Ben bugun norobilimci oldum ve aglamak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Demekki veğenmemiş sizi hocanız sizin kişisel gelişiminiz için yaptı bunu.İyiyken iyide yuksek puan vermedı dıyemi kötü.Yanlış.

Valla sizden bunu beklemezdim salla yahuuu..

Sen de mi Brütüs?Diyorum ve hakettiğiniz başarınızı tebrik ediyorum.

Ya sen böyle şeyler yazınca çok korkuyorum sanırım sen de psikoloji okudun ben daha lisans öğrencisiyim yurtdışında okumuşsun çok şanslısın

Eğer hocan hakkını yeseydi, hak ettiğin halde düşük puan alsaydı hocana isyan etmekte haklı bulurdum kuzum.
Ama adam işin kendisine düşen payını doğru düzgün yerine getirmek istemiş.
İsyan edeceksen notları şişiren diğer hocalara etmelisin. Herkes not şişiriyor diye senin hocan da bu yanlışı yapmak zorunda değil.

Ha keşke baştan ben düzeltirim vs deyip sonra bu yüzden puan kırmasaymış. O konuda kendisiyle çelişmiş ama bunu da bir ders olarak görmek lazım, demek ki bundan sonra böyle ponçikliklere inanmamak gerekiyor.

Excellent almışsın geçmiş gitmiş işte kasma artık. Yapacak bir şey yok, şu an ağlasan da not değişmeyecek. Bitirmiş olmanın üstelik yüksek bir notla bitirmiş olmanın keyfini çıkart.

Canim demek ki 105 lik ogrenciymisin digerleride şişme notla oralara gelmisler sen hakkinla geldin böyle düşün.

Danismaninizi tebrik ederim ki işini ciddiye almış

Peki doktora basvurularinda bu calinti tez yazanlar bile tam puanla onume gecmeyecekler mi?

Nasil calinti tez yaziyorlar? Kopyala yapistir yapmislar demissiniz. Nasil cesaret ediliyor? Bizim okulumuzda ephorus denen bir program var. Okul boyunca yazdigimiz herseyi once bu sistemden gecirmek zorundayiz. Eger ki internette yazilanlarla birebir ortusuyorsa o kisi hic sorgusuz sualsiz gecersiz not alir. Birebir ortusmese bile ortusen kelime sayisina bakilir. Tez olayinda ise daha sıkı tutarlar isi. Ben her universitenin boyle bir sistemi oldugunu dusunurdum. Benim yasadigim ulkede boyle. Turkiye'de de boyle degil mi? Ben netten alinti minimal alinti yaptigim ve kaynak belirttigim halde 2 3 sefer tezimi revize etmek zorunda kalmistim korkudan.

Turkiyede degilim, cunku komite sadece tezin abstractina bakiyor gerisini sadece supervisor okuyor... Dolayisiyla kimse gormuyor, supervisor de sallamamis oyle dedi bu kisi

Burada Velvette yükselenleri anlamıyorum, pardon ama kadının hakkı yenmiş farkında mısınız?
Ben seni anlıyorum kuzum, benimde başıma böyle birşey gelmişti ama tabi seninki gibi değildi. Aralarında en çok çalışan, en çok koşturan gecesini gündüzüne katıp araştırmayı birleştiren ben olduğum halde sırf onların hocası yüksek verdiği için benden daha iyi bir derece yapmışlardı, bu hak yemektir haksızlıktır.
Senin danışmanın için çok güzel sözlerin var ama banlanırım. Terbiyesiz, hem kendisi düzeltmeyi teklif ediyor, hemde düşük not veriyor.
Keşke yardım almasaydın kuzum, ne desem bilemiyorum, ne söylersem teselli olmayacak bunu biliyorum.
Umarım bu çalışmanın karşılığını mesleki kariyerinde kat kat fazlasıyla alırsın, çok üzüldüm durumuna.

Bunu yapan adam Ingiliz aslinda yurtdisinda okudum...
Yavrum diplomani al sefasini sür.. 5 puana değil yayinlarinin ciktigi dergilerin h indexine, impact pointine bakiyorlar zaten.

Turkiyede degilim, cunku komite sadece tezin abstractina bakiyor gerisini sadece supervisor okuyor... Dolayisiyla kimse gormuyor, supervisor de sallamamis oyle dedi bu kisi

Yok soyle ki. Bizde supervizor eline gelmeden once o sistemden geciriliyor yazilanlar. Supervisor ya da komitenin eline gectigi sirada zaten ephorus'tan gecerli not almis oluyor coktan. Gecersiz ise kimsenin eline gecmiyor yazilanlar. Neyse her ulkenin sistemi farkli tabiki. Ben sizi anladim ve ne hissettiklerinizi de anladim. Su an aldiginiz puanin hakettiginiz puan olup olmadigindan suphelisiniz, yanlis miyim? Supervisor'unuz sizi sebepsiz yere yukseltmis, size baya baya guven vermis. Ve sonuc dusundugunuz gibi olmayinca da siz yuksekten yere cakilmissiniz. Sizi dusuk bir puana hazirlasa boyle hissetmezdiniz. Keske yine de her puana hazirlikli olsaydiniz. Zor bir durum.

Tamamda hocaniz size hakkınız olan notu vermiş.
Benzerini yaşadım... master tezimi alanim olmayan bir hukuk dali üzerinden yazdim (insurance) ve ayrıca dekanim (supervizorum) bunu istemişti. Neyse...aylarca beni öve öve gazladi, hatda doktora icin teklif de bulundu.
Savunmam ayni seninki gibi gecdi. Ben tabi 1,0 bekliyorum (en iyi not) adam bana 2,3 verdi.
Neyse, kişisel algilamadim. Demekti sandığım kadar iyi değilmişim... yoksa adam bana niye düşük not versin?! Cikari veya kayibi olamazki

Tebrikler demek için geldim. Not değil, mesleki çalışmalarınız sizi bir yerlere getirecek. Başarılar dilerim.

Sn velvette ben sizi okuduğum kadarıyla daha aklı başında bilirim, lütfen mesajımı dikkate alın. Danışmanınız sizi sevmese sizin bu hesap soran mesajınıza böyle ılımlı cevap yazmazdı. Demekki kendisi direkt tam puan veren bir hoca değil, gercekten başarısız olsaydınız sizi bırakacak birisi ki bu güzel bir davranış. Danışmanınız adil ve etik değerlere uygun davranan biri. Hakkınızla tam puana yakın almışsınız, sevinin. Size ben daha az emek harcadım ama tam puan aldım diyen insalara üzülün, sizin kadar başarılı olamayacaklar. Ünvan ve makam sahibi olsalar da kendilerini geliştirmezler ise hakir görülecekler. Siz ise böyle devam ederseniz parmakla gösterileceksiniz.

Beni uzen basvurularda bu insanlar kopyala yapistir yaptiklariyla tam puan gidecekleri icin komitelere daha iyi gorunmezler mi

Bu duruma yavaş yavaş alış ama...bazi insanlar hep boş olmalarina rağmen senden iyi not alacaklar, yüksek pozisyonda olacaklar, daha cok para kazanacaklar vs.
Adil dünya ideolojisi biraz ütopik. Helede iş hayatinda.

Yazdığın tezin ve yaptığın yayınların alıntılanma sayısı ve dergi kalitesi önemli.
kaliteli çalışma elbet değer görür, canını sıkma.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…