-
- Konu Sahibi VuslataDair
Siz de velisine takarsam her türlü dışlamayı kendime hakgörürüm diyen mecburi öğretmenlerdensiniz sanırım.Cimere gelen şikayetleri denetleyen memursunuz galiba Veli haklıdır diye kesin konuştuğunuza göre o birimde çalıştığınızı varsayıyorum ?
Önceki konuyu biliyorum derken kastım buydu. Size de tavsiyem olayları incelerken her zaman geçmişini, karşı tarafı dinleyin. Tek boyuttan bakarsanız asla gerçeği göremezsiniz. Hanımefendi öğretmenin sınav yapıp öğrencilere hediye almasından, boşandığı için bütün parasını bu hediyelere ayirmasindan, bir öğrenciye erken gelip ders vermesine kadar kafaya takmıştı çünkü. Konusunda kendisi yazmıştı. O yüzden bu konunun öncesi olabileceğini söylüyorum. Kusura bakmayın ödev verme, ödüllendirme, pekiştirme bunlar eğitim teknikleridir. Veli eget eğitim psikolojisi öğretim yöntem ve teknikleri derslerini almadıysa öğretmene müdahale edemez, eleştiremez üstüne birde kafayı takamaz. Hak arama, aramama değil mesele. Ve bakin kac yıllık devlette çalışıyorum, ciner şikayeti hakkında ceza alan görmedim. Ki bu adamın aslı görevi dahi değil. "Resen yapılan hata" diyip isim içinden gayet rahat siyrilabilirbunun konumuzla ne alakası var şimdi? erken gelmek geç gelmek değil mesele.
ayrıca ben yine söylüyorum konu sahibi öğretmeni bir ders anlatışı, bilgi eksikliği, ya da ders notlarının vahameti konusunda eleştirmiyor.
çocuğuna yapılan aleni haksızlık yüzünden eleştiriyor.siz de ihtisastan bahsediyorsunuz.
haksızlık karşısını hakkını aramak için ne zamandır diploma arıyorlar bu ülkede acaba?
uzun lafın kısası şikayeti gayet de güzel hakediyor.
ben konu sahibinin yerine olsam. resmi yollar+whatsapp grubu gibi her türlü sosyal mecralarda da bu adam mıdır kadın mıdır neyse artık yazarım yaptıklarını
ayrıca sizin dediğiniz gibi o işten bişey çıkmaz diye de bir şey yok. evet belki zindana atılmaz.
ama gayet de güzel dilden dile cimere şikayet edildiği dedikodusu yapılır. üzerine de zamk diye yapışır. e bu da gayet sinir bozucu zaten.
Yani bir ingilizce öğretmenini sınıfta İngilizce konuşuyor diye Cimere şikayet eden kişiyi duyduktan sonra artık hiçbirşeye şaşırmıyorumGeçmişte bir müdürüm cimere şikayet edildi...X hanım çocuklarımızla ilgilenmiyor tarzında birşey..Yalnız X hanım değil beydi !! Şikayet eden büyük olasılıkla velimiz bile değildi yani
bencede öğretmenlerde ya da ne bileyim çok samimi olmadıgımız kişilerle hiç bir zaman mersi falan konuşulması doğru olmaz birazda samimiyet içeren bir kelime bir resmiyet olmalı sonuçta rahatsız olması gayet normal o konudaMersi bencede saygısızlıktır. Hadi saygısızlık demiyelim ama lakayt şımarıkça bir ifadedir. Arkadaş ortamı dışında kullanmayın bence de.Fransa da yaşasak normal olabilirdi. Yada okulunuz bir Fransız okulu olsa. Diğer konularda geçmişi bilmiyorum daha önce kızınızın fotoğrafının yada ödevinin paylaşılmasıyla ilgili bir tepki vermiş gibisiniz. Öğretmenin işi gücü yokta küçücük çocuğa takacak hali yok.
Farzedelim "merci" uygunsuz bir hitap. Öğretmenin rahatsız olduğu anda söylemesi gerekmiyor mu? Pusuda bekleyip hah yapıştırırım şimdi bunu diye kenarda bekletmesi çok mu normal?
Daha evvel de onu sınıf içindeki davranışlarından dolayı cimereşikayet eden veliler olmuş fakat o veliler soyadı tutmayacak yakınlarıyla yapmışlar bu şikayeti Yani öğrenci ismi verilmemis öğrencinin soyisminin tuttuğu birisi bile yapmamış Ben öğretmene sizi adımla soyadımla şikayet edeceğim dedim ve öyle yaptımyooo sadece çocuğumu tüm sınıfı eklediği 23 nisan gibi büyük bir etkinliğe dahil etmedi, kendisine sorduğumda ödevlerini yapmadığını söylediğini, öğretmenin kızımı cok ciddi bir şekilde ayrıdığını ve kızımın pskilojisinin bozulduğunu bildirmek istiyorum. demesi gayet yeterli.
ayrıca bu şikayet bildiğim kadarı ile dosyasına eklenir. ne olursa olsun şikayet edilmek bile insana bi çeki düzen verir. ismi bir kere gitmiş olacak resmi makamlara.
çok da güzel olur.
Evet var Fakat ben eski konu linki nasıl buraya konulur bilmiyorumOlayların öncesi var mı diye kaç kişi sormus konu sahibi neden cevap vermiyor
Evet değiştireceğim inşallahÇocuğunuzu farklı bir sınıfa göndermeyi düşünüyor musunuz?
Bir öğretmen olarak söylüyorum. Oh iyi yapmış. İnşallah uyarı alır.Kadını bu olaydan cimere sikayet etmek ne ya, ekmegi ile neden oynuyorsunuz
bakın konunun önceliğini bilsem ya da bilmesem dahi, şuan bunun bir önemi yok. ben şuan bu çocuğun bu kadar hazırlık yapıp gönderdiği fotoğrafları o videoda görememesinden dolayı yaşadığı üzüntü ve hayal kırıklığına bu kadar sinir olup yazdım, tüm bu yazdıklarımı.Önceki konuyu biliyorum derken kastım buydu. Size de tavsiyem olayları incelerken her zaman geçmişini, karşı tarafı dinleyin. Tek boyuttan bakarsanız asla gerçeği göremezsiniz. Hanımefendi öğretmenin sınav yapıp öğrencilere hediye almasından, boşandığı için bütün parasını bu hediyelere ayirmasindan, bir öğrenciye erken gelip ders vermesine kadar kafaya takmıştı çünkü. Konusunda kendisi yazmıştı. O yüzden bu konunun öncesi olabileceğini söylüyorum. Kusura bakmayın ödev verme, ödüllendirme, pekiştirme bunlar eğitim teknikleridir. Veli eget eğitim psikolojisi öğretim yöntem ve teknikleri derslerini almadıysa öğretmene müdahale edemez, eleştiremez üstüne birde kafayı takamaz. Hak arama, aramama değil mesele. Ve bakin kac yıllık devlette çalışıyorum, ciner şikayeti hakkında ceza alan görmedim. Ki bu adamın aslı görevi dahi değil. "Resen yapılan hata" diyip isim içinden gayet rahat siyrilabilir
Daha 1. Sınıf öğrencisi çocuk farkında mısınız?Sacmalamayin kızınızı bir videoya eklememis diye cumhurbaşkanlığı iletisim merkezine sikayet etmek neyi çözecek. Durumu daha da büyütmekten başka ne işe yarar? Oldu olacak Nasa'ya sikayet edin, ABD'ye savaş falan açın bir video için.
Kadınla gecinemiyorsunuz belli ki, kızınıza yansimasina izin vermeden aranızdaki sorunu çözün. Çocuğunuzu da çok simartmayin. Cimerlik olay degil bu, çocuklar çok simarinca ne oluyor görüyoruz.
Hanımefendi, eğer konu sahibi ben çocuğumun fotoğrafını paylaşılmasını istemiyorum diye öğretmene daha önce herhangi bir konuda uyarıda bulunmuşsa öğretmen çekinip koymamış olabilir. Kendisi ısrarla ben koysun diye gönderdim diyor ama öncesinde uyarısı oldu mu olmadı mi bu paylaşım meselesi yüzünden bi çıkışı var mi söylemiyor. Olayın öncesinden kastım bu. Ha evet bu normal şartlar altında gelişseydi öğretmen siz kızarsınız diye koymadım deseydi burada kötü niyetten bahsedilebilirdi ama aralarında zaten bi sürtüşme belli ki var. Biz burada öğretmen iyi yapmış demiyoruz anlamamakta ısrarcisınız. Biz birde öğretmeni dinlemek lazim diyoruz.bakın konunun önceliğini bilsem ya da bilmesem dahi, şuan bunun bir önemi yok. ben şuan bu çocuğun bu kadar hazırlık yapıp gönderdiği fotoğrafları o videoda görememesinden dolayı bu kadar sinir olup yazdım, tüm bu yazdıklarımı.
asıl siz üyenin geçmiş konularına takılıp bu konudaki haksızlığı görmüyorsunuz. yani bana yaptığınız eleştiriyi bence asıl siz yapıyorsunuz. neyse uzatmaya gerek yok. farklı düşünüyoruz.
ayrıca cimer olayı o kadar da basit değil. dava bile açılan konuların olduğunu biliyorum. kaldıki bir kaç kurumu ben birebir şikayet ettim. 150 defa dönüş yaptılar cimer şikayetim sonrası. yani bu kadar sizin dediğiniz kadar önemsiz bişey olsa koca koca kurumlar ciddiye alıp telafi yoluna başvurmazlardı diye düşünüyorum.
Ben de çocuğuma yanlış teşhis koyup eve yollayan asistan doktoru cimere şikayet ettim. Sonuç, uyarı+ savunma yazısı oldu, oh iyi oldu. İnsanların hayatlarını mahvediyorlar ses çıkarmıyoruz diye. Bugün bize yapan yarın bi başkasına yapacak. Buna dur demek lazım.bakın konunun önceliğini bilsem ya da bilmesem dahi, şuan bunun bir önemi yok. ben şuan bu çocuğun bu kadar hazırlık yapıp gönderdiği fotoğrafları o videoda görememesinden dolayı yaşadığı üzüntü ve hayal kırıklığına bu kadar sinir olup yazdım, tüm bu yazdıklarımı.
asıl siz üyenin geçmiş konularına takılıp bu konudaki haksızlığı görmüyorsunuz. yani bana yaptığınız eleştiriyi bence asıl siz yapıyorsunuz. neyse uzatmaya gerek yok. farklı düşünüyoruz.
ayrıca cimer olayı o kadar da basit değil. dava bile açılan konuların olduğunu biliyorum. kaldıki bir kaç kurumu ben birebir şikayet ettim. 150 defa dönüş yaptılar cimer şikayetim sonrası. yani bu kadar sizin dediğiniz kadar önemsiz bişey olsa koca koca kurumlar ciddiye alıp telafi yoluna başvurmazlardı diye düşünüyorum.
Hayırlı ve sağlıklı bir biçimde yavrunuz olsun kucağınıza alın büyüsün okula başlasın sizin gözünüzden sakindiginiziı omrunuzu adadiginizi birisi horlasın o zaman görüşelimTipik ilkokul velisi profili gordum sizde. Ne travmasi yasayacak bunda cocuk? Belli ki daha once de pimpirikli halleriniz olmus kadin sizin cocugu videoya almamis. Ne tepki vereceginizi kestirememis de olabilir.
Biraz rahat olun ya
Evet var Fakat ben eski konu linki nasıl buraya konulur bilmiyorum
Geçmişte bir müdürüm cimere şikayet edildi...X hanım çocuklarımızla ilgilenmiyor tarzında birşey..Yalnız X hanım değil beydi !! Şikayet eden büyük olasılıkla velimiz bile değildi yani
Geçmişte bir müdürüm cimere şikayet edildi...X hanım çocuklarımızla ilgilenmiyor tarzında birşey..Yalnız X hanım değil beydi !! Şikayet eden büyük olasılıkla velimiz bile değildi yani
İnsaf edin deminden biri harıl harıl cevap veriyorum Nereye kaçmışımArkadaşlar,Siz kendi aranızda tartışıyorsunuz da farkında mısınız konu sahibi konuyu yazdı kacti..siz onu savunadurun..
Ben de öğretmenim.Bende de ödevini eksik yollayan hatta hiç yollamayanlar var,okulda da aynilar ama 23 Nisan olayında her resim atana alkış yapıp resmine videosuna çok güzel olsun olmasın sevindirici yorum yapıp fotolarini da atlamadan paylastim.Velilerle sorunum da yok çok şükür ama olsaydı da buna çocuğu kariatirmam,kariatirmadim prensibim değil.Amaaa öyle veliler denk geliyor ki onun çocuğu hep ön planda olsun,dünya onun cocugunun etrafında dönsün,aman bir şeyden eksik kalmasın,yanındaki yıldız almissa o almasa olay çıkaran,vs vs neler görüyoruz.Bu konu sahibi veli de eminim onlardan biri ve eksik anlatıyor.Eksik de anlatsa Öğrt i hakli çıkarmaz ama konu sahibi hiç masum değil
Bu arada cocuklarin psikolojisinin bozulması ne kadar kotuyse simartilmasi da o kadar kötüdür
Bir öğretmen olarak söylüyorum. Oh iyi yapmış. İnşallah uyarı alır.
Kendisi erkekBu öğretmen hanım güzel bir hanım mı? Yani alımlı, tiki gibi falan mı, yoksa standart mı? Merak ettim