- 2 Kasım 2023
- 1.742
- 2.742
- 31
Devlet kreş açmalı ücretsiz olmalı. Bu ne rezillik yahu. Çalışmanın anlamı kalmıyor. Kadına evde otur diyor devlet.merhabalar, kızım 3 yaşında ve yaklaşık 7 aydır kreşe gidiyor . ben de kızımın kreşe gitmesiyle beraber çalışma hayatına takrar döndüm. başlarda zorlandık ama alıştık. şimdi şöyle bi durum var . ben asgari ücretle çalışıyorum kreşe şuan 11.000 veriyorum ve yılbaşında tekrar zam gelecek . işim çok yoğun geldiğimde çok yorgun oluyorum ama eşim de ben de kızım uyuyana kadar full onunla ilgileniyoruz . gece sık sık uyanıyor ve beni istiyor akşam geldiğinde de annecim seni çok özledim geceleri uyuturken çok zor uyuyor 1 saat 1,5 saat uyutmak için uğrasyrm ve çoğu zaman yanında uyuya kalıyorum ve o gün akşamı kapatmış oluyorum ne eve dair bi şey yapabiliyorum ne eşimle bi vakit geçirebiliyorum ne de kendime zaman ayırabiliyorum. acaba kreşe erken mi verdim diye düşünmeye başladım böyle hayat nasıl geçecek diye hergün düşünmekten artık sürekli başım ağrıyor . Acaba çalışmak mı hataydı evde kalıp çocuğuma mı bakmalıydım düşünüyorum zaten yaşı geldiğinde okula mecbur gidecek. bu konuda desteklerinizi bekliyorum değer mi bu kadar çileye işten ayrılsam bu sefer de kızımı byük ihtimalle kreşe göndremem benim maaşımdan kreş karşılanıyor çünkü.
Cocuğun kreşe gitmesini dramatize etmeye gerek yok yaşı iyi bence. Ama çocuğa sorun kreş nasılmneler yapıyor. Mutsuzsa değiştirin. Ama maaşı kreşe versem çalısmazdım malesef. Ne saçma bir sistem yahu. Sonra da üç çocuk yapın diyorlar. Dalga geçiyorlar resmen