bence arkadaslar persil ariel israil malı ondan kullanmıyorum
Ne güzel benim gibi düşünenlerde varmış diye sevindim bunu okuyunca...
bende çok duydum o deterjanları ama gel gelelim bir türlü içim el vermiyor onlara onca parayı sayıp vermeye, başka yollarla çamaşırım temizlensin diyorum. O adilerin yıllardır sürdürdüğü savaşa birde bende destek olmayayım diyorum.. Zaten dünyanın yarısı onların elinde..
Ama bildiğim kadarıyla (kim bu konuları normalde çok takip ederim) PERSİL markası israil değil alman malı çünkü HENKEL e ait (paketlerin her zaman arka kısmında üretici kısmında yazar)
İsrail malları ise PROCTER & GAMBLE in tüm markaları yani kısaltılmış olarak P & R , duyarlıların/ilgililerin aklında bulunsun..
Kizlar guzel birsey boyle seylere dikkat etmek ama aksam internetten arastirdim procter & gamble nin kendi internet sitesinden Ingiliz mum ureticisi ve Irlandali sabun ureticisinin ortak sirketiymis. Isimde soy isimlerinden geliyor. Yani Israille falan alakasi yok. Arkadasin dedigi gibi persilde Henkelin urunu yani Alman mali.
İngiliz ve İrlandalı olabilir ama bu yahudi dinine mensup olmadığı anlamına gelmez :) Onlar sadece ırk yada vatandaşı olunan ülkelerle ilgili bilgiler.. Bende Türk kökenli ama fransız vatandaşıyım ve müslümanım örneğin..
kesinlikle arieell...bi de yine arielin şu yeni çıkan kapsül jel deterjanlardan aldım yeşil olanı(beyazlar için zaten) miss gibi kokuyor tavsiye ederim
Canim o jel kapsullerden renkliler icin olanini bende aldim ama eger 1,5 saat ve daha kisa olursa program bi koku yapiyor camasirlarda.Hani sanki islak kalmista koku yapmis gibi bisey oldu kiyafetlerimde benim. Yada bende oyle oldu bilmiyorum. Ama 2,5 saatlik programlarda gercekten guzel oluyor. Beyazlar icin olanini daha hic denemedim evdeki bitmedi daha toz olan.
hadi yaaa..aslında cidden ben de renkliler için olanının kokusunu beyazlar için olanki kadar beğenmedim... ama beyazlar için mutlaka kullan yumuşatıcının kokusunu bile bastırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?