Ben daha ne yapabilirim ki? Evlilik hazırlığında maddi konular:(

Bu ne ya!! Evleniyorsunuz.. Ortak bulmuş esnaf gibi bu hesap kitap nedir.

Kulaktaki, parmaktaki pırlanta insanı mutlu etmiyor.. Daha elinize geçmeden kendinizi mutsuz ediyorsunuz.. Bu mudur evlilik, sevgi, bağlılık. Böyle giderseniz başınız daha çok ağrır..

Gerçekten cok uyumlu çiftsiniz : sevgiliniz askerlıkten kaçıyor
siz daha evlenmeden ev- altın - alım satım-kar hesapları yapıyorsunuz ..
muthıs bır yuvanı olacak maşallah
Mutluluklar..

bedelli askerlik yapabilir.borç siizn borcunuz ama bu borç varkende bilmem kaç binlik takı isterim demeniz doğru değil:KK50:

Son düzenleme:
Gerçekten cok uyumlu çiftsiniz : sevgiliniz askerlıkten kaçıyor
siz daha evlenmeden ev- altın - alım satım-kar hesapları yapıyorsunuz ..
muthıs bır yuvanı olacak maşallah
Mutluluklar..

ileride yazdığım hiçbir cevabı okumadan yapılmış son derece ağır yorumlardan biri
keşke sizde bir konu açsanızda sizin de görsek nasıl bir çift olduğunuzu

cidden merak ediyorum bir arkadaş
demiş ki bu mudur sevgi bağlılık
hesap yapıyorsunuz felan filan

arkadaşım sen herhalde evlenirken hiç hesap yapma kendin harcama durumuna düşmedin ki
rahattın herhalde ki hesap yapılmasını yadırgamışsın

ben çalışan bir insanım o evin yarıdan çoğunu ben yapmış olacağım

beni yargılayan herkese soruyorum

acaba kendiniz hiçbir şey istemeden evlenecek kadar çok mu seviyorsunuz
hani benim isteklerimi yargılamışsınız ya

biri de işte şehitlere vurgu yapmış
arkadaşım ben kurbanımı bile şehit ailelerine bağışladım
bazı şeylerde had bilinmeli
bu konu bedelli bedelsiz tartışmalarının vicdaniliğini sorgulayan bir konu değil

ben değilim bedelli gidecek kişi
gideni vicdani açıdan ilgilendirir
bu devirde de bedelli gidecek 30 yaşındaki adama tutup aranızda kimse hayır illa askerlik yapacaksın diyebilir miydi
yaptırabilir miydi bilmiyorum gerçekten

yani normal hayatta belkide karşı tarafı maddi olarak bezdiren arkadaşlar burada tutmuş beni yargılıyorlar
kusura bakmasın o arkadaşlar bende hareçten gazel okumak kolay diyorum sadece

objektif bakıp ne anlatmak istediğimi anlayan arkadaşlara ise çok teşekkür ediyorum yorumları için
zira onlar benım karşımda Turkıye şartlarına göre iyi geliri olan biri olduğunu
ve benim bu evlilik sürecinde elimdeki tum birikimimle çeyiz aldığımı ve düğün dönemine harcayacağımı anlamışlar
sizlerinde hayali varsa düğüne dair benimde var
bir konuşma üzerine paylaştım diye linç etmediğiniz kalmış resmen

valla benim kadar net link paylaşmadan yok söz kıyafeti yok nişanlık, yok kurbanda koç, yok bayramlık, nişan takıları, yok nişan bohçaları,
yok düğündeki kınadaki adetlerle burada okuyoruz ve görüyoruz karşı tarafı çook ciddi masrafa sokan o kadar insan var
bana göre nevresimdir uyku setidir onu bile kız tarafı alması gerekirken onu bile erkek tarafına aldıranlar var

yani benim konum iğne batırmak isteyenlere bir rahatlama yeri olmuş
genelde bu sıkıntıları çekenler anlar
çekmeden rahata konanlar bu kadar yargılayıcı ,iğneleyici yorum yapar
Allah biliyor içimi

gelmişsiniz kaç yaşına kimse bişeyleri yapmak zorunda değilki
nişanlınız askerliğine gitsin yok yere 30bin ödenmesin istediğiniz gibi düğün olsun bence daha iyi olurdu

sizi duyanda üç otuzuma girdim sanır
bende zaten birşey yapsınlar demedim
oğulları bedelliye gitmek istiyor onlarda destekliyorlar
bizde evlenicez
bedellide destek olsunlar dedim
annesi zaten sadece oğluna harcadığı paraya zaten acımıyor dedim

30 yaşındaki bir erkek bedelliye gitcem dese bu kararını siz değiştirebilir miydiniz
veya değiştirme vebalinin altına girer miydiniz
onun kararı ben ne diyebilirim ki

28 yaş az değil
evlenmesini bilen elini taşın altınada sokcak bence ailesinden bişey istemek doğru değil müstakbel eşinizden isteyin direk

Pırlantacım senin gittiğin düğünlerden gelen altınlardan sen ev bile alırsın (((:-)
Şaka şaka bebeğim ( şimdi kim bu delide böyle konuşuyor diyeceksin , ama sen tanırsın beni diye düşünüyorum)

Şimdik canım sakın sevgilinin ailesine güvenme
Herşeyi siz yapın ki ilerde kimse biz herşeyi yaptık demesinler
Sen çalışıyorsun o çalışıyor bir şekilde bu şeylerin altından kalkarsınız
Hem sevgilinde biraz taşın altına elini koysun
Hep ailesinden beklemesin
Hem ben şu bedelli askerlik olayına takıldım canım
O kadar para neden boşa gitsin ?
30 bin lira ya , yazık günah , 5 ay askerlik yapması varken neden parayla yapsın ?

Edit : bu bedelli konusunda beni sakın yanlış anlama canım
Niyetim seni yargılamak filan kesinlikle değil
Sadece çok büyük bir meblağ ve onu kendine harcamak varken boşa gitmesin diyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
cidden merak ediyorum bir arkadaş
demiş ki bu mudur sevgi bağlılık
hesap yapıyorsunuz felan filan

arkadaşım sen herhalde evlenirken hiç hesap yapma kendin harcama durumuna düşmedin ki
rahattın herhalde ki hesap yapılmasını yadırgamışsın

ben çalışan bir insanım o evin yarıdan çoğunu ben yapmış olacağım

beni yargılayan herkese soruyorum

acaba kendiniz hiçbir şey istemeden evlenecek kadar çok mu seviyorsunuz
hani benim isteklerimi yargılamışsınız ya

"Sen bir şey istemedin mi?" derken burada bana söz hakkı doğurmuşsunuz. Şöyle söyleyeyim:

Sözüm ve nişanım bir oldu ve sadece bir tane alyan alındı. Düğün değil nikahım oldu ve ablamın gelinliğini giydim. Nikah şekeri ve davetiyeyi ben seçmedim bile.. Hepsini eşim halletti. Fiyatlarını bilemeyeceğim. Evimize de toplam 5.000 lira masraf yapıldı ve bu masraf takılarla ödendi. Her gelen evimi öğrenci evine benzetiyordu. Penceremde doğru düzgün bir tül bile yoktu.. Ama eşimle, kimseden para almadan emeklerimizle kurduğumuz evimizdi orası.

Bana nişanda hiçbir şekilde bohça gelmedi, ben de kimseye yollamadım. Bu arada; eşim ve ailesinin bana taktığı takının toplam maliyeti 1.500 lira. Ama hala severek, beğenerek takıyorum kolye, küpe ve yüzüğümü... Pırlanta değil tek taşım ama kendisi beğenip aldığı için ve evliliğimizin ilk gününde bana hediye ettiği için çok beğeniyorum. Satsam hiçbir şey etmeyecek onu da biliyorum.

Sen ve ben farklı insanlarız tabi ki.. Benim kadar az şey isteyecek ve bunlara katlanabilecek karakterde birisi olmayabilirsin. İstemek ayrı, her şeyin bu şekilde muhasebeci gibi hesaba kitaba dökülmesi farklı.

Şunu da söyleyeyim: Ne altın, ne ev eşyası mutluluk ya da üzüntü getirmiyor.. Evlilik, sevgi, bağlılık, emek bunlarla endeksli değil gerçekten. Bunların hesap kitabını yaptıkça kendinizi yıpratırsınız.. Bunu nişanlınıza aksettirirseniz de ilişkinizi..
.

Pırlantacım senin gittiğin düğünlerden gelen altınlardan sen ev bile alırsın (((:-)
Şaka şaka bebeğim ( şimdi kim bu delide böyle konuşuyor diyeceksin , ama sen tanırsın beni diye düşünüyorum)

Şimdik canım sakın sevgilinin ailesine güvenme
Herşeyi siz yapın ki ilerde kimse biz herşeyi yaptık demesinler
Sen çalışıyorsun o çalışıyor bir şekilde bu şeylerin altından kalkarsınız
Hem sevgilinde biraz taşın altına elini koysun
Hep ailesinden beklemesin
Hem ben şu bedelli askerlik olayına takıldım canım
O kadar para neden boşa gitsin ?
30 bin lira ya , yazık günah , 5 ay askerlik yapması varken neden parayla yapsın ?

Edit : bu bedelli konusunda beni sakın yanlış anlama canım
Niyetim seni yargılamak filan kesinlikle değil
Sadece çok büyük bir meblağ ve onu kendine harcamak varken boşa gitmesin diyorum

canım bedellıye gıtmesı kararı maalesef bana ait değil
yani ben söz sahibi değilim

ben bunu anlatamıyorum kımseye
bu adam gıdecek ben gıtme dıye ayagına sarılsam bıle bedellıye gıdecek nolur anlasılsın bu arttık

Bir cok konu okuyoruz ailesi hic birsey yapmadı sunu, bunu almadı vs. diye bir cok kisi de tüüü kakaa aile baksana hic birseyler almamıslar diyorlar.
Yahu yapmak zorunda degiller ki? Ben bu sekilde düsünüyorum..
Adam baksın büyütsün, okutsun bide evlendirsin onca borcun altına girsin.
Evlilik iki kisiyle yapılıyor kendine güvenmeyen evlenmesin..
Su kadar bilezik, halılar buradan, koltuklar suradan. Yapabilecek gücü var mı? diye kimse düsünmüyor..
Kimisine de yaptıgı tatil, oturdugu ev batar cocugu varken, evlenicekken ne isi var tatilde degil mi? girsin borcun altına ödesin isi ne? sonra da ceksin elini etegini cocugunun mutlulugu, huzuru söz konusu.. Maddi olarak sıkısınca da, hic sormuyorlar ne durumdasınız diye, ilgilenmiyorlar oluyor.. ( konu sahibi icin degil, KK' da sahit oldugum bu )

Benim erkek arkadasımın babasının durumu cok iyi degil yapabilecekleri sınırlı seyler.
Erkek arkadasım bugüne dek cogu ihtiyacını kendisi görmüstür ( üni. hayatı haric ) ki o zaman bile babasından para almaya alıskın olmadıgı icin zamanı gelmeden parasını isteyemezdi eksikse bile bu para eksik diyemezdi.
Evlencegimiz zaman herseyi kendi basımıza yapalım istiyorum imkanlarımız neye yetiyorsa o kadar olsun hersey.
Ne benim babam ne de onun babasına yük olmayalım. Koskoca calısan insanlarız ne icin calısıyoruz? birikim yapalım ileri ki günlerimiz icin.
Hem su konudan da iyi degil mi? Herseyi biz yaptık, biz ettik diye gözümüze, gözümüze sokamazlar aldıgımıza da karısamazlar.

Pırlanta ; Allah tamamına erdirsin canım..
Yazdıklarım genel bir yorumdu bu forumda o kadar celiskili konular ve yorumlar gördüm ki yazmadan edemedim..

"Sen bir şey istemedin mi?" derken burada bana söz hakkı doğurmuşsunuz. Şöyle söyleyeyim:

Sözüm ve nişanım bir oldu ve sadece bir tane alyan alındı. Düğün değil nikahım oldu ve ablamın gelinliğini giydim. Nikah şekeri ve davetiyeyi ben seçmedim bile.. Hepsini eşim halletti. Fiyatlarını bilemeyeceğim. Evimize de toplam 5.000 lira masraf yapıldı ve bu masraf takılarla ödendi. Her gelen evimi öğrenci evine benzetiyordu. Penceremde doğru düzgün bir tül bile yoktu.. Ama eşimle, kimseden para almadan emeklerimizle kurduğumuz evimizdi orası.

Bana nişanda hiçbir şekilde bohça gelmedi, ben de kimseye yollamadım. Bu arada; eşim ve ailesinin bana taktığı takının toplam maliyeti 1.500 lira. Ama hala severek, beğenerek takıyorum kolye, küpe ve yüzüğümü... Pırlanta değil tek taşım ama kendisi beğenip aldığı için ve evliliğimizin ilk gününde bana hediye ettiği için çok beğeniyorum. Satsam hiçbir şey etmeyecek onu da biliyorum.

Sen ve ben farklı insanlarız tabi ki.. Benim kadar az şey isteyecek ve bunlara katlanabilecek karakterde birisi olmayabilirsin. İstemek ayrı, her şeyin bu şekilde muhasebeci gibi hesaba kitaba dökülmesi farklı.

Şunu da söyleyeyim: Ne altın, ne ev eşyası mutluluk ya da üzüntü getirmiyor.. Evlilik, sevgi, bağlılık, emek bunlarla endeksli değil gerçekten. Bunların hesap kitabını yaptıkça kendinizi yıpratırsınız.. Bunu nişanlınıza aksettirirseniz de ilişkinizi..
.

arkadaşım
kişilik karşılaştırmalarına girmeyelim bence

anladığım kadarıyla sen çalışmıyorsun
ben çalıştığım için hem kendi ceyızımı yaptım
hemde ılerıdekı olusacak borca ve herseye maddı olarak ortak olmam beklenıyor

bu farkın farkında olalım bence
dırek kısılık karsılastırmasına donusturmeyelım olayı
bende yokluk nedır bılırım
ustelık cocuklugumdan

mutluluğu da paraya baglamıyorum
zaten sevgılım dedıgım kısı turkıye standartlarına gore ıyı maas alan gozde bır kurumda çalışan karıyer sahıbı biri
eger karsımda daha az gelır alan bırı olsa bende ona gore davranırdım
arkadaslar herseyden ote ben maddı konularda cok yardım yapan bırıyım, Allah kabul eder ınsallah
tutupta esıme mı ıskence yapıcam
benı ıyıce maddıyatcı gıbı gostermıssınız cok agrıma gıdıyor
zaten biz en düşük masrafla yapmaya çalıştıgımızda bile yine ciddi masraf olacak

yanı anlayamadıgım nokta
sonucta calısan kadının erkekle bır kabul edıldıgı ve borca ortak edıldıgı bır anlayısta evlenecegım ben
tabıkı neye ne kadar harcanacak
bunların hepsı mutlaka konusulacak
neler yapılmalı neler vazgecılmelı
muhasebe yapılmamalı demıssınız
eger sızde odeseydınız sızde su su kadar tutacak bu bu kadar tutacak dıye ona gore para ayarlaması yapmaya calısırdınız

yıne de herkes benı resmen lınc etmeye calısmasına ragmen
ben hepınıze Allah mutluluk versın bunu dılıyorum

evlenecek herkese de Allah ıstedıgı gıbı versın gonlune gore olsun dıyorum

Bir cok konu okuyoruz ailesi hic birsey yapmadı sunu, bunu almadı vs. diye bir cok kisi de tüüü kakaa aile baksana hic birseyler almamıslar diyorlar.
Yahu yapmak zorunda degiller ki? Ben bu sekilde düsünüyorum..
Adam baksın büyütsün, okutsun bide evlendirsin onca borcun altına girsin.
Evlilik iki kisiyle yapılıyor kendine güvenmeyen evlenmesin..
Su kadar bilezik, halılar buradan, koltuklar suradan. Yapabilecek gücü var mı? diye kimse düsünmüyor..
Kimisine de yaptıgı tatil, oturdugu ev batar cocugu varken, evlenicekken ne isi var tatilde degil mi? girsin borcun altına ödesin isi ne? sonra da ceksin elini etegini cocugunun mutlulugu, huzuru söz konusu.. Maddi olarak sıkısınca da, hic sormuyorlar ne durumdasınız diye, ilgilenmiyorlar oluyor.. ( konu sahibi icin degil, KK' da sahit oldugum bu )

Benim erkek arkadasımın babasının durumu cok iyi degil yapabilecekleri sınırlı seyler.
Erkek arkadasım bugüne dek cogu ihtiyacını kendisi görmüstür ( üni. hayatı haric ) ki o zaman bile babasından para almaya alıskın olmadıgı icin zamanı gelmeden parasını isteyemezdi eksikse bile bu para eksik diyemezdi.
Evlencegimiz zaman herseyi kendi basımıza yapalım istiyorum imkanlarımız neye yetiyorsa o kadar olsun hersey.
Ne benim babam ne de onun babasına yük olmayalım. Koskoca calısan insanlarız ne icin calısıyoruz? birikim yapalım ileri ki günlerimiz icin.
Hem su konudan da iyi degil mi? Herseyi biz yaptık, biz ettik diye gözümüze, gözümüze sokamazlar aldıgımıza da karısamazlar.

Pırlanta ; Allah tamamına erdirsin canım..
Yazdıklarım genel bir yorumdu bu forumda o kadar celiskili konular ve yorumlar gördüm ki yazmadan edemedim..

saol canım
anladım demek ıstedıgını

ben yazdım ılk sayfada
aılesı zamanında 8 sene boş gezmesıne para harcamıs bırı
ılla bıseye verceklerse ogullarının mutlak surette gıtmek ıstedıgı bedellıye yardım etsınler dıyorum
lutfen bır Allah'ın kulu benı anlasın

cok gunahımı alanlar var
Allah ıcımı bılıyor

canım bedellıye gıtmesı kararı maalesef bana ait değil
yani ben söz sahibi değilim

ben bunu anlatamıyorum kımseye
bu adam gıdecek ben gıtme dıye ayagına sarılsam bıle bedellıye gıdecek nolur anlasılsın bu arttık

Hımm anladım canım , ben o kısmı kaçırmışım
O zaman o kısmın üstünü siliyorum

canım bence kayınvalıde adayım
en basından dugun yapmayın ne gerek var nıkah yapın
o para ıle esya alırsınız dıyerek tum herseyı bellı ettı

sevgılımde yapmayana yap mı dıyelım
herkes kendı nıyetını ıctenlıgını gosterır
elınde oldugu halde yapmazsa ne dıyebılırım kı kendı nıyetıdır dedı

bunun uzerıne ben hala dugunumu yapsın takımı taksın dıyemem kı
cok daraldım yemın edıyorum

sevgılım herseyın masrafını hesaplayalım ve kredı cekelım dıyor
kredı faızlerı cok yuksek
bende kredı cekmeden
salon esyasını kredı ıle felan kapatalım dıger masrafları da ben bırıktırıyım
evlılıgımın ılk yılında sureklı borctan kendımızı hapsetmeyelım ıstıyorum

yanı soguk kayınvalıde adayı cok kotuymus
en azından bana neden boyle davrandıklarnı bır cumle olsun acıklama yapsaydı
dırek bu senın kaderın bunu yasa moduna cevırdı

Allah'ım sen hayırlısını ver Rabbım
allah size yardım etsin.düğün yapana allah yardım eder.nişanlın askere gitmeyi düşünmüyor mu.çünkü bedelliye çok paranız gidecek.4 yıl okumuşsa 6 ay gider.sizde bu arada eksiklerinizi bitirisiniz hemde daha rahat düğün yaparsınız.kaynananın seni istememesinin sebebi aklında başka bir kız vardır.odur onun derdi.

İlk önce hayırlı olsun.
Allah tamamına erdirsin.
Ben de , eşimde bahsettiğiniz sayılı kurumlardan birinde çalışıyoruz.
Alaha şükür geçinip gidiyoruz..
3 ay önce evlendik bizde.
İnan eşimin ailesinin bir iğnesi yok evimizde.
Çeyizimi de eksiksiz yapmıştı ailem.
Borç içinde evlendik..
Düğünden sonra bir kısmını kapattık.
Sana şunu söyleyeyim düğünden 2 sonra
alyansım ve tektaşım (zirkon) kaldı altın olarak..
Pişmanmıyım asla..
Hiçbir maddi şey, eşimin yanında duyduğum mutluluğu veremez bana..
Herşeyi kendiniz yapın derim ben.
Tadı çok ayrı oluyor..

canım bunları takma bu kadar sen nıye takıyorsunkı oğlan evı taksın zahmet olacak yhaa artı sözlunkendıne gelınce bak ne guzel hıç acımıyor bedellı askerlığe gıdıor sen elın kızı olarak nıye acıyasın hem bence bu bedellı muhammetı bıtene kadar evlenme daha bunun nışanı var once nışanlan yanı sen nışanlıykende bedellıyı senın duşunecek halın yok yhaa k.b bakma ama sen coğu şeyı ustune alıyorsun bellı bır gele nek vardır.oğlan tarafının yapması gereken ama eşya konusuna gelınce onu eşinle yapa bılırsın.ama duğun masrafları fılan tamamıyla ailelerın işi nıye duşunuyorsun.kaynanan sana NIKAH OLSUN DERSE BEN DE DUL GELMIYORUM DE.YANI BURDAKI ARKADAŞLAR EVLI OLANLARI BILMEM AMA BEKARLARA KADIN BOŞAMASI KOLAY GELIR COK ŞEY ISTEMIYORSUN AMA ALTIN KONUSUNDA PIRLANTA OLMASINA GEREK YOK .NORMAL BIR ŞEKILDE ALTINDA ALABILIRSIN.ARKADAŞIN TEKI YAZMIŞ SENLE BEN ARASINDA FARK FILAN VAR DIYE O ONLA YETINMIŞ AMA NEDEN BOYLE OLSUNKI SEN BAŞKASININ GELINLIĞINI GIYECEKSIN YOK CANIM KIZ ALIYORLAR BIRDE O GELINLE GELECEN BAK BAKALIM KIZ CIKMADA ANANIN EVINE NAISL YOLLUYORLAR.HERŞEYIN BIR ADETI VAR YHAA.SONUNA KADAR HAKLISIN BENCE.

Arkadaşlar 4 yıllık bir ilişkim var
3 senedir kamu kurumunda çalışıyorum
erkek arkadaşımda bir kamu kurumunda 4 senedir çalışıyor
bu sene mart , nisan gibi nişan, kasım gibi düğün yapalım diyoruz

sevgilim zamanında 8 senede en iyi üniversitelerden birini bitirmiş
ve bu donemde annesi ona sürekli rahat edeceği parayı göndermiş
oda gece çıkmış felan flan hava suya harcamış yani

sevgilim askerliğini yapmadı ve şansına bedelli ona vuruyor
tabı hazıran ayında 15 bın , aralıkta 15 bın odenecek biliyorsunuz
ailesi bedellinin ilk taksidini verelim diyorlar, bende istiyorumki ailesi hiç düğün dernekte 1 lira bile harcamasın
sadece 30 bın ı odesinler ,
annesı zamanında dugun yapmayın , nıkah yapın dedı
ılk tanıstıgımız gun gözlerini üzerimde gezdirip ıyı altın sevmıyorsun gerek kalmayacak masrafa dedi
ailesi emekli ve babası emlakçılık yapıyor
esyalar ıcın para bırıktırın kendınız evleneceksınız demiş kendi oğluna
bunun üzerine kim olsa evlilik+ dugun ıcın onlardan 1 kurus ıstemez dıye dusunuyorum
sevgılımde benım ailemden yardım beklediğini zaten sözlerinin arasına sıkıştırmıştı
ailem yatak odamı alacak

ben 2,3 yıldır sürekli çeyiz aldım az bir eksiğim kaldı küçük ev aleti felan
ve çagrıldığım tüm yakın arkadaşlarımın dugunune gıttım ve zaman zaman zorlanarak da olsa hep altın taktım
kendi düğünümde geri döndğünde ileride ev için yatırım olur diye düşündüm
onunda beyaz eşyasını+ tv kullanmayı kabul ettim ileride kendi evimiz alınca değiştirelim diye
2+1 eve çıkalım diyoruz oturma odası masrafı yapmayalım salonda otururuz

şimdi benim yaşadığım sağlık sorunundan+ 1 borçtan yaklaşık 3 senelik kredim var ayda 800 ödüyorum
ama ailemle yaşıyorum
onunda kendinin yaklaşık 5 bın borcu var

martta nişan olsun diyorum ama nişanlığım+ nişan mekanı sanırım 3 bine mal olacak bana
nişan bohçasından tamamı ile vazgeçtim
nişanda zen pırlantada kampanya vardı alyans yerıne tamtur ve kupesını ıstıyordum sadece

sevgilim sorduğunda beğendiğim takıları hesapladık 10 bin civarı felan, zaten sevgilim alacak ailesi değil
en azından hepsi kullanabileceğim şeyler
ailesi takmak isterse taksınlar takmak istemezlerse takmasınlar diyorum
çünkü evliliğimizin ilk senelerinde sırf gösteriş olsun diye kocaman takılar alınıpta onların borcunu kendim ödemek istemiyorum
düğünü sevgilim tamam yapıcaz sen istiyorsun dedi( sadece bunda biraz anlıyor beni)

düğüne kadar para biriktireyim
davetiye+ nikah şekeri+ kuaför makyaj +fotoğrafı ben pesın para ile kapatayım diyorum
zaten nişan bohçası istemiyorum, nişanlığımı da kendim alacağım

sevgilim düğünden gelecek altınlara güveiyor
ama ben onları ileride ev alırken peşinat yapmayı düşünüyorum
birde o pek düğünlere gitmez ben tam aksine her düğüne çok ısrarlı davet edilirim ve giderim
3 senedir bazı zaman çok zorlanarak sırf ileride ev için yatırım olsun diye gittim
yani düğünde çoğu altın gene benım zamanında taktıklarıma cevaben takılacak
onlarıda borca harcamak ıstemıyorum

yanı deneyımlı arkadaslardan bana akıl vermelerını rıca edıyorum
hangı masrafları ben ustleneyım
ıstedıgım altın fazla degıl degıl mı?
ev ıcın salon takımı alacagız, halı perde alınacak
bırde dugun + altın masrafı olacak

bu sekılde ısteyıp aılesınden ıkıncı bedellı taksıdını de yatırmalarını , evlılık ısı ıcınde 1 lıra harcamaları gerekmedıgını soylemek ıstıyorum sevgılıme
ne dersınız?
bunu soylemem dogru mu?
nasıl bır yol ızlemelıyım
cevremde akıl alabılecegım kımse yok
annem melek gıbı bır kadındır
hıcbırsey ısteme bıle dıyebılır ama ben onun kadar ıyınıyetlı dusunemem bır kere evlenecegım sonucta

yardımlarınızı onerılerınızı fıkırlerınnızı beklıyorum canlarım:2:

ahh kuzucum ahh erkeklerin düşünmesi gereken hesap ktap işlerini sen düşünüyosun
eger erkek arkadaşın seninle evlenmek istiyorsa bu hesapları o yapmalı sen değil...:KK19:
eger bedelli yapacak parayı buluyolarsa senin istediğin gibi bir düğün yapmak zordundalar .
nişanı-salonu kuaförü-arabayı bırakta o düşünsün sen değilllll eger düğün maddi durumdan geikecekse
bırak geciksin .arkadaşımın yeptığı hataya sende düşmek üzeresin evliliğin ilerleyen zamanlarında herşey senin üstüne
kalacak market alışveririşi ekmeği bile sen alacaksın çünkü şimdiden ona bu hakkı sen veriyosun ....
Tabiki senin yapman gerekenleri sen yaparsın ama bana kalırsa karışma ödemesi gereken yerleri o ödesin belliye
nasıl para buluyolarsa onlarada bulmak zorundalar .sende paranı biriktirirsin ilerde çok sıkışırsan destek olursun ama şimdi değil
o bütün gücüyle halletmeye çalışmalı :KK47:
Ayrıca altınları ilerde ev için peşinat gözüyle bakmana çok sevindim taktir ettim :)) (arkadaşım benden sana tavsiyem arkadaşımdan biliyorum ilerde sorumsuz bir eş istemiyorsan bırakta onun yapması gereken şeyleri o yapsın ilerde faturaları bile sen bilirsin o bilmez )

ahh kuzucum ahh erkeklerin düşünmesi gereken hesap ktap işlerini sen düşünüyosun
eger erkek arkadaşın seninle evlenmek istiyorsa bu hesapları o yapmalı sen değil...:KK19:
eger bedelli yapacak parayı buluyolarsa senin istediğin gibi bir düğün yapmak zordundalar .
nişanı-salonu kuaförü-arabayı bırakta o düşünsün sen değilllll eger düğün maddi durumdan geikecekse
bırak geciksin .arkadaşımın yeptığı hataya sende düşmek üzeresin evliliğin ilerleyen zamanlarında herşey senin üstüne
kalacak market alışveririşi ekmeği bile sen alacaksın çünkü şimdiden ona bu hakkı sen veriyosun ....
Tabiki senin yapman gerekenleri sen yaparsın ama bana kalırsa karışma ödemesi gereken yerleri o ödesin belliye
nasıl para buluyolarsa onlarada bulmak zorundalar .sende paranı biriktirirsin ilerde çok sıkışırsan destek olursun ama şimdi değil
o bütün gücüyle halletmeye çalışmalı :KK47:
Ayrıca altınları ilerde ev için peşinat gözüyle bakmana çok sevindim taktir ettim :)) (arkadaşım benden sana tavsiyem arkadaşımdan biliyorum ilerde sorumsuz bir eş istemiyorsan bırakta onun yapması gereken şeyleri o yapsın ilerde faturaları bile sen bilirsin o bilmez )

arkadaşım söylediklerine katılıyorum.bende senin gibi erkeğin düşünmesi gereken şeyleri üstüne alma diye.ama çok seviyor galiba.evlenincede herşey onunüstüne kalacak.hep hesap yapacak.bu kadar fedakarlığa değecek mi.

saol canım
anladım demek ıstedıgını

ben yazdım ılk sayfada
aılesı zamanında 8 sene boş gezmesıne para harcamıs bırı
ılla bıseye verceklerse ogullarının mutlak surette gıtmek ıstedıgı bedellıye yardım etsınler dıyorum
lutfen bır Allah'ın kulu benı anlasın

cok gunahımı alanlar var
Allah ıcımı bılıyor

Ailesinden birsey beklememen bana göre cok dogru bir davranıs!
Askerlik konusu sevgili' nin tamamen kendisi ve ailesiyle ilgili bir konu..
Seni cok iyi anlıyorum simdi burda bir genc kız ben evlenmek istiyorum ama evi yok, maddi durumu da pek yeterli degil diye konu acsa kimse demez ki, evlenin kendiniz yapın herseyi.
Daha önce de cokca sahit oldum bu duruma tabiki hesap kitap yapıcaksın uyar uymaz o ayrı.
Takı konusuna gelince 10000 TL az degil gercekten deger kaybetmeyecek seyler olmasının taraftarıyım

Son düzenleme:
X