Ben bugun norobilimci oldum ve aglamak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında haklisin ve doğrusu bu ama aynı grup muhtemelen 6 ay-1 yila aynı yerlere başvuracak.
Kağıt üzerinde bile olsa, daha kötü olduğunu bildigin kişilerden daha azı görünmek can sıkıcı olabiliyor.
Adalet bu anlamda önemli.
Bir arada çalıştığınız insanların da 3 aşağı 5 yukarı durumlarını biliyorsunuz.
Yada sunumlarını görüyorsunuz.
Iftira demissiniz ama aşırı yanlı bakmadıkça bilirsiniz kimin ne olduğunu: :)

İftiradan ziyade mailde adamın kıza yazdığını gördüm, 10+ basıp geçtiğini yazmış adam açık açık tezi okumadığını bile.
Okumadığı teze 10+ basan adam ile benim didik didik ettiğime 5+ basan sinir oldum o anlamda.
Ha bir de ikinci kısmında mesela bir çocuk vardı zaten tam puan yapmış adam, e komite ona onur belgesi vermesin kime versin.
Ama öte yanda bakınca iki cümleyi bırak, iki kelimeyi düzenleyemeyen İngilizcede insanlar var, sahnede eli kolu durmayan, konuştuğu ne belli olmayan vs
Benimkinde herkes eğlenmişti...
 
Hocan seni yetiştiriyor sen ise notlara takılıyorsun. Notu falan bırak iyi bir çırak up her şeyi kapmaya çalış. Bu fırsatı iyi değerlendir. 105 excellent mis zaten. Daha ne. Hocanı sakın kusturme
 
Takıldığınız nokta çok saçma, kimse ileride tez puanınıza bakıp grant veya pozisyon vermeyecek. Önemli olan şey yayınlarınız ve kurduğunuz Network. Hayattaki en küçük başarısızlığa bu kadar takılırsanız, akademide işiniz çok zor. Bence stresli geçen doktora sürecinizden sonra sinirleriniz bozulmuş. Post doc yapmadan önce biraz dinlenmenizi tavsiye ederim.

Daha master seviyesindeyim doktora yapmadım...

Bana biraz degisik geldi.

Yani digerlerine danisanlari bi halt olmamasina ragmen yuksek verdi diye bu adam da size yuksek mi vermek zorunda?
Olmasi gerekeni vermis demekki. Digerleri dürüst ve adaletli davranmamis.

Bunca iyilik yapan birine bu muamele bence yapilmamali.

Başka konularda bu kadar idealist değil ne bileyim, belgeleri, formaliteleri sallamayan adam birden idealist kesildi...
Sanki her kurala uyuyormuş gibi

Haksızlık ne biliyor musun ingilizce çevirileri benim yapmama rağmen kime yatırmışsan iyi yapamamış diyen hocanın yanında şakır şakır çeviri yaparken diğer öğrencisine çeviriyi kendisi yapmasıdır. Ben yuksek lisans hocamdan çok çektim benim için 1 kez bile laboratuvara gelmezken öteki öğrencisi için laboratuvarda beraber çalışmasıdır.

Ne oldu peki sonunda yüksek lisansın?
 
Şöyle düşün beren saat yarışmada 1.olmadı ama oyunculuğu ile 1 numara oldu. Sen de beren saatsin bence.. Ülkemize sen lazım bahtın açık olsun
 
Sizin 105 diğerlerinin 108,110 alması bundan sonraki kariyerinizde neleri değiştirecek.
Eger bir sey değişmeyecekse oturup şükredin,yeter.

Bilemiyorum ki herhalde doktora başvurularında daha iyi görünürler diye düşünüyorum 108 105ten iyi görünmez mi?


Ya sen böyle şeyler yazınca çok korkuyorum sanırım sen de psikoloji okudun ben daha lisans öğrencisiyim yurtdışında okumuşsun çok şanslısın

Neyden korkuyorsun?

Ben psikolog diye biliyordum

Lisansta psikoloji bitirdim, bugün de nörobilim bitti
 
Bi de bi itirafta bulunayım seni de birkaç arkadaşla birlikte hep tuhaf cinsel konularda gördüğümden iyi bir eğitim alan aklı başında biri olabileceğini hiç düşünmemiştim😁
 
Bilemiyorum ki herhalde doktora başvurularında daha iyi görünürler diye düşünüyorum 108 105ten iyi görünmez mi?




Neyden korkuyorsun?



Lisansta psikoloji bitirdim, bugün de nörobilim bitti
Türkiye de okuyorum psikoloji pek Türkiye’de okunacak bir bölüm değil bence..geleceğimden korkuyorum klinik psikoloji de çok rekabet var
 
Hakkimda dediginiz nankor lafi haric guzel yorum bence. Ancak haksizlik olarak geliyor bi tarafta kopyala yapistir yapan ona dahi tam puan alanlar var tabii komite bilmiyor okumadigi icin. Beni uzen bir de kendisinin her seye el atmak isteyip sonra bundan sikayet etmesi oldu. Yoksa dedigim gibi guzel yorum katiliyorum
Bak canım bende yüksek lisans yapıyorum ve berabercr yapan tanıdıklarım da var inan ki hepsi para ile tez yaptırdı onlar gene kopyala yapıştır yapmış bizimkiler bastılar parayı aldılar tezi vs vs ben tüm yılımı verdim kaynakyı verisiydi araştırma metotları anketler vs vs deliler gibi hazırlandım sonuç tezim onaylandı ama diğerlerininkide onaylandı 5 dk bile hakkı olmayanlar da ama üzülmüyorum niye mi kendimle gurur duyuyorum ben yaptım!!! Ben anlatabiliyor muyum. Evet çok şey kattı bana inan ki gururluyum başım dik çok şey öğrendim. Olsun onlar daha yüksek alsın ne çıkar ben hakkımla aldım yaa o bana yeter Rabbimde biliyor bana en güzel kapıları acar o calışmakta ibadet hakka girmedim hakkımda girildiyse de ki girildi para basan yaptı Yüce Rabbim biliyor gerisi hikaye umruuum değil valla ben kendime bakarım kendime sende üzülme hocanlada aranı iyi tut nasıl ne şekilde denendiğini bilemezsin
 
Eğer hocan hakkını yeseydi, hak ettiğin halde düşük puan alsaydı hocana isyan etmekte haklı bulurdum kuzum.
Ama adam işin kendisine düşen payını doğru düzgün yerine getirmek istemiş.
İsyan edeceksen notları şişiren diğer hocalara etmelisin. Herkes not şişiriyor diye senin hocan da bu yanlışı yapmak zorunda değil.

Ha keşke baştan ben düzeltirim vs deyip sonra bu yüzden puan kırmasaymış. O konuda kendisiyle çelişmiş ama bunu da bir ders olarak görmek lazım, demek ki bundan sonra böyle ponçikliklere inanmamak gerekiyor.

Excellent almışsın geçmiş gitmiş işte kasma artık. Yapacak bir şey yok, şu an ağlasan da not değişmeyecek. Bitirmiş olmanın üstelik yüksek bir notla bitirmiş olmanın keyfini çıkart.

Birkaç ay önce insanlara nasıl kolay güvenilmeyeceğini öğrendik acı bir şekilde sisterım, demek ki profesyonel hayatta da tetikte olmak lazımmış. Ben danışman hocamı bana kol kanat geren insan olarak gördüm hep.
Bir anda totomun üstüne düşmek üzdü beni de, böyle idealist birisi olsaydı her halükarda zaten beklenti bu olurdu, ama ponçiklik yapıp sonrasında bu olmadı...
 
Canim demek ki 105 lik ogrenciymisin digerleride şişme notla oralara gelmisler sen hakkinla geldin böyle düşün.

Danismaninizi tebrik ederim ki işini ciddiye almış

Keşke her konuyu böyle ciddiye alıyor olsaydı, salla yaparız hallederiz altı üstü imza kağıt vb yapıp değerlendirirken ciddi ve idealist oldu, enteresan.
 
Merhaba,

Biraz uzgunum ve sizden aklimi huzura kavusturacak birkac cumle duymak isterim eger icinizden gelirse tabii

Bir sene once bi hocamla aramiz iyiydi bana kendisi supervizorum olmayi teklif etti, ben kagit uzerinde olurum sen yurt disinda istedigin calismayi yap dedi ve ben cok sevindim cunku hep bizi korur kollardi ve bisey oldugunda bana gelebilirsiniz derdi

Bana da dedi ki ben tezindeki tum yanlislari Vs duzeltirim istersen yazacagin e mailleri bile once bana yolla ben duzelteyim ki gerek bile yok benim ingilizcem c2 zaten

Bugun savunmama herkes hayran kaldi, bu yil 3 makaleye yazar oldum, calistigim alandaki en onemli adam yurtdisi supervizorum ustelik, tanimadigim insanlar dahi gelip ne kadar canli, konu hakkinda tutkulu oldugumu, profesyonel bi konusmaci gibi oldugumu Vs soylediler. Sorulan tum sorulari cok guzel cevapladim. Konuma da cok renkli ve canli dediler.

Ancak 105/110 aldim. Dolayisiyla sasirdim bunca basaridan sonra ve supervizorume yazdim. 8 kisiden 6si 110la mezun oldu, bir kisi 108 ve ben 105. Danisman hocam da sasirdi en sonunda kisisel almamami, tezimde duzeltmeler yaptigini (ki dikkatinizi cekerim en basta maillerimi bile duzeltmeyi oneren kendisi), beni onemsedigini, hicbir ogrenciye bu kadar zaman ayirmadigini, su an oldugu yerde saat 4 olmasina ragmen maillerini kontrol ettigini benim icin, aptal bi numaraya takilmamam gerektigini, 105in excellent kategorisinde oldugunu soyledi. Bi de bugun senin gunun cok eglen Vs yazmis. Ne cevap yazsam bilemedim. Dusuk notun icin birini suclayacaksan icin rahat edecekse beni suclayabilirsin dedi. Yani o dusuk degerlendirme formu yazdigi icin boyle olmus.

Icimden sovmek geciyor cunku benden dusuk puanli insanlar, ingilizce iki kelime bir araya getiremeyenler, veya original bi calisma bile yapmayanlara danismanlari tam puan vermisler. Bu bi kulaktan duyma bilgi degil, arkadasim bazi kisimlari bile kopyala yapistir yaptim, supervizorum okumadi ama hepsine 10 yazdi puan dedi maili gosterip. Haha 10 yazdi/yazdim tabi diyorlar tabii ki kendi ogrencileri yuksek olsun istiyorlar. Benim danismanim yeri geldiginde kagit uzerinde danismanim olmayi teklif etmis insan, formaliteleri takmazdi birden neden boyle bi muamele yapti anlamadim. 100 puanim vardi.

Beni acitan eger komite begenmeyip 105 verse bu kadar uzulmezdim, ancak bu kadar beni korudugunu kolladigini iddia eden, butun yasadigim surecleri goren, formaliteleri sallayan bi insanin bana bunu yapmasi ve demesi ihanet edilmis gibi hissediyorum. Uzgunum.

Icimden bunu teklif eden sensin simdi neden teklif ettigin yardimlar icin bana dusuk verdin demek geciyor ama yarin bi gun doktora basvurusunda onun referansi da lazim olacak diye sustum. Gerci referansta ne yazar bilmiyorum.

Su an disardayim, guya kutlama ama ben kosede oturdum uzuluyorum, eve gitmek ve aglamak istiyorum. Mesajlariniza eve gidince bakarim oyle icimi dokmek istedim...
Canım takıntı boyutuna varmış bu durum ama ben hocanda bir hata göremedim ne var ki bunda belki eksil bir yan gördü senin görmediğin ama hevesin kırılmasın diye sustu resmen hırs seninki. Ayrıca ne önemi var ki diğerleri senden kötüyse bir yerde sen onları geçersin hem senin yaptığın çalışmalar önemli bence . Ders döneminde 2 makale yazdım bir bildiri yayınladım. Tez döneminde de aynen devam ettim. Tam gün çalışarak yaltım bunları buna rağmen hocam beğenmediği yanları söyledi her zaman notu yüksek olmadı vs
 
Birkaç ay önce insanlara nasıl kolay güvenilmeyeceğini öğrendik acı bir şekilde sisterım, demek ki profesyonel hayatta da tetikte olmak lazımmış. Ben danışman hocamı bana kol kanat geren insan olarak gördüm hep.
Bir anda totomun üstüne düşmek üzdü beni de, böyle idealist birisi olsaydı her halükarda zaten beklenti bu olurdu, ama ponçiklik yapıp sonrasında bu olmadı...
Kendini ihanete uğramış gibi hissediyor olabilirsin kuzum ama şöyle düşün, eğer herkes hak ettiği notu almış olsaydı sen en yükseklerden birini alacaktın. Yani aslında adam sana gayet yüksek bir not vermiş kendince, sadece diğerleri hak etmeden yüksek aldığı için senin notun onlardan düşük duruyor.

Bir şekilde bak bütün emeklerin karşılığını buldu, 110 üzerinden 105 hiç de düşük bir not değil. Akademik hayatı bilmiyorum ama bu alanda kariyer yapan üyeler söylemiş zaten 5 puan değil yayınların, mülakatın önemli diye. Şimdi senden 5 puan fazla alıp mülakatta iki lafı bir araya getiremeyen adam mı daha değerli olur sen mi?
 
Burada Velvette yükselenleri anlamıyorum, pardon ama kadının hakkı yenmiş farkında mısınız?
Ben seni anlıyorum kuzum, benimde başıma böyle birşey gelmişti ama tabi seninki gibi değildi. Aralarında en çok çalışan, en çok koşturan gecesini gündüzüne katıp araştırmayı birleştiren ben olduğum halde sırf onların hocası yüksek verdiği için benden daha iyi bir derece yapmışlardı, bu hak yemektir haksızlıktır.
Senin danışmanın için çok güzel sözlerin var ama banlanırım. Terbiyesiz, hem kendisi düzeltmeyi teklif ediyor, hemde düşük not veriyor.
Keşke yardım almasaydın kuzum, ne desem bilemiyorum, ne söylersem teselli olmayacak bunu biliyorum.
Umarım bu çalışmanın karşılığını mesleki kariyerinde kat kat fazlasıyla alırsın, çok üzüldüm durumuna.

Teşekkür ederim anladığınız için.
Beni üzen de bu oldu, yoksa 105 de 110 da excellent diye çevriliyor ülke dışında, 3 puan fazla da alsam aynı çevrilecekti.
Aralarında hak eden de var yok demiyorum ama olmayanlar olduğunu da biliyorum, hocaları kolladı onları, güzel tabi onlar için.
Keşke benim hocam da bana ver düzelteyim demeseydi, bununla uğraşamam kendin hallet gel yoksa notun gider yallah deseydi en azından neyle karşı karşıya olduğumu bilirdim.
Böyle yüzüme kibar ve şirin olup sonrasında adeti olmayan şekilde idealist kesilmek ayıp oldu.
Ben de keşke almasaydım dedim, hocam ellemeyin benim başarım olsun deseydim.
Yani amacın etmemek madem neden teklif ediyorsun, bir de hala geliştirilebilir falan diyor, bi sal ya.
Ayrıca neler diyeceğini merak ettim valla...
Muhtemelen aynı şeyler...
 
Yok soyle ki. Bizde supervizor eline gelmeden once o sistemden geciriliyor yazilanlar. Supervisor ya da komitenin eline gectigi sirada zaten ephorus'tan gecerli not almis oluyor coktan. Gecersiz ise kimsenin eline gecmiyor yazilanlar. Neyse her ulkenin sistemi farkli tabiki. Ben sizi anladim ve ne hissettiklerinizi de anladim. Su an aldiginiz puanin hakettiginiz puan olup olmadigindan suphelisiniz, yanlis miyim? Supervisor'unuz sizi sebepsiz yere yukseltmis, size baya baya guven vermis. Ve sonuc dusundugunuz gibi olmayinca da siz yuksekten yere cakilmissiniz. Sizi dusuk bir puana hazirlasa boyle hissetmezdiniz. Keske yine de her puana hazirlikli olsaydiniz. Zor bir durum.

Keşke yapsalardı, kim ne yapmış çok iyi belli olurdu.
İtalyadan bahsediyoruz, bizim ülkenin yeşillisi işte.
 
Sn velvette ben sizi okuduğum kadarıyla daha aklı başında bilirim, lütfen mesajımı dikkate alın. Danışmanınız sizi sevmese sizin bu hesap soran mesajınıza böyle ılımlı cevap yazmazdı. Demekki kendisi direkt tam puan veren bir hoca değil, gercekten başarısız olsaydınız sizi bırakacak birisi ki bu güzel bir davranış. Danışmanınız adil ve etik değerlere uygun davranan biri. Hakkınızla tam puana yakın almışsınız, sevinin. Size ben daha az emek harcadım ama tam puan aldım diyen insalara üzülün, sizin kadar başarılı olamayacaklar. Ünvan ve makam sahibi olsalar da kendilerini geliştirmezler ise hakir görülecekler. Siz ise böyle devam ederseniz parmakla gösterileceksiniz.

Ben kendisinin pek adalet ve etikle uğraştığına da inanmıyorum.
Yurt dışındayken, kağıdı boşver olduğun okul ne bilecek orada mısın değil misin tarzı laçka sallayan bir insandı...
Çok etik diyemeyiz kendisine...
Ama mesajınızın ikinci kısmı ümit verdi. Teşekkürler
 
Ünide okurken aynı ödevi yan sınıfın hocası kabul ederken bizimki olmaz bu derdi. Üniversitelerde nesnellik hak getire
 
Yazdığın tezin ve yaptığın yayınların alıntılanma sayısı ve dergi kalitesi önemli.
kaliteli çalışma elbet değer görür, canını sıkma. 😉

Teşekkür ederim, o anlamda çok verimli bir seneydi, çalıştığım alandaki -cidden- en iyi kişiyle çalıştım, kendisi ünlü biri gibi artık bu konuda ve 3 makalede adımız yan yana. O kadar çok şey öğrendim ki kendisinden.

Mülakat ve sınavın önemli oldgnu bilmesem size bu yorumu yapmazdm. 90 alsaydnz ancak bu yorumlar olablrdi siz artık bilim insanısnz biraz daha geniş düşünün. O ortalamaya göre alinsydm ben askerî okulda doktoraya baslayn 2 kadın öğrenciden biri olmazdm.
Bu kadar kufredeck kadar uzuldnz o puana itiraz edip tekrar duzeltme isteme hakkınız yok muydu bu arada merak ettm.

Maalesef olan oldu artık, notu almadan vazgeçsem olurdu veya erteleyebilirdim savunmayı anca mahkemelik falan uğraşılabilir...

Benim de ümidim orada, aslında puan olarak diğerlerine yazdığım gibi 105 ve 110 arasında diğer ülke sistemlerine çevrilirken yok, bulunduğum ülkede var
 
Kuzum, senin gibi akademik olarak yükselme hedefi taşımayan bir öğrenci olduğum, tembelliği sevdiğim ve aynı oranda bölümümü sevmediğim için, lisans eğitimimi tamamlayıp resmen okulu bitirmek için bitirip kaçtım :KK70:

Ama o tembelliğe karşın, ki ciddi bir yayılmadan bahsediyorum, yine de parlak bir öğrenciydim ve en sevdiğim hocam, aynı zamanda en gıcık aldığım hocam, 100lük final verdiğimi düşündüğüm kağıda 90dan yukarısını, söz konusu ben olunca vermeyen hocamdı ve o hocadan bitirme aldım. Aslında genele karşı hep not şişirmeden davranırdı, kimi öğrencilerden ise daha çok not kırardı işte. Belki kendince ışık görüyordu bizde.

O süreçte, hocamı daha iyi anladım, diğer deney alanlar hocalarından 100ü kaparlarken, ben ve benimle birlikte aynı hocadan bitirme alan arkadaşım, bildiğin süründük.
Nedenini söyleyeyim, o kadar idealist, o kadar öğrencisine kendisini gereksiz kılmayı hedefleyen bir hocaydı ki, diğerleri otu mku sormadan iş yapamaz halde iken, biz mezuniyetten sonra çatır çatır (lisans mezununun olması gerektiği kadar) çoğu şeye hakim başladık alanımızda, anlatabiliyor muyum?

Diğer hocalara haksızlık olmasın, her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır ama en iyi öğretmen de, kendisini öğrencisi için en gereksiz hale getirebilen öğretmendir. Bunu bir düşün derim, notlar sadece kağıttalar, sen ise ne bilgilerle yoguruldun, geçiştirilmediğin, satır satır her yazdığın okunduğu için, bunu düşün derim.

İlave:
Hocanı da pek sevdim anlatımından, tam benim kalemim. Öğretici olsam, aha bu şekil olurdum. Ya alanımız ile alakası yok misal ama bir anlatım bozukluğu görsün, bir noktalama imla hatası, her şeyinden not kırardı o hocamız "Düzgün Türkçe yazmadan üni. mezunu olmak ne haddinize" diye yani anlatabildim mi bilmiyorum, şimdiki mezunların çoğu iki lafı bir araya getiremiyor. Ondan nota bakma, kendine kattığına bak.

Aslında Gangstacım adam baştan idealist olsa, her şeyi kitabına uygun falan yapıyor olsa anlayacağım bu tavrı. Bunu bilerek girerdik işin içine, sana uymuyorsa daha gevşeğine gidersin o da bir seçenek. Ama adam baştan beri ultra relax, ne olsa bana ver ben halledeyim modunda.
Bunca yardımı teklif edip sonra bundan gocunması beni üzdü.
Bana dese ki ben bunları yapamam kusura bakma, uğraşamam sen git hallet, ben artık ter döke döke kendim olduğu kadarıyla yapar yollarım.
Ama adamın sıkıntısı bana göre kibarca ponçikçe şirinlemesi sonra bir anda böyle olması.
Dediğin gibi çok şey öğrendim makale yazmak hakkında, yani adam önemsedi okudu, değiştirdi... ve inşallah da bunlar beni öne atar başvurularda diyorum
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X