Alo kar beyazı ve 60 derece lekelilerde yıkıyorum Arasına renkli çamaşır hiç karıştırmadan Çok kirliyse
soda katıyorum birazda misler gibi oluyor Bu arada Anvayden ben hiç memnun olmamıştım(
ariel çok güzell beyazlara ben şuan rinso kullanıyorum pek güzel değill
bbütün deterjanları denedim bi tek alo kaldı o nasıl acaba
canım en ıyısı omo matık yada arıel matık ıkısıde çok guzel su an arıel matık kullanıyorum çok memnunum ama tavsıyem beyazlıları 90 derecede kaynat cunku mıkroplar kırılıyo ben hep 90 derecede kaynatırım...çamasırlarımı astıgım zaman bıde gunes vurunca yemınle bakamıyorum beyazlıgı gozlerımı alıyo ınankı...
çivit ne kızlar nerden bulunur?
arkadaşlar ben tekstil mezunuyum ve mesleğim için okulda tekstil kimyası da okudum.ve konumuz birgün deterjanlardı.kimya hocamız bize bunun açıklamasını yaptılar.büyük bir genelleme ile deterjanlardaki tüm maddeler hemen hemen aynı.fakat bir tek fark var içlerindeki ÇİVİT maddesi.hani deterjanlarda değişik ebatlarda (kimisi yuvarlak kimisi çizgi gibi) mavi maddeler vardır ya işte o.o madde yani çivit çamaşıra direkt nüfuz ederek bir nevi optik beyazlatma işlemi yapıyor.biraz üzüleceksiniz ama sonuç olarak bu maddenin oranı değişince beyazlıkta haliyle değişiyor.ve bizlerde göz yanılgısı olarak ariel daha ii,bingo daha kötü diyoruz.açık alınacak deterjanlarla ambajlı ve pahalı markanın aslında pekte bir farkı yok malesef.bizler sadece markaya,ambalaja,reklama para döküyoruz.dışarıdan alınacak açık deterjana gene açık çivit alıp bir miktar katarsak ne olacağını deneyerek göreceksniz.dilerseniz bunu açık deterjancılardan çok çok az miktarda deneyerekde görebilirsiniz.tabiki çiviti sadece beyazlara koyarak ...
böylece hem kendi esnafımız kazanır sizde kendinizce ev ekonomisine katkıda bulunursunuz...
naçizane bilgimi ve fikrimi paylaşmak istedim...
Peki canım bu giysilerdeki pamuklanma neden oluyor yumuşatıcıdan mı makinanın iyi durulamamasından mı? belki derste görmüşsünüzdür. Giysinin kalitesinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama eşimin tişörtleri hep pamuklanıyor ya hepsi başka başka markalardan ama neden oluyor çok üzülüyorum. Deterjan olarak arielmatik kullanıyorum konsantre yumuşatıcı olarak da yumoşun mavisinden kullanıyorum o konsantre değil. Bazen de pervolün renkliler için olanından kullanıyorum ama ne kullanırsam kullanayım pamuklanıyor.
Peki canım bu giysilerdeki pamuklanma neden oluyor yumuşatıcıdan mı makinanın iyi durulamamasından mı? belki derste görmüşsünüzdür. Giysinin kalitesinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama eşimin tişörtleri hep pamuklanıyor ya hepsi başka başka markalardan ama neden oluyor çok üzülüyorum. Deterjan olarak arielmatik kullanıyorum konsantre yumuşatıcı olarak da yumoşun mavisinden kullanıyorum o konsantre değil. Bazen de pervolün renkliler için olanından kullanıyorum ama ne kullanırsam kullanayım pamuklanıyor.
beyazlarda çivit kullandım çokda memnun kaldım.
Deterjana bir çay kaşığı ekledim.ilk başta mavi renginden dolayı biraz tedirgindim
ama bembeyaz çıktı çamaşırlarım..........
cnm o pamuklanma PİLLİNG denilen bir olay tekstilde.bunu ciddi testleri vardır.bunun olmasının nedeni kumaştaki akrilik yada polyester oranı ile ilgilidir.kumaşta ne kadar sentetik madde varsa o kadar pillinglenme yapar.sürtünme buna neden olan en büyük neden.ama mesela keten - saf pamuklu giyip gene aynı derecede sürtünmeye maruz kalındığında bunu yapmaz.pillinglenme fiziksel çoğunluklu kimsayal bir sonuçtur..
cnm o pamuklanma PıLLıNG denilen bir olay tekstilde.bunu ciddi testleri vardır.bunun olmasının nedeni kumaştaki akrilik yada polyester oranı ile ilgilidir.kumaşta ne kadar sentetik madde varsa o kadar pillinglenme yapar.sürtünme buna neden olan en büyük neden.ama mesela keten - saf pamuklu giyip gene aynı derecede sürtünmeye maruz kalındığında bunu yapmaz.pillinglenme fiziksel çoğunluklu kimsayal bir sonuçtur..
o kadar ilginç bir durum oluşmuş ki, babam gibi "kadın milleti :roflol:" diyesim geldi kızmayın ama. arkadaşlar o tarif ettiğiniz şeyleri yaparken ne kadar su harcadığımızı, o kirlettiğimiz suyla ne kadar daha temiz suyu kullanılamaz hale getirdiğimizi hiç düşündük mü acaba? sadece bir damla bulaşık deterjanı bir ton suyu kullanılamaz hale getiriyor, ki ihtisas sahibi arkadaşlar varsa daha iyi bilir, deterjanların etkin maddesi genelde aynıdır, çok az nüans farkı vardır yan etken maddeler açısından. tamam bembeyaz çamaşır giymek önemli belki ama özellikle şu son günlerde bunlar daha da çok kurcalıyor benim kafamı. paylaşmak istedim sadece. a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?