- 15 Şubat 2013
- 24.903
- 94.393
arkadaşım gazoz kapağı mı ne kapağı o ? ben sana yollayayım burdan kapak lazımsa, bu işler ordan üçüncü burdan beşinciyim demekle olmuyo maalesef, yazdıkların kadarsın, yazdığın ortada, 40 saattir attığın boş çalımlar da ortada, burda ki de de benden sana hediye gelsin, hadi sana da iyi geceler.Arkadaşım ben kpss de branşımda Türkiye birincisiyim 98 kusur puanla.
Ayrıca öss de ilk 10000 e girmiş bir öğrenciydim.
Kapağı da aldığına göre uyuyalım artık. Oğluma masal anlatmam lazım. İyi geceler...
Akademik bir başarın yoksa tek bir - da çok bir şey ifade etmiyor benim için. Az önce onun da açıklamasını yaptım zaten. Ama velev ki o an dalgınlığımdan - da ekini yanlış yazdım be neyi ispatlar?lütfen milleti ayakta uyutmayın
arkadaşım gazoz kapağı mı ne kapağı o ? ben sana yollayayım burdan kapak lazımsa, bu işler ordan üçüncü burdan beşinciyim demekle olmuyo maalesef, yazdıkların kadarsın, yazdığın ortada, 40 saattir attığın boş çalımlar da ortada, burda ki de de benden sana hediye gelsin, hadi sana da iyi geceler.
Romeo ve Juliet de 15 yasında asık olmus aslında bılıyor muydunuZ:)15 yaşında sevgiliden sonrasını okumadım...
bağlaçlar konusunu üstünkörü öğrenmişsiniz ama. Almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık, sıradanlığında bir örnekle geldiniz çünkü. anlamı değiştirmeyecek aynı görevli ekler birbirinin yerine kullanılabiliyorsa bağlaçtır, ve/ile gibi.- da nın ayrı yazılması için -da yı çıkardığımızda anlamında bir bozulma yada düşme olmaması lazım.
Ancak burda "atomu parçalamasak atomun yapı taşlarını öğreniyorduk" dediğimizde cümlede bir düşme olur.
Bu sebeple buradaki -da ayrı yazılmaz.
Fen bilimleri mezunu bir bilgisayar mühendisiyim.
bu kadar ukala tarzın sebebi akademik başarı mı :)Akademik bir başarın yoksa tek bir - da çok bir şey ifade etmiyor benim için. Az önce onun da açıklamasını yaptım zaten. Ama velev ki o an dalgınlığımdan - da ekini yanlış yazdım be neyi ispatlar?
sesli güldümTürkçe dilbilgisi konusunda kendimden daha fazla güvendiğim tek kişi SevgiliMune 'dir... İsterseniz, kimlerin nicki forumdan bir süre ayrı yazılacak, kimlerin birlikte yazılmaya devam edecek kendisine bırakalım, ne dersiniz?
boşver ya bence sınıf baskanını bak tahtaya yazar seni helütfen milleti ayakta uyutmayın
arkadaşım gazoz kapağı mı ne kapağı o ? ben sana yollayayım burdan kapak lazımsa, bu işler ordan üçüncü burdan beşinciyim demekle olmuyo maalesef, yazdıkların kadarsın, yazdığın ortada, 40 saattir attığın boş çalımlar da ortada, burda ki de de benden sana hediye gelsin, hadi sana da iyi geceler.
sesli güldümay napayım, yazmayıp kanser mi olayım
Bayıldım kurabiye neyim vermesineay ne kadar abarttınız benim 15 yaşındayken erkek arkadaşım vardı hem de 3 sene önce de değil gayet 14 yıl önce, annem de eve çağırır kurabiye neyin verirdi çocuğa, gezer tozar, sinemaya kafeye falan giderdik ne yapacağız zaten o yaşta başka
bu arada derslerim de çok iyiydi
Yanlış biliyorsunuz. Buradaki "de" "dahi" anlamındaki bağlaçtır ve ayrı yazılır.- da nın ayrı yazılması için -da yı çıkardığımızda anlamında bir bozulma yada düşme olmaması lazım.
Ancak burda "atomu parçalamasak atomun yapı taşlarını öğreniyorduk" dediğimizde cümlede bir düşme olur.
Fen bilimleri mezunu bir mühendisiyim.
- da nın ayrı yazılması için -da yı çıkardığımızda anlamında bir bozulma yada düşme olmaması lazım.
Fen bilimleri mezunu bir mühendisiyim.