Ben daha ne yapabilirim ki? Evlilik hazırlığında maddi konular:(

o kadar tecilli oldugunu bilmiyordum zaten 2014 te gitse gelmesi 2015 bu sefer hayatınızı ertelemiş olacaksınız..
ya lütfen üzülme elimden bişey gelmiyo hakkında hayırlsını dilemekten başka

o kadar tecilli oldugunu bilmiyordum zaten 2014 te gitse gelmesi 2015 bu sefer hayatınızı ertelemiş olacaksınız..
ya lütfen üzülme elimden bişey gelmiyo hakkında hayırlsını dilemekten başka

evet canım 2015 çok geç oluyor zaten
hayırlısı olsun canım
yoldan geliyor yarın ve süpriz karşılama beklıyormuş
cıldır yaa

Bando caldır sende o zaman
Her nedense benim hoşlanmadıgım şeyler var ama konunuz o kadar detay detay detay içinde ince küçük hesaplaşmalara girmişssimnizki kendinize boguyorsunuz
benmi ben olsam ailesiyle ilgili ailen birşeye el atmasın asla ama asla demem
ve bedellıye gondermem 6 ay evlendıkten sonra gıder bende bedellıye vermeyı gozden cıkardıgım parayla 2 hafta bır yanına ucardım..
30 bın tl ya .. pırlantalar birde. Hey gidi ya

Yine konu başlığına kanıp çok başka senaryolarla girdim ama sorundan ziyade,sizin planlarınız ve beklentilerinizi buldum.
Neden bu kadar şartladınız kendinizi?
Tamam herkes hayallerinde ki düğünle,beklentilerine kavuşarak evlenmek ister.
Fakat hayatın genel akışı pek de planladığımız gibi olmayabilir.
Ben takı olayına çok takıldım.Neden bunları bunları istiycem diyorsunuz.
İstemek neden?
Muhakkak hepimizin eşi evlilik teklifi ederken bir tek taş takdim etmiştir,
kaldı ki etmese ne olur?Parmağımızda ki teneke parçası mı bağlarımızı güçlendirecek.
Bırakın eş adayınız ve ailesi imkanları el verdiğince içlerinden geleni taksın.
Bu tür şeyleri dillendirmek ben de dahil pek çok kişiyi irite ediyor.
O kadar kafanızı meşgul etmiş ki bu takı durumu nikiniz bile pırlanta:KK12:
Başlığınıza gelecek olursak''ben daha ne yapabilirim ki''demişsiniz,
Pardon ama ben yaptığınız çok büyük bir fedakarlık göremedim.
Bekar evinde ki tv yi kullanmayı özveri olarak görmeyin.
Siz o istediğiniz pırlantalarla ne led tv ler ne lcd ler alırsınız hiç hesap ettiniz mi:KK1:
Para biriktirip,kendi kuaför paranızı,davetiye masrafınızı karşılayacakmışsınız.
Bunlar beklentileriniz karşısında devede kulak geldi gözüme.
Çok büyük meblağlar değil çünkü.
Bedelli parasının tamamını da onların vermesini istiycem demişsin;
pardon ama vermek zorunda değiller ki!
Kaldı ki yarısını vereceklermiş zaten.
Diğer yarısını da eş adayın kendi imkanlarıyla ödesin,neticede askerlik görevi kendisine ait.
Bu konuda ki şahsi düşüncemi hiç dile getirmiycem bile.
Sadece para konusuna takıldım.
Hem annesinin yazları 1 aylık tatile gitmesi sizi niye rahatsız ediyor ki?
Tatil de bir ihtiyaç,hatta pırlanta saatten çok daha elzem kanımca.
bence siz böyle sitelerden fizibilite araştırmalarına girip kendinizi bu denli şartlamayın.
Beklentileriniz ne denli büyük olursa yaşayacağınız hayal kırıklıkları da o denli artar.
Biraz hayatı akışına bırakın.Karşı tarafa kendiniz harcayabileceğiniz kadar sorumuluk yükleyin.

:KK9::KK9::KK9::KK9:

cnm 13 sayfayı soluksuz okudum seni az çok anlayabiliyorum biz aydında yaşıyoruz bizde yatak odasını erkek alır geri kalanını kız alır benim ailemde üstüne düşeni fazlasıyla yaptı borçları olmasına rağmen kayınvalidemlerde tek yatak odamı aldı 2700 liraya eşim evlenmeden 1000 lira ödemişti düğünden sonra kayınpederm ödücek die beklyoruz adam ödememiş kaç ay boyunca 1700üde düğünden sonra kendimiz ödedik neymiş paraları yokmuş hergün alışverişteler hergün gezmedeler hiçç bişi demyorum allaha havale ediyorum sende öle yap bedellide açıkcası bana saçma geliyor zaten gidip yata yata askerlik yapıp gelicek neyin derdine düşmüş seninki 30000 az bi meblağ deil 2 tane düğün yapılır sen kendinden sakın taviz verme ne istiyorsan aldır inan bana 1 kere yaşanıyor bunlar keşke deme daha sonra herkesin ailesi kıymetlidir fakat erkekler para için ailesini üzmezler kız aileleri ise kızları üzülmesin die herşeyi yapmaya çalşrlar...

cnm 13 sayfayı soluksuz okudum seni az çok anlayabiliyorum biz aydında yaşıyoruz bizde yatak odasını erkek alır geri kalanını kız alır benim ailemde üstüne düşeni fazlasıyla yaptı borçları olmasına rağmen kayınvalidemlerde tek yatak odamı aldı 2700 liraya eşim evlenmeden 1000 lira ödemişti düğünden sonra kayınpederm ödücek die beklyoruz adam ödememiş kaç ay boyunca 1700üde düğünden sonra kendimiz ödedik neymiş paraları yokmuş hergün alışverişteler hergün gezmedeler hiçç bişi demyorum allaha havale ediyorum sende öle yap bedellide açıkcası bana saçma geliyor zaten gidip yata yata askerlik yapıp gelicek neyin derdine düşmüş seninki 30000 az bi meblağ deil 2 tane düğün yapılır sen kendinden sakın taviz verme ne istiyorsan aldır inan bana 1 kere yaşanıyor bunlar keşke deme daha sonra herkesin ailesi kıymetlidir fakat erkekler para için ailesini üzmezler kız aileleri ise kızları üzülmesin die herşeyi yapmaya çalşrlar...

anladım canım
canım artı benım tum yorumları okuyup meseleyı önyargısız anlamaya calıstıgın ıcın çok teşekkür ederim
evet bende çok daraldım
herşeyin maddı manevı sorumlulugu benım uzerıme
herseyı ben dusunmek zorundayım
bunu yasamayan anlayamaz anlamıyor da anlamaya calısmıyor da
ama sen tarafsız yorum yapmıssın tesekkur ederım

tatlım ne demek teşekkür hepimiz gectik bu yollardan bende eşimle çok sorunlar yaşadm evlenmeden önce ama evlenince cok değişti ve benden sana tavsiye cok düşünme bunları bnm düğün önce coook büyük problemlerim olmadı faka benm görümcemin baştan sona hep problemdi ve kötü oluyor bağlar sağlam oluyor anlamıyorum bzm ailelerimiz kızımız altta kalmasın her istedği olsun die elinden geleni yapıyor erkek aileleri neden düşünmüyor oğlumuz altta kalmasın eksiği olmasın bizimklernde tek dayanağı cnm onların evinde otryoruz kiracıyı cıkarttılar biz grdk

tatlım ne demek teşekkür hepimiz gectik bu yollardan bende eşimle çok sorunlar yaşadm evlenmeden önce ama evlenince cok değişti ve benden sana tavsiye cok düşünme bunları bnm düğün önce coook büyük problemlerim olmadı faka benm görümcemin baştan sona hep problemdi ve kötü oluyor bağlar sağlam oluyor anlamıyorum bzm ailelerimiz kızımız altta kalmasın her istedği olsun die elinden geleni yapıyor erkek aileleri neden düşünmüyor oğlumuz altta kalmasın eksiği olmasın bizimklernde tek dayanağı cnm onların evinde otryoruz kiracıyı cıkarttılar biz grdk

canım bızde anlasma sorunu da var ıyıce anladım
ben ne kadar haklıyken o hala cok kucuk bıseye sorun cıkarabılıyor
bedellı konusunda herseyı kendısının dusunmesı gerektıgının farkında deıl
sonucta kendı sorumlulugu herseyden once
bana guvenerek benım maasıma guvenerek yaparız ederız evleniriz bedellıye gideriz mantığı var
ama ben zaten sureklı evlenıcez dıye kendımden esırgeyıp
ceyız alıyorum 10-12 bın lıralık ceyızım var
mesela bu sene için tatıle gıtmemek lazım o kadar masrafımız olacak diyorum
o olsun tatılımızı de yapalım dıyor
ee ben cok daha streslı bı ıste yogun calısıyorum
benım daha cok ıhtıyacım var
aksamları da ders calısıyorum
esas tatıl benm hakkım
o gunboyu bos oturuyor aksamları sadece oyun oynuyor
yanı zamanındada aılesı kotu olmayalım dıye hıc sıkıstırmamıslar sorumluluk vermemısler
sımdı de ben boyle yapmalıyz etmelıyız dedıkce yaparız ederız dıye benı avutuyor
eylulde evlenecekelr
gun ve yer aldı
bızde hıcbırsey bellı deıl:2:

anladım canım
canım artı benım tum yorumları okuyup meseleyı önyargısız anlamaya calıstıgın ıcın çok teşekkür ederim
evet bende çok daraldım
herşeyin maddı manevı sorumlulugu benım uzerıme
herseyı ben dusunmek zorundayım
bunu yasamayan anlayamaz anlamıyor da anlamaya calısmıyor da
ama sen tarafsız yorum yapmıssın tesekkur ederım

sen zaten burda hata yapıyorsun,niye maddi manevi her şeyi sen düşünüyorsun.düşünmesi gereken sen değil erkek arkadaşın.eğer evlenirsen hayatın boyunca aynısı devam edecek bunu bilesin:KK50:

sen zaten burda hata yapıyorsun,niye maddi manevi her şeyi sen düşünüyorsun.düşünmesi gereken sen değil erkek arkadaşın.eğer evlenirsen hayatın boyunca aynısı devam edecek bunu bilesin:KK50:

işte ben dusunmesem dusunmuyor kı egem cım
o oyun oynasın böyle rahat rahat takılsın
ailecek rahatlar

işte ben dusunmesem dusunmuyor kı egem cım
o oyun oynasın böyle rahat rahat takılsın
ailecek rahatlar

peki bu insanla evlenince mutlu olacağını düşünüyormusun.bu defada evin geçimi sorumluluğu hep senin üzerinde olacak.aslında bir erkek kısa sürede olsa askere gitmeden adam olmuyor.biraz sıkıntı yaşamalılar ki değer bilsinler.illa bu kişiyle evlenecem diyorsan askere gitme konusunda ikna et:KK34:

Son düzenleme:
peki bu insanla evlenince mutlu olacağını düşünüyormusun.bu defada evin geçimi sorumluluğu hep senin üzerinde olacak.aslında bir erkek kısa sürede olsa askere gitmeden adam olmuyor.biraz sıkıntı yaşamalılar ki değer bilsinler.illa bu kişiyle evlenecem diyorsan askere gitme konusunda ikna et:KK34:

hayatında hıc sıkıntı yasamamıs kı
herseyde 4 ayak ustune dustu
babası bile cok istiyor askere gıtmesını bende
cunku herseyı düşeş adamın
ama bu evlılık hazırlığı düşeş bir şey değil ki
benim bısı yapmama kızıyorsun diyor
ee tabı ona kızıyorum
ya tabıkı bende söz sahibi olmak ısterım ama herseyın yuklenıcısı olmak ıstemem
oyle bayanlar cok erken çöküyor

hayatında hıc sıkıntı yasamamıs kı
herseyde 4 ayak ustune dustu
babası bile cok istiyor askere gıtmesını bende
cunku herseyı düşeş adamın
ama bu evlılık hazırlığı düşeş bir şey değil ki
benim bısı yapmama kızıyorsun diyor
ee tabı ona kızıyorum
ya tabıkı bende söz sahibi olmak ısterım ama herseyın yuklenıcısı olmak ıstemem
oyle bayanlar cok erken çöküyor

o zaman herşeyin yüklenicisi olma adamın yapacağı her şeyi sen yapıyorsun.eminim ondan çok sen onu arıyorsundur.biraz her şeyi oluruna bırak.üzerine gitme,birşey söyleme şaşırt biraz:KK50:

o zaman herşeyin yüklenicisi olma adamın yapacağı her şeyi sen yapıyorsun.eminim ondan çok sen onu arıyorsundur.biraz her şeyi oluruna bırak.üzerine gitme,birşey söyleme şaşırt biraz:KK50:

tatlım mart dıyoruz nısan ıcın
ne aılesı arıyor ne zaman isteme dıye ne de bunlar nasıl olacak dıye
tum aıle boyle bır mesele yokmus gıbı davranıyor
yanı onlar hep oyleler hanı herseyde son derece rahatlar

bılmıyorum ne olacak
yok canım o daha cok arar sorar
esas o bana ılgsız der
emın olamazdı
sımdı evlılılık deyınce ben
yaydı ıyıce havaya gırdı

tatlım mart dıyoruz nısan ıcın
ne aılesı arıyor ne zaman isteme dıye ne de bunlar nasıl olacak dıye
tum aıle boyle bır mesele yokmus gıbı davranıyor
yanı onlar hep oyleler hanı herseyde son derece rahatlar

bılmıyorum ne olacak
yok canım o daha cok arar sorar
esas o bana ılgsız der
emın olamazdı
sımdı evlılılık deyınce ben
yaydı ıyıce havaya gırdı

daha istenmeden niye nişanın vaktine karar verdiniz:26:

canım bızde anlasma sorunu da var ıyıce anladım
ben ne kadar haklıyken o hala cok kucuk bıseye sorun cıkarabılıyor
bedellı konusunda herseyı kendısının dusunmesı gerektıgının farkında deıl
sonucta kendı sorumlulugu herseyden once
bana guvenerek benım maasıma guvenerek yaparız ederız evleniriz bedellıye gideriz mantığı var
ama ben zaten sureklı evlenıcez dıye kendımden esırgeyıp
ceyız alıyorum 10-12 bın lıralık ceyızım var
mesela bu sene için tatıle gıtmemek lazım o kadar masrafımız olacak diyorum
o olsun tatılımızı de yapalım dıyor
ee ben cok daha streslı bı ıste yogun calısıyorum
benım daha cok ıhtıyacım var
aksamları da ders calısıyorum
esas tatıl benm hakkım
o gunboyu bos oturuyor aksamları sadece oyun oynuyor
yanı zamanındada aılesı kotu olmayalım dıye hıc sıkıstırmamıslar sorumluluk vermemısler
sımdı de ben boyle yapmalıyz etmelıyız dedıkce yaparız ederız dıye benı avutuyor
eylulde evlenecekelr
gun ve yer aldı
bızde hıcbırsey bellı deıl:2:

cnm gec olsun güç olmasın sende bırak artık çeyizi sana neden bu eksik die sorma haklarımı var onların alma gez toz harca giy sende yaşa hayatını yıpratma kendini bidaha mı gelceksin dünyaya herşeyi güzel yaşa ağırdan al bakalım o düşüncekmi evliliğinizi sen kadar

X