Ben bu ogretmeni cimere sikayet ettim baska nereye sikayet edebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sizi uykunuzdan uyandırmak istemem ama o hat kapanalı çok oldu. Sizin gibi İnsnaların aklına sadece şikayet geliyor ama belki teşekkür etmek isteyen de olur diye yeni hat açıldı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı'nın yerinen MEBİM 444 0 632 hattının açıldığı belirtildi. Bu ne peki yalan haber mi siz de uyanın da az haber okuyun ilkokul çocuğunun psiklolojisini bozan üstüne mersi demişmiş falan saçma suçlamalar yapan bir öğretmenin nesine teşekkür edelim ben ağzıma edene teşekkür edemem kusura bakmayın siz istiyorsanız teşekkür edin

what happens in kindergarten stays in kindergarten :)

çocuğum olsa ona aile içerisindeki kişiler arasında laf taşımamayı öğretirim ama okulda ne olursa anlatmak zorunda. çocuk o yahu. anlamlandıramadığı sözler ve davranışlar anne baba için önemli olabilir.
Tabii ki, Allah korusun taciz/dayak olayları var. Bir öğretmen nasıl her şeyi anlatmamayı öğütleyebilirim anlayamıyorum. İnşallah böyle öğretmenler çok çok azınlıktadır.

öğretmenler kadar hiçbir meslek grubu "benim mesleğim kutsal" diyip sürekli kendini aklamaya çalışmıyor.
arkadaş işinizin çocuklarla/ergenlerle olduğu en başından belli ama veli laf edince "biz bütün gün çocuklarla uğraşıyoruz". e seçmeyin o zaman bu mesleği, alnınıza silah mi dayandı.
her meslekte iyi de var kötü de. ama nedense çoğu öğretmen kabul etmiyor bir öğretmenin psikolojik sorunları olup kötü davranacağını yada yetersiz olabileceğini.
keşke her meslek grubunda sizin gibi dayanışma olsa.

burada, öğretmen olup bu tip konularda tarafsız yazan arkadaşları tenzih ediyorum.

Tabii ki, Allah korusun taciz/dayak olayları var. Bir öğretmen nasıl her şeyi anlatmamayı öğütleyebilirim anlayamıyorum. İnşallah böyle öğretmenler çok çok azınlıktadır.

hayır bi de asla ve kat'a birşey diyemiyorsun öğretmenlere. anında tırnaklar çıkıyor dışarı. okumaksa biz de 4 sene okuduk, yeri geldi iş bulamadık, onlar çocuklarla uğraşıyor eyvallah zor, e diğer işlerde çalışanlar laylaylom mu çalışıyor. bak çocuğa bağırıyorum diyor, bağırabiliyor. sıkıysa git fabrikada mavi yakaya bağır bakalım ne oluyor. kolay tabi küçük çocuğa bağırıp hıncını almak.
eleştiri kabul etmeyen de öğretmen olmasın bence ya.

öğretmenler kadar hiçbir meslek grubu "benim mesleğim kutsal" diyip sürekli kendini aklamaya çalışmıyor.
arkadaş işinizin çocuklarla/ergenlerle olduğu en başından belli ama veli laf edince "biz bütün gün çocuklarla uğraşıyoruz". e seçmeyin o zaman bu mesleği, alnınıza silah mi dayandı.
her meslekte iyi de var kötü de. ama nedense çoğu öğretmen kabul etmiyor bir öğretmenin psikolojik sorunları olup kötü davranacağını yada yetersiz olabileceğini.
keşke her meslek grubunda sizin gibi dayanışma olsa.

burada, öğretmen olup bu tip konularda tarafsız yazan arkadaşları tenzih ediyorum.

Al benden de o kadar ha. Adam gibi puan alamayan öğretmen oluyor tekrar calismaya üşenip. Cok para kazanırım diyen doktor oluyor. Ya insanla uğraşmayı sevio musun önce bi onu düşün. Ama yok. Bu adam sevuo mesela ama kötü anlamda :) sayko ya cocuklara eziyet etmeyi sevio belli ki. Anneso igrenc bi insan olsa bile cocuga yapilir mi su ne olacak onun da resmi olsaydi pis adam. Yaz sunun telefonunu da tek tek mesaj atalim utanmio musun kocaman adam cocuklardan hincini almaya sen diye ya.

Kuaför, pantalon, randevu, jandarma vs vs Türkcede Fransizca kökenli bir cok kelime var. Ögretmene söyleyin bunlari da kullanmasin. Sacmalayacak yer bulamamis, mersi ye mi takilmis. Bu arad ben severim konustuklari dilleri farkli kelimelerle zenginlestiren insanlar. (Biliyorum konu disi bir yorum ama yazmasam olmazdi)

Kadroyu siz vermiyorsunuz Allahtan. Adam 18 yıllık öğretmenmiş önceki konuyu da biliyorum. Hanımefendi adama en baştan gıcık en baştan eleştiriyor sevmiyor. Tek taraflı dinliyorsunuz. Ben hemen her gün bu tarz şikayetler duyuyorum. Eğer ciddi bir sıkıntı varsa bu hep karşılıklı oluyor. Ama veli tarafı her zaman haklı olduğunu savunuyor.

Allah aşkına neyden bahsediyosunuz siz? Burda konu sizin günlük hayatta velilerle yaşadığınız problemler değil. Öğretmen ‘video yapmak için’ herkesten fotoğraf istiyor ve bunu bilerek konu sahibi fotoğrafı atıyor. Adam bilerek videoya koymuyor sebebini sorduğunda da unuttum vs demiyor. ödeviniz eksikti gibi saçma sapan şeyler söylüyor neyini savunuyorsunuz gerçekten hiç anlamadım

Öğretmen hatalı, kızınıza üzüldüm ama siz daha önceden bir şey yaşamışsınız ki sizin kızacağınızı söylemiş. Ayrıca Cimer e ne yazdınız. Slaytla resmini koymadı mı dediniz? Bu geçerli bir şikayet olmaz ki. Elinizde somut bir şey olmalı kanıt olarak. Birde size tavsiye kızınızı o öğretmenden kurtarın çünkü kızınıza hiç iyi davranacağını sanmıyorum bu şikayet olayından sonra
Öğretmenin nasıl biri olduğunu bilmiyorum daha önceki konuları okumadım. Bende öğretmenim yeri geldi benimde veliyle problemim oldu. Hatta 1. Sınıftaydık. Çocuğa kötü davranma gibi bir şey asla söz konusu olamaz. Veliyle olan tartışma en fazla bir iki gün canımı sıktı ama çocuktan soğuma, kötü davranma olmadı. Zaten böyle bir davranış ortaya çıkarıyorsa sınıf değişimi kesinlikle olmalı.

Daha öncede yazmıştım size , Ya sınıfını , okulumu değiştirin ya da öğretmeniyle Zıtlaşmayın diye.

Böyle bir durumda öğretmeni engelleyip , gruptan çıkmanız yavrumuz için başka bir travma olur. Bu dönemde okulda degistiremezsiniz dolayısıyla köprüden geçene kadar misali davranmaliydiniz telefonda.

" Sanıyorum x ' ı unuttunuz, çok üzülüp ağladı, sizden ricam videoyu yeniden yapmanız v.s tarzında bir konuşma yapmalıdınız.

Videoyu kaydedin, çocuğunuzun da videosunu içine ekleyerek yeniden izletin yavrunuza yanlışlık olmuş diye.

Ve umuyorum bu ofkenizin zerresini hissettirmemissinizdir kızınıza.
Öncesinde bayağı sıkıntı oluşmuş gibi duruyor. Bende öğretmenim insanlık hali o an 30 çocuğun videosu, fotoğrafı gözden kaçabilir. Velim arasa aaa özür dilerim fark etmedim der güncelleyip tekrar atacağımı söylerim. Kaldıki düşünüyorum unuttuğumu onlarda bilir art niyet aramazlar. Öğrencim ağlamaz. " ZITLAŞMA" bence temel sorun burda. Birçok veli bunu maalesef yapıyor. Öğretmen benim dediğim gibi davranacak tavrıyla yaklaşıyor. Çocuk 1. Sınıfa hazır değil devam ederse bende, ailede en önemliside çocuk çok yıpranacaktı. Tekrar anasınıfına gitmesi gerekiyor dedim. Annesi inat etti. Sonuç benim dediğim gibi oldu. Ve kadın her yaşanan aksaklıkta mahçup oldum diyip durdu. Hanım Efendi nasıl bir veli bilmiyorum. İki tarafıda dinlemek gerekiyor. Öğretmende de şöyle bir sorun var anneye olan öfkesi, mesleği davranışlarının önüne geçmiş. Sınıf değişimi en sağlıksı.

Tipik ilkokul velisi profili gordum sizde. Ne travmasi yasayacak bunda cocuk? Belli ki daha once de pimpirikli halleriniz olmus kadin sizin cocugu videoya almamis. Ne tepki vereceginizi kestirememis de olabilir.
Biraz rahat olun ya
Bende şuan meslektaşımın davranışını asla doğru bulmadım. Video ya koymamak dışında bunun nedenini ödev yapmıyora bağlaması daha bir garip geldi. Ama hanımefendi de ya zaman zaman karşılaştığımız bizi meslekten soğutan veliler gibiyse diyede aklımdan geçirmedim değil. Hırcınsu nun annesi diye bir video var. Gerçekten böyle veli var mı diyenler olur gerçekten var. Ama ben yinede böyle bir veli profili olsa dahi çocuğun bu durumun dışında tutulması lazım. Mesleğini seven her öğretmen buna dikkat etmeli.

Biz velilerden sosyal medyada fotoğraf ve video paylaşımı için onay aldık senenin başında. Onayı olmayanların herhangi bir fotoğrafını çekmiyor ve paylaşmıyorum. Her okul yaptı zannediyorum böyle bir kağıt imzalayıp unutmuş olabilir misiniz? Hoş o zaman size bunu belirtirdi ödevlere vs bağlayacağına.
Öğretmeniniz profesyonelliğin dışına çıkmış, sizi sevmese bile bunun acısını çocuktan çıkarmak, videoya dahil etmemek acınası olmuş. Ben böyle bir öğretmenle devam etmezdim, mezun olana kadar zıt fikirde olacağınız çok fazla durum olacak. Her seferinde çocuğa yansıyacaksa çocuğun ilkokul anıları hoş olmayacak.

Konu sahibinin önceki konusunu hatırlıyorum, öğretmenle yıldızları barışmadı bir türlü.
Keşke o zaman sınıf değişikliği yapılsaydı.
Bu konu özelinde konuşacak olursak eğer konu aynen anlatıldığı gibiyse öğretmenin tutum ve yaklaşımı kabul edilemez.
Sırf kendisiyle meslektaş diye, sırf öğretmeni savunmak adına yorum yapan bazı meslektaşlarımın yorumlarını üzülerek hatta utanarak okudum.
Küçücük bir çocuğun duygularıyla alay ederek komik olduğunu zanneden bazı üyeleri de insafa ve izana davet ediyorum.
Hele o 'okulda olan okulda kalır' yazan, öğretmen olduğuna inanmak istemediğim üyenin yorumu sözün bittiği yer.
Okulda, duyulmasından çekindiğiniz şeyler mi yapıyorsunuz da çocukları böyle tembihliyorsunuz?
Allah korusun o çocuklardan biri, okulda, sizin gözetiminizin olmadığı bir yerde, kendisinden yaşça büyük birinin fiziksel ya da cinsel tacizine uğrasa; 'okulda olan kimseye anlatılmaz, öğretmenim öyle söyledi, susmam lazım' diye düşünecek.
Bunu da mı öngöremiyorsunuz?
Pedagojik formasyon almadınız mı?
Hiç mi çocuk psikolojisi adına bir kitap, makale okumadınız?
''Bu işin eğitimini almayanlar, öğretmeni eleştiremez'' diyenler;
bu işin eğitimini alanların bir kısmının hali pür melali ortada.
Fazla söze hacet yok.

Ayrıca biz de okul genelinde yaklaşık 120 okul öncesi öğrencimiz için toplu bir 23 Nisan videosu yaptık.
Tüm sınıflardan videosu gelen öğrencilerin isimleri yazıldı ve iki ayrı kontrol yapıldı.
İlk taslak yapıldıktan sonra öğretmenlerle olan whatsap grubumuzda video izlendi, tüm çocukların videosu var mı?
Son kontroller yapıldı ve ondan sonra yayınlandı.
Günü geçtikten sonra videosu gönderilen çocukların kaydı da onlar üzülmesin, ailenin emeği boşa gitmesin diye ana sayfada değil ama storyde yayınlandı.
Kısacası öğretmenin niyeti olsaydı, konu sahibinin çocuğu o videoda yer alırdı.
Unuttuysa konu sahibi hatırlattığında 'ama siz de eksik ödev gönderiyorsunuz , ama, ama....' demez hatasını telafi etmeye çalışırdı.

Son düzenleme:
Öğretmen hatadan muaf mı? Burada 40 sayfa neyi tartıştınız bilmiyorum ama ilk 9 sayfa "Mersi" kelimesi tartışılmış.
Öğretmen olarak benim hatam bir çocuğu 23 Nisan günü unutmak olsaydı, annesi de "Çocuğum neden yok, ağladı" deseydi çok mahcup olurdum ama "Siz de mersi dediniz ben de sen dedim ödeştik" filan allasen biri der Ankara, biri der kçın kara; bilinçli yapılmış ya da yapılmamış, hatanın telafisi koca kadın, öğretmen olarak bu mu olmalı gerçekten?

Hadi veli cahil, hadi çocuk şımarık da; öğretmen ne? Ne bu yani, insan "Kusura bakmayın, düzeltmek için ilgileneceğim" filan der unuttuysa değil mi? Şu gereksiz savaşın altında kasıt ve egodan başka bir şey yok, değil bir öğretmene, insana yakışmayan hareketler.

Bi de hemen bağlanmış eppek edebiyatına, eppek de eppek... Eppek öpersiniz çocuk itersiniz mantığı aferin.

çocuğu okuldan alma değiştirme durumunuz yoksa çocuğunuz için Hoca ile aranızı düzeltmenizde bundan sonra da daha dikkatli ve alttan alarak, söyleyeceklerini çocuk iyiliği için söylüyorum şeklinde konuşmanızda fayda var
2 tarafda agresif geçimsiz olursa çocuğun okul öğrencilik hayatı hep mutsuz geçecek🙁
bu arada başka sınıfa okula alırsanız da aynı şekilde davranılmalı
hayat değişti herkes kendini daha çok sayıp nasıl bana böyle davranır moduna girdi
tarafsız 2 taraf içinde geçerli yazdıklarım
çocuğunuz için unutmayın....

Bi öğretmenin böyle sadece bu olaydan dolayı böyle tepki verdiğini düşünmüyorum bence sizin de önceden öğretmene karşı tepkiniz oldu yoksa normal değil
Küçücük bi çocuğa öğretmen takcak değil ya önceden aranızda bişeyler oldumu tartışma ya da öğretmene suçlayıcı tavırlarınız
Fotoğrafını koymadığına göre çekinmiş değişik bi tepki verirsiniz diye belki de

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X