Çalışırken karşılaştığım zorluklar

Birde bu arada ben çocuklarımı 4,5 yaştan önce kreşe göndermedim. Evde bakıcı tuttum o yaşlara kadar hem yaşını küçük bulduğumdan hemde bağışıklığı dahada güçlensin diye. Kreşe giden çocuklar ilk etapta çok hastalanıyorlar ne kadar ertelesem o kadar iyi diye düşündüm. Ama benim maddi imkanım vardı herkesin olmayabilir birde kimisi erken yaşta göndermekte istiyor onlarada saygım sonsuz. Bir fikir olsun diye yazdım. Evde en azından 1 sene daha oturabilirsiniz bunu da çok yorulduğunuz için söylüyorum.
Çok teşekkür ederim. Bakıcı tutma gibi bir maddi durumum benim yok malesef. Evrt bizimki de çok hastalandı hala hastalanıyor ve öyle Bi şey ki hasta olsa bile mecburen gönderiyorum kreşe ( tabi çok ağır olmadığı sürece) çünkü işten sürekli izin alamıyorum.

Şeker miktarını azaltıp uyku kalitesini kontrol edersiniz etkiliyorsa daha az ya da daha erken saatte yer. Ama şu da var bazı çocuklar uyumayı sevmiyor, az uyku yetiyor benim kuzenim öyleydi mümkün değil uyumazdi geceleri 34 yaşında hala sabaha kadar oturuyor bir de üstüne duruşmalara giriyor :) belki sizin ufaklık da uykuyu sevmiyordur.
Valla bence de uykuyu çok sevmiyor bizimki doğduğundan beri 😊 yemesine dikkat ederim. Zaten hafta içi akşam yemeğinden sonra çok Bi şey yedirmeye fırsat olmuyor zaman kalmıyor 😏

Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Belediyeler kreşler açmaya başladı onları da araştırabilirsiniz.
Onu da denedim belediye yeni kreş açmıştı buraya şuanji verdiğim paradan 3000 daha ucuzdu ama kalite sıfır öğlen uykusu yok gündüzleri ekran açıyorlar vs vs

merhabalar, kızım 3 yaşında ve yaklaşık 7 aydır kreşe gidiyor . ben de kızımın kreşe gitmesiyle beraber çalışma hayatına takrar döndüm. başlarda zorlandık ama alıştık. şimdi şöyle bi durum var . ben asgari ücretle çalışıyorum kreşe şuan 11.000 veriyorum ve yılbaşında tekrar zam gelecek . işim çok yoğun geldiğimde çok yorgun oluyorum ama eşim de ben de kızım uyuyana kadar full onunla ilgileniyoruz . gece sık sık uyanıyor ve beni istiyor akşam geldiğinde de annecim seni çok özledim geceleri uyuturken çok zor uyuyor 1 saat 1,5 saat uyutmak için uğrasyrm ve çoğu zaman yanında uyuya kalıyorum ve o gün akşamı kapatmış oluyorum ne eve dair bi şey yapabiliyorum ne eşimle bi vakit geçirebiliyorum ne de kendime zaman ayırabiliyorum. acaba kreşe erken mi verdim diye düşünmeye başladım böyle hayat nasıl geçecek diye hergün düşünmekten artık sürekli başım ağrıyor . Acaba çalışmak mı hataydı evde kalıp çocuğuma mı bakmalıydım düşünüyorum zaten yaşı geldiğinde okula mecbur gidecek. bu konuda desteklerinizi bekliyorum değer mi bu kadar çileye işten ayrılsam bu sefer de kızımı byük ihtimalle kreşe göndremem benim maaşımdan kreş karşılanıyor çünkü.
Sadece çalışan anneler yollamiyor kreşe. Akranlarıyla olması lazım o yaş grubunun. Hiç erken diye düşünmeyin. Çalışmak hem size özgüven hem emeklilik hem de kızınıza çalışan anne demek. Çalışmak ücreti ne olursa olsun insanı meşgul eden ve işe yaradığını hissettiren birşey bana göre.

Bence şu durumda işi bırakmayı düşünmeyin. Ben de çocuğun anneyle büyümesi taraftarıyım ama ne yazık ki şu an koşullar buna izin vermiyor, ben de çalışıyorum. Elinize maaştan pek bir şey kalmıyor ama sigortanızı düşünün, sağlık hakları vs. Bu durumlarda yük hep kadınlarda oluyor maalesef, vicdan azabını hep biz çekiyoruz ama yapacak pek bir şey yok gbi.

Evet 08.30 -18.00.eve gelişimiz 19.00 oluyor yemek ye biraz oyun oyna kitap oku derken zaten 21.00 oluyor sonra da uykuya geçmesi gerekiyor. Evet aldığım para da pul parası resmen
Yani değer mi aylik 7 bin TL için bu kadar yipranmaya? Hem çocuğunuz daha bu yaşta sizden geri kalıyor zaten 2 sene sonra anaokulana göndereceksiniz orda yasitlariyla rahat rahat vakit geçirecek ve birde zaten 2 veya 3 sene sonra okula başladığında surekli arkadaşlarıyla olacak zaten. Şimdi en çok ihtiyacı olduğu kişi sizsiniz arkadaşları değil.. bu kadar yorgunluk, eşinizle bu sebepten ötürü vakit bile geçirememe vb bursunu şey daha. Bence işe başlamak için çok acele etmişsiniz en azından çocuk anaokulana başlayınca işe girebilirsiniz hem o zaman kreşe para cereceginize bütün para size kalır ve bu sayede çocuğunuz için daha iyi bir gelecek hazirlayabilirsiniz.

Sadece çalışan anneler yollamiyor kreşe. Akranlarıyla olması lazım o yaş grubunun. Hiç erken diye düşünmeyin. Çalışmak hem size özgüven hem emeklilik hem de kızınıza çalışan anne demek. Çalışmak ücreti ne olursa olsun insanı meşgul eden ve işe yaradığını hissettiren birşey bana göre.
Zaten 2 sene sonra okula başladığında istemediği kadar arkadaşlarıyla olabilecek. Ayrıca konu sahibi çok yorulduğunu yiprandigini yazmış bence 7 bin TL için değmez bu kadar zahmete.

Maaşı boşa gitmiyorki çocuk sosyalleşiyor evde olsa ne kadar yetebilir bir anne 3yaşındaki çocuğa ?
Konu sahibinin sigortası yatıyor ilerde emekliliği olucak sonuçta.

Ama 3yaşındaki bir çocuğun gece sürekli uyanması bi garip geldi bana.
3 yaşındaki bir çocuğun en çok ihtiyaç duyduğu kişi annesidir arkadaşları değil..

merhabalar, kızım 3 yaşında ve yaklaşık 7 aydır kreşe gidiyor . ben de kızımın kreşe gitmesiyle beraber çalışma hayatına takrar döndüm. başlarda zorlandık ama alıştık. şimdi şöyle bi durum var . ben asgari ücretle çalışıyorum kreşe şuan 11.000 veriyorum ve yılbaşında tekrar zam gelecek . işim çok yoğun geldiğimde çok yorgun oluyorum ama eşim de ben de kızım uyuyana kadar full onunla ilgileniyoruz . gece sık sık uyanıyor ve beni istiyor akşam geldiğinde de annecim seni çok özledim geceleri uyuturken çok zor uyuyor 1 saat 1,5 saat uyutmak için uğrasyrm ve çoğu zaman yanında uyuya kalıyorum ve o gün akşamı kapatmış oluyorum ne eve dair bi şey yapabiliyorum ne eşimle bi vakit geçirebiliyorum ne de kendime zaman ayırabiliyorum. acaba kreşe erken mi verdim diye düşünmeye başladım böyle hayat nasıl geçecek diye hergün düşünmekten artık sürekli başım ağrıyor . Acaba çalışmak mı hataydı evde kalıp çocuğuma mı bakmalıydım düşünüyorum zaten yaşı geldiğinde okula mecbur gidecek. bu konuda desteklerinizi bekliyorum değer mi bu kadar çileye işten ayrılsam bu sefer de kızımı byük ihtimalle kreşe göndremem benim maaşımdan kreş karşılanıyor çünkü.
Maddi durumun çok kötü değilse çalışma kızına sen bak kreşe de gönderme

Asgari ucretli işi ne zaman isterseniz o zaman bulursunuz o bakimdan cok bir önemi yok ara vermenin ama cocugun kreşe gidebilmesi önemli bir şey o acidan düşünürsek işi birakmayin cocuk okula gidebilsin evde devamli sizinle ne yapacak yasitlariyla bir seyler öğrenir.

kreşe yarım gün verseniz destek çıkacak babaanne anneanne var mı
mecbur bakacaklar demiyorum hani gönüllü falan olurlar

böylelikle ödemeniz yarıya düşer mi?

3 yaşında bir çocuğun artık deliksiz uyuması lazım ama bilemedim
pek oluru var gibi görünmüyor
1- kreşler yarın güne yarım para demez, hiç duymadım öyle
2- hadi anane babane bulundu ona çocuğu öğlen kim alıp da götürcek?
kreşin servisi vardır ya da sabah işe giderken evden ailenin hepsi bir çıkıp akşam bir dönüyordur. yarım gün kreşin tüm gün çalışan kadın için mantıklı tarafı yok -lojistik sebebiyle...

Sigortacıyım ben. İş yerim çok ypgun bir yer ve hemen hemen herkesi asgari ücretle çalıştırıyorlar. O yüzden memnun değilim. İlerleme olanağı şöyle kendi özel işlerimizi yapabiliyoruz eş dost akrabaların sigortalarında gün geçtikçe kendi özel işimizi artıyoruz böyle çoğalıyor böyle Bi ilerleme oluyor günden güne
sizin sektörünüzde hep mi asgari ücret alınıyor?

şu durumda yapacağınız en mantıklı şey aslında iş veya işyeri değiştirmek gibi duruyor
yani 10 sene sonra da size yine asgari vereceklerse, işyerinde herkese öyle veriyorlarsa size bir avantajı yok 2 sene dişimi sıkarsam şef müdür bişey olcam ya da x blgemi alcam gibi bir durum yoksa asgari ücretle 30+ yaşta çalışmak mantıklı bir şey değil.

okula başlayınca da çocuğun masrafı az olmayacak ki

yardımcı kitap isteyecekler, çocuk anne beni sinemaya götür bana x karakterli kıyafet al vs., diyecek arkdaşlarının d.gününde yaptığı şeyleri siz de yapacaksınız.

hepsinde de önemlisi:
devlet okuluna giderse (ki 11 bin lira zorladığına göre özele gitmeyecek gibi) zaten sizin iş saatlerine yine uymayacağı için yine bir yerlere bi para vereceksiniz ya etüde kalacak ya yarı zamanlı bakıcı gelecek. sanki okula başlayınca tüm gün okulda mı olacak? ben anlamıyorum nasıl okula başlayınca masrafı azalacak demişler???

kısacası bu çocuk şu anda 3 yaşında ya en iyi ihtimalle 7-8 sene böyle gececek... kreşe giderken hasta olacak okula giderken de ödevi olacak siz akşamları anca yemek yapıp yiyip ortalığı zor toplayıp yatacaksınız. ancak olacağı bu.

asari ücretten fazlasını kazanabilirseniz belki bir tutar dalınız olur.

X