Ben bu ogretmeni cimere sikayet ettim baska nereye sikayet edebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten eğitimini almadığınız bir mesleği yapmak yanlış şu ücretli öğretmenliğe başka meslek gruplarında ki insanların başvuru yapılmasını engellesinler bu sefer ihtiyacı olan öğretmenler dışarda kalıyor kaç arkadaşım ücretli öğretmenlik yapamadı. Yanlış anlamayın sizlik bir durum yok genel söylüyorum üzgünüm
Bence ücretli öğretmenlik komple ülke ayıbı zaten.

Hayırlı akşamlar herkese
Ilkokul 1. Sinifa giden Kızımın öğretmeni ile ilgili daha evvel de konu açmıştım
Bugün itibariyle konu şu
Bizden resim istedi 23 nisan dolayısıyla
Bende diğer veliler gibi evimi bayrak ve balonlar ile süsledim kızımı da güzelce giydirdim eline bayrak verdim ve resim çektim öğretmene yolladim o da sınıf wp grubuna attı

Sonra akşama doğru baktım bir kolaj yapmış muzikli bir video sınıfımızın öğretmenimizin adı yazıyor tüm çocukların bu evlerinde çekilip attıkları fotolar var benim kizimin yok

Video ilk geldi ben kızıma dedim ki gel annecim bak öğretmenin ne yapmış tamamını izledik bitti ve yavrum ağladı ben niçin yokum anne diye

Ki bu bize bu öğretmenin yaşattığı ilk travma değil kaçıncı oldu diğer konumda baksaniz görürsünüz
Hemen öğretmeni aradım sordum cevap olarak bana dedi ki " siz kızarsınız diye koymadım kızınızı "
Böyle bir şey olabilir mi zaten bu amaçla attım size resmi niçin kızayım dedim
Zaten ödevlerinizde eksik geliyor dedi
Hocam konu bu degilki şu an 23 nisan çocuk bayramı kutlaması için yaptığınız bir etkinliği konuşuyoruz dedim

Konuşma esnasında bana sen diye hitap edince bana sen demeyin çünkü ben size sen demiyorum dedim
Siz de bana bazen mersi diyorsunuz bende rahatsız oluyorum demez mi
Mersi kaba bir kelime midir dedim
Hayır ama Fransızca ben rahatsız oluyorum dedi
Vallahi aynen böyle söyledi
Sonuç olarak dedim ki sizi cimere şikayet edeceğim ( ettim de)
Ayrıca sınıf wp grubundan da çıktım
Öğretmeni de engelledim
Ama öfkem geçmedi başka ne yapabilirim
Öğretmenle zaten anlasamiyorsunuz zaten hemen çıkartır sınıfından kurtulmuş olursunuz Allah iyilerle karşılaştırsın ilkokul öğretmeni çok önemli

30 çocuktan birinin sadece ayrı tutulması öğretmenin öğrenciye olan tavrı değil
Öğretmenin veliye olan tutumudur
İster yorum olarak alın ister cevap
Ben böyle değerlendirdim :)))
Anneyi bir kenara bırakın demisim. Yani anneden/veliden bağımsız bir cevap bekliyordum. Hatta o cevabı soru sorduğum üyeden beklemiştim.

Bknz. Daha önceki konu ve aynı ayrımcılık. Bu arada ben öğretmenin öğretme stilini eleştirmiyorum ama yine sadece benim kızım kaldı derseniz, o zaman bariz bu çocuğa karşı ayrımcılık yapılıyor ve normal mi diye sorarim. Veliyle aralarındaki husumet çocuğa karşı olan davranışlarını hakli göstermez.

*****×******
Önceki konudan alıntı....

4. şu an tüm harfleri bitirdik ve normal derslere geçtik ama 38 kişilik sınıfta 8 kişi okumaya geçemedi bunlardan birisi de benim kızım
6. Madalyadan hariç başarı belgesi bastırmış ben bunu bilmiyordum 30 çocuğa o belgeleri tek tek verdi ve onlarla tek tek resim çektirdi gelmeyen öğrencilerde vardı ve sonuç olarak benim kızım belge alamayan tek çocuktu üzüldü ağladı haliyle bende çok üzüldüm

VuslataDair VuslataDair sınıfta 38 çocuk var. Belge alan 30 cocuksa diğer 8 çocuk alamamış demektir. Oysa ki benim kızım belge alamayan tek çocuktu demişsiniz.

Bu arada öğretmenin davranışını tamamıyla hatalı buluyorum
Büyük ihtimalle çocuk ruhundan anlamayan narsist bir adam
Ama konu sahibiyle arasındaki sorunun sadece bize anlatılanlar kadar olmadığında düşünüyorum
Arada sürtüşmenin olduğu birbirlerinden hoşlanmadıkları açık
Konu sahibi daha ilk konusundayken kızının sınıfını değiştirmeliydi
Çocuk bunları yaşamamış olurdu
Şu an tayini çıkan ailelerin bile çocuklarının nakil işlemleri yapılamıyor

Öğretmen ve veli arasında ne yaşanırsa yaşansın. Ama o küçük çocuğun hayal kırıklığının telafisi olmayacak... Bu yüzden öğretmen daha hatalı benim gözümde.

Bu konu nasıl tartışmaya dönebildi şu an şoktayım:KK57:
23 Nisan için velisinden fotoğraf isteyip sonra onu kolaja koymadan videoyu atan öğretmenin sonrası verdiği abuk cevapların nesini savunuyorsunuz?
İddia edildiği gibi Velisine gıcık kapmış bile olsa Öğrencisi hatırına o videoyu düzenlemeliydi. Gereksiz laf dalaşına girmiş, konu sahibi de çocuğunun üzülmesinin verdiği öfkeyle şikayet edebileceğini düşündüğü her yere şikayet etmiş.
Gayet anlaşılır bir konu. Neyin tartışmasını yapıyorsunuz sayfalardır?
Kendini bakıcı! Gibi görüp alın siz bakın çocuğunuza diyen öğretmen mi ararsın, ufacık çocuğun üzüntüsüyle dalgan geçen mi ararsın, kendi velileriyle yaşadığı problemlerle konuyu kişiselleştiren mi ararsın. Yazık gerçekten yahı yazık, 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlu olsun diye paylaşım yapıyorsunuzdur bugün ama orada burada eminim.

Hırçınsu videosu ...
Ne öğrenci kayıran veya ayıran öğretmenlerden
Ne de kendi çocuğunu dünyanın merkezi gören velilerden olmamak lazım ... orta yolu bulup mümkün olduğunca iletişimle olayları çözmek gerek ... bunu cok yakınım birisi de yapıyor , trafikte hayatta vs ben bu adama dersini veririm haddini bildiririm üslubundansa (genelde her iki taraf kaybediyor , sinirlendiğinizle kalıyorsunuz) nasıl çözerim demek daha mantıklı geliyor bana ... çocuğun sınıfını değiştirmek mantıklı iken veya en fazla müdüre vs şikayet etmek varken CİMERE şikayet etmek bana mantıksız geliyor ... CİMERin alanının bu olmadığını düşünüyorum

Öğretmenler kadar her olayı kisisellestiren başka meslek grubu görmedim.
Yanlışa da yanlış diyin yahu..
Bu kadar körlemesine babamın oğlunu savunmam. Her seferinde aynı şey.
Körlemesine öğretmen nefretinin olduğu bir forumda şaşırtıcı değil
Sonuçta burada bir çocuk başka bir çocuk tarafından dövülünce nöbetçi öğretmene saldırmaktan bahseden annelerin alkışlandığı
Öğretmenlerin sene de bir defa aldıkları eğitim ödeneğiyle okulun tüm fotokopilerinin karşılanması gerektiğini düşünenlerin olduğu bir yer

Körlemesine öğretmen nefretinin olduğu bir forumda şaşırtıcı değil
Sonuçta burada bir çocuk başka bir çocuk tarafından dövülünce nöbetçi öğretmene saldırmaktan bahseden annelerin alkışlandığı
Öğretmenlerin sene de bir defa aldıkları eğitim ödeneğiyle okulun tüm fotokopilerinin karşılanması gerektiğini düşünenlerin olduğu bir yer
Nefret mesleğe degil, kişiye olur
Sevdiğim öğretmenlerim de var, arkalarında gebermesini umduklarim da
33 yaşındayım, ilkokulda beni 2 sene okutan öğretmenimle hala görüşürüm. Olmasa okul hayatım biterdi.
Ama biktim. Eleştiriye tolerans sıfır.
Direkt herkes bizi kıskanıyor herkes bize saldırıyor modu.
Yahu ortada çocuk var, onun iyiliğine hareket etmek lazım, hadi veliler cahil, öğretmenler ne?
Yok pedagoji? Psikoloji? Davranış bilimleri?
Ben söyleyeyim.
Yarıdan fazlasının hayattaki tek başarısı kpss.
Kendini güncelleyen, yenilik takip eden öğretmen sayısı çok az.
Çocukları seven de malesef az.
Ama hep en hakli onlar.
Sizi tenzih ederim, herkes kendini bilir.

Konu sahibinin önceki konusunu hatırlıyorum, öğretmenle yıldızları barışmadı bir türlü.
Keşke o zaman sınıf değişikliği yapılsaydı.
Bu konu özelinde konuşacak olursak eğer konu aynen anlatıldığı gibiyse öğretmenin tutum ve yaklaşımı kabul edilemez.
Sırf kendisiyle meslektaş diye, sırf öğretmeni savunmak adına yorum yapan bazı meslektaşlarımın yorumlarını üzülerek hatta utanarak okudum.
Küçücük bir çocuğun duygularıyla alay ederek komik olduğunu zanneden bazı üyeleri de insafa ve izana davet ediyorum.
Hele o 'okulda olan okulda kalır' yazan, öğretmen olduğuna inanmak istemediğim üyenin yorumu sözün bittiği yer.
Okulda, duyulmasından çekindiğiniz şeyler mi yapıyorsunuz da çocukları böyle tembihliyorsunuz?
Allah korusun o çocuklardan biri, okulda, sizin gözetiminizin olmadığı bir yerde, kendisinden yaşça büyük birinin fiziksel ya da cinsel tacizine uğrasa; 'okulda olan kimseye anlatılmaz, öğretmenim öyle söyledi, susmam lazım' diye düşünecek.
Bunu da mı öngöremiyorsunuz?
Pedagojik formasyon almadınız mı?
Hiç mi çocuk psikolojisi adına bir kitap, makale okumadınız?
''Bu işin eğitimini almayanlar, öğretmeni eleştiremez'' diyenler;
bu işin eğitimini alanların bir kısmının hali pür melali ortada.
Fazla söze hacet yok.

Ayrıca biz de okul genelinde yaklaşık 120 okul öncesi öğrencimiz için toplu bir 23 Nisan videosu yaptık.
Tüm sınıflardan videosu gelen öğrencilerin isimleri yazıldı ve iki ayrı kontrol yapıldı.
İlk taslak yapıldıktan sonra öğretmenlerle olan whatsap grubumuzda video izlendi, tüm çocukların videosu var mı?
Son kontroller yapıldı ve ondan sonra yayınlandı.
Günü geçtikten sonra videosu gönderilen çocukların kaydı da onlar üzülmesin, ailenin emeği boşa gitmesin diye ana sayfada değil ama storyde yayınlandı.
Kısacası öğretmenin niyeti olsaydı, konu sahibinin çocuğu o videoda yer alırdı.
Unuttuysa konu sahibi hatırlattığında 'ama siz de eksik ödev gönderiyorsunuz , ama, ama....' demez hatasını telafi etmeye çalışırdı.
Şunları da eklemek isterim; "şimdi çocukların psikolojisi bozuluyor, bizim zamanımizda şöyleydi" diyen kişiler. Aslında kendilerinde nasıl yaralar açıldığınin farkında dahi değiller. Kendilerini dinlemeye dahi tahammülleri yok. İçinde oldukları hisler belki değersizlik belki yetersizlik belki ait olamama. Ama inkar etmek bize birşey mi oldu demek kendinle yüzleşmekten daha kolay.
Bir de "okulda olan okulda kalır" diyen öğretmenler özellikle iletişim konusunda zayıf, herşeyi ben bilirimci, otorite ve baskın olmak derdinde olan benim icin işinde iyi olmayan öğretmenler

Ben eski konunuzada yorum atmistim sikayet edin bunun sonu gelmeyecektir diye baya begenmedi atan olmustu nitekim dedigim cikmis. Size tavsiyem cocugunuzun sinifini degistirin. Ben ilkokula giderken annem sirf ogretmen ve sinifin cici annesi bana dort goz diye seslendi diye sinifimi degistirmisti ve kac yasina geldim o olay hala benim aklimdan gitmez. Cocugunzun psikolojisini anliyorum cunku ufakken bir benzerinide ben yasadim.

Konu sahibinin önceki konusunu hatırlıyorum, öğretmenle yıldızları barışmadı bir türlü.
Keşke o zaman sınıf değişikliği yapılsaydı.
Bu konu özelinde konuşacak olursak eğer konu aynen anlatıldığı gibiyse öğretmenin tutum ve yaklaşımı kabul edilemez.
Sırf kendisiyle meslektaş diye, sırf öğretmeni savunmak adına yorum yapan bazı meslektaşlarımın yorumlarını üzülerek hatta utanarak okudum.
Küçücük bir çocuğun duygularıyla alay ederek komik olduğunu zanneden bazı üyeleri de insafa ve izana davet ediyorum.
Hele o 'okulda olan okulda kalır' yazan, öğretmen olduğuna inanmak istemediğim üyenin yorumu sözün bittiği yer.
Okulda, duyulmasından çekindiğiniz şeyler mi yapıyorsunuz da çocukları böyle tembihliyorsunuz?
Allah korusun o çocuklardan biri, okulda, sizin gözetiminizin olmadığı bir yerde, kendisinden yaşça büyük birinin fiziksel ya da cinsel tacizine uğrasa; 'okulda olan kimseye anlatılmaz, öğretmenim öyle söyledi, susmam lazım' diye düşünecek.
Bunu da mı öngöremiyorsunuz?
Pedagojik formasyon almadınız mı?
Hiç mi çocuk psikolojisi adına bir kitap, makale okumadınız?
''Bu işin eğitimini almayanlar, öğretmeni eleştiremez'' diyenler;
bu işin eğitimini alanların bir kısmının hali pür melali ortada.
Fazla söze hacet yok.

Ayrıca biz de okul genelinde yaklaşık 120 okul öncesi öğrencimiz için toplu bir 23 Nisan videosu yaptık.
Tüm sınıflardan videosu gelen öğrencilerin isimleri yazıldı ve iki ayrı kontrol yapıldı.
İlk taslak yapıldıktan sonra öğretmenlerle olan whatsap grubumuzda video izlendi, tüm çocukların videosu var mı?
Son kontroller yapıldı ve ondan sonra yayınlandı.
Günü geçtikten sonra videosu gönderilen çocukların kaydı da onlar üzülmesin, ailenin emeği boşa gitmesin diye ana sayfada değil ama storyde yayınlandı.
Kısacası öğretmenin niyeti olsaydı, konu sahibinin çocuğu o videoda yer alırdı.
Unuttuysa konu sahibi hatırlattığında 'ama siz de eksik ödev gönderiyorsunuz , ama, ama....' demez hatasını telafi etmeye çalışırdı.

Yazdıklarınızı şimdi okudum.
Konuda yorumunuzu arıyordum açıkçası.
Ne kadar sağduyulu yaklaşmışsınız her zamanki gibi..
Sevgiler ❤

Sevdiğim öğretmenlerim de var, arkalarında gevşemesini umduklarim da
33 yaşındayım, ilkokulda beni 2 sene okutan öğretmenimle hala görüşürüm. Olmasa okul hayatım biterdi.
Yahu ortada çocuk var, onun iyiliğine hareket etmek lazım, hadi veliler cahil, öğretmenler ne?
Ben söyleyeyim.
Ama hep en hakli onlar.
Turuncu hatırlamıyor musunuz?
Başka bir konuda, çocuğa öğretmeni tarafından gösterilen şiddeti normal,
hatta sınıf düzeni açısından elzem gören meslektaşlarım oldu.
C Cevizlipeynir ' in dediği gibi bazıları da; 'Nolmuş? Biz de dayak yedik anamızdan, babamızdan, öğretmenimizden,
hiç de psikolojimiz bozuk değil' demediler mi?
Pek çoğumuz çocukluk yaralarımızın farkında bile değiliz,
Cevizlipeynir'e bu konuda da katılıyorum.
Kendilerine yapılan en ufak bir eleştiriye,
'Bizi kıskanıyorsunuz, kudurun' yazan öğretmenler okumadık mı?
Burda, öğretmene 'siz' veliye ise 'sen' hitabını normal bulan insanlarla muhatabız.

Ben her konuda toptancılığa karşıyım.
Her yörenin, her meslek grubunun,
her cinsin iyisi, kötüsü, işini doğru yapanı, yanlış yapanı var.
Ne toplu linci ne de kayıtsız-şartsız meslektaş dayanışmasını doğru buluyorum.

Bazı konularda toplum olarak yememiz gereken daha kırk fırın ekmek olduğunu düşünüyorum.
Çocuk-insan konusunda çok geriden geliyoruz ne yazık ki.

Tarafları dinlemek öyle yorum yapmak lazım

Zamanında böyle hataya düşüyordum bende

Fen öğretmeni bizi çağırdı veliler olarak
İmza topluyor m.yardımcısı hakında yasal işlem yapmak için veli desteğini istiyordu

Meseleyi sorunca idareci öğretmenimizi tartaklamış hakaret etmişti tüm okul karşısında küçük düşürmüştü

Neden diye sorunca

Öğretmenin dersleri hakkında üzerine vazife olmayan işlere karışıyormuş idare

Hepimiz gaza geldik veliler olarak

Öğretmen çok iyi kursları düzenlediği yarışmaları ülke genelinde dereceli öğrencileri var bu öğretmenin

Nasıl böyle bir öğretmeni aşağılar bir idare

Hepimiz imzamızı verdik

İdareci hakkında yasal işlemler başlatılıyor

İdareci ise tüyleri ürperten sertlikte biri

İdarecide bunun üzerine karşı atak yapmış

Meğerse

Öğretmenin falanca şubeye dersi var

Öğrencilere siz dışarı çıkın serbestsiniz demiş

Nasıl bir güven ve takmamaysa

Kendiside öğretmenler odasında sohbet ediyormuş

Öğrencilerde dışarda gürültü yapınca
m.yardımcısının da dikkatni çekmiş

O gün okulda bu öğretmenin ders saatinde öğrencilerinden birininde bileği kesilmiş atardamarın olduğu yerden

Müdür yardımcısı çocupun bileğini tutarak en yakın sağlık ocağına oradanda hastahaneye yetiltirmişler

Bunun üzerine m.yardımcısı öğretmenin üzerine yürümüş öğretmende bağırınca bir yumruk atmış

Öğrenciler bazı öğretmenler m. Yardımcısının lehine imza ifade verirken

Biz saf velilerde bazı taraflı öğretmenlerde bu öğretmeni desteklemişler

Olayı öğrenince desteğimizi geri çektik

Çocuğu bu adamın sınıfından aldık

Bu öğretmen zeki çalışkan öğrencileri topluyor hazırlıyor başarılarını göstererek
Ücretli kurslar açıyor özel ders veriyormuş

Maaşının yanında bir o kadarda bu faliyetlerden kazanıyormuş

Neyse işte olaylar bazen bizim düşündüğümüz gibi olmaya bilir iki tarafıda dinlemek değerlendirmek lazım

Burada böyle bir şansımız olmadığı için çocuk merkezli çözüm odaklı yorumlar daha iyi olacaktır

Kim haklı kim haksız nereden bileyim ben

Turuncu hatırlamıyor musunuz?
Başka bir konuda, çocuğa öğretmeni tarafından gösterilen şiddeti normal,
hatta sınıf düzeni açısından elzem gören meslektaşlarım oldu.
C Cevizlipeynir ' in dediği gibi bazıları da; 'Nolmuş? Biz de dayak yedik anamızdan, babamızdan, öğretmenimizden,
hiç de psikolojimiz bozuk değil' demediler mi?
Pek çoğumuz çocukluk yaralarımızın farkında bile değiliz,
Cevizlipeynir'e bu konuda da katılıyorum.
Kendilerine yapılan en ufak bir eleştiriye,
'Bizi kıskanıyorsunuz, kudurun' yazan öğretmenler okumadık mı?
Burda, öğretmene 'siz' veliye ise 'sen' hitabını normal bulan insanlarla muhatabız.

Ben her konuda toptancılığa karşıyım.
Her yörenin, her meslek grubunun,
her cinsin iyisi, kötüsü, işini doğru yapanı, yanlış yapanı var.
Ne toplu linci ne de kayıtsız-şartsız meslektaş dayanışmasını doğru buluyorum.

Bazı konularda toplum olarak yememiz gereken daha kırk fırın ekmek olduğunu düşünüyorum.
Çocuk-insan konusunda çok geriden geliyoruz ne yazık ki.

Ben bunun çözümünün biraz rahatlarını bozmak olduğunu düşünüyorum, kimse kusura bakmasın.
Özelde yada kendi özel işi olarak öğretmenlik yapanlar kendilerini daha iyi yetiştiriyor, yeniliklere açık, güncel bilgileri, yöntemleri takip ediyorlar. Cünkü memnuniyet zorunluluğu var.
Öğretmenlerin de dönem dönem sınavları olsa, psikolog görüşmeleri olsa (ki ben insan yetiştiren insanlar icin bunun zorunluluk olduğunu düşünüyorum), bir sosyal aktiviteleri, ilgi alanları olsa, satranç, zeka oyunları, müzik, spor, tiyatro, şiir, ki bence bunlar da öğrencilere örnek olmak için olmak zorunda, böyle veli-öğretmen çatışmasına girip olayları bu kadar önemseyecek vakitleri olmaz.
ŞŞimdi en ufak bir şey büyütülüp bana veli ne demek istedi ye dönüyor.
Hala öncelik çocuğun duye dusunecek olgunluga sahip olmayanlar var..
Çocuğu biraz itmesi, başına hafifçe vurması, ceza vermesi normal olsun peki.
O zaman neden iş şikayete gelince inkar ediliyor?
Desinler madem evet ittim, evet vurdum
Hmm çocuğunuz yanlış anlamış
Cünkü çocuklar salak, bilmiyorlar itmekle oksamak arasindaki farki.
Kimse kimseyi salak yerine koymasın, en sinirlendiğim bu.
Öğretmenlik kutsal falan tamam ama kutsallığı insan yetiştirenler için geçerli..
Her mesleği yapan için değil.

Sevdiğim öğretmenlerim de var, arkalarında gebermesini umduklarim da
Ben söyleyeyim.
Ama hep en hakli onlar.
Merak etmeyin öğretmenler asla birbirinin arkasını tutmaz
Sürekli birbiriyle rekabet halindedirler.
Sizin dediğiniz gibi öyle Kollektif bir meslek bilinci yoktur.

Burada herkes yaşadıklarından bir pay çıkarıyor.
Öğretmenlerinde cahil olup olduğunun farkında olmayan saldırgan, tüm sınıfta sadece kendi çocuğunun okuduğunu düşünen iki psikoloji kitabı okuyunca kendini Eğitim bilimleri ve davranış yönetimi profesörü zanneden velilerinden bir pay çıkarmaları gayet olağan

Kuaför, pantalon, randevu, jandarma vs vs Türkcede Fransizca kökenli bir cok kelime var. Ögretmene söyleyin bunlari da kullanmasin. Sacmalayacak yer bulamamis, mersi ye mi takilmis. Bu arad ben severim konustuklari dilleri farkli kelimelerle zenginlestiren insanlar. (Biliyorum konu disi bir yorum ama yazmasam olmazdi)
Ben de ekleme yapayım mı? O kadar çok ki aslında dilimize Fransızcadan yerleşen sözcükler.

Şoför, direksiyon, alerji, diksiyon, alyans, ambalaj, abajur, ampul, ansiklopedi, avukat, bagaj, bere, biberon, biftek, bijuteri, bisiklet.

Daha böyle yüzlerce sözcük var Faransizcadan geçen. O yüzden "merci" ye takılmamak lazım. Mersi ye takarsak pardon u da kulalnamak gerek. O da Fransızca çünkü. :dondurma: :halay:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X