Ben bu ogretmeni cimere sikayet ettim baska nereye sikayet edebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sacmalamayin kızınızı bir videoya eklememis diye cumhurbaşkanlığı iletisim merkezine sikayet etmek neyi çözecek. Durumu daha da büyütmekten başka ne işe yarar? Oldu olacak Nasa'ya sikayet edin, ABD'ye savaş falan açın bir video için.

Kadınla gecinemiyorsunuz belli ki, kızınıza yansimasina izin vermeden aranızdaki sorunu çözün. Çocuğunuzu da çok simartmayin. Cimerlik olay degil bu, çocuklar çok simarinca ne oluyor görüyoruz.
cimer bunu zaten otomatik olarak meb'e yolluyor
yukarda bi üye söylemiş çok da güzel söylemiş; hangi kutsal sorunumuzu cimere şikayet edebiliriz acaba?

hergün merhaba diyoruz arapça bir kelime olarak. o zaman bu da saygısızlık.
yani sinekten yağ çıkarmaya çalışmakla şuan bu öğretmeni haklı bulmaya çalışmak arasında hiçbir fark yok.
ve siz şuan sinekten yag çıkarmaya çalışıyorsunuz. hadi kolay gelsin.

Şuan sinekten yağ çıkartmak bile daha mantıklı geliyor 😒

Neden?

Siz de "fotograf" yazmissiniz, o da Fransizca kokenli bir kelime ya neyse.

Konuya bakacak olursak pekala var

Yorumunuzu bastan asagi garip, acaip buldum. Konuyla da hicbir alakasi yok. 7 yasinda ufak bir cocuk oturmus agliyor, sinifta herkes videoda sadece bu cocuk yok diye ustelik. Bu cocugun psikolojisine yazik degil mi, sizse Fransayla ilgili abuk subuk seyler yazmisiniz.
Sadece yorumunda şuna katılmamakta birlikte kalanına hak veriyorum. Bence Mersi velinin öğretmene ya da öğretmenin veliye kullanacağı bir kelime değil. Ben arkadaşıma gülerek söylerim mesela ama bir Veli bana söylese biraz küçümser bir ifade gibi geliyor. Daha samimi ortamlarda havada kalmayacak bir kelime gibi. Tabi bu benim görüşüm ☺️ Ama diğer konularda haklısın mesela öğretmen bal gibi de bir çocuğa bir veliye takar.

Bence MEB'e şikayet edin .özellikle bizden çok farklı olan küçücük çocuklar yetişkin gibi evde durmak mecburiyetindeler . genelde çoğumuz müstakil evlerde olmadığımızdan çocuklar da enerjilerini atamıyorlar psikolojik olarak onlarda etkilendiler çok fazla .... belki bugünler de onları en sevindiren en heyecanlandıran şey çocuk bayramı olacak .böyle bir şeye aklım almıyor küçük çocuğun kalbini kırmak ne ya cahilce .şikayet etmenizi dalgaya alan kişiler çokça bencil,duygusuz !!!!! bir anne olarak tabini de gerekli yerlere şikayet edeceksiniz o bile hissetmiştir dışlandığını ilerde okul be öğretmen tranvası işte hep böyle saçma sapan öğretmenlerin çocuktan davranışlarından oluyor !!!!

Siz neden bu kadar sahiplendiniz konuyu anlayamadım ama herkes fikrini yazıyor bende fikrimi yazdım. Mersi konusuna gelince ciddi bir protokol ortamında hiç bulunmadığınız o kadar belli ki. Yabancı kökenli kelimelerin dilimizde yerleşmesi farklı bir olgu örneğin protokol’de fransızca bir kelime. Ancak kimse ayıplamaz çünkü dilimize yerleşmiş ve tam karşılığı yok. İngilizce de Protocol genel bir ifade yani. Ancak samimi olmadığınız birine mersi demek gerçekten saygısızlıktır. Aynı örnekle bir devlet dairesinde kullanın. (Vatandaş olarak kullansanız evet belki tepki almazsanız ama gülerler arkanızdan haberiniz olsun.) Görevli olarak kullanırsanız amirinizden güzel bir karşılık alırsınız. Bir örnek daha vereyim o zaman başka bir yerde de adios kullanın olur mu? Bununla ilgili bir instagram paylaşımı vardı; bir kız ABD’de mahkemede yargılama sonrası çıkarken adios dediği için hakim geri çağırıp kefalet miktarını iki katına çıkardı. good bye deseydi artmazdı o kefalet emin olun. Bu dünyanın her yerinde saygısızlıktır. Gerçekten inanın böyle. Konunun geri kalanı hakkında düşüncelerim hala önceden bir olay yaşandığı yönünde.

Farzedelim "merci" uygunsuz bir hitap. Öğretmenin rahatsız olduğu anda söylemesi gerekmiyor mu? Pusuda bekleyip hah yapıştırırım şimdi bunu diye kenarda bekletmesi çok mu normal?

Arkadaşlar,Siz kendi aranızda tartışıyorsunuz da farkında mısınız konu sahibi konuyu yazdı kacti..siz onu savunadurun..

Ben de öğretmenim.Bende de ödevini eksik yollayan hatta hiç yollamayanlar var,okulda da aynilar ama 23 Nisan olayında her resim atana alkış yapıp resmine videosuna çok güzel olsun olmasın sevindirici yorum yapıp fotolarini da atlamadan paylastim.Velilerle sorunum da yok çok şükür ama olsaydı da buna çocuğu kariatirmam,kariatirmadim prensibim değil.Amaaa öyle veliler denk geliyor ki onun çocuğu hep ön planda olsun,dünya onun cocugunun etrafında dönsün,aman bir şeyden eksik kalmasın,yanındaki yıldız almissa o almasa olay çıkaran,vs vs neler görüyoruz.Bu konu sahibi veli de eminim onlardan biri ve eksik anlatıyor.Eksik de anlatsa Öğrt i hakli çıkarmaz ama konu sahibi hiç masum değil

Bu arada cocuklarin psikolojisinin bozulması ne kadar kotuyse simartilmasi da o kadar kötüdür

Hayırlı akşamlar herkese
Ilkokul 1. Sinifa giden Kızımın öğretmeni ile ilgili daha evvel de konu açmıştım
Bugün itibariyle konu şu
Bizden resim istedi 23 nisan dolayısıyla
Bende diğer veliler gibi evimi bayrak ve balonlar ile süsledim kızımı da güzelce giydirdim eline bayrak verdim ve resim çektim öğretmene yolladim o da sınıf wp grubuna attı

Sonra akşama doğru baktım bir kolaj yapmış muzikli bir video sınıfımızın öğretmenimizin adı yazıyor tüm çocukların bu evlerinde çekilip attıkları fotolar var benim kizimin yok

Video ilk geldi ben kızıma dedim ki gel annecim bak öğretmenin ne yapmış tamamını izledik bitti ve yavrum ağladı ben niçin yokum anne diye

Ki bu bize bu öğretmenin yaşattığı ilk travma değil kaçıncı oldu diğer konumda baksaniz görürsünüz
Hemen öğretmeni aradım sordum cevap olarak bana dedi ki " siz kızarsınız diye koymadım kızınızı "
Böyle bir şey olabilir mi zaten bu amaçla attım size resmi niçin kızayım dedim
Zaten ödevlerinizde eksik geliyor dedi
Hocam konu bu degilki şu an 23 nisan çocuk bayramı kutlaması için yaptığınız bir etkinliği konuşuyoruz dedim

Konuşma esnasında bana sen diye hitap edince bana sen demeyin çünkü ben size sen demiyorum dedim
Siz de bana bazen mersi diyorsunuz bende rahatsız oluyorum demez mi
Mersi kaba bir kelime midir dedim
Hayır ama Fransızca ben rahatsız oluyorum dedi
Vallahi aynen böyle söyledi
Sonuç olarak dedim ki sizi cimere şikayet edeceğim ( ettim de)
Ayrıca sınıf wp grubundan da çıktım
Öğretmeni de engelledim
Ama öfkem geçmedi başka ne yapabilirim
Milli eğitim bakanlığına bildireceksiniz dilekçe yazın, öğretmenin adını soyadını ve okulunu kızınızın adını okul numarasını da belirtin. Bu öğretmen profesyonel değil maalesef olmamış.

Bence sizde öğretmene takmışsınız, boşanmış parasını çocuklara harcıyor pahali hediye alıyor diye bile eleştirmişsiniz. Size ne?
Bakin bugün gidin, bi inşaat ustasına şurayi söyle yap diyin usta çok biliyosan sen yap der. Ha eğer derseniz ben daha iyi inşaat ustasıyım amenna. Ama en baştan zaten öğretmenin bütün tutum ve davranışlarını eleştiri halindesiniz. Öğretmenin yaptığı sınavlar, koyduğu ödüller hepsi eğitimde var olan kullanılan teknikler. Adam bi veliye geri kalmışsa ben erken gelir ona ders veririm demiş diye bu ayrımcılık değil mi demissiniz, size ne? Sizde rica etseydiniz belki size de benzer muameleyi gösterirdi.

Daha öncede yazmıştım size , Ya sınıfını , okulumu değiştirin ya da öğretmeniyle Zıtlaşmayın diye.

Böyle bir durumda öğretmeni engelleyip , gruptan çıkmanız yavrumuz için başka bir travma olur. Bu dönemde okulda degistiremezsiniz dolayısıyla köprüden geçene kadar misali davranmaliydiniz telefonda.

" Sanıyorum x ' ı unuttunuz, çok üzülüp ağladı, sizden ricam videoyu yeniden yapmanız v.s tarzında bir konuşma yapmalıdınız.

Videoyu kaydedin, çocuğunuzun da videosunu içine ekleyerek yeniden izletin yavrunuza yanlışlık olmuş diye.

Ve umuyorum bu ofkenizin zerresini hissettirmemissinizdir kızınıza.

Onceki konusuna da herkes konu sahibesine sinif degistir yazdi. Keske konu sahibesi o zaman sinif degistirip bunlari yasamasaydi.

Hayırlı akşamlar herkese
Ilkokul 1. Sinifa giden Kızımın öğretmeni ile ilgili daha evvel de konu açmıştım
Bugün itibariyle konu şu
Bende diğer veliler gibi evimi bayrak ve balonlar ile süsledim kızımı da güzelce giydirdim eline bayrak verdim ve resim çektim öğretmene yolladim o da sınıf wp grubuna attı

Sonra akşama doğru baktım bir kolaj yapmış muzikli bir video sınıfımızın öğretmenimizin adı yazıyor tüm çocukların bu evlerinde çekilip attıkları fotolar var benim kizimin yok

Video ilk geldi ben kızıma dedim ki gel annecim bak öğretmenin ne yapmış tamamını izledik bitti ve yavrum ağladı ben niçin yokum anne diye

Ki bu bize bu öğretmenin yaşattığı ilk travma değil kaçıncı oldu diğer konumda baksaniz görürsünüz
Hemen öğretmeni aradım sordum cevap olarak bana dedi ki " siz kızarsınız diye koymadım kızınızı "
Hocam konu bu degilki şu an 23 nisan çocuk bayramı kutlaması için yaptığınız bir etkinliği konuşuyoruz dedim

Konuşma esnasında bana sen diye hitap edince bana sen demeyin çünkü ben size sen demiyorum dedim
Öğretmeni de engelledim
Şaka gibi ya. Tamam her çocuğu eşit sevmeyebilir ya da ne bilim annesi ile sorunu olabilir ama çocuklara eşit davranmak zorunda eşit öğretmek zorunda.. Ki bu bayram çocukların bayramı... Yazık yazık... Öğretmen olma kavramını anlayamamış. Öğretmeni değiştirebiliyorsanız değiştirin her yere de şikayet edin.

Siz neden bu kadar sahiplendiniz konuyu anlayamadım ama herkes fikrini yazıyor bende fikrimi yazdım. Mersi konusuna gelince ciddi bir protokol ortamında hiç bulunmadığınız o kadar belli ki. Yabancı kökenli kelimelerin dilimizde yerleşmesi farklı bir olgu örneğin protokol’de fransızca bir kelime. Ancak kimse ayıplamaz çünkü dilimize yerleşmiş ve tam karşılığı yok. İngilizce de Protocol genel bir ifade yani. Ancak samimi olmadığınız birine mersi demek gerçekten saygısızlıktır. Aynı örnekle bir devlet dairesinde kullanın. (Vatandaş olarak kullansanız evet belki tepki almazsanız ama gülerler arkanızdan haberiniz olsun.) Görevli olarak kullanırsanız amirinizden güzel bir karşılık alırsınız. Bir örnek daha vereyim o zaman başka bir yerde de adios kullanın olur mu? Bununla ilgili bir instagram paylaşımı vardı; bir kız ABD’de mahkemede yargılama sonrası çıkarken adios dediği için hakim geri çağırıp kefalet miktarını iki katına çıkardı. good bye deseydi artmazdı o kefalet emin olun. Bu dünyanın her yerinde saygısızlıktır. Gerçekten inanın böyle. Konunun geri kalanı hakkında düşüncelerim hala önceden bir olay yaşandığı yönünde.
rütbe yada derece olarak kendinden üstün birine mersi demek zaten saygısızlıktır işten atılma sebebidir vesaire. ama öğretmenler ne zamandan beri velilerden daha yüksek bi seviyede?

veya sıradan bi vatandaş diğer sıradan bir vatandaşa mersi dedi diye kim kime güler?

alıntı yaptığınız MissCherryBlossom MissCherryBlossom size ortada ağlayan bi çocuk var siz fransızcayla ilgili şeyler yazıyosunuz demiş
siz hala fransızca cevap vermek şöyledir böyledir konuşuyosunuz
son cümlenizde konuyla alakalı bi düşünce de sıkıştırıvermişsiniz alıntıda yazı boyutunu büyüttüm
onca cümle arasından 1 cümle...

tekrar ediyorum, ortada ağlayan bi çocuk var
bu çocuk belki de öğretmeni yüzünden sınıftan dışlanacak
belki sınıf içinde bu çocuğa kötü davranıyor
bu konu öğretmenin yanlış davranışı üzerine açıldı mersi cevabının saygısızlığı üzerine değil

Son düzenleme:
Kadını bu olaydan cimere sikayet etmek ne ya, ekmegi ile neden oynuyorsunuz

O ogretmen dahi olaamamis varligin minik cocugun piskolojiisiyle oynamasina ne denmeli???? Annesiyle bi sorunu varsa onunla cözsün. Gidipte edepsizce vicdansizca merhametsizce minik bi yavrudan almasin o pislige bürünmüs kalbinin intikamini veya neyse amaci. Sinirlerimi ziplatti gece gece umarim akittigi göz yasi kadar hesap öder.

Hayırlı akşamlar herkese
Bugün itibariyle konu şu

Öğretmeni de engelledim

.
İl veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayet edin.

Canim ben problemi ogretmenle çözsün dedim. Cimer yanlış teknik. Veya sınıf degistirsin. Çünkü yaptığı işi kotulestirir sadece. Yoksa ogretmeni savunduğum yok.
Öğretmen çözümden yana olsa mersi konusunu gündeme getirmezdi. Sınıf degistirebilse bu kisi sorundan kurtulacak ama bu ogretmen belki baska bir ogrencisine de zorbalik yapacak...

Farzedelim "merci" uygunsuz bir hitap. Öğretmenin rahatsız olduğu anda söylemesi gerekmiyor mu? Pusuda bekleyip hah yapıştırırım şimdi bunu diye kenarda bekletmesi çok mu normal?
Normal olduğunu söylememiştim zaten. Bakın tekrar okursanız konunun geri kalanıyla ilgili fikrim daha önce bir sorun yaşantığı şeklinde yazmışım. Daha önce kızının fotoğrafının/ödevinin paylaşılmasına kızmış olabilir konu sahibi. Yaşanmadı ve hiçbir sorun yokken bu yaşandıysa evet öğretmen haksızdır. Ne kadar açık yazabilirim daha... Birde beğenmedime çöken hanımlar gittiğiniz ilk resmi bir ortamda mersi ve adios (neticede ne fark eder biri fransızca biri ispanyolca amaç özentilik) kelimelerini kullanın olur mu bakın kilit burda samimi olmayan resmi ortam, tamam?

Çok zekice, kesinlikle cumhurbaşkanı laptopu almış tek tek mesajları okuyo zaten.
Orada görevli olanlar da cumhurbaşkanlığında çalışan memur uzman vb kişiler.
Onların görevi vatandaşın her türlü mağduriyetini gidermek, işsiz vatandaşın mağduriyetine eyvallah, briinci sınıfa giden çocuğun üzülmesine şımarıklık. Birinci sınıfa giden çocuk niye mağdur olsun eve ekmek götüremedi diye mi. Mağduriyet çıtamız o kadar yükselmiş ki sen de haklısın kimsesiz farecim.
Cimere ne yazarsanız yazın mutlaka cevap veriyorlar size .Bizde bir acil doktorunu şikayet etmiştik .Oğlumun apandisiti patlamak üzereymiş ki gaz var dedi yolladı sonra patladı ameliyat oldu ... Neden dalga geçiyorsunuzki bu öğretmenin yaptığı ahlaken hiç doğru değil .Tamam veliye taktın diyelim ama küçücük bir çocuğa da tavır alıp onu üzemezsin. Ayrıca bu veli sadece bu durumu değil dönem içinde yaşadığı bütün sorunları cimere iletmiştir diye düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X