- 4 Nisan 2008
- 3.713
- 4.259
- 698
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah yazdiysa olmasına olurum ama bile isteye yapamam. Zamanı gelince hersey olur. Kızım büyüsün biraz ben buyuyeyim..Allah yazdıysa olursun bende öyle diyordum asla evlenmem yurt dışına gitmem çocuk yapmam
Fazlası var eksiği yok
Es istediği kadar yardimci olsun. O yardimci es ise gittiğinde kim bakacak bebeğe.. bennnZaten bir bebeğiniz var sizde istemiyorsanız açık açık istemediğini söyle ve yaşın küçük bencede eşim yardımcı olsaydı 3 5 i doğururdum lafları sizin için geçerli olsaydı konu açmazdınız zaten
Doğru söylüyorsunuz Katı bir şekilde karşı çıkıp inada bindirmeyeyim hem.Duymazdan gelin bi sure, eskisi gibi devam edin. Ta ki ciddi ciddi konusana kadar. Ciddi konusunca da siz de ciddi bi sekilde anlatin, aynen buraya yazdiginiz sekilde. Hic istemiyor olmadiginizi sadece suan genc oldugunuzu belirtin. Biraz erteleyelim diyin. Kii bahsettiginiz gibi cocugunuza bakiyosa bence gayet anlayisli bi insandir
İşte ben de böyle istiyorum. Her ikisi de tek çocuk gibi ayrı ayrı büyüsün. Özenle büyüsün.. biz de rahat rahat buyutelim. Birbiri ardına peşpeşe kosturarak hicbirsey anlamadan değil de güzel güzel sindire sindire buyutelim..İlk bebeğimi 24 yasinda dogurdum. Başka çocuk düşünmüyordum. Aradan 8 sene geçti süpriz bir bebek geldi.suan 7 aylık. Uzuuun bir araydi ve ilk kızımla çok güzel ilgilenip ona müthiş bir eğitim verdim.tüm birikimimi aktardım. Ve 8 sene aradan sonra gelen bebek çok hoşumuza gitti ozlemisiz bebek sevgisini.suan zevkle ve yorulmadan bakıyoruz hepimiz. Çünkü özlenen bir bebek oldu 32 yasimda.çok gencsiniz.ara verin kizinizi özenle büyütün. İdeallerinizi gerceklestirin.ve bebeği ozlediginizde istediğinizde yapın. Ozaman çok güzel oluyor. Benim eşimde aynı sizinki gibi.ve bende çok çocuk sevmezdim.ilk, kızımı sevdim desem yeridir.çok rahatıma da düşkündüm. Ama ne olduysa bu yaşımda oldu bana.değiştim. belkide olgunlastim.şimdi farkliyim. Yaşınız bıraz geçsin sizde buyuyun öyle. Hem düşüncelerde ileride değişiyor. Cahiliye donemiyle olgun yaştaki dönemde gerçekleşen annelikte asla bir olmuyor. Kısaca çok erken.bekleyin yaşayın. .
Eee yemini suyunu verirsin buyur de marifet büyütmek değil. Yetiştirmek maharet istiyor asıl.23 aylık. Gerçi ben ilk çocuk içinde baya uğraştırmıştım ama pes etmiyor :) şimdiden alttan alttan işlemeye başladı 2. için. Çocuk çok çok güzel bir şey o kesin ama çok özveri istiyor. Belkide bz de amaaan doğan büyür mantığında olsak bu kadar korkmazdık.
Yani. Güzel giden evliliği bile bozulabilir allah korusun..17 yaşında gebe kalmışsın yine de iyi uyum sağlamışsın.Eşin her söylediğinde istemediğini tekrrlamalısın,eş istiyor diye yapılan çocuk çok sorun getiiriyor.
Çok ilgilendiğini one sürüyor. Yaptiklarim yapacaklarimin teminatidir falan diyor.Zaten ilk çocuğunda da genç anne olmuşsun, şuan ikinciyi kaldıramazsın bence.Eşin istediği kadar baksın,ilgilensin bakmakla anne olmak aynı şey değil.Yaşın daha çok küçük ve bir daha bu yaşlara gelemeyeceksin güzelim tadını çıkarmak senin de hakkın.Eşin çok acele ediyor,gerek yok.Hiç lafı dolandırmadan eşine istemiyorum,hazır değilim de.Böyle bir şey için sana kızacak hali yok herhalde.Daha yaşım genç ikinci bir hamileliği ve anneliği kaldıramam de.
Bunda inada binecek bir durum yok zaten.Şuan çocuk istememen en doğal hakkın ve kimse yapmadın diye sana bozulamaz,seni suçlayamaz.Bir çocuk dünyaya getirmek ve büyütmek kolay bir şey değil,sorumluluk gerektiriyor.Dediğim gibi eşin istediği kadar ilgilensin anne olmakla aynı şey değil bu.O yüzden senin bu kararına saygı duymak zorunda.Sonuçta sen hiç yapmam demiyorsun,biraz zaman geçsin ben olgunlaşayım,çocuğumda büyüsün diyorsun ve çok mantıklı buldum düşünceni.Çok ilgilendiğini one sürüyor. Yaptiklarim yapacaklarimin teminatidir falan diyor.
Ama dediğiniz gibi tatlı tatlı yumuşak yumuşak ince ince istemediğimiinada bindirmeden işlemem lazım.
Teşekkür ederim. Şimdi burada okuduğum yorumları kafamda tartiyorum bellegime isliyorum. Bir daha bu konu açılırsa (ki inşaallah açılmaz) güzel güzel anlatacağım.Bunda inada binecek bir durum yok zaten.Şuan çocuk istememen en doğal hakkın ve kimse yapmadın diye sana bozulamaz,seni suçlayamaz.Bir çocuk dünyaya getirmek ve büyütmek kolay bir şey değil,sorumluluk gerektiriyor.Dediğim gibi eşin istediği kadar ilgilensin anne olmakla aynı şey değil bu.O yüzden senin bu kararına saygı duymak zorunda.Sonuçta sen hiç yapmam demiyorsun,biraz zaman geçsin ben olgunlaşayım,çocuğumda büyüsün diyorsun ve çok mantıklı buldum düşünceni.
Canım eşinle açık açık konuş. Eşin senin çalışmana karışıyomu çünkü daha ilk çocuk büyümeden ikinci çocuk istemek biraz manidar geldi. Eşin illede çocuk derse anlaşma yapın çocuğun bakımının büyük kısmını eşin üstlensin sende hem dinlenir hem bebeğini seversin. Eğer çocuk istemiyosan doğum kontrol hapı kullan. İlk çocuk yeni bebeği kıskanabilir ikisi arasındaki iletişimi sağlamak uğraş ister. Dünyaya psikolojik yönden sağlıksız bir çocuğun yetişmesini kimse istemez. Hazır olmadan kesinlikle hamile kalma canımGece gece nerden çıktı bu konuşma anlamıyorum...
Her geceki gibi 25 aylık kızımı uyuttum. Ve eşimle mutfakta birseyler atistirirken ve tatlı tatlı sohbet ederken pat diye 'çocuk istiyorum ben' dedi.
Hiiicccc ciddiye almadim ve gülerek 'e odasında uyuyor git al' dedim :)
Ama içimde bir huzursuzluk başladı. Meğer konu çok ciddiymiş
Şöyle ki biz 3 yıldır evliyiz. 25 aylık bir kızım var. Daha 20 yaşındayım ve daha yeni yeni bebek konusunda rahat ettim kızım artık büyüdüğü için. Okul son sınıftayım kpss ve dhbt hazırlanıyorum. Çalışmayı planlıyorum. Keman kursuna gidiyorum 1.5 aydır... arkadaşlarımla daha sosyalim yani yeni yeni tekrar eski anne olmadan önceki gunlerime dönüyorum. Ve söyle ki ben çok anaç bir insan değilim. Yani kızımın bakımını, aktivitesini, oyununu eksiksiz yerine getiriyorum fakat 3-4 çocuğum olsun fikirleri benim hayalim suslemiyor. Bir tane olsun herseyi iyi olsun. Tum ikgi onda olsun. Doya doya buyusun istiyorum.Bebeklere karşı samimi değilim. Yani sokakta gördüğüm ayyyy ne tatlı dediğim çocuk sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Allah içime sunmamış çok çocuk sevgisini ne yapayım. Velhasıl tekrar anne olmaya kesinlikle hazır değilim... ve 30 yaşımdan önce 2. Bebeği cidden istemiyorum..
En az 1 saat esim,2. Bebeğin avantajlarını saydı ben de karşı savunmaya geçerek dezavantajlarını saydım. 2. Çocuğa isim bile düşünüyor o derece istiyor yani..
Ne yapayım ben bu adamı nasıl vazgecireyim. Halbuki kızımız doğunca konuşmuştuk ev aldigimizda 2. Bebeği dusunecektik.
Ha bakmasina gelince çok iyi bebek bakar eşim. Kızım doğduğunda ilk bir sene her gece eşim uyuttu kızımızi. Gece kızımız uyandığında haftada 3-4 gece beni hiç uyandirmadan mamasini verdi bezinin değiştirdi tekrar uyuttu. Hep kendi uykusuz kalıp beni dinlendirdi. Şimdi bile gece uyku vaktinde ben kızımı uyuturum gerisine karışmam. Gece suya falan kalkarsa babası ilgilenir ya da bazı geceler uyanıyor çok sıcak olup terlediginde babası ilgileniyor (uykum fecii agirdir) Banyo yaptırma görevi babanın. Haftada en az 2-3 akşam ben evde dinleneyim diye gezmeye götürür. Hani cidden bakıyor ilgileniyor. Eğer hazır olsam cidden hakediyor 2. Bebeği ama.....
Cidden hiç hazır değilim bebeğe. Tekrar anne olmaya. Hamilelige mide bulantilarina doğuma gaz sancısı, diş ağrısı, uykusuz geceler...
Allah ya Rabbim...
Ne edeyim nasıl vazgeçireyim ben bu adamı
NOT: Çok çocuk sahibi olmak istemememem annelik konusunda yetersiz olduğuma işaret etmez. Bu konuda eleştiri alabileceğimi düşünüyorum da... Kızım dogdugundan beri elimden geldiğince özenle büyütüyorum. Yaptigim hiçbir fedakarliktan gocunmuyorum. Fakat doya doya kızımı buyuteyim tüm ilgim sevgim onda olsun istiyorum...
Bana kalsa bence de 'bir tane yeter'ayy ben 32 yaşındayım 35 olmadan ikinciyi düşünmüyorum, siz daha genceciksiniz :)
anaç bir yengeç burcu kadını olmama, her gördüğüm bebeği mıncıklama isteğime, uykusuzluk konusunda çok başarılı olmama rağmen ikinci çocuk fikri bana da uzak... hatta "bir tane yeter yav" diye düşünüyorum çoğu zaman ama pişman olmak da istemiyorum yaş geçiyor...
suni sancı çektim normal doğum yaptım, onlardan yana hiç kaygım yok şimdi olsa şimdi yaparım
hamilelik de güzeldi, bazen özlüyorum...
ama dediğiniz gibi sosyal hayata geri dönüş, çocuğun kendini kurtarmak üzere olmasının rahatlığı insanı geri çekiyor.
bir de benim iş hayatıyla ilgili kaygılarım var, bu kez birşeyleri oturtmadan hamile kalmak istemiyorum.
eşinizi tatlılıkla ikna etmelisiniz, erkekler çocuk seviyorlarsa tamam, on tane olsun isterler (benim eşim de öyle) ama önemli olan annenin her yönüyle hazır olması...
hiç kolay değil bu süreç...
kolaylıklar diliyorum
Calismama karşı değil. Hatta istiyor. Ben çok istediğim için. Bir de hani sebep bu olsa 'ben çocuk istiyorum' yerine 'calismani istemiyorum' demeyi tercih edecek biri.Canım eşinle açık açık konuş. Eşin senin çalışmana karışıyomu çünkü daha ilk çocuk büyümeden ikinci çocuk istemek biraz manidar geldi. Eşin illede çocuk derse anlaşma yapın çocuğun bakımının büyük kısmını eşin üstlensin sende hem dinlenir hem bebeğini seversin. Eğer çocuk istemiyosan doğum kontrol hapı kullan. İlk çocuk yeni bebeği kıskanabilir ikisi arasındaki iletişimi sağlamak uğraş ister. Dünyaya psikolojik yönden sağlıksız bir çocuğun yetişmesini kimse istemez. Hazır olmadan kesinlikle hamile kalma canım
Özlem Tunca ile dünyayı geziyorum programını izlediniz mi hiç :)Sizlere hayranim. 28 yasimi doldurmama gunler kaldi, kocam dünyanin en iyi kocasi bana göre, eminim en iyi babasi da olacak potansiyel var. Ama benim hala anne olmaya cesaretim yok. Herseyim eksik kalacak, tum hayallerim yarim kalacak diye olabildigince ilk cocugu bile 30dan sonraya erteliyorum. Sizler 20li yaslarin yarisinda 2.den bahsediyorsunuz. Helal olsun valla. Benim daha yapacak cok isim, gezecek çok yerim, esimle yapmak istediğim cilgin planlarım var. Belki yarin isi gucu birakip, istifayi basip dunya turuna cikarim kimbilir...dusundukce degil bir bebek, bur kedi bile ayakbagi geliyor..ah benim içimde galiba bir ergen var ve hic bir zaman bir yetiskin olmak istemeyecek.
Tamam canım o zaman tatlılıkla durumu anlatırsan eşin seni anlayacaktır rahat olCalismama karşı değil. Hatta istiyor. Ben çok istediğim için. Bir de hani sebep bu olsa 'ben çocuk istiyorum' yerine 'calismani istemiyorum' demeyi tercih edecek biri.