En büyük korkum bu ya.Annesi sizinle yaşama planı yapıyor
Ailesiyle aynı evde asla yaşamak istemiyorum zaten. Onun ailesiyle aynı evde yaşamak demek erkek arkadaşımla benim aramızın bozulması demek.Doğmamış çocuğa don biçmek denir buna, aynı ev fikrini tamamen çıkarın aklınızdan da diğeri de çok mantıklı değil.
Normalde hemen evleneyim kafasındaydım. Ama şu olaylar yaşandıkça evlilik fikri için çok erken olduğunu anlıyorum.Bedava ev vermez demekki annesi ben olsam hiç o yaşta evlenmem çok hata bence
Erkek arkadaşımla ben daha evlilik için erken olduğunu düşünüyoruz zaten de annesi bir an önce bizi nişanlama ve evlendirme derdinde. Bir askere gitsin gelsin öyle evlenin diyor, bir askere gitmeden evlenin diyor. Anlamadım gitti.Daha söz yok nişan yok ilişkiler müthiş, diyaloglar daha müthiş... Planlar beni benden aldı.
Ben de böyle düşünüyorum artık. Yaş düştükçe hata oranı artıyor. Hiçbir şey için acele etmeye gerek yok.Evlilik yaşı 25 olmalıİnsanlara hata yapma imkanı verilmemeli
Kendi ailemle aram kötü olunca onun ailesiyle çok çabuk kaynaştım öyle de devam etti. Bazen çok pişman oluyorum bu kadar samimi olduğuma.Ortada fol yok yumurta yok sevgilinzin annesiyle neden bu samimiyet?
Peki askere gidip geldikten sonra evlensek ve kendi evimizde yaşasak. O zaman durum nasıl olur ki?20 yaşındasiniz, çalışıp kimseye minnet etmek istemeden bir hayat yaşamak istiyorsanız direkt erkek arkadaşınızdan ayrılın..Onlar size senaryoyu anlatmış filmi cevirmeyin derim.Ola ki evlenip bir süre evde otururum derseniz kaçınılmaz sonunuz cocukla mutsuz bir evlilik olur..Yazdıklarım felaket tellalligi gibi ama görünen köy bu yani..
Çok haklısınız. Erkek arkadaşım evlenmek istediği için erken evlilik olsun da ne olursa olsun kafasında gibi. Askere gidip gelse her şey daha iyi olur gibi geliyor. Ama annesinin evinde yaşama fikri de iyi gelmiyor. Çünkü şu an oturdukları ev ile bizim evlenince oturacağımız ev birbirlerine yakınlar.Erkek arkadaşının annesiyle bu derece samimi olmamaliydiniz. Erkek arkadaşınız bu cümleleri size iletiyorsa bil ki aklına yatmıştır seni bu duruma hazirliyordur. Ortada bir söz nişan yokken bunların konuşulması çok saçma. İki çalışan bir göz oda kiralar yaşarsınız en kötü senaryoda. Bence ilişkini gözden geçir.
Bu yaşta evlenme önce baya bekle bu dört sene olabilir ayrıca bu kadar içli dışlı olma ailesiyle. Gidip gelme bu kadar daha adı konulmamış zaten. Ve duruşun belli olsun asla beraber oturmam de sık sık kurallarını baştan söyle sonra zorlanırsınBen de onu anlamıyorum. Normalde erkek arkadaşımın annesi sen de çalış, kendi paranı kendin kazan kendin harca. Hiçbir zaman oğluma muhtaç hissetme derdi. Şimdi ne olduysa oldu evlenin de sen çalışma evlenin, bizim evde oturun, sen de evi toparla temizle diyor. Ben de öyle düşünüyorum askerlik çok önemli. Zaten erkeğin karakteri de askerlikte oturuyor bence. Sanırım her şeyi onun ailesinin gözü önünde yaşadığımız ve çoğu şeyimizi ailesi bildiği için bu kadar müdahale etmeye çalışıyorlar. Evlensek de bize çok karışacaklar gibi hissediyorum. Erkek arkadaşım da biraz fazla düşkün annesine. Sizce ben ailesiyle arama nasıl mesafe koyabilirim?
İnanın ben de kendime çok üzülüyorum. Kendi ailem şu zamana kadar ne ilgilendi, ne sordu, ne sevgisini hissettirdi. Ben her şeyimi kendi başıma yaşadım, kendi başıma atlattım. Özellikle annemde hiç hata aramıyorum. O da böyle bir ailede büyüdüğü için sevgi görmemiş, göstermeyi de bilmiyor o yüzden.Üzüldüm adınıza ailenizin ilgisizliği kayınvalide adayının ilgisi ile dolmaz hata yapmayın hatta ilerde bunu size karşı kullanırlar evlenmek değil çalışmak çözüm
İyide sen neden orada buna müdahale etmedin? Ben okuyacam çalışacam evimi kapımı ayrı istiyorum diye. Sırf sevgilini kaybetmemek için böyle tavizler verme. Bi ilişkide erkek daha ilgili olmalı, o seni rahat ettirmeye odaklı olmalı. Böyle anacı erkeklerden asla hayır gelmez, bugün kötü dediğin aileni mumla aratırlar.Ailesiyle aynı evde asla yaşamak istemiyorum zaten. Onun ailesiyle aynı evde yaşamak demek erkek arkadaşımla benim aramızın bozulması demek.
Yanlış yapıyorsunuz. Aileniz sizin kötülüğünüzü isteyen, akıllarından zoru olan insanlar değilse; yeri geldiğinde yanlışınızı da söylemeliler. Ailenizde yakalayamadığınız sıcaklığı erkek arkadaşınızın ailesinde yakaladığınızı sanmayın.
Eğitim hayatınız devam etmiyor mu ?
Onun ailesi benim ailemden daha sıcak ve daha güzel geliyor açıkçası. Onlarda gerçekten aile ortamı var bizimkinin aksine. Açıköğretimden okuyordum ama hem iş hem okul zor oluyor. Derslerim de zordu derslere çalışmadan bir mantığı da yoktu. O yüzden ara verdim şu an.Yanlış yapıyorsunuz. Aileniz sizin kötülüğünüzü isteyen, akıllarından zoru olan insanlar değilse; yeri geldiğinde yanlışınızı da söylemeliler. Ailenizde yakalayamadığınız sıcaklığı erkek arkadaşınızın ailesinde yakaladığınızı sanmayın.
Eğitim hayatınız devam etmiyor mu ?
Evet anlamsız ama annesi böyle düşünüyorsa askerden sonra evlenince ki düşüncesi nasıl olacak onu bilmiyorum. Sevgilim bir an önce evlenmek istiyor aslında. Ama ben bu olayları yaşadıkça evlilik düşüncesini erteliyorum.Askerden önce evlenmezsen bu sorunları yaşamayacağının ve tartışmanın anlamsız olduğunun farkında mısın?
Eğer sevgilin ısrarcı davranıyorsa da bunları konuştuğunuzu unutma ve evet deme.
Dedim zaten. Ben şu an çalıştığımdaki gibi çalışmaya devam edeceğimi söyledim. Ayrıca beni hizmetçi olarak mı alacak annen dedim erkek arkaşıma. Ailesi de sevgilim de ayrı bir ev istediğimi biliyor. Ama annesi şu an evlenmemizi ve onlarda yaşamamızı istiyor. Bu konuda çok haklısınız. Ama ilişkimizde her şeyi düşünen ve daha çok ilgili olan benim. En büyük korkularımdan birisi de ailemden uzaklaşıp güzel bir yuva kurayım derken daha kötüyü yaşamak zaten. Gerçekten dedikleriniz çok doğru. Erkek arkadaşım ondan vazgeçemeyeceğimi ve onu ne kadar çok sevdiğimi biliyor. O yüzden çok rahat.İyide sen neden orada buna müdahale etmedin? Ben okuyacam çalışacam evimi kapımı ayrı istiyorum diye. Sırf sevgilini kaybetmemek için böyle tavizler verme. Bi ilişkide erkek daha ilgili olmalı, o seni rahat ettirmeye odaklı olmalı. Böyle anacı erkeklerden asla hayır gelmez, bugün kötü dediğin aileni mumla aratırlar.
Erkek arkadaşın hemen ayrılık kartını kullanır ailemi istemiyosun der, böyle vazgeçilmez hissettirirsen ezerler seni küçüksün daha anlamıyosun bazı şeyleri
Benden sadece 1 yaş büyüksün ve bana şu an biri evililik dese onu şöyle güzel bir pataklarımArkadaşlar iyi akşamlar. Bir buçuk senelik bir ilişkimiz var. Erkek arkadaşımın askerliğini yapmasına daha var. Evlilik hakkında konuşuyoruz ve erkek arkadaşımın annesi sürekli şunu söylüyor. “Eğer oğlum askerliğini yapmadan evlenirseniz, askerliğini yapıp gelene kadar benim evimde yaşarsınız. Eğer askerliğini yapıp geldikten sonra evlenirseniz benim diğer evimi istediğiniz gibi dayayıp döşeriz o eve çıkarsınız.” diyor. Ben tabii ki askere gidip geldikten sonra evlenme taraftarıyım. Annesi de aynısını söylüyor ama size kalmış da diyor. Benim ailem zaten erken bulacağı için şu an evlenemeyiz. Ama bu akşam erkek arkadaşımla konuşurken erkek arkadaşımın annesi konudan alakasız bir şey dedi bana.” Eğer şimdi evlenirseniz sen çalışma, ben çalışırım. Sen evde dur, evi temizle yeterki dedi. Erkek arkadaşımın annesi böyle dediğinde ben de hizmetçi miyim ben dedim. Erkek arkadaşım da her gün temizlik yapacak değilsin ya dedi. Ben de yapmam zaten, şu an kendi evimde bile yapmıyorum dedim. Erkek arkadaşımla da ufak bir tartışma yaşadık. Erkek arkadaşım ve annesi çalışıyor ben de çalışıyorum. Erkek arkadaşımın babası ise emekli bütün gün evde. Ben bütün gün erkek arkadaşımın babasıyla evde durup temizlik mi yapacağım? Ben bunun için mi evleniyorum sanki. Ben ilerideki eşime muhtaç olmak istemeyen biriyim. Sürekli evde boş boş oturmaktansa çalışırım kendi paramı kazanır, rahat bir şekilde, laf yemeden harcarım.Öyle bir kafadayım. Bu konu benim çok moralimi bozdu. Erkek arkadaşım annesini bana karşı çok savundu. Tamam annesi ama. Sizce haklı mı? Kim haklı?
Bizimkisi uzak mesafe ilişkisi zaten. Gidip gelmiyorum. Sadece bir kere yüz yüze tanışma fırsatım oldu ailesiyle. Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kendimi daha net belli edeceğim.Bu yaşta evlenme önce baya bekle bu dört sene olabilir ayrıca bu kadar içli dışlı olma ailesiyle. Gidip gelme bu kadar daha adı konulmamış zaten. Ve duruşun belli olsun asla beraber oturmam de sık sık kurallarını baştan söyle sonra zorlanırsın
Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Onlar sizin aileniz değil bunu unutmayın. Kendi çocuklarına yeri gelir onun iyiliği için bağırıp, kızabilirler. Ancak iş bir yabancıya gelince, onun iyiliği için neden kötü insan olsunlar ki.Onun ailesi benim ailemden daha sıcak ve daha güzel geliyor açıkçası. Onlarda gerçekten aile ortamı var bizimkinin aksine. Açıköğretimden okuyordum ama hem iş hem okul zor oluyor. Derslerim de zordu derslere çalışmadan bir mantığı da yoktu. O yüzden ara verdim şu an.
Bir abla olarak yazıyorum sana.Daha evlilik için küçüksün, annesine düşkün birisi evin ayrı da olsa onların etkisinde yürütür evliliğini.Ve yıpranan sen olursun..Evlilik bu devirde hele ki samanlık seyran olur tadında değil.Peki askere gidip geldikten sonra evlensek ve kendi evimizde yaşasak. O zaman durum nasıl olur ki?
Ben de erkek arkadaşımla tanışmadan önce otuzuma kadar evlenmem diyordum. Ablalarım geç evlendi. Bir ablam evlenene kadar gezdi, tozdu, hayatını yaşadı otuzunda evlendi. Diğer ablam yirmi dört yaşında evlendi. Geçen gün en büyük ablam yani 24 yaşında evlenen ablam, evleneceğim evden kurtulacağım diye evlendim ben dedi. Ben gibi evden kurtulacağım diye yanlış bir insanla evlenme dedi. Bana bunu ilk defa söyledi ablam. Ama bizim ailede ayrımcılık var. Otuzunda evlenen ablam her şeyi yapabiliyordu evlenene kadar. Üç sene önce biriyle sevgili olduğumu öğrendi ailem. O günden beri çok sıkılar bana karşı. Ben dışarıya çıkmak istesem çoğu zaman izin vermiyorlar mesela. Markete gidecek olsam bile izin vermedikleri oluyor böyle sıkı bir ailem var. Bunun sebebi de evdeki herkesin babamdan korkması. Yaşıtlarım gezip tozarken, bir yerlerde oturup yiyip içerken ben evden bile çıkamıyorum. Bu çok üzüyor beni. Hızlı gidiyoruz demek yerine beni bu yaşantıdan kurtarmaya çalışıyoruz diyelim ona.Benden sadece 1 yaş büyüksün ve bana şu an biri evililik dese onu şöyle güzel bir pataklarımdaha bunları düşünmek bile çok erkenken erkek arkadaşınızın ailesi bile katılmış konuşmalara. Biraz hızlı gitmiyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?