sizin sektörünüzde hep mi asgari ücret alınıyor?
şu durumda yapacağınız en mantıklı şey aslında iş veya işyeri değiştirmek gibi duruyor
yani 10 sene sonra da size yine asgari vereceklerse, işyerinde herkese öyle veriyorlarsa size bir avantajı yok 2 sene dişimi sıkarsam şef müdür bişey olcam ya da x blgemi alcam gibi bir durum yoksa asgari ücretle 30+ yaşta çalışmak mantıklı bir şey değil.
okula başlayınca da çocuğun masrafı az olmayacak ki
yardımcı kitap isteyecekler, çocuk anne beni sinemaya götür bana x karakterli kıyafet al vs., diyecek arkdaşlarının d.gününde yaptığı şeyleri siz de yapacaksınız.
hepsinde de önemlisi:
devlet okuluna giderse (ki 11 bin lira zorladığına göre özele gitmeyecek gibi) zaten sizin iş saatlerine yine uymayacağı için yine bir yerlere bi para vereceksiniz ya etüde kalacak ya yarı zamanlı bakıcı gelecek. sanki okula başlayınca tüm gün okulda mı olacak? ben anlamıyorum nasıl okula başlayınca masrafı azalacak demişler???
kısacası bu çocuk şu anda 3 yaşında ya en iyi ihtimalle 7-8 sene böyle gececek... kreşe giderken hasta olacak okula giderken de ödevi olacak siz akşamları anca yemek yapıp yiyip ortalığı zor toplayıp yatacaksınız. ancak olacağı bu.
asari ücretten fazlasını kazanabilirseniz belki bir tutar dalınız olur.