• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben eşimi nasıl vazgecireyim ???

Zadegan Zadegan yanlış anlamayında sadece merakımdan soruyorum polemik için değil, 1 kızınız vardı galiba ama açtığınız konulardan birinde erkek çocuğuma oto koltuğu arıyorum yazmışsınız o başkası içinmiydi yoksa çocuk 2 tanede benmi yanlış anladım, yaşınızda küçük 2 değildir heralde?

30 yasima gelince, tam rahata duzene kavuşunca yapmasi daha zor gelir. Esin de cok yardimci, ne guzel, bence hemen yap, sonra ikisini buyutup rhat edersin. Simdi Olsa.mesela, 2.5 yil sonra yine rahatsin, hem de arkadas olurlar. 30 yasina.gelip hayatini oturttuktan.sonra daha zor gelir, bi de zaten cok istemedigin bi sey. 1 tane kardesi olsun ama.

Hap değil de 3 aylık iğne istiyorum. Garanti olsun. Günde 3 kere olan göz damlasini 3 günde bir uygulayan biri olarak hapı almayi aksatabilirim. Guvenemedim kendime..
Yaşınızdan dolayı aylık iğne yaparlar ama benim bildiğim.

bende çok şaşırdım
Yorum yapanların çoğuda evli çocuklu bayanlar, bu kadar küçük yaşta bu kadar bekar gibi rahat konuşan birini nasıl normal görüp yorum yapmışlar anlayamadım doğrusu.
Biri daha vardı öyle forumda 30 yaşında doktorada yaptım 5 yaşında çocuğum var birde doktorasını yurtdışında yapmış vs vs.
Bunu ancak eğitimden haberi olmayan insanlar mı ciddiye alıyor anlamadım.
17 yaşında evli olunsa lise bitmiş bitmemiş evlenmiş olur yaşına göre hemen hamile kalması lazım örgün okula gitmiş olamaz bebek varken bırakın örgünü aöf bile bitmez.
Biride zaten başka bir bölümde erkek çocuğu olduğunu yazdığını okumuş.
Yani burda artık gerçek dertler yerine ergenlerin hikaye ve fantazilerini okur olduk.
neyse bu kadar mantıksız matematiğe birde beni suçlar şimdi.

Zaten en erken 17 yaşında evleniliyor , burda 17 yaşında anne olmuşsun demişler nasıl oluyor?

Eşinin yaşı senden birazcık büyükse böyle problemler oluyor , büyük olan ebeveyn olmaya daha yatkın oluyor .

Çok küçüksün , 2 çocuk tek çocuk gibi olmaz , kaldıramazsın bence. Gençlik yaşamak senin de hakkın.
17 yaşında evlendim 18 yaşında anne oldum.

Canım bende genç anne oldum şuan 3 tane evladım var benimkide bakardı senin eşin gibi hatta yeni doğum yapmıştım 3. Cüye diğer ikisinin maçı vardı bayanlar sordu hani bebek babası bakıyor dediğimde şokkk geçirmişlerdi yok 10 tane doğururuz biz baksa eşlerimiz falan iş bakmakla olmuyor asla küçüklükleri gibi değil büyüdükçe sorunlarıda büyüyor büyük kızım 12 yaşında sınıfındaki tüm kızların erkek arkadaşı varmış onun neden yokmuş tam iki hafta isyanlarda takıldı oğlum 9 yaşında hergün binbir şikayet alıyorux hele 3De evde oldumu kavga dövüş ev çökecek diye korkuyorum her gün sofrada kavga yok benim yerin senin yerin oğlum ablasını tutar yerlerde sürükler onunda hoşuna gidiyor ne hikmetse ama beni sinir ediyorlar yaaa oğlumun evde canavar deyip ortalığı ayaga kaldırcak gibi bağırması tamam çoçuk çok güzel pikniğe falan gittiğimizde kocaman aile oluyoruz ama çok yıpratıcı çoookkk eşim bile ben tek büyüdüm ablamlar evlendi gitti dedi çok çoçuk istiyorum dediği halde şimdi diyorkiii allahım yarabbim şunlar çabucak üniverseteyi bitirselerde iş güç sahibi olsalarda evde sakinleşse bu hız beni yoruyor artık hergün ekşinli hayat
Böyle örnekleri okudukça duydukça şahit oldukça hepten istemiyorum..

Canim gercekten cok gencsin. Benim sasirdigim 2 yasinda cocugunuz var. Yani zaten o da bir bebek. Hani buyumus de tekrar bebek ozlemi cekiyor diyemedim kocaniz icin. O yuzden bence siz vazgecirmeye bahane aramadan once zaten kucucuk saha buyumemus bir cocugunuz olduğunu ikinciyi hemrn simdi neden istediğini sorun ve nedenini öğrenin. Belki de tek buyumesin simarik olmasin vs gibi nedenleri vardir. Nedeni ogrenirsek ikna etmek icin bir adim daha onde oluruz....
Tek nedeni görüş farkliligimiz.
O çocukların yaş arası konusunda 'ikisi bir arada büyüsün' mantiginda
Ben ise 'biri tamamen büyüsün bebek ozleyelim sonra' mantigindayim..

20 yaşındasınız çocuğunuz 2 yaşını 1 ay geçmiş hamilelikle 3 yıl ordan desek 17 yaşına girmiş girmemiş evlenmişsiniz.Hangi okulun son sınıfındasınız lise bitmeden evlenip ön lisansımı bitireceksiniz yani.
2 yaşında çocuk ve kpss ler,dhbt keman kurs.
Baş döndürücü bir hız maşallah.
Bu kadar hamaratlığa siz üçüzde yaparsınız bence.
Dogumgunumden 12 gün sonra evlendim. Evlendikten 11 ay sonra prensesim geldi. Hamile olduğum sene mesleki açık imam hatip lisesi 1. Sınıfa başladım. Kızım doğduğu sene 2. Sınıfa gittim. Geçen sene 3. Bu sene son sınıftayim.
Haa bir de haftanın 6 günü hafizlik kursuna gidiyorum o da var :KK45:

iyi de çocuğa sizden çok eşiniz bakıyormuş zaten ayrıca bence uzun ara vermek çok zor 30 yaşımdan sonra diyorsunuz bu da kardeşlerin yaş farkını çok açar kızınız abla gibi değil anne gibi olur kendimden biliyorum hala benden dokuz yaş küçük kardeşime ben bakıyorum hem tek çocuk da mantıksız bir olay tek çocuk olan insanlar genelde bencil ve şımarık oluyorlar ve de insan her daim bir kardeş ihtiyacı hissediyor ki bu durumda da yaş yakınlığı önemli birbirlerine destek olmaları açısından hazır olacağınız çok da bir şey yok aslında eşiniz size çok büyük bir yardımcı bence düşünmelisiniz derim artıları daha fazla 10 sene sonra bu yaşınızın getirdiği gençliği ve canlılığı bulamayacaksınız o zaman çocuk büyütmek sizin için daha zor bir hal alacak ve de 10 yıl sonra her seye sıfırdan başlamak inanın daha zor olacaktır şimdi hazır antrenmanlıyken yapın derim ben :)))
Ama tek çocukla okul kurs falan gidiyor. Fakat 2. Çocuğum olduğunda hala bunlara devam edersem bunlara vakit ayirirsam cocuklarimin vaktinden calmam gerekecek. E ne yapayım ben öyle okulu. Okuldan vazgeçmek istemedigimden ve vazgecemeyecegimden okul hersey bitsin,kızım büyüsün, ev alalım, bebek ozleyelim sonra 2. Bebek istiyorum

eşin baya bi babacan o yüzden zor vazgeçer sanki, hani sosyalleştin diye atak yapmak istiyor desem öyle değil adam ciddi ciddi bebeksever, siz kendinize göre haklısınız çünkü yaşınız çok genç, ama naçizane fikrim 30 u geçirmeyin zira çok zorlanıyor insan tek tek saymıyım zorlukları ama cidden zor, tabi kızınız büyüyecek yardımcı olabilir ozaman ama onunda eğitimi dersleri filan olur. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun
Sosyallestim diye bebek istese diyelim her bebek büyüdüğünde 2-3 yaşına geldiğinde bir tane daha yapmamız gerekir :)
Bi de bebeksever de çok hoş olmuş sineksavar falan gibi :KK48:

Ertelenecek başka yolu yok zaten ama eşimi kırmadan ertelensin istiyorum. Şimdi hamile kalsam ben 21 yaşında olunca doğacak. 21 yaşında 2 çocuk annesi olamam:KK17:o_O
22 de ikinci çocuğumu doğurmuştum. Yaşım 29, çocuğumun biri 11 diğeri 7 yaşında. Herkesin kendi kararı ama ben erken anne olmaktan hiç pişmanlık duymadım. Üstelik bunun avantajları da var. En enerjik çağlarında çocuklarını büyütmek, onun için de iyi olur.

Zadegan Zadegan yanlış anlamayında sadece merakımdan soruyorum polemik için değil, 1 kızınız vardı galiba ama açtığınız konulardan birinde erkek çocuğuma oto koltuğu arıyorum yazmışsınız o başkası içinmiydi yoksa çocuk 2 tanede benmi yanlış anladım, yaşınızda küçük 2 değildir heralde?
Hayır benim için değil. Özel mesajla arkadaşım için olduğunu belirttim hep. O da sadece bir kere.

Yorum yapanların çoğuda evli çocuklu bayanlar, bu kadar küçük yaşta bu kadar bekar gibi rahat konuşan birini nasıl normal görüp yorum yapmışlar anlayamadım doğrusu.
Biri daha vardı öyle forumda 30 yaşında doktorada yaptım 5 yaşında çocuğum var birde doktorasını yurtdışında yapmış vs vs.
Bunu ancak eğitimden haberi olmayan insanlar mı ciddiye alıyor anlamadım.
17 yaşında evli olunsa lise bitmiş bitmemiş evlenmiş olur yaşına göre hemen hamile kalması lazım örgün okula gitmiş olamaz bebek varken bırakın örgünü aöf bile bitmez.
Biride zaten başka bir bölümde erkek çocuğu olduğunu yazdığını okumuş.
Yani burda artık gerçek dertler yerine ergenlerin hikaye ve fantazilerini okur olduk.
neyse bu kadar mantıksız matematiğe birde beni suçlar şimdi.
Hemen fake damgası. Bir durun dinleyin..

-- Ailevi sebeplerden dolayi 5. Sınıftan sonra okula gidemedim. Bu yüzden açıköğretim öğretim mesleki açık imamhatip lisesi son sınıftayim (ve daha önce başka konularda veya açtığım konularda bunu çok kere belirttim) 20 yaşında acik lise son sınıfta olmam çok doğal birsey.

-- bir arkadaşım yeni araba aldılar. Çocuğu için oto koltuğu alacağını ama çok pahalı olduğunu söyledi. Ben de kadınlar kulübünde 2. El uygun satılıyor dedim. Arkadaşım da üyeliği olmadığı söyledi. Ben de arkadaşım için aradım. Almak istediğim bir ürünü ne için ve kim için alacağımı açıklamak zorunda olmadığım için forumda değil de özel mesajda belirttim bunu. (Alışveriş için görüşme yaparken)
-- evet bebek varken örgün okunmaz ama açık öğretim bal gibi okunur. Diğer annelerden biraz fazla yorulmak ve uykusuz kalmak gerekiyor sadece...

-- başka sorunuz var mı ?

Bence siz eşinize 45 yasındaki kurs arkadaşınızı ve kızınızı ona bırakma isteğini ablatın. Vazgecer nasılsa.

Baba çocuğa bakıyor diye hayret edenlere hayret ettim ben de. Bakacak zaten bir zahmet böyle nimet gibi göstermenin alemi yok. Babalık haftada bir parka götürüp anne iş yaparken sevmek midir yani?

Gece gece nerden çıktı bu konuşma anlamıyorum...
Her geceki gibi 25 aylık kızımı uyuttum. Ve eşimle mutfakta birseyler atistirirken ve tatlı tatlı sohbet ederken pat diye 'çocuk istiyorum ben' dedi.
Hiiicccc ciddiye almadim ve gülerek 'e odasında uyuyor git al' dedim :)
Ama içimde bir huzursuzluk başladı. Meğer konu çok ciddiymiş :KK43:

Şöyle ki biz 3 yıldır evliyiz. 25 aylık bir kızım var. Daha 20 yaşındayım ve daha yeni yeni bebek konusunda rahat ettim kızım artık büyüdüğü için. Okul son sınıftayım kpss ve dhbt hazırlanıyorum. Çalışmayı planlıyorum. Keman kursuna gidiyorum 1.5 aydır... arkadaşlarımla daha sosyalim yani yeni yeni tekrar eski anne olmadan önceki gunlerime dönüyorum. Ve söyle ki ben çok anaç bir insan değilim. Yani kızımın bakımını, aktivitesini, oyununu eksiksiz yerine getiriyorum fakat 3-4 çocuğum olsun fikirleri benim hayalim suslemiyor. Bir tane olsun herseyi iyi olsun. Tum ikgi onda olsun. Doya doya buyusun istiyorum.Bebeklere karşı samimi değilim. Yani sokakta gördüğüm ayyyy ne tatlı dediğim çocuk sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Allah içime sunmamış çok çocuk sevgisini ne yapayım. Velhasıl tekrar anne olmaya kesinlikle hazır değilim... ve 30 yaşımdan önce 2. Bebeği cidden istemiyorum..
En az 1 saat esim,2. Bebeğin avantajlarını saydı ben de karşı savunmaya geçerek dezavantajlarını saydım. 2. Çocuğa isim bile düşünüyor o derece istiyor yani..
Ne yapayım ben bu adamı nasıl vazgecireyim. Halbuki kızımız doğunca konuşmuştuk ev aldigimizda 2. Bebeği dusunecektik.
Ha bakmasina gelince çok iyi bebek bakar eşim. Kızım doğduğunda ilk bir sene her gece eşim uyuttu kızımızi. Gece kızımız uyandığında haftada 3-4 gece beni hiç uyandirmadan mamasini verdi bezinin değiştirdi tekrar uyuttu. Hep kendi uykusuz kalıp beni dinlendirdi. Şimdi bile gece uyku vaktinde ben kızımı uyuturum gerisine karışmam. Gece suya falan kalkarsa babası ilgilenir ya da bazı geceler uyanıyor çok sıcak olup terlediginde babası ilgileniyor (uykum fecii agirdir) Banyo yaptırma görevi babanın. Haftada en az 2-3 akşam ben evde dinleneyim diye gezmeye götürür. Hani cidden bakıyor ilgileniyor. Eğer hazır olsam cidden hakediyor 2. Bebeği ama.....
Cidden hiç hazır değilim bebeğe. Tekrar anne olmaya. Hamilelige mide bulantilarina doğuma gaz sancısı, diş ağrısı, uykusuz geceler...
Allah ya Rabbim...
Ne edeyim nasıl vazgeçireyim ben bu adamı :KK43:

NOT: Çok çocuk sahibi olmak istemememem annelik konusunda yetersiz olduğuma işaret etmez. Bu konuda eleştiri alabileceğimi düşünüyorum da... Kızım dogdugundan beri elimden geldiğince özenle büyütüyorum. Yaptigim hiçbir fedakarliktan gocunmuyorum. Fakat doya doya kızımı buyuteyim tüm ilgim sevgim onda olsun istiyorum...

Yani aslında bence sadece tek bir çocuğa ilgi yoğunlaştırmak çocuğun geleceği için çok mantıklı görünmüyor ama karar tabii ki sizin.. Konuşmanız öyle tartışma şeklinde falan olmadıysa a da eşiniz bu konudaki fikirlerinizi zaten biliyorsa bi noktadan sonra pes eder zaten.

Bende böyle koca olsa 5 tane dogururum valla benimkide çocuğunu sever ama oynayacak yemek yediremez altını degistiremez banyo yaptıramaz haliyle 2.yi istemiyo:))

Tek neden beraber buyusunler ise esiniz muhtemelen çocuğun cok buyuk bir yukunun kendisinde oldugunu ve birkac yil sonra bir baska bebege kendi gucunun yetmeyecegini dusunuyor olabilir. Var mi aranizda yas farki? Eger oyleyse genc oldugunuz icin zaten durumun boyle oldugunu, bundan birkac yil sonra kendinizi daha istekli hissebileceginizi, suan hayatta aktif oldugunuz seylerr yeni donebildiginizi ve yasiniz itibariyle bu enerjikligi onemsediginizi ve buna saygi duymasini isteyin. Tabi agresif biri degilse...

Gece gece nerden çıktı bu konuşma anlamıyorum...
Her geceki gibi 25 aylık kızımı uyuttum. Ve eşimle mutfakta birseyler atistirirken ve tatlı tatlı sohbet ederken pat diye 'çocuk istiyorum ben' dedi.
Hiiicccc ciddiye almadim ve gülerek 'e odasında uyuyor git al' dedim :)
Ama içimde bir huzursuzluk başladı. Meğer konu çok ciddiymiş :KK43:

Şöyle ki biz 3 yıldır evliyiz. 25 aylık bir kızım var. Daha 20 yaşındayım ve daha yeni yeni bebek konusunda rahat ettim kızım artık büyüdüğü için. Okul son sınıftayım kpss ve dhbt hazırlanıyorum. Çalışmayı planlıyorum. Keman kursuna gidiyorum 1.5 aydır... arkadaşlarımla daha sosyalim yani yeni yeni tekrar eski anne olmadan önceki gunlerime dönüyorum. Ve söyle ki ben çok anaç bir insan değilim. Yani kızımın bakımını, aktivitesini, oyununu eksiksiz yerine getiriyorum fakat 3-4 çocuğum olsun fikirleri benim hayalim suslemiyor. Bir tane olsun herseyi iyi olsun. Tum ikgi onda olsun. Doya doya buyusun istiyorum.Bebeklere karşı samimi değilim. Yani sokakta gördüğüm ayyyy ne tatlı dediğim çocuk sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Allah içime sunmamış çok çocuk sevgisini ne yapayım. Velhasıl tekrar anne olmaya kesinlikle hazır değilim... ve 30 yaşımdan önce 2. Bebeği cidden istemiyorum..
En az 1 saat esim,2. Bebeğin avantajlarını saydı ben de karşı savunmaya geçerek dezavantajlarını saydım. 2. Çocuğa isim bile düşünüyor o derece istiyor yani..
Ne yapayım ben bu adamı nasıl vazgecireyim. Halbuki kızımız doğunca konuşmuştuk ev aldigimizda 2. Bebeği dusunecektik.
Ha bakmasina gelince çok iyi bebek bakar eşim. Kızım doğduğunda ilk bir sene her gece eşim uyuttu kızımızi. Gece kızımız uyandığında haftada 3-4 gece beni hiç uyandirmadan mamasini verdi bezinin değiştirdi tekrar uyuttu. Hep kendi uykusuz kalıp beni dinlendirdi. Şimdi bile gece uyku vaktinde ben kızımı uyuturum gerisine karışmam. Gece suya falan kalkarsa babası ilgilenir ya da bazı geceler uyanıyor çok sıcak olup terlediginde babası ilgileniyor (uykum fecii agirdir) Banyo yaptırma görevi babanın. Haftada en az 2-3 akşam ben evde dinleneyim diye gezmeye götürür. Hani cidden bakıyor ilgileniyor. Eğer hazır olsam cidden hakediyor 2. Bebeği ama.....
Cidden hiç hazır değilim bebeğe. Tekrar anne olmaya. Hamilelige mide bulantilarina doğuma gaz sancısı, diş ağrısı, uykusuz geceler...
Allah ya Rabbim...
Ne edeyim nasıl vazgeçireyim ben bu adamı :KK43:

NOT: Çok çocuk sahibi olmak istemememem annelik konusunda yetersiz olduğuma işaret etmez. Bu konuda eleştiri alabileceğimi düşünüyorum da... Kızım dogdugundan beri elimden geldiğince özenle büyütüyorum. Yaptigim hiçbir fedakarliktan gocunmuyorum. Fakat doya doya kızımı buyuteyim tüm ilgim sevgim onda olsun istiyorum...
cocuk sahibi olmak kötü bir sey deil ama korkularında cok normalsin henüz 20 yasındasın hayatının baharındasın bence 1 cocukla buyumek güzel fakat 2 bebek olsa hangi birine bakabileceksin hangisiyle ilgilenebileceksin cunku sende genc bir bayansın ve kendi bakımını nasıl yapacaksın suslenmek isteyebilirsin sosyal olmak isteyebilirsin ama bunlar 2. bebekte zor olur esine bunları anlat okul durumunu soyle biz bu hayatı ıkı kısılık yasıyoruz de elbette 2. bebeği bende istiyorum fakat henüz erken oldugunu soyle hayatımda rayına koymam gereken bir okul ve cocugumun bakımı var ben onuda ilgisiz bırakmak istemiyorum filan de sana hak verecektir bence senide ilgisiz birakmıyorum de 2. cocuk olursa sana karsı vaktim kalmayabilir ben bunlarıda dusunuyorum diye dile getirebilirsin

Back