Ben bugun norobilimci oldum ve aglamak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İftiradan ziyade mailde adamın kıza yazdığını gördüm, 10+ basıp geçtiğini yazmış adam açık açık tezi okumadığını bile.
Okumadığı teze 10+ basan adam ile benim didik didik ettiğime 5+ basan sinir oldum o anlamda.
Ha bir de ikinci kısmında mesela bir çocuk vardı zaten tam puan yapmış adam, e komite ona onur belgesi vermesin kime versin.
Ama öte yanda bakınca iki cümleyi bırak, iki kelimeyi düzenleyemeyen İngilizcede insanlar var, sahnede eli kolu durmayan, konuştuğu ne belli olmayan vs
Benimkinde herkes eğlenmişti...

Hocan seni yetiştiriyor sen ise notlara takılıyorsun. Notu falan bırak iyi bir çırak up her şeyi kapmaya çalış. Bu fırsatı iyi değerlendir. 105 excellent mis zaten. Daha ne. Hocanı sakın kusturme

Daha master seviyesindeyim doktora yapmadım...

Başka konularda bu kadar idealist değil ne bileyim, belgeleri, formaliteleri sallamayan adam birden idealist kesildi...
Sanki her kurala uyuyormuş gibi

Ne oldu peki sonunda yüksek lisansın?

Şöyle düşün beren saat yarışmada 1.olmadı ama oyunculuğu ile 1 numara oldu. Sen de beren saatsin bence.. Ülkemize sen lazım bahtın açık olsun

Sizin 105 diğerlerinin 108,110 alması bundan sonraki kariyerinizde neleri değiştirecek.
Eger bir sey değişmeyecekse oturup şükredin,yeter.

Bilemiyorum ki herhalde doktora başvurularında daha iyi görünürler diye düşünüyorum 108 105ten iyi görünmez mi?

Ya sen böyle şeyler yazınca çok korkuyorum sanırım sen de psikoloji okudun ben daha lisans öğrencisiyim yurtdışında okumuşsun çok şanslısın

Neyden korkuyorsun?

Ben psikolog diye biliyordum

Lisansta psikoloji bitirdim, bugün de nörobilim bitti

Bi de bi itirafta bulunayım seni de birkaç arkadaşla birlikte hep tuhaf cinsel konularda gördüğümden iyi bir eğitim alan aklı başında biri olabileceğini hiç düşünmemiştim

Bilemiyorum ki herhalde doktora başvurularında daha iyi görünürler diye düşünüyorum 108 105ten iyi görünmez mi?

Neyden korkuyorsun?

Lisansta psikoloji bitirdim, bugün de nörobilim bitti
Türkiye de okuyorum psikoloji pek Türkiye’de okunacak bir bölüm değil bence..geleceğimden korkuyorum klinik psikoloji de çok rekabet var

Bak canım bende yüksek lisans yapıyorum ve berabercr yapan tanıdıklarım da var inan ki hepsi para ile tez yaptırdı onlar gene kopyala yapıştır yapmış bizimkiler bastılar parayı aldılar tezi vs vs ben tüm yılımı verdim kaynakyı verisiydi araştırma metotları anketler vs vs deliler gibi hazırlandım sonuç tezim onaylandı ama diğerlerininkide onaylandı 5 dk bile hakkı olmayanlar da ama üzülmüyorum niye mi kendimle gurur duyuyorum ben yaptım!!! Ben anlatabiliyor muyum. Evet çok şey kattı bana inan ki gururluyum başım dik çok şey öğrendim. Olsun onlar daha yüksek alsın ne çıkar ben hakkımla aldım yaa o bana yeter Rabbimde biliyor bana en güzel kapıları acar o calışmakta ibadet hakka girmedim hakkımda girildiyse de ki girildi para basan yaptı Yüce Rabbim biliyor gerisi hikaye umruuum değil valla ben kendime bakarım kendime sende üzülme hocanlada aranı iyi tut nasıl ne şekilde denendiğini bilemezsin

Birkaç ay önce insanlara nasıl kolay güvenilmeyeceğini öğrendik acı bir şekilde sisterım, demek ki profesyonel hayatta da tetikte olmak lazımmış. Ben danışman hocamı bana kol kanat geren insan olarak gördüm hep.
Bir anda totomun üstüne düşmek üzdü beni de, böyle idealist birisi olsaydı her halükarda zaten beklenti bu olurdu, ama ponçiklik yapıp sonrasında bu olmadı...

Canim demek ki 105 lik ogrenciymisin digerleride şişme notla oralara gelmisler sen hakkinla geldin böyle düşün.

Danismaninizi tebrik ederim ki işini ciddiye almış

Keşke her konuyu böyle ciddiye alıyor olsaydı, salla yaparız hallederiz altı üstü imza kağıt vb yapıp değerlendirirken ciddi ve idealist oldu, enteresan.

Canım takıntı boyutuna varmış bu durum ama ben hocanda bir hata göremedim ne var ki bunda belki eksil bir yan gördü senin görmediğin ama hevesin kırılmasın diye sustu resmen hırs seninki. Ayrıca ne önemi var ki diğerleri senden kötüyse bir yerde sen onları geçersin hem senin yaptığın çalışmalar önemli bence . Ders döneminde 2 makale yazdım bir bildiri yayınladım. Tez döneminde de aynen devam ettim. Tam gün çalışarak yaltım bunları buna rağmen hocam beğenmediği yanları söyledi her zaman notu yüksek olmadı vs

Kendini ihanete uğramış gibi hissediyor olabilirsin kuzum ama şöyle düşün, eğer herkes hak ettiği notu almış olsaydı sen en yükseklerden birini alacaktın. Yani aslında adam sana gayet yüksek bir not vermiş kendince, sadece diğerleri hak etmeden yüksek aldığı için senin notun onlardan düşük duruyor.

Bir şekilde bak bütün emeklerin karşılığını buldu, 110 üzerinden 105 hiç de düşük bir not değil. Akademik hayatı bilmiyorum ama bu alanda kariyer yapan üyeler söylemiş zaten 5 puan değil yayınların, mülakatın önemli diye. Şimdi senden 5 puan fazla alıp mülakatta iki lafı bir araya getiremeyen adam mı daha değerli olur sen mi?

Teşekkür ederim anladığınız için.
Beni üzen de bu oldu, yoksa 105 de 110 da excellent diye çevriliyor ülke dışında, 3 puan fazla da alsam aynı çevrilecekti.
Aralarında hak eden de var yok demiyorum ama olmayanlar olduğunu da biliyorum, hocaları kolladı onları, güzel tabi onlar için.
Keşke benim hocam da bana ver düzelteyim demeseydi, bununla uğraşamam kendin hallet gel yoksa notun gider yallah deseydi en azından neyle karşı karşıya olduğumu bilirdim.
Böyle yüzüme kibar ve şirin olup sonrasında adeti olmayan şekilde idealist kesilmek ayıp oldu.
Ben de keşke almasaydım dedim, hocam ellemeyin benim başarım olsun deseydim.
Yani amacın etmemek madem neden teklif ediyorsun, bir de hala geliştirilebilir falan diyor, bi sal ya.
Ayrıca neler diyeceğini merak ettim valla...
Muhtemelen aynı şeyler...

Keşke yapsalardı, kim ne yapmış çok iyi belli olurdu.
İtalyadan bahsediyoruz, bizim ülkenin yeşillisi işte.

Ben kendisinin pek adalet ve etikle uğraştığına da inanmıyorum.
Yurt dışındayken, kağıdı boşver olduğun okul ne bilecek orada mısın değil misin tarzı laçka sallayan bir insandı...
Çok etik diyemeyiz kendisine...
Ama mesajınızın ikinci kısmı ümit verdi. Teşekkürler

Ünide okurken aynı ödevi yan sınıfın hocası kabul ederken bizimki olmaz bu derdi. Üniversitelerde nesnellik hak getire

Yazdığın tezin ve yaptığın yayınların alıntılanma sayısı ve dergi kalitesi önemli.
kaliteli çalışma elbet değer görür, canını sıkma.

Teşekkür ederim, o anlamda çok verimli bir seneydi, çalıştığım alandaki -cidden- en iyi kişiyle çalıştım, kendisi ünlü biri gibi artık bu konuda ve 3 makalede adımız yan yana. O kadar çok şey öğrendim ki kendisinden.

Maalesef olan oldu artık, notu almadan vazgeçsem olurdu veya erteleyebilirdim savunmayı anca mahkemelik falan uğraşılabilir...

Benim de ümidim orada, aslında puan olarak diğerlerine yazdığım gibi 105 ve 110 arasında diğer ülke sistemlerine çevrilirken yok, bulunduğum ülkede var

Aslında Gangstacım adam baştan idealist olsa, her şeyi kitabına uygun falan yapıyor olsa anlayacağım bu tavrı. Bunu bilerek girerdik işin içine, sana uymuyorsa daha gevşeğine gidersin o da bir seçenek. Ama adam baştan beri ultra relax, ne olsa bana ver ben halledeyim modunda.
Bunca yardımı teklif edip sonra bundan gocunması beni üzdü.
Bana dese ki ben bunları yapamam kusura bakma, uğraşamam sen git hallet, ben artık ter döke döke kendim olduğu kadarıyla yapar yollarım.
Ama adamın sıkıntısı bana göre kibarca ponçikçe şirinlemesi sonra bir anda böyle olması.
Dediğin gibi çok şey öğrendim makale yazmak hakkında, yani adam önemsedi okudu, değiştirdi... ve inşallah da bunlar beni öne atar başvurularda diyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…