Ben bu ogretmeni cimere sikayet ettim baska nereye sikayet edebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiçbir öğretmen durduk yere böyle birşey yapmaz. ( Davranışı savunmuyorum,evet yanlış yapılmış, meslek etiği duyguların önündedir.)
Fakat muhakkak öncesinde bir gerginlik ya da farklı olumsuz durumlar olmuştur.
Karşılıklı sakince konuşmak yerine watsapp'tan engelleyip CİMER'e şikayet etmek, her ne kadar annelik duygusu ile yapılmış olsa da, aranızdaki gerginliği büyütecektir.
Çünkü çocuğunuzun öğretmeni ve okul-sınıf değiştirmediği sürece de öyle kalacak.
Ben aradaki buzların eritilmesinden yanayım.

Diğer veliler wp grubuna mı atmıştı fotoğrafları?
Acaba sadece siz özelden attınız diye mi kızarsınız diye düşündü?ki öyle bile olsa sizi arayıp sorabilir di fotografı kolaj yapacağım uygun mu diye
Hayır sınıf wp grubu bize kapalı oraya sadece öğretmen ve sınıf annesi yazabiliyor
Bizhepimiz öğretmene attık
O sınıf wp grubuna attı Sonra da o kolajı yaptı benden sonra atan çocukların resimleri bile kolajda var buna dair de ekran görüntüsü aldım ki hani ben kolaj yapmıştım siz geç attınız diyemesin diye kimin ne zaman attığı saatiyle belli orda

Ayıp etmiş siz o kadar hazırlık yapıp göndermişsiniz. İstemeseniz zaten göndermez ya da bunu belirtirdiniz. Olayın ödevle ne alakası var saçmalamış . Hepsini geçtim miniğin kalbi kırılmış ve üzülmüş haklı olarak . gruptan çıkarak tepkilinizi ortaya koymuşsunuz . İdareye bildirseniz de pek bi şey fark etmez zaten Şikayet etmişsiniz başka yapacak bir şey yok . Geçmiş olsun üzüldüm

Ya belki öğretmen sözleşmeli. Belki şu an aday öğretmen statüsünde, bilmiyoruz. Çocuğun resmini videoya koymadı diye adaylığı düşecek belki. Vayyy hemen şikayet, vayyyy sen benim çocuğumun resmini nasıl koymazsın
Bu şikayete soruşturma dahi açılmaz, resen yapılmış bir hata unutmusum demesi bile isin içinden sıyırır. 18 yıllık öğretmenmiş adam. Ki sizde bilirsiniz adamın o videoyu hazırlaması aslı görevi dahi değil, hicbir sorumluluğu olmaz.

peki çocuğunuzun bundan sonraki eğitimini düşündünüz mü?
bu kadın şimdi kızınıza musallat olursa? ve kızınıza mobbing uygularsa size farkettirmeden?
Tabii ki düşündüm şu an mümkün değil ama mümkün olan ilk anda okul değiştireceğim inşallah şu süreç karantina vs bir bitsin

Ya belki öğretmen sözleşmeli. Belki şu an aday öğretmen statüsünde, bilmiyoruz. Çocuğun resmini videoya koymadı diye adaylığı düşecek belki. Vayyy hemen şikayet, vayyyy sen benim çocuğumun resmini nasıl koymazsın
Diyelimki önceden böyle bir olay oldu. Wp grubundan yazarsın bak bu kadınla muhattap bile olmadan dersinki bakın ben attığınız fotoğrafları videoda kullanıcam var mı itirazı olan ? Varsa ona göre yaparsın yoksa hepsini koyarsın bu kadar. Böyle düşüncesiz küçücük bir kızın kalbini kıran insandan zaten öğretmen olmaz.

Ben olsaydım sınıf veya okul değiştirmek için çabalardım. Zira öğretmenin tutumu hoş değil doğru değil. Verdiği cevabın mantıklı bir açıklaması yok. Ödevle sunuma fotoğraf eklemenin ne alakası varmış ki? Daha öncesinden de sorun yaşadıysanız çocuğunuzu o öğretmene emanet etmemenizi öneririm. Profesyonel yaklaşım sergilemiyor öğretmen. Okul yönetimine de bu konuyla ilgili başvuruda bulunabilirsiniz. Umarım evladınız bir daha böyle bir hayal kırıklığı ve üzüntü yaşamaz. Bayramını kutluyorum çocuğunuzun ve tüm çocukların 😊

Gerçekten çok komik az mantık az mantık mersi ile merhabanın ne alakası var nasıl bir karşılaştırma bu. Arkadaşlar Türk ve Türkiyede yaşayan samimi olmadığınız birine mersi demek adios demek good bye demek thanks demek saygısızlıktır. Arkadaş ortamında söyler gülersin o kadar. Türkçe cümlelerin ardına bunlar gelince bir espri bir alay anlamı kazanıyor. Çok şaşkınım gerçekten bunu normal gören var. Konunun geri kalanı için daha önce bişey yaşanmış olabilir demiştim hiç dikmate alınmıyor tabi ama yaşanmamışsa öğretmen haksızdır.
siz herşeyi kendi pencerenizden değerlendiriyor olabilir misiniz?
bakın size göre merci kelimesi saygısızlık olurken başkası için de merhaba olabilir diyorum. merhaba demek bence saygısızlık değil ama bunun yerine günaydın kelimesini daha ciddi bulur. kibarca söylenen bir merci de bence çok kibar ve gayet saygı içeriyor o zaman. neden herşey sizin pencerenize göre değerlendirilecek ki?
ayrıca konu merci kelimesi falan değil. herşey bir yana siz bu çocuğun etkinlik dışı bırakılmasını düşünmeden burda boş şeyleri tartışıyorsunuz.
hiçbir kelime hiçbir veli davranışı, hiçbir yapılmayan ödev bir öğretmenin bir öğrencisini etkinlik dışı bırakmasına neden olamaz. lütfen önce bunu kavrayın. sonra fransızca kelimelerin türkçeye evrilmesindeki saygı derecelerini tartışırsınız.

Kadın değil adam
O benim yavrum ile neden oynuyor hemde sene başından beri ?
Siz neden adamın her yaptığını eleştirip durdunuz? Ihtisasiniz nedir sınıf öğretmenimisiniz?
Bakın fizik öğretmeni okuma yazma öğretmeyi bilmez, matematik öğretmeni fizik öğretmeyi bilmez. Ünvan olarak aynı olsalar bile bu insanlar bile mesleği birbirinden ayriyken siz bu adamı en baştan eleştirdiniz. Başkasına vereceği gonulsuz ücretsiz dersi bile.

Çok ilginç bir durummuş gerçekten.
Ben de öğretmenim.Bizim okulumuzun prosedürü gereği kayıtlar esnasında "fotoğraf paylaşmak"için izin verdiğini belirten bir belge imzalatılıyor.Okullar başladığından her çocuğun fotoğrafını paylaşıyorum o yüzden.
Siz daha önce böyle bir problem mi yaşadınız acaba o yüzden mi kendince böyle bir "çözüm"buldu?
Hayır kesinlikle böyle bir sorun olmadı Hatta bizden o resimleri istemesinin sebebi zaten bir video yapmaktı Yani ben video yapacağını bilerek gönderdim o resmi

decemBer decemBer başka beğenmeyecek başka bir mesaj bulabildiniz mi? Ard arda 4’te 4 beğenmedim ve ard arda düşüyor bildirimler adımı görünce beğenmedime basıyosunuz sanırım? Neyin hırsını alıyosunuz, hayırdır? Konunun bir geçmişi olup olmadığıyla ilgili sorulara konu sahibibile cevap vermezken sizi bu kadar öfkelendiren ne bu kadar beğenmedim attığınıza göre bizi de aydınlatsanız?

Bu şikayete soruşturma dahi açılmaz, resen yapılmış bir hata unutmusum demesi bile isin içinden sıyırır. 18 yıllık öğretmenmiş adam. Ki sizde bilirsiniz adamın o videoyu hazırlaması aslı görevi dahi değil, hicbir sorumluluğu olmaz.
Adayken boyle birşey yaptıysa zaten kesinlikle kadroya alınmamalı ,

bi öğretmen asla böyle şey yapmaz diye
meslektaşını savunanlar var. diplomayla beraber vahiy mi alıyosunuz hayırdır? insanın nasıl kötüsü varsa öğretmenin de var. veliyle ne yaşarsa yaşasın o videoya çocuğun kısmını koymamak gibi bir şey yapmaya hakkı yok o öğretmen bozuntusunun. şu rezilliği savunup kendinizi küçük düşürmeyin vallahi ayıp ya.

Öğretmen hatalı, kızınıza üzüldüm ama siz daha önceden bir şey yaşamışsınız ki sizin kızacağınızı söylemiş. Ayrıca Cimer e ne yazdınız. Slaytla resmini koymadı mı dediniz? Bu geçerli bir şikayet olmaz ki. Elinizde somut bir şey olmalı kanıt olarak. Birde size tavsiye kızınızı o öğretmenden kurtarın çünkü kızınıza hiç iyi davranacağını sanmıyorum bu şikayet olayından sonra
Kızacağım söylemesi tam bir saçmalık Çünkü o resimleri zaten bizden video yapmak için istedi Ben de o amaçla verdim

Okulumu değiştireceğim Allah izin verirse

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X