Ben daha ne yapabilirim ki? Evlilik hazırlığında maddi konular:(

Yine konu başlığına kanıp çok başka senaryolarla girdim ama sorundan ziyade,sizin planlarınız ve beklentilerinizi buldum.
Neden bu kadar şartladınız kendinizi?
Tamam herkes hayallerinde ki düğünle,beklentilerine kavuşarak evlenmek ister.
Fakat hayatın genel akışı pek de planladığımız gibi olmayabilir.
Ben takı olayına çok takıldım.Neden bunları bunları istiycem diyorsunuz.
İstemek neden?
Muhakkak hepimizin eşi evlilik teklifi ederken bir tek taş takdim etmiştir,
kaldı ki etmese ne olur?Parmağımızda ki teneke parçası mı bağlarımızı güçlendirecek.
Bırakın eş adayınız ve ailesi imkanları el verdiğince içlerinden geleni taksın.
Bu tür şeyleri dillendirmek ben de dahil pek çok kişiyi irite ediyor.
O kadar kafanızı meşgul etmiş ki bu takı durumu nikiniz bile pırlanta:KK12:
Başlığınıza gelecek olursak''ben daha ne yapabilirim ki''demişsiniz,
Pardon ama ben yaptığınız çok büyük bir fedakarlık göremedim.
Bekar evinde ki tv yi kullanmayı özveri olarak görmeyin.
Siz o istediğiniz pırlantalarla ne led tv ler ne lcd ler alırsınız hiç hesap ettiniz mi:KK1:
Para biriktirip,kendi kuaför paranızı,davetiye masrafınızı karşılayacakmışsınız.
Bunlar beklentileriniz karşısında devede kulak geldi gözüme.
Çok büyük meblağlar değil çünkü.
Bedelli parasının tamamını da onların vermesini istiycem demişsin;
pardon ama vermek zorunda değiller ki!
Kaldı ki yarısını vereceklermiş zaten.
Diğer yarısını da eş adayın kendi imkanlarıyla ödesin,neticede askerlik görevi kendisine ait.
Bu konuda ki şahsi düşüncemi hiç dile getirmiycem bile.
Sadece para konusuna takıldım.
Hem annesinin yazları 1 aylık tatile gitmesi sizi niye rahatsız ediyor ki?
Tatil de bir ihtiyaç,hatta pırlanta saatten çok daha elzem kanımca.
bence siz böyle sitelerden fizibilite araştırmalarına girip kendinizi bu denli şartlamayın.
Beklentileriniz ne denli büyük olursa yaşayacağınız hayal kırıklıkları da o denli artar.
Biraz hayatı akışına bırakın.Karşı tarafa kendiniz harcayabileceğiniz kadar sorumuluk yükleyin.

mutluluk 84 e katılmamak elde deil özellikle beklentlerini ne kadar yüksek tutasan hayal kırıklığın artar demiş gerçektende öyle o yüzden akışında bırak olayları bakalım onlar ne gibi düşünceler içindeler 15 bin tl gibi büyük bir para bedelliye ödenecek evinize eşya alınacak gelinlik damatlık alınacak ev tutunca yada alınınca boya badana yaplacak
ve daha aklınıza gelmeyen masraflar çıkıcak tamam belki kendince özveride bulunmuşsun tv yi eski kullanıcan,davetiye ve kuaför parası biriktiricem diye ama bu söylediklerin davetiye+kuaför 1000 tl ile halledilir ama takılar pahalı bence ayrıca ilerde satıcaksan pırlanta ve işçilikli takılar, setler genelde zararla satılır....

mutluluk 84
oncelıkle ben bu sıtenın yıllardır uyesıyım
yanı o nıck evlenecegım kısı ıle cıkmadan once
oylesıne bırden aldıgım bır nıcktır
bunu yazdıgım konu ıle bagdaştırmanızı ve ön yargınızı anlayamadım birincisi

ikincisi ben tv+ beyaz esyanın hepsını kullanacagım dedım
ben ceyız olayında herseyımı yaptım
2,3 yıldır elımde az para olsa ceyızımı aldım

bedellı askerlıgın ıkıncı taksıdı de yarın bırgun aılesı odemezse yıne benım+ esımın odeyecegı meblag oluyor

yanı hem tenek parcası ıle mutluluk olmaz dıyorsunuz
hem bır borc oldugunda eşini ilgilendirir o sorumlulugunu alır dıyorsunuz
ben aynı catı altında yaşarken eşine o senin askerliğin kendin öde nasıl diyebilirim

takı meselesi ise ne istediğim sorulması üzerine nişan+ düğün de sadece bunları istiyorum dediğim bir muhabbeti sizlere
samimiyetle anlattım
ayrıca eskiden oturma odası isterken
artık 2+1 eve çıkmayalım diyorum

nişan bohçası+nişanlık+beyaz eşya+ oturma odası istemiyorum
bu mudur az fedakarlık?

nişanlığımı+ söz kıyafetimi + davetiye nikah şekeri+ nikah ücreti + kuafor makyoz + fotografcı masrafı karsılayacagım dıyorum
sızce az mı?
zaten ceyızım ıcın 10 bın lıradan fazla harcadım
aılem yatak odamı yapacak

yani bunları dusunerek bır soru yoneltmıstım bır ıç dökmeydi

kendını az zorlarsa alabıleceıg bır mıktar oldugu ıcın bende bunları ıstedım
cunku kamuda ıyı bır yerde çalışıyor
ben her zaman elım dar olsa bile onun istediği şeyleri bazen kendimden kısarak almaya çalıştım
tek kızım bazı şeylerde de o kadar ınsanın dugunune gıdınce ınsanda ımrenme oluyor hayal kuruyor
lutfen onyargılı yaklasmayalım

sonucta herkes bu donemlerı ıyı ya da kotu kendınde ya da kızında yasıyor
bayanlar olarak daha anlayıslı yaklasılması gerekır

belki takılar için bazı şeylerden vazgeçiyorsunuz ama bu onların bu takıları alacağı anlamına gelir mi bilemem çünkü kafalarına ne koyarlarsa onu yapıyolar(kendimden biliyorum)ben hiç bişey istemedim bi kaç bizlezik taktılar ve inci set aldılar bana kalırsa eşyalarını güzelce aldır kuaför vs herkes üstüne düşeni yapsın ne isterlersede taksınlar ne kendini kas nede onları.yatak odasını ailem yapıcak demişsin benimde ailem yaptı yatak odamı çeyiz desen harcadığım para onlarınkini geçmiştir(gerçektende öyle oldu)ama yinede talepte bulunmadım bence hem elinizi taşın altına koyup hemde bişeyler isterseniz elinizi taşın altına koyduğunuz görünmez sadece beklentileriniz göze batar

Son düzenleme:
sen bence çok harcama yapıyorsun.kusura bakma ama oğullarını üstüne yazdır bari.durumlarıda iyiymiş.neden masraftan kaçıyorlar anlamadım.askerlik parasına gelince kayınvalide övünmesin.diyelimki oğullarıyla daha danışmamaış olsalardı bu parayı ödeyecek hemde oğullarının düğününü yapacaktı.arkadaşımız parasını biriktirmiş, düğünlere giderek kendince yatırım yapmış.oğlan tarafıda gerekeni yapacak.altınıda alacak eşyanıda alacak.okadar fedakarlık yapma.kaynanan gelin parasınıda getirdi bize az mı aldırdı diyecek.her şeyini aldık deyip çıkacak.o yüzden herşeyide yapsınlar.paralarıda var zaten.istediklerinide alabilirler.bu kadar taviz insanı hasta eder.bende evlenirken eşimle evleneyim başka bir şey istemem modundaydım.şimdi çok pişmanım.keşke herşeyin en iyisini alıp takıda taviz vermeseydim.ev alırken daha az kredi çekerdik.birde 22 ayar altında işçilik yok.o zaman 22 ayar altın ve takı seti almıştım.tabiki annem zorladı.kullanama diye başka setlere bakmıştım.şimdi diyorumki iyiyki annemim sözünü dinlemişim.altınları sattık zarar etmedik bize çok katkısı oldu o altınların.sanada tavsiyem hiç birşeyini eksik alam.bedelli ödeyecekler diye.sen eşinle 1 sene sonra tanışsaydın neler yapardın.taviz verirmiydin isteklerinden.

her zaman evdeki hesap çarşıya uymayabilişr.biraz oluruna bırak bence,belki herşey istediğinden iyi olacak:KK34:

umut yok canımcım aılesı ben hıcbırseyden vazgecmesemde
vazgecsem de
bedellı olsa da olmasa da ne esya ne takı almayacaklar
anlatabılıyor muyum?
bu takıları da es adayımla beraber alıcaz
sorunu anlatabıldım mı

yanı bende onlar barı ogullarının derdıne derman olsun ıstıyorum
ogullarıda bedellıye nasıl para yetıstırecegız
gıtmesem mı acaba dıyor
bana soruyor ben kendı kararın dıyorum
o da aılesıne soyledı bedellıye gıdecegım diye
onlarda bız yarısını karsılayabılecek durumdayız demiş annesi

annesi ısın ıcınde ben oldugum zaman boyle
yoksa sevgılım okulunu 8 senede bıtırmiş
baska sehırde
ve kendısıne gonderılen parayı resmen orada burada gece cıkarak yemıs
annesıde bılıyormus bunu

şimdi bara . gece çıkmaya gonderdıgı paradan rahatsızlık duymayan annesınden ben bedellıyı odesınler
dugunumuzde 1 lıra harcama yapmasınlar
ılerıde ev bark a yardım etmesınler
sadece bedellıyı ustumuzden alsınlar dıyorum

yanı dıger konularıda okudum
mıllet neler ıstemıs
esının aılesınden evlenmeden ev ısteyenler neler neler
ben zaten bedellı borcu olmazsa
bız kendımızı hemen toparlarız
kendı evımızı alırız dıyorum

herseyden ote kendı oglu
benım ısyerımde arkadaslar bedellı cıksa oglum ıcın evımı satar yıne gonderırım bu devırde
dıyor anne olanlar
bende buna guvenerek
harcayabılecegı parayı bedellıye harcarsa
hem ben rahat ederım hem kendı rahat eder dıye dusundum

sen bence çok harcama yapıyorsun.kusura bakma ama oğullarını üstüne yazdır bari.durumlarıda iyiymiş.neden masraftan kaçıyorlar anlamadım.askerlik parasına gelince kayınvalide övünmesin.diyelimki oğullarıyla daha danışmamaış olsalardı bu parayı ödeyecek hemde oğullarının düğününü yapacaktı.arkadaşımız parasını biriktirmiş, düğünlere giderek kendince yatırım yapmış.oğlan tarafıda gerekeni yapacak.altınıda alacak eşyanıda alacak.okadar fedakarlık yapma.kaynanan gelin parasınıda getirdi bize az mı aldırdı diyecek.her şeyini aldık deyip çıkacak.o yüzden herşeyide yapsınlar.paralarıda var zaten.istediklerinide alabilirler.bu kadar taviz insanı hasta eder.bende evlenirken eşimle evleneyim başka bir şey istemem modundaydım.şimdi çok pişmanım.keşke herşeyin en iyisini alıp takıda taviz vermeseydim.ev alırken daha az kredi çekerdik.birde 22 ayar altında işçilik yok.o zaman 22 ayar altın ve takı seti almıştım.tabiki annem zorladı.kullanama diye başka setlere bakmıştım.şimdi diyorumki iyiyki annemim sözünü dinlemişim.altınları sattık zarar etmedik bize çok katkısı oldu o altınların.sanada tavsiyem hiç birşeyini eksik alam.bedelli ödeyecekler diye.sen eşinle 1 sene sonra tanışsaydın neler yapardın.taviz verirmiydin isteklerinden.

canım bence kayınvalıde adayım
en basından dugun yapmayın ne gerek var nıkah yapın
o para ıle esya alırsınız dıyerek tum herseyı bellı ettı

sevgılımde yapmayana yap mı dıyelım
herkes kendı nıyetını ıctenlıgını gosterır
elınde oldugu halde yapmazsa ne dıyebılırım kı kendı nıyetıdır dedı

bunun uzerıne ben hala dugunumu yapsın takımı taksın dıyemem kı
cok daraldım yemın edıyorum

sevgılım herseyın masrafını hesaplayalım ve kredı cekelım dıyor
kredı faızlerı cok yuksek
bende kredı cekmeden
salon esyasını kredı ıle felan kapatalım dıger masrafları da ben bırıktırıyım
evlılıgımın ılk yılında sureklı borctan kendımızı hapsetmeyelım ıstıyorum

yanı soguk kayınvalıde adayı cok kotuymus
en azından bana neden boyle davrandıklarnı bır cumle olsun acıklama yapsaydı
dırek bu senın kaderın bunu yasa moduna cevırdı

Allah'ım sen hayırlısını ver Rabbım

açıkcası ilk sayfada anlattıklarınla deil şimdi anlattıklarınla netleşti kafam(ilk sayfada tek derdin takı gibi duruyordu) senin derdin onların bedellyi ödemesi onunda yarısını verecekler ve onun haricinde bişeye karışmıyacaklar ama arkadaşım bu durumdada sana haksızlık gibi olmuyor mu oğulları askerlik yapmayacak onlar +nişanlın rahat edecek ama olan arada sana olcak eşya borcu öde eşyaların bazılarını takı alabilmek için alma kusura bakmasınlarda aile senin askerlğinin bedelini mi ödüyorlar anlamadım evlenirken hayaller tutmuyor sağolsun k.pederim bize ev aldı bende fedakarlık ettim bazı eşyalar istedğim gibi olmadı bazılarıda sonra alındı bazılarını ben seçmedim bile herkes bi takım fedakarlıklar yapıyor ama seninki fazla olmuş bu durumda bence nişanlın bu bedelli olayını bi daha gözden geçirsin

açıkcası ilk sayfada anlattıklarınla deil şimdi anlattıklarınla netleşti kafam(ilk sayfada tek derdin takı gibi duruyordu) senin derdin onların bedellyi ödemesi onunda yarısını verecekler ve onun haricinde bişeye karışmıyacaklar ama arkadaşım bu durumdada sana haksızlık gibi olmuyor mu oğulları askerlik yapmayacak onlar +nişanlın rahat edecek ama olan arada sana olcak eşya borcu öde eşyaların bazılarını takı alabilmek için alma kusura bakmasınlarda aile senin askerlğinin bedelini mi ödüyorlar anlamadım evlenirken hayaller tutmuyor sağolsun k.pederim bize ev aldı bende fedakarlık ettim bazı eşyalar istedğim gibi olmadı bazılarıda sonra alındı bazılarını ben seçmedim bile herkes bi takım fedakarlıklar yapıyor ama seninki fazla olmuş bu durumda bence nişanlın bu bedelli olayını bi daha gözden geçirsin

yok tek derdım tabıkı takı degıl
sabah buraya konuyu acmadan once konusuldu
bende akıl danısmak ıstedıgım ıcın buraya yazdım sızce nasıl dıye

ama daha acıklama yapmam gerekınce son sayfadakı gıbı durum

sevgılım bedellı yapacak
bundan vazgecmez
ona gore kredı cekılır odenır ıkı maasız nasıl olsa

bende vazgec dıyemem
Allah korusun ılerıde kader benı pısman eder felan bedellıden vazgecmesıne
o seyı hesaplıyor
6 ay calısmadıgımda maas kaybım+ artı sen evı kendın gecındırceksın
bedellı buna denk gelıyor dıyor
tabı bıde askerlıgı yapmak ıstemıyor
hıcbır zaman ıstemedı zaten

bılmıyorum canım
karsımızda pek muhattap degıller o konuda
tanısmaya geldıler sonra aylarca aramadılar

sımdıde bugun tarıhlerı soylemıs sevgılım nısan ve dugun olmasını ıstedıgımız tarıhı
onlarda hadı hayırlısı demısler sadece

kendi kızı da var
ama ınsan manevı olarak destek verır en azından
bılmıyorum kafam ıyıce karısıyor
sevgılımde az bıraz ana kuzusu zaten
yanı 2 soyletırse 3.cude kızabılıyor

belkıde ben mı cok takıyorum acaba dıyorum
ustelık takmamam ıcın cok net bır sebebım var saglılıgım
ıkı senelık bır tedavı surecındeyım
cıddı bı rahatsızlıgın ılk evresınde teshıs edıldı

oda bunnu bılıyor ondan dısını sıkıyor da
ne xamana kadar sıkar dısını bılmem

ben sadece şu konuda bişey söyleyeceğim.tamtur alyans için uygun bişey değil.yani alyansının yanında bi de tamturun olur bazen de alyans yerine onu takarsın ama tamtur alyans olarak sürekli takmak için kullanışlı değil.taşı düşebiliyor kolayca, sonra sürekli tak tak yıpranır.altın bir alyansın olsa senin için daha iyi olur.

yok tek derdım tabıkı takı degıl
sabah buraya konuyu acmadan once konusuldu
bende akıl danısmak ıstedıgım ıcın buraya yazdım sızce nasıl dıye

ama daha acıklama yapmam gerekınce son sayfadakı gıbı durum

sevgılım bedellı yapacak
bundan vazgecmez
ona gore kredı cekılır odenır ıkı maasız nasıl olsa

bende vazgec dıyemem
Allah korusun ılerıde kader benı pısman eder felan bedellıden vazgecmesıne
o seyı hesaplıyor
6 ay calısmadıgımda maas kaybım+ artı sen evı kendın gecındırceksın
bedellı buna denk gelıyor dıyor
tabı bıde askerlıgı yapmak ıstemıyor
hıcbır zaman ıstemedı zaten

bılmıyorum canım
karsımızda pek muhattap degıller o konuda
tanısmaya geldıler sonra aylarca aramadılar

sımdıde bugun tarıhlerı soylemıs sevgılım nısan ve dugun olmasını ıstedıgımız tarıhı
onlarda hadı hayırlısı demısler sadece

kendi kızı da var
ama ınsan manevı olarak destek verır en azından
bılmıyorum kafam ıyıce karısıyor
sevgılımde az bıraz ana kuzusu zaten
yanı 2 soyletırse 3.cude kızabılıyor

belkıde ben mı cok takıyorum acaba dıyorum
ustelık takmamam ıcın cok net bır sebebım var saglılıgım
ıkı senelık bır tedavı surecındeyım
cıddı bı rahatsızlıgın ılk evresınde teshıs edıldı

oda bunnu bılıyor ondan dısını sıkıyor da
ne xamana kadar sıkar dısını bılmem
anladım canım kendi ailen bu konuda ne düşnüor merak ettim açıkcası ayrıca hastalık sürecinde sana lazım olan stressiz bi hayat kafana hiç bişeyi takma çünkü herşey olacağına varıyor ve üzüldüğünle kalıyosun ve kimsede fedakarlıkların için seni taçlandırmıyor ailene kulak ver derim çünkü hep onlar haklı çıkıyor bi şekilde ayrıca sağlığını herşeyin önünde tut tedavi sürecinde çalışabilip çalışamıyacağınıda düşün herşeyin kararını ver

ben sadece şu konuda bişey söyleyeceğim.tamtur alyans için uygun bişey değil.yani alyansının yanında bi de tamturun olur bazen de alyans yerine onu takarsın ama tamtur alyans olarak sürekli takmak için kullanışlı değil.taşı düşebiliyor kolayca, sonra sürekli tak tak yıpranır.altın bir alyansın olsa senin için daha iyi olur.

tesekkur ederım canım
tavsıyen ıcın
ıyıkı buraya yazmısım
bır arkadasta tam turların tası dusuyor rahat degıl kullanımı demıstı
sende demıssın
bu konuda fıkır almıs oldum
tamtur yerıne daha kullanıslı bır yuzuk bakabılırım

bıkac arkadasta zen pırlantadakı resmın aynısını yapan kuyumcular oldugunu soyledı
benle beraber bu hazırlıkları yapan arkadaslarda fıkır sahıbı oldular boylelıkle
tesekkurler kızlar:13:

ayrıca o muhattap olmama konusunu ben ve ailemde yaşadık inan çok zor oluyor vve insanı çok üzüyor muhattap olmama olayı yüzünden biz nişanlıyken çok tartıştık onların ilgisizliği yüzünden herşey nişanlımla benim üstüme binmişti bi ara. düğüne 10 gün kala nişan bozuluyodu yani bu tarz hareketler şer getirio biz nerdeyse onların ilgisizliğinin kurbanı oluyoduk düğüne yakın ailesi yemeğe çağırdı zannettikki düğün konuşucaz ama nerde sanki biz evlenmycez sanki böyle bi konu yok annem zar zor konuyu açtığnda 1 dakikalık bir konuşma oldu yalnız 1 dakikalık ondada k.pederim düğünün gereksiz olduğunu vurguladı durdu ama biz eşimle hep düğün hayalimiz olduğu için kendimiz ayarladık(salon vs)çokda güzel oldu iyiki dinlememişiz onu sonrada diyolarki düğün çok güzeldi....

tamtur hayalin varsa, beyaz altın normal taşlı tamtur alabilirsin..
kullanıyorum memnunum..taşları düşmedi değil
onlar düştü, ben tamire götürdüm..
hiç olmazsa taşı düşünce üzülmezsin..:KK34:

Ben sana katılıyorum canım, herkes gücü kadarını yapmalı.Yani gücü olmayan bir aileye abartı isteklerle gitmek ne kadar absürd ve ayıpsa, gücü olan bir ailenin de oğullarını cimrilikten kırılarak evlendirmesi o kadar absürd ve ayıp.İsrafa kaçılmadan yapılması gerekenler ailelerin ve çiftlerin güçleri ölçüsünde yapılmalı.Eğer nişanlının ailesinin durumları bahsettiğin kadar iyiyse size tek kuruş yardım etmeden oğullarını evlendirmeleri bence ayıp olur.
Takı meselesine gelince seçim senin neticesinde, madem bozdurmak istemiyorsun pırlanta en güzel seçim çünkü altında günlük sade modeller bulmak zor.Fiyat da çok uçuk değil fikrimce ama ben de tamtur konusunda arkadşalara katılıyorum, sürekli kullanacağın alyans için tamtur çok kullanışlı olmayabilir.Benim de içim gidiyor tamtur alyansları görünce ama taşlara bişi olsa içim daha da gider sanırım.Aslında taşların açıkta değilde daha içerde, gömülü olduğu bazı tamtur modelleri de kullanışlı olabilir,yine de sana kalmış

Son düzenleme:
Rabbim daglarda olen ana kuzularina gani gani rahmet eylesin.
onlar bu kadar hesap kitap yapamadilar!!!

canım alırım dıyenler bıle alırken kısıtlama getırıyor.en azından kaynanan peşin peşin demış.hayatta herşey dort dortluk degıl allah cok şukur sen ve eşin çalışıyorsunuz.düğün mafrafları ve takıları gelınlıktı davetıyeydı kuafordu bunları gelırın hepsını erkek tarafı kkarşılar normalde eşyaları bıle onalr alır en azından bende oyle oldu bız mutfak eşyaları ve yatak oda sının içini aldık halı fılan ortu.ama dıyorum keşke bız eşimle alsaydık sen ıyısını ıstıyorsun onlarda başta ıstıyor ama fıyatlara gelınce hemen degışıyorlar .onuda gectım kendı aldıkların gıbı yok ınankı ilerde sana bız evıne şunu bunu aldık dıyemıyorlar.bana yerı gelınce dıyorlar.onuda gectım eşin ve sen bırlıkte mucade ede ede bırşey yapmak eşlerı bırbırıne daha cok bağlıyor.bence sen duğun işini onlara bırak ama evın içini eşenle bırlıkte alın.zaten duğun mafrafını ne kadar tutacak eşya olmayınca bır zahmet onuda yapsınlar oğlan evlendırıyorlar.benım annemde oyleydı aman kızım ses cıkarma ama kızım bırşey deme oda olmasın.şimdi dıyorumkı keşke annemı dınlemeseydım içimde kaldı olmayan herşey benım herşeyım oldu ama istedığım olmadı.mesela benm gelınlımı netten bır tasarım bulmuştum ozel dıktırecektım nışanlımla alıştım ben sana alacağım dedı.ama annesı nışanlımın haberı dahı yokken hele bırde onu duyunca hebrsız dışarı cıkardı gelınlık sec dedı ben ıstemem dedıkce oğlum bılmez gelmışken al dedı.gelınlık ayakkabımı bır gorsen ayağıma bıle takmadım nışanlım onlardan habersız tekrar aldı bana.bence bunlar içinde kalmamalı ınsan kaç kere gelınlık gıyecek.

Canım sen elinden geleni yapmışsın orta yolu bulmaya çalışıosun büyüklük etmişsin. Ben derim ki böyle şeyleri fazla kafana takma yaşım 28 diyorsun. Olsun isterse yaşın 35 olsun evlenmek için geç kalmış değilsin. Oh walla senin kayınvaliden ve kayınpederin bedavaya oğlan evlendirmek istiyor. Sen fazla acele ediomuş gibi davranma yoksa eli mahkum görüntüsü çizersin. Bedelliyi ailesi ödesin. Zaten düğün yapmayacaklarınıda söylemişler. Nikah kıyarsınız takılan takılarla da küçük bir bütçe ayırıp 10 15 kişilik çok yakın arkadaş grubuyla eğlenceye gidersiniz. Takı konusana gelince pırlanta ürünler her zaman zarar. 14 bine alınan takıları 7bine zor satarsın. Onun yerine 5 bilezik 1 set ya da 8 bilezik bir set vs iste. Hem ileride satıp ev peşinatına katkı olarak kullanabilirsin. Benim düşüncelerim bunlar umarım sana ışık tutabilmişimdir. Sıkma canını iyi haberlerini bekliyorum...

gelmişsiniz kaç yaşına kimse bişeyleri yapmak zorunda değilki
nişanlınız askerliğine gitsin yok yere 30bin ödenmesin istediğiniz gibi düğün olsun bence daha iyi olurdu

X