Ben bu ogretmeni cimere sikayet ettim baska nereye sikayet edebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakın konu sahibi silsile yoluyla şikayet diye bir şey vardır.Siz okullar açıldığında öğretmenle yüz yüze konuşup probleminiz ne ise onu çözmeye çalışabilirdiniz.Sorun hala çözülmedi diyelim okul müdürüne konuyu iletirdiniz.Öğretmenin amiri okul müdürüdür probleminiz daha hızlı bir şekilde çözülürdü

İnsaf edin deminden biri harıl harıl cevap veriyorum Nereye kaçmışım

Birde beni kategorize etmişsiniz tanışıyor muyuz
Benim yorumumdan sonra yazmaya başladınız tek tek okudum sayfaları,farkındayım.

Sıkıntılı velilerden olduğunuzu düşünüyorum malesef bu da benim görüşüm

Eklentiler

• Screenshot_2020-04-23-00-17-54-57.jpg
    Screenshot_2020-04-23-00-17-54-57.jpg
    212,3 KB · Görüntüleme: 54
İletişim kopukluğu mevcut olmuş hep.
ödevler ağır gelmiş diğer velilere sorulmuş onlarda bizde de ayni dert var deyip gecistirmis olabilir malum bazı insanlar yarış içinde olurlar.Keşke direk öğretmene sorsaydınız.Başka öğrenci bayılmış odevden belkide farklı uyum problemi oldu.
Ögretmen hediye ile odullendirmis ama pahalı olması rahatsız edici olabilir.Başka öğrenciyi desteklemek isteyen ögretmenden sizde rica edip neden çocuğunuzun geri kaldığını ve desteklemesini isteyebilirsidiniz.Ama iste bazı anlasmazliklar olmus.Şimdiki müfredat bizim zamanimiza göre çok farkli ama kendi ilkokul 1. Sınıf durumumda arkadaslarim bir kısmı benden önce okumayı söktü kurdela taktı moralim bozuldu eve gidince ailem daha çok çalışmam gerektiğini söyledi benimde arkadaşlarımdan eksik olmadiğimi anlattilar bu durum beni epey kamciladi. Sınıfta okuma bayramı yaptik ama hepimiz okuduktan sonra.Ama rahat iletişim kurulamayan biriyle daha fazla devam etmeyin hayatta daha zorlu yillar var.

Yani bir ingilizce öğretmenini sınıfta İngilizce konuşuyor diye Cimere şikayet eden kişiyi duyduktan sonra artık hiçbirşeye şaşırmıyorum
Biz Teog sınavı olduğu günlerde okulda eğitim öğretim faaliyeti yurutulmuyor diye de şikayet edilmistik😅

Sizden baska diğer velilerden de varmi sizin gibi dusunen,size davrandigi gibi davrandigi veli ve ogrenciler?Eger yoksa sizle alip veremedigi nedir?Kiziniz konusunda gecmiste cok mu hassas davrandiniz da siz kizarsiniz filan diye dusunmus acaba?Aranizda geecen bir takim olaylar onu böyle davranmaya suruklemis gibi sanki.

Küçücük bir çocuğun kalbini kırarak sizi sinir mi etmiş. Yazıklar olsun. İçim sızlqdı. Ne geliyorsa elinizden yapın ben olsam twiter a bile ismiyle girerim de neyse. Acil hemen sınıfını değiştirin. Niye uygulamadığınızı anlamadım. Bnm çocuğumu akıllı olduğu için çok haylaz biriyle oturtmuştu öğretmeni. İstemem demiş dinlememiş. 2 gün okula yollamadım değişene kadar bekledim sırası. Demem o ki ben önce çocuğun mutluluğu derim her vakit sonra ders başarısı gelir. Oğlum lgs de yüzde 1 e girdi. En iyi öğretmen sevgi dolu olandır. Kin dolu olan değil.
Şu süreçte sanirim değiştirme imkansız Hani o yüzden bekliyorum ben

Şu süreçte sanirim değiştirme imkansız Hani o yüzden bekliyorum ben
Bu dönem artık okulların açılacağını sanmıyorum. Öğretmen ile yaptığınız yazışmaların resmini alın dursun. Okul müdüründen görüşme talep edersiniz. Her türlü başvuruyu yapacağınızı belirtin değişim talep edin.(gerçi okul değişimi daha iyi zannımca)

Akıl var, çocuğunun resmini videoya koymasını istemese, o kadar hazırlık yapıp resim çekip öğretmene atmazdı heralde, hiç atmazdı o zaman.
Saçmalamış öğretmen.
Ve bu durumda eski mevzu her ne ise bile bunu 23 nisan gibi bir gün de bilerek yapmak, bir çocuğun duygularını düşünmemek , bir öğretmene hiç yakışmamış.
Çocuğu ayrımcılığa uğrayan her anne üzülür bu durumda.
Sınıf değiştirmek en güzeli.

Konudan bağımsız olarak yazıyorum.Ben öğretmen değilim ama ailemde bir sürü öğretmen var gerçekten onlar için çok üzülüyorum.Doktora çekil ameliyatı ben yapıcam senin yaptığını beğenmedim ,avukata çekil davaya ben gireceğim senin yaptığını beğenmedim diyen görmedim ama öğretmenlerin işine herkes karışıyor.Bu insanda diğer meslekler gibi 4 yıl okumuş bu konuda bizden daha donanımlıdır diyen yok maalesef

Ögretmen bariz sorunlu ama eski konunuzdan bildigim kadariyla sizin de problemleriniz var.

Karsilikli birbirine takmis taraflar.
Cok hakli oldugunuz maddelerle beraber cok anlamsiz seylere de tutulmustunuz gecen sefer. Suan kim nefes alsa karsi tarafı rahatsiz ediyor.

Insallah kiziniz en az zarari gorerek kurtulur sureclerden. Bayrami kutlu olsun 🌸

Hayırlı akşamlar herkese
Ilkokul 1. Sinifa giden Kızımın öğretmeni ile ilgili daha evvel de konu açmıştım
Bugün itibariyle konu şu
Bizden resim istedi 23 nisan dolayısıyla
Bende diğer veliler gibi evimi bayrak ve balonlar ile süsledim kızımı da güzelce giydirdim eline bayrak verdim ve resim çektim öğretmene yolladim o da sınıf wp grubuna attı

Sonra akşama doğru baktım bir kolaj yapmış muzikli bir video sınıfımızın öğretmenimizin adı yazıyor tüm çocukların bu evlerinde çekilip attıkları fotolar var benim kizimin yok

Video ilk geldi ben kızıma dedim ki gel annecim bak öğretmenin ne yapmış tamamını izledik bitti ve yavrum ağladı ben niçin yokum anne diye

Ki bu bize bu öğretmenin yaşattığı ilk travma değil kaçıncı oldu diğer konumda baksaniz görürsünüz
Hemen öğretmeni aradım sordum cevap olarak bana dedi ki " siz kızarsınız diye koymadım kızınızı "
Böyle bir şey olabilir mi zaten bu amaçla attım size resmi niçin kızayım dedim
Zaten ödevlerinizde eksik geliyor dedi
Hocam konu bu degilki şu an 23 nisan çocuk bayramı kutlaması için yaptığınız bir etkinliği konuşuyoruz dedim

Konuşma esnasında bana sen diye hitap edince bana sen demeyin çünkü ben size sen demiyorum dedim
Siz de bana bazen mersi diyorsunuz bende rahatsız oluyorum demez mi
Mersi kaba bir kelime midir dedim
Hayır ama Fransızca ben rahatsız oluyorum dedi
Vallahi aynen böyle söyledi
Sonuç olarak dedim ki sizi cimere şikayet edeceğim ( ettim de)
Ayrıca sınıf wp grubundan da çıktım
Öğretmeni de engelledim
Ama öfkem geçmedi başka ne yapabilirim
Ortada hiçbir şey yok ne kadar abartmışsiniz birde cimere şikayet etmissiniz valla bu ülkede eğitimci olmak, sağlıkçı olmak polis ve asker olmak kisacasi insanlarla uğraşılan tüm mesleklerin işi çok zor.
Kendi kendinizi boş yere doldurmussunuz ben size haksizsiniz demiyorum ama bizim öğrenci olduğumuz zamanları düşünmenizi istiyorum. Günümüz öğretmenleri gerçekten çok ilgililer aksi de olabilir illa ki basit bir konudan cimere şikayet etmeniz gerekmiyor tahammül seviyelerimiz bitmiş durumda sen diliyle değil de ben diliyle konussaydiniz hatasını fark edip özür bile dilenebilirdi belki size.

Mersi bencede saygısızlıktır. Hadi saygısızlık demiyelim ama lakayt şımarıkça bir ifadedir. Arkadaş ortamı dışında kullanmayın bence de.Fransa da yaşasak normal olabilirdi. Yada okulunuz bir Fransız okulu olsa. Diğer konularda geçmişi bilmiyorum daha önce kızınızın fotoğrafının yada ödevinin paylaşılmasıyla ilgili bir tepki vermiş gibisiniz. Öğretmenin işi gücü yokta küçücük çocuğa takacak hali yok.
siz hep iyi öğretmene denk geldiniz sanırım.velinin mesleğine göre ayrım yapan öğretmen bile mevcut ne yazıkki.her meslek grubunda çürük elmalar olur bu da onlardan biri.mersiyi saygısızlık olarak algılasa bile çocuğa karşı olan tavrını haklı çıkarmıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X