyin içinde fikir beyan ediyor bir de çok yanlış. Ayrıca bu çocukla da evlilik, koca falan olmaz gitsin anasının evinde otursun zaten küçücük çocuk daha askerliğini yapmamış bir şey yapmamış ne işiniz var evlilikle?
Ayrıl bu çocuktan kafalara bak hizmetçi alacaklar eve sanki. Arkana bakmadan kaç.

Keşke kendi ailem benimle yeterince ilgilenseydi, sevgilerini hissettirselerdi ben bu aile sıcaklığını erkek arkadaşımın ailesinde aramak zorunda kalmasaydım. Yanlış anlamayın ama ben hem yaşımdan ötürü hem de ailemdeki eksikliklerden ötürü, sevgiyi de ilgiyi de dışarıda aradım hep. İstediğim aile ortamını yaşayamadım kendim kurayım kafasında oldum. O yüzden karşı tarafa çok çabuk kanan, güvenen, kullanılmaya çalışılan yeri geldiğinde de kullanılan bir insan oldum. Ben de bu durumdan hiç memnun değilim. Ama kendi kendime de yetemiyorum ki. Ne yaparsam yapayım yetemedim. İnsan başka birinin sevgisini, ilgisini istiyor. Aslına bakarsanız ilişkimde bir süredir iyi gitmiyor. Erkek arkadaşımı çok seviyorum, onunla çok güzel anılarımız var ve çok güzel hayaller kurduk. Bunlar için de bırakamıyorum onu. Ama doğru hissettirmeyen bir şeyler de var. Ben artık ne yapacağımı bilmiyorum. Şu an bir çıkmazın içindeyim.

Annesine çok düşkün. Çoğu zaman her şeyini annesine anlatıyor. Gizlimiz saklımız olsun her şeyini anlatma diyorum. Ama annesine anlatmadan, bir şeyleri sormadan yapamıyor. Şu an uzaktan beni savunamıyorsa evlenince ne yapar acaba?

Evet çok seviyorum onu çünkü. Ben de akışına bırakmaya karar verdim. Askere gidip gelsin. Bakalım geldiğinde nasıl biri olacak? Ayrı ev olayını dün konuştuk. Annesinin evinde yaşamak istemediğimi çünkü devamlı olarak annesinin gidip geleceğini düşündüğümü söyledim. Annemin evinde yaşarsak bizden para almaz. Biz yine de veririz tabi dedi. Dışarıdan daha ucuz olur dedi. Başka eve çıkabilecek de gücüm olmaz dedi. Ben de ikimiz de çalışıyoruz ya dedim. Olsun çıkamam dedi. Bahane gibi geliyor bana. Dürüst oldum ona karşı annengil sürekli gelmek isteyecekler dedim. Gelmezler, gelseler de ne olacak sanki dedi. Ben de bir aile kuruyoruz sonuçta dedim. Sürekli gelip gitmelerine gerek yok dedim. Annemle alıp veremediğin ne anlamadım gitti diyor bana. Ben kötü oldum yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…