Ben daha ne yapabilirim ki? Evlilik hazırlığında maddi konular:(

uzaktan söylemesi kolay biliyorum ve derdim inan moralini bozmak değil yine de söylemeden edemeyeceğim sen bu çocukla zor mutlu olursun. ailesi ayrı dert kendi ayrı dert. benim gördüğüm kadarıyla senin asıl problemin ne takı ne düğün. ailesinin ilgisizliği isteksizliği ve sevgilinin sorumsuzluğu, ana kuzusu olması en büyük problemler.

yanlış anladıysam düzelt lütfen: o sana "senin ailen de bunları bunları yapar" diyor ama sen bir şey dediğinde "onlardan nasıl isterim" diyor. doğru mudur? eğer doğruysa şu durum her şeyin özeti niteliğinde. allah yardımcın olsun. umarım yanılıyorumdur umarım çok mutlu olursun. yine de iyi düşün çok iyi düşün. sevgiler

aqualıly zaten sımdı kavga ettık canım
zaten ıcım daralıyordu sımdı tabı yıne sorumsuzlugundan dem vurdum
ve kavga ettık kapadık
artık kac gun surer bu bılınmez

Artık bu ılıskı benı cok yoruyor
Allah'ım bana yardım etsın ınsallah
3 senemı verdım bu ılıskıye

ve kavga ettık kapadık

senin sorunların çok başka boyutlara taşındı.
nişanlının tavrı nahoş bence. senin ailene karşı beklenti içinde ama kendi ailesi elini cebine atmasın.üstelik bunu dillendiriyor.senin ailen çok zengin bile olsa talepkar olmamalı. benim kişisel görüşüm ne kızın erkek tarafından ne de erkeğin kız tarafından,taraflar karun kadar zengın olsa bile birşey beklemeye hakkı yoktur. bu işler gönül rızası ile olmalı. aileler gönlünden kopanı vermeli evlatlarına. hele ki okutmuşlar,meslke sahibi etmişlerse hiç karışmasalar bizlerin ağzımızı açmaya hakkımız yok. ama anladığım kadarıyla senin erkek arkadasın talep etme cüretini gösterdiği için sen de istemişsin.çok mantıklı gelmedi bana bu..
kırmamışımdır umarım sadece fikrimi belirtmek istedim.

Son düzenleme:
ve kavga ettık kapadık

canım benim, şimdi bizim söylediklerimizi bir kenara bırak sakin kafayla bir düşün. bu süreçte her şey nasıl olacak?sen nasıl olmasını istiyorsun? istediklerini elde edebilecek misin? (maddi değil manevi anlamda-sevgi,saygı,huzur,mutluluk vs-) onu sevdiğine inanıyorum peki ona güveniyor musun? sana bir eş çocuklarına baba olabilecek olgunlukta mı?

bu söylediklerimin altında ima arama lütfen. kendine evlilik için olmazsa olmaz soruları sor ve objektif bir şekilde cevapla. hatta cevaplarını, sevgilinin artılarını eksilerini bir kağıda yaz her şeyi ölç tart. kendi aileni, kendini ,eşin olacak insanı ve onun ailesini hepsini sakince düşün ve kimseye haksızlık yapma hele kendine asla.

ben okuduklarımdan arkadaşların bir kısmının anladığı gibi senin bencil biri olduğunun sonucuna varmadım bilakis makul mantıklı mutluluğu için bir çok şeyden taviz verebilen bir insan gördüm sende. mutlu olmak hepimizin hakkı umarım her şey gönlünce olur ve çok mutlu olursun.

bende ya ben aıleme yuk olmak ıstemıyorum
benım aılem yatak odasını alsın , senın aılende halıları perdelerı yaptırsın demıstım
oda ben aıleme nasıl soylerım onlarda emekli durumları yok demişti

sonradan durumlarının oldugu ortaya cıktı

aranızdaki ilişkiyi bilemem tabi ama sence erkek arkadaşının sana karşı dürüst davrandığına inanıyor musun?:26:

yanı canım zaten ıyıce sınırlenmeye ve gonul koymaya basladım ben herseyı dusuneyım adam
hıcbır seyı dusunmesın
off yani
neyse ben cok doldum
Rabbım bana yardım eder ınsallah

herşey olacağına varır canım bence bunlar yerıne bol dua etkı rabbım hakkında hayırlısını nasıp etsın.her şerde bıle hayır vardır.

Öncelikle mutluluklar tatlım..

Seni o kadar iyi anlıyorum ki.

bende 1 sene öncesine kadar sevgilimle önümüzdeki engelin maddiyatsızlık olduğunu düşünüyorum oysa engelimiz ailesinin gösteriş merakıymış..

benden sana bir tavsiye tatlım.

kendi kıymetini bilmeyen kimsenin kıymetini başkası hiç ama hiç bilmez..

bende senin gibi düşünüyorum aman para lazım şundan kısarız bundan kısarız şöyle yaparız böyle yaparız..

daha ortada söz yok isteme yok ( aileler falan tanışmadı) beyimizin ailesinin isteklerini duyunca :KK53: :KK53: oldum

onların düşünmesi gereken şeyleri ben düşünüyormuşum meğerse.. :KK47:

tavsiyem o ki kendinden ödün verme :KK20:

Düğün masraflarına yanaşmayacak bir kayınvalide adayın var.
Bunun yanı sıra sevgilin bedelli askerlik yapacak, ailesi oğullarına düşkün oldukları için ilk taksidi seve seve yatıracaklar ama ikinci takside çok yanaşmıyorlar, zannedersen onu da evlenince elbirliğiyle eşinle senin ödemeni düşünüyorlar.
Eh zaten düğün masraflarınıda ortaklaşa eşinle ödeyeceksiniz, bir de üstüne senle hiç alakası olmayan bedelli taksidi var.
Üstüne senin bekarken evlilik için yapıp biriktirdiklerin de cabası.
Erkek arkadaşın da zaten kendi ailesine yük olmak istemiyormuş, senin ailenden beklentisi var.Ailesini emekli diye anlatırken aslında varlıklı olduklarını öğreniyorsun.
Vs.vs. Bence arkadaşım sen maddi hesapları kafandan at, sevgilinle evlenme fikrini bir kez daha gözden geçir.
Senin hesaplara girdiğin düşünülmüş burada ama karşı taraf kendi hesaplarını zaten yapmışlar.Ortada bir samimiyetsizlik olduğu kesin

arkadaşlar oncelıkle herkese yazdıkları cevaplar ıcın cok tesekkur ederım

bedellıyı kendılerıde destekledıler ogullarına gıtmelerı ıcın

hı neden onlar odesın dedım

cunku annesı zamanında dugun yapmayın , nıkah yapın dedı

ılk tanıstıgımız gun gözlerini üzerimde gezdirip ıyı altın sevmıyorsun gerek kalmayacak masrafa dedi

ailesi emekli ve babası emlakçılık yapıyor

annesi istediği gezebiliyor yazın bir ay tatil yapabiliyor deniz kenarında

ayrıca esyalar ıcın para bırıktırın kendınız evleneceksınız demiş kendi oğluna

bunun üzerine kim olsa evlilik+ dugun ıcın onlardan 1 kurus ıstemez dıye dusunuyorum

ama annesı oglu konusunda eli açık

oğluna hıc kıyamıyor askere de gitmesini istemiyor

1. taksıdı verecekler ikinci taksidi verirler mi kendi vicdanları tabiki

erkek arkadaşımda maddı konularda cok hesbaını bılen bırı degıl

bozdurulması kolay takı onun ıcın yarın bırgun yapacagı sacma harcamalar ıcın kaynak olusturmamalı aklında

bırde altını gereksız bırsey olarak goruyor takıyı

ona gore takı ıstemıyım elektronık esya , oyun ısteyım oyle bır ınsan

oyle ılerıde yapabılecek edebılecek bırı de degıl asla yapmaz bılıyorum

elı cok acık bırı degıl zaten, dugunumde takım oldu oldu bır daha da asla olmaz biliyorum

valla bedelııyı versınler 1 kurus vermedıler dıye sıkayet etmem

oncelıkle benım keyfım ıcın degıl kendı ogullarının rahatı ıcın harcamıs olacaklar

ve emınım kayınvalıde adayımda boylesını tercıh edıyordur

laf etmem golge etmesınler baska ıhsan ıstememe

lafları ıle cok kalp kırıcı biri, zaten benı cok ıstemıyor sırf oglu ıstıyor dıye ses cıkarmıyor

herkes dıyor kendı annemde evımıze geldıler tanıstılar herkes dıyor bu kadın senı ıstemıyor bellı dıye

her geldıgınde suratını asıp oturuyor hıc sıcak davranmıyor telefon etsem ısteksız konusup kapamak ıstıyor

neyse bunlar sorun degıl

bence asıl sorun bunlar
hesap kitap isleri iyi tabi de
onlar gelip gecer
bir omur ailem diyecegin kisilerin bu tavirlarini gelecekte unutmayip ona gore tavir takinacaksin ister istemez
kayinvalidenin tutumu da belli
ben hesap yapman yerine
ailesinin uygunluguna odaklanmani tavsiye ederim
Allah yardimciniz olsun

konuyu baştan sona okudum ve diğer sayfaları okumadım ama takı konusunda yorum yapmak istiyorum.benim eşim kuyum atolyesinde çalışıyordu evlenmeden önce yani bu işlerden iyi anlayan birisi,eğer ileride satmayı düşünüyorsanız kesinlikle çok taşlı takılardan uzak durun,tartılırken ağır basar ama esas ağırlık taşlardır yani altından çok taşa para verirsiniz,satarkende çok düşük alırlar,eğer pırlantalı birşey alacaksanız onuda tavsiye etmem o da aynı şekilde satılırken para etmiyor,altın alacaksanız ve takmayı düşünmüyorsanız şu klasik bileziklerden burmalardan ve taşsız setlere bakın derim.

Düğün masraflarına yanaşmayacak bir kayınvalide adayın var.
Bunun yanı sıra sevgilin bedelli askerlik yapacak, ailesi oğullarına düşkün oldukları için ilk taksidi seve seve yatıracaklar ama ikinci takside çok yanaşmıyorlar, zannedersen onu da evlenince elbirliğiyle eşinle senin ödemeni düşünüyorlar.
Eh zaten düğün masraflarınıda ortaklaşa eşinle ödeyeceksiniz, bir de üstüne senle hiç alakası olmayan bedelli taksidi var.
Üstüne senin bekarken evlilik için yapıp biriktirdiklerin de cabası.
Erkek arkadaşın da zaten kendi ailesine yük olmak istemiyormuş, senin ailenden beklentisi var.Ailesini emekli diye anlatırken aslında varlıklı olduklarını öğreniyorsun.
Vs.vs. Bence arkadaşım sen maddi hesapları kafandan at, sevgilinle evlenme fikrini bir kez daha gözden geçir.
Senin hesaplara girdiğin düşünülmüş burada ama karşı taraf kendi hesaplarını zaten yapmışlar.Ortada bir samimiyetsizlik olduğu kesin

işte bende ay sevıyorum maddıyata katlanayım hıcbırsey ıstemeyeyım dıyemıyorum
cunku dedıgınız gıbı karsı tarafta bunlar konusulmuş

ınsanda ıyınıyete guvenıp yok aman ben bırsey ıstemeyeyım onlarda kendı hallerınde dıyemıyorum
zaten başta şöyle bir muhabbet oldu

benım anne ayrı ama baba aynı bır ablam var
evlenırken babamın durumu cok ıyıydı ve bıugun ıcınde bır sureu sey alındı
bende bunu agzımdan kacırdım
hanı babamın maddı olarak onlara bır yıl felan yardım ettıklerını

sonra ıflas ettı ve ssk emeklısı var su an
bırde ben calısıyorum
hanı babamın hep sıkıntılı donemlerını ben yasadım

işte bunu agzımdan kacırınca sanırım oda bıze de yardım eder dıye dusundu

belkıde annesıgıle de hemen soyledı kı onlarda cok erkek aılesı gıbı dusunmuyorlar

bılmıyorum kızlar dunden berı cok soguk davranıyorum zaten
kendıde sıkayetcı
ya ayrılamıyorumda denedım
evlılıgı subat 2013e erteleyelım dıyorum
aralıktakı bedellı olayı da gecsın

canım benim, şimdi bizim söylediklerimizi bir kenara bırak sakin kafayla bir düşün. bu süreçte her şey nasıl olacak?sen nasıl olmasını istiyorsun? istediklerini elde edebilecek misin? (maddi değil manevi anlamda-sevgi,saygı,huzur,mutluluk vs-) onu sevdiğine inanıyorum peki ona güveniyor musun? sana bir eş çocuklarına baba olabilecek olgunlukta mı?

bu söylediklerimin altında ima arama lütfen. kendine evlilik için olmazsa olmaz soruları sor ve objektif bir şekilde cevapla. hatta cevaplarını, sevgilinin artılarını eksilerini bir kağıda yaz her şeyi ölç tart. kendi aileni, kendini ,eşin olacak insanı ve onun ailesini hepsini sakince düşün ve kimseye haksızlık yapma hele kendine asla.

ben okuduklarımdan arkadaşların bir kısmının anladığı gibi senin bencil biri olduğunun sonucuna varmadım bilakis makul mantıklı mutluluğu için bir çok şeyden taviz verebilen bir insan gördüm sende. mutlu olmak hepimizin hakkı umarım her şey gönlünce olur ve çok mutlu olursun.

cok saol tatlım
oyle ıyı geldıkı mesajın
benı anlayan ınsanların olması benım ıcın cok onemlı

kızlar sevgılımle baya kotuyuz bır kacgundur

dun ben cok rahatsızlandım cok cıddı bı agrım vardı acıl benı genel cerrahıye yonlendırdı
ona haber vermedım kendım gıttım
sonra aradı duyunca gelmiş,
o hastanede babamın tanıdıgının arkadası bı doktor var onun karsısında elını omzuma atmasını ıstemedım adama saygımdan babam yasında
hemen terslendı sonra bana sesını yukselttı
sonra (ozel hastane) nereye sevk edelım derken ben ayakta dolanıyorum
o benle cok az konusuyor, yanımda benle beklerken ya baska tarafa bakıyor ya susuyor yada cebıyle oyun oynuyordu
neyse odeme kısmında ben odedım felan
yanı ben ısterdımkı o odesın orada ben bugune kadar ona 5 tl borcum olsa bıle anında gonderırım
yanı o odese ben aksamına hesabına gecerım
daha once de bana anestezılı bı ıslem yapmıslardı, o gelmıstı ıste ve ben hayal meyalken yıne bana kredı kartımın sıfresını sordu
o halımde bıle yıne ben odeyım bu kız zaten su ıcse parasını verıyor demedı
cok ayıp gelıyor bana bunlar
sonucta bı ınsan zor durumdaysa ben arkadasım ıcın bıle ogun oderım, o sonra bana verır

neyse cıktık arabasını kurumunda bırakmıs( yıllık ızınde zaten) benım evım hastaneye baya uzak
aynı otobuse bındık
oncesınde "ıstersen arabayı alıyım bır ıkı saat vakıt gecırelım" dedı "bende hıc halım yok" dedım
ve kendı duragı gelınce ındı ben o halımle bır saat yanlız gıttım ve sonuc otobuste fenalastım
ne bana senle otobuste geleyım dedı nede araba ıle sımdı bırakayım dedı
eskıden saglık konularında yanlız bırakmazdı

kendısı barısmamızı ıstedıgı donemde sırf benı ıkna etmek ıcın sıgarayı bırakıcam demıstı
bır ay suresı vardı
16-22 ocak arası sehırdısında olacak ve gerı donunce ızın alıp bırakacaktı

peki beyimiz naptı ankarada bir kar yagdı dıye hemen 3 gunluk ızın aldı sırf karda buzda ıse gıtmıyım dıye kı evıyle ısı arası 7-8 dakıka olmasına ragmen
amirinin ona tekrar ocak ayında ızın vermesının cok zor oldugunu bıldıgı halde
yanı bana verdıgı sozu anında kendı menfaatı ıcın bı kenara attı bence
ustelık kar bırgun ıcınde kalktı
benım evım ısıme 40 dakıka ve benım rahatsızlıgım oldugu halde ızın almadım

bunlar+ bu borcları nasıl odeyecegımızı dusunmemesı+ kayınvalıde adayımın benı hıc sevmemesı+ nerdeyse yaklasık tarıhler bellı olmasına ragmen hıc aramaması
+herseyde hemen sesını yukseltmesı+ benı boyle uzmesı yorması

tekrar ayrılıga goturuyor benı
ılerıde hıc mutlu olamayız dıyorum
yanlıs mı dusunuyorum

Bence ilişkin zaten senelerce senin emeğinle yürümüş. O bir şey yapmamış. Yapmaya da niyeti yok. Ailesi de kendisi de seni yağlı kapı gibi görüyorlar hatta. Kendine cevap ver bakalım "hayatın boyunca bir adamı böyle poposundan ittire ittire nereye kadar taşıyabilirsin?" Bence ayrıl, şimdi ayrılırsan bir üzülürsün ama düğün arifesinde olsun, evlenince olsun, çocuk olunca olsun ayrılırsan çok daha fazla üzülürsün. Bence o noktaya gelmeden kurtar kendini.

birine ayrıl ya da ayrılma demek çok zor. sen kalbinin ve beyninin sesini dinle. sevgilinin davranışlarını kötülük değil de düşüncesizlik ve sorumsuzluk olarak görüyorum ben. neden böyle olduğunu da anlayamadım. siz daha sevgilisiniz daha cicim ayları olması gerekmez mi gözünün içine bakması gerekmez mi? her şeyi geçtim senin paran benim paran mı var? evlenmeyi düşünüyorsunuz madem evlenince herkes kendi parasını mı harcayacak? ev arkadaşı gibi faturaları kirayı da paylaşın isterseniz?

ben sende de bir hata gördüm ama yanılıyor da olabilirim, sen sevgilinle bunları açık açık konuşuyor musun? kavga etmeden, laf sokmadan herhangi bir ima olmaksızın her şeyi anlattın mı hiç? otur karşısına anlat rahatsız olduğun her şeyi. seni yalnız bırakması, izin mevzuu, para mevzuu, ailesi vs vs eğer ki umrunda değilse hala adamın o zaman diyecek başka bir şey kalmamış demektir.

birine ayrıl ya da ayrılma demek çok zor. sen kalbinin ve beyninin sesini dinle. sevgilinin davranışlarını kötülük değil de düşüncesizlik ve sorumsuzluk olarak görüyorum ben. neden böyle olduğunu da anlayamadım. siz daha sevgilisiniz daha cicim ayları olması gerekmez mi gözünün içine bakması gerekmez mi? her şeyi geçtim senin paran benim paran mı var? evlenmeyi düşünüyorsunuz madem evlenince herkes kendi parasını mı harcayacak? ev arkadaşı gibi faturaları kirayı da paylaşın isterseniz?

ben sende de bir hata gördüm ama yanılıyor da olabilirim, sen sevgilinle bunları açık açık konuşuyor musun? kavga etmeden, laf sokmadan herhangi bir ima olmaksızın her şeyi anlattın mı hiç? otur karşısına anlat rahatsız olduğun her şeyi. seni yalnız bırakması, izin mevzuu, para mevzuu, ailesi vs vs eğer ki umrunda değilse hala adamın o zaman diyecek başka bir şey kalmamış demektir.

İlk paragrafa katılıyorum, ama bence bu olaylar konuşarak kolayca aşılacak şeyler değil, en azından çoğu öyle değil.Çünkü arkadaşın şikayet ettiği şey zaten baz şeylerin sevgilisinin içinden gelmemesi, adamın mantığı aykırı bence.Konuşup anlaştıkları(sigara mevzusu) şeylerde bile söz verdiğini düşünmeden dönmüş.Öyle zora koşulmaya gelmeyecek bir tip.Nerden biliyorsun diyecek olursanız,mevzular farklı olsa da benim de başımda da buna benzer bir tane var malesef, konuşmak 2-3 gün kurtarıyor sonra yine kendi bildiğini okuyor.:KK43:

İlk paragrafa katılıyorum, ama bence bu olaylar konuşarak kolayca aşılacak şeyler değil, en azından çoğu öyle değil.Çünkü arkadaşın şikayet ettiği şey zaten baz şeylerin sevgilisinin içinden gelmemesi, adamın mantığı aykırı bence.Konuşup anlaştıkları(sigara mevzusu) şeylerde bile söz verdiğini düşünmeden dönmüş.Öyle zora koşulmaya gelmeyecek bir tip.Nerden biliyorsun diyecek olursanız,mevzular farklı olsa da benim de başımda da buna benzer bir tane var malesef, konuşmak 2-3 gün kurtarıyor sonra yine kendi bildiğini okuyor.:KK43:

biz bu konuların hepsını 1 ay ıcınde defalarca konustuk
hepsınde olumlu sozler verdi
ve yıne kendı bıldıgını okuyor
tabıatı bencıl oldugu ıcın
belkıde bencıllık yaptıgını anlamıyor bıle ben sıkayet edınce hemen sorun cıkaran oluyorum
guzelce anlatsamda tamam hayatım haklısın sonra 1 hafta sonra yıne aynı şeyler
yanı artık o kadar cok konustuk o kadar cok msj ve maılle ıcımı doktum kı
sonuc bu yapı meselesine gelıyor sanırım
yani bari sorun bunlar olsaydı ama mesela sorumluluk duygusu olsaydı ne bılıyım su evlenme bedellı ısınde
derdım bunlar bı sekılde hallolur

sanırım ıkısı bırbırıne baglı
bencıl oldugu ıcın dırek bedellıyı de odememız gerektıgını dusunuyor

canım o zaman allah yardımcın olsun ne diyim konuştuğun halde anlamıyorsa dinlemiyorsa inan ki kelimelerin bittiği yer oluyor. çaresizlik çok zor inşallah her şey gönlünce olur

canım o zaman allah yardımcın olsun ne diyim konuştuğun halde anlamıyorsa dinlemiyorsa inan ki kelimelerin bittiği yer oluyor. çaresizlik çok zor inşallah her şey gönlünce olur

inşallah canım
Allah'ım yardım etsin bana

bak şu yolda beni yanlız bırakmasına bile rahat rahat tavır yaptırmıyor bana
saat 2de gelmişti yanıma
işte hıc kahvaltı etmemıs
o zmn de bana ıkı lokma bısı yıyım senle gelıyım yanlız bırakmıyım de
erkek adamsın bu mu bahanen yanı

of ıyıce sınırlenmıs durumdayım ona
anlamıyor işte anlamıyor:KK5:

inşallah canım
Allah'ım yardım etsin bana

bak şu yolda beni yanlız bırakmasına bile rahat rahat tavır yaptırmıyor bana
saat 2de gelmişti yanıma
işte hıc kahvaltı etmemıs
o zmn de bana ıkı lokma bısı yıyım senle gelıyım yanlız bırakmıyım de
erkek adamsın bu mu bahanen yanı

of ıyıce sınırlenmıs durumdayım ona
anlamıyor işte anlamıyor:KK5:

Sevgilinizin tavırları size ters siz de farkındasınız,ilerde bu tarzı yüzünden yaşayabileceğiniz olumsuzlukları düşünüyor musunuz?(çok karamsar bir soru oldu biliyorum ama düşünülmesi gereken bir soru:26:)

X