Ben bugun norobilimci oldum ve aglamak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üniversiteden birincilikle mezun olduğum gün teyzemin verdiği tepki geldi aklıma. Demişti ki niye bu kadar abarttınız ki sonuçta birinci de mezun oldu sonuncu da

Evet orasi dogru da gulumsedim de yoruma ama ben akademik kariyer yapmak istiyorum, isim okumak arastirmak yani

Evet orasi dogru da gulumsedim de yoruma ama ben akademik kariyer yapmak istiyorum, isim okumak arastirmak yani

Yaparsın da canım benim bu kadar mükemmelliyetçi olmak seni yıpratır. 5 puan eksik olması dünyanın sonu değil ki? Sen elinden gelenin en iyisini yapmışsın zaten.
Birazcık profesyonel bakabilsen danışmanına bu kadar anlam yüklemenin yersiz olduğunu göreceksin.

Kuzum, senin gibi akademik olarak yükselme hedefi taşımayan bir öğrenci olduğum, tembelliği sevdiğim ve aynı oranda bölümümü sevmediğim için, lisans eğitimimi tamamlayıp resmen okulu bitirmek için bitirip kaçtım

Ama o tembelliğe karşın, ki ciddi bir yayılmadan bahsediyorum, yine de parlak bir öğrenciydim ve en sevdiğim hocam, aynı zamanda en gıcık aldığım hocam, 100lük final verdiğimi düşündüğüm kağıda 90dan yukarısını, söz konusu ben olunca vermeyen hocamdı ve o hocadan bitirme aldım. Aslında genele karşı hep not şişirmeden davranırdı, kimi öğrencilerden ise daha çok not kırardı işte. Belki kendince ışık görüyordu bizde.

O süreçte, hocamı daha iyi anladım, diğer deney alanlar hocalarından 100ü kaparlarken, ben ve benimle birlikte aynı hocadan bitirme alan arkadaşım, bildiğin süründük.
Nedenini söyleyeyim, o kadar idealist, o kadar öğrencisine kendisini gereksiz kılmayı hedefleyen bir hocaydı ki, diğerleri otu mku sormadan iş yapamaz halde iken, biz mezuniyetten sonra çatır çatır (lisans mezununun olması gerektiği kadar) çoğu şeye hakim başladık alanımızda, anlatabiliyor muyum?

Diğer hocalara haksızlık olmasın, her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır ama en iyi öğretmen de, kendisini öğrencisi için en gereksiz hale getirebilen öğretmendir. Bunu bir düşün derim, notlar sadece kağıttalar, sen ise ne bilgilerle yoguruldun, geçiştirilmediğin, satır satır her yazdığın okunduğu için, bunu düşün derim.

İlave:
Hocanı da pek sevdim anlatımından, tam benim kalemim. Öğretici olsam, aha bu şekil olurdum. Ya alanımız ile alakası yok misal ama bir anlatım bozukluğu görsün, bir noktalama imla hatası, her şeyinden not kırardı o hocamız "Düzgün Türkçe yazmadan üni. mezunu olmak ne haddinize" diye yani anlatabildim mi bilmiyorum, şimdiki mezunların çoğu iki lafı bir araya getiremiyor. Ondan nota bakma, kendine kattığına bak.

Son düzenleme:

Öğretici/denetleyici diyeyim daha doğru olsun, hocamı anlatırken kaptırmışım. Kulakları çınlasın, ceza gibi adamdı ilkokul öğretmenimden sonra Ama bir o kadar da süperdiler. ^_^

Doktora öğrencisisiniz, girişte yıldızlı 110lardan komitelerin nasıl etkilendiğini benden iyi biliyorsunuzdur...

Bana neden kişisel egosu olabilir ki?
Bunu sindirebilmem biraz zaman alacak, özellikle bana şirinlik yapıp son anda bunu patlatması şok etti.
Keşke baştan neyse açık açık söyleseydi.
Umarım kuzenin de iyi yerlere gelir, kendisini anlayabiliyorum şu an...

Doktora öğrencisisiniz, girişte yıldızlı 110lardan komitelerin nasıl etkilendiğini benden iyi biliyorsunuzdur...
Mülakat ve sınavın önemli oldgnu bilmesem size bu yorumu yapmazdm. 90 alsaydnz ancak bu yorumlar olablrdi siz artık bilim insanısnz biraz daha geniş düşünün. O ortalamaya göre alinsydm ben askerî okulda doktoraya baslayn 2 kadın öğrenciden biri olmazdm.
Bu kadar kufredeck kadar uzuldnz o puana itiraz edip tekrar duzeltme isteme hakkınız yok muydu bu arada merak ettm.

Siz İngilizceyi c2 ye getirmeyi anlatsanıza (ciddili teklif)

ama en önemli şey not
yani şimdi yurtdışına vs ye gitse her yerde karşısına bu not çıkacak.
Ben açıkçası hiç ama hiç iyi niyetli göremedim mesleki bir kıskançlık gibi geldi bana.

Koskoca profesör beni neden kıskansın ki ya?
Öyle bir şey olabilir mi yani?

Zaten doktora başvurularında tezi veya özetini görmek istiyorlar veya sunum şeklinde istiyorlar, bu kopyala yapıştırcılar, İngilizceyi geçiremeyenler nasıl yapacak bilmiyorum. Ben noktalama işaretlerine kadar titizliğine tabi kaldım adamın ama yardım etme çabasında olup sonra böyle olması üzdü.

Teşekkür ederim

İnşallah güzel bir yere gelebilirim ben de çok istiyorum ki doktora yapayım

Bence sizi ilerde kendine takip gördü bu kadar kollayıp gozetmeside elinin altında olmanızı sizi her dakkika kontrol etmek için başarılarınızı kıskanmaya başlamış

Teşekkür ederim, inşallah hala böyle şeyler geçerlidir ve bunu ben de gösterebilirim...

Gelecek bizim derken? :)
Türkiyede birkaç yerde başlamış ama ne çalışıyorlar bilmiyorum, ben başlarken klinik olanı vardı o da beni sarmıyor diye yurt dışına gittim ben de
Çok şaşırdım sen neuroscience mı yaptın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…