• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben eşimi nasıl vazgecireyim ???

Annelik zaten gönüllü fedakarlık değil mi?
Sürekli bir kendini adayış.
Bu adayışın ilk 2-3 senesi çok zorlu. Sonra başka sorunlar Başlıyor.
Neticede yaşlar büyüdükçe sorunlar da büyüyor...
Tabi ki.
Fakat anne baba olarak asli görevimiz mevcut çocuğu en iyi şekilde yetiştirmek.
Yetemeyecegim 2. Çocuğu yapmak bir fedakarlık değil haksızlık olur.

Ki bugün arkadaşımın 9 aylık bebeğini kucağıma aldım. Kızım kesinlikle istemedi... bebeği annesine vermemi söyledi. Yani bir kardeşe kızım da hazır değil..

Ve not düşmek istiyorum. Bugüne kadar sadece gezmek için sadece 2 kere kızımı galasına bıraktım... siz çocuğunuzu kaç kere bir yakininiza emanet ettiniz ??
Misal dün arkadaşım kızını 1.5 saatligine bana bıraktı. Şimdi arkadaşım öcü anne mi oldu??
Arkadaş başka hicbir karakter özelliğini bilmediğiniz kurs teyzesi baska.

Ben anneme emanet ediyorum, annem yoksa da peşime takıyorum kuaföründen araba yıkatma dahil.

O ablanın mesleği bebek bakıcılikti zaten.
Allah aşkına siz hiç mi çocuğunuzu işiniz varken 1 saatligine guvendiginiz birine emanet etmediniz? ???
Yapmayın Allah askına konu hic bu sekilde ilerlememişti, tepki aldıktan sonra abla birden bebek bakıcısı olmuştu.

Canım bağlantı kurmak istediğinden değil öyle gerekli gördüğüm icin yazdım. Bi sorun mu var?
A tabi siz gerekli gördüyseniz ne sorun olabilir?
çok sık karşılaşıyorum artık bu durumla. Devamlı konu sahibinin eski Konuları Gündeme getiriliyor. Bu da yasak sanırım. İçerik dışı mesaja giriyor bence.

hazir esin yardimciyken ard arda yapsan daha iyi.
simdi 10 yasina kadar ona arkadas olacaksin once etkinlikler anaokulu ilkokulu falan.
tam kizin kendini kurtaracak derken tekrar bebek bak etkinlik vs. buyugu ergenlige girecek kucuk baska bi alemde . hayatin cocuk buyutmekle gececek.
oysa tam su an yapsan beraber etkinlikler yaparsiniz, sonra beraber okul caglari gelir.
beraber genclige girip birbirlerinin en iyi sirdaslari olurlar.
siz de 30luyaslarinizda iki genc annesi rahat bir kadin olursunuz.
yani en azindan benim planim bu :D

A tabi siz gerekli gördüyseniz ne sorun olabilir?
çok sık karşılaşıyorum artık bu durumla. Devamlı konu sahibinin eski Konuları Gündeme getiriliyor. Bu da yasak sanırım. İçerik dışı mesaja giriyor bence.
Hanımefendi ben sizin yorumlarınızı sorguluyor muyum? Ben gerekli gördüm ve yazdım. 20 aylık cocuğunu kısa bir zamanda tanıdığı birine emanet etmeyi düşünen bir annenin bu durumu eşine anlatmasının onu vazgecireceğini söyledim, oldu mu yeter li mi? Allah Allah. İki dk da insanı sinirlendiriyorsunuz yahu.

Gerçekler her zaman farklıdır, ama yerinizde olsaydım ne yapardım...

Çok gençsiniz, ama zaten 1 çocuğunuz var.
Yerinizde olsam okulu bitirir, atanmaya çalışır, atandıktan kısa süre sonra çocuk sahibi olmayı düşünürdüm, çocuğa bakmak için de ücretsiz izin kullanırdım maddi problem yoksa ve evde bunalmayacaksam.
Çocuğuma mutlaka kardeş isterdim.

Ben 28 yaşındayım ve hâla çocuk düşüncesini oturtamadım kafamda.
Eğer Allah nasip ederse orta yaşım küçük çocuk bakmakla geçecek, enerjinin ve sabrımın yavaş yavaş azaldığı dönemler.

Siz en azından 30 sonrasını daha rahat geçireceksiniz, bi de öyle düşünün ( :

Ama yok 30a kadar düşünmüyorum derseniz asıl o zaman kendinize vaktiniz kalmaz bence.

Yapmayın Allah askına konu hic bu sekilde ilerlememişti, tepki aldıktan sonra abla birden bebek bakıcısı olmuştu.
Inanmamakta serbestsiniz...
Tekrar tekrar aynı cumlelerde ısrar etmemekte serbestim.
O yüzden bu serbestiyetimi kullanıyorum...

Bu konunun diğer konuyla alakası nedir? Neden konu sahibinin eski konusu Gündeme getirildi?
Kadınlar kulübünde bir takım üyelerin adeti direk 'fake' demek.
Bir takımın adeti 'anlamadan dinlemeden eleştirmek'
Diğer bir takımın adeti de 'kendi kafasında saplandigi düşüncede sığ bir şekilde ısrar etmek'

Allahtan olayları gayet makul düşünen, insanları yargılama hadleri olmadığının farkında olan aklı selim üyeler de var...

arkadaşlar çok yazmışlar okuyamadım

ben diğer konularını; seneye kızının nasıl bakılacağını daha şimdiden dert ettiğini biliyorum

acaba eşin çalışmanı mı istemi,yor sana bunu diyemeyip de bebek mi isti,yor

yaşın çok genç

eşinin yaşını yazmamışsın ama bence biraz da olgunluk çağı çocuğu lazım

yani 5-6 yıl sonra belki bir tane daha diyeceğim

ever yaş farkı az olunca daha iyi büyürler belki de

o zaman da mutlu bir anneleri olamayabilir her şeye hevesi içinde kalabilir

zira ben 20 yaşımda gününü gün ederek üniversite okuyordum; iki çocuk annesi olmak için erken ilerdeki yıllarda insanın kendisinde göreceği çokkk değişimler var

ben 35 yaşındayım burda 40 lı 50 li yaşlarda ablalar da var onlar da anlatırlar

arkadaşlar çok yazmışlar okuyamadım

ben diğer konularını; seneye kızının nasıl bakılacağını daha şimdiden dert ettiğini biliyorum

acaba eşin çalışmanı mı istemi,yor sana bunu diyemeyip de bebek mi isti,yor

yaşın çok genç

eşinin yaşını yazmamışsın ama bence biraz da olgunluk çağı çocuğu lazım

yani 5-6 yıl sonra belki bir tane daha diyeceğim

ever yaş farkı az olunca daha iyi büyürler belki de

o zaman da mutlu bir anneleri olamayabilir her şeye hevesi içinde kalabilir

zira ben 20 yaşımda gününü gün ederek üniversite okuyordum; iki çocuk annesi olmak için erken ilerdeki yıllarda insanın kendisinde göreceği çokkk değişimler var

ben 35 yaşındayım burda 40 lı 50 li yaşlarda ablalar da var onlar da anlatırlar
Eşim çalışmam konusunda hiç problem etmiyor. Hatta istekli. Çünkü evlenirken maddi sıkıntımız vardı. Tam istediğim şekilde Evimi doseyememistim. Ama maddi olarak rahatladiktan sonra tüm Evimi yeniledim. 3 ay önce borcumuzu bitirdik. Şimdi artık ev almak istiyoruz. Bunun için eşim calismami destekliyor. Sorun bu değil yani.

Gerçekler her zaman farklıdır, ama yerinizde olsaydım ne yapardım...

Çok gençsiniz, ama zaten 1 çocuğunuz var.
Yerinizde olsam okulu bitirir, atanmaya çalışır, atandıktan kısa süre sonra çocuk sahibi olmayı düşünürdüm, çocuğa bakmak için de ücretsiz izin kullanırdım maddi problem yoksa ve evde bunalmayacaksam.
Çocuğuma mutlaka kardeş isterdim.

Ben 28 yaşındayım ve hâla çocuk düşüncesini oturtamadım kafamda.
Eğer Allah nasip ederse orta yaşım küçük çocuk bakmakla geçecek, enerjinin ve sabrımın yavaş yavaş azaldığı dönemler.

Siz en azından 30 sonrasını daha rahat geçireceksiniz, bi de öyle düşünün ( :

Ama yok 30a kadar düşünmüyorum derseniz asıl o zaman kendinize vaktiniz kalmaz bence.
ben de aynı şeyi yazacaktım.
Madem kamuda çalışma imkanınız var, o zamana kadar bekleyip memur olduktan sonra izin hakkınızı kullanarak ikinci bebek sahibi olabilirsiniz.
sanırım eşiniz de bunu makul bulur, siz de belki ruhen kendinizi hazır hissedersiniz.

18 yaşında çocuk doğurmak zaten büyük cesaret
bi de 21 yaşında tekrar...
yok istemiyorum de ya bu ne :/

Eee böyle babaya 2. de 3. de çocuk yapılır yani var mı böyle babalar? Gece eşini uyandırmadan bebeği besleyen, Altını değiştiren, annesi rahat etsin dinlensin diye akşamları gezdiren. Valla bravo. Çok takdir ettim.
Ama sizin de isteyip istememeniz çok önemli böyle bir karar almada. Zaten siz korunduğunuz sürece bebek tek tarafın istemesiyle olacak bir şey değil. O yüzden ben hazır değilim dedikten sonra daha fazla ikna etmelik bir durum yok. Onun sizi ikna etmesi gerekir.

Bunda ikna edilecek bişey yok, hazır olmadığını söylüyorsun ve konuyu kapatıyorsun, bu kadar basit.
Buradakiler de hemen topa tutmuş, sanki çocuğu olmayandan alıp sana veriyorlar, şaka gibi. Ciddiye bile alma saçma sapan yazanları, yönetime bildir gitsin. Senin hayatın, senin bedenin, senin anneliğin, kime ne?

Maşallah adamın elinde olsa kendi de doğuracakmiş:nazar:

Hahahah aynısını düşündüm :KK70:
Böyle adamlar bir yerde var demek..
Neyse varlıklarını bilmek de güzel:KK14:

20 yaşında, 2 yaşında çocuk sahibi olmak.

Çocukluktan çıkamadan çocuk sahibi olmuşssun demek.
Tabi ki şimdi 30 dan önce bir çocuk istemezsin konu sahibi.
Haklısın ama 10 sene oluyor 5 sene yap onu ortada buluşun bence.
Hem çok yaş farkı olmamış olur kardeşler arasında..

Daha birinci küçük senin için çok zor olur.eşine ankat herşeyi.anlayışlı ise seni anlar

Hahah cok hos ya.. kiskanclikta cigir acan bagggzi uye kisileri muneccimlige de baslamis.. he he birkac aya kocasiyla arasi bozulunca size misir carsisindan bir kilo "misir" yollayacak arkadas..

Aa ama dogru, kendini olesiye adamak, 1 saat nefes almak icin disariya cikmamak, yemek-utu-cocuk-koca dortgeninde yaslanmak gerek "mukemmel anne-mukemmel kadin" olmak icin haklisiniz.. neyseki ben sizin kadar mukemmel degilim, verilmis sadakam varmis yani..

Konu sahibi yasin cok genc.. hazir hissetmemen de normal.. esin de yardimci bir insan olduguna gore 1 yil sonra dusunelim de kendisine..

Back