Bembeyaz çamaşırlar için hangi deterjan?

arkadaşlar size zahmetli ama %100 garantili yöntemimi söyleyeyim. ben çalışıyorum. diğer çamaşırları hafta içi yıkarım cuma gününe sadece beyazlarımı bırakırım. cuma akşamı bir leğenin içine elimin dayanabileceği kadar sıcaklıkta çamaşırları basar ve domestos eklerim. 10 dk. kadar mıncıklarım (kendimi paralamadan :)) ) bir gece öylece bekler. cumartesi sabahı sadece elimle sıkıp makineye atarım. deterjan olarak rinso bahar çiçeği kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim. ayrıca soda matik ve biraz da kireç çözücü eklerim. makineyi 40 ta çalıştırırım bazen de 50 olur. ön yıkama yapmam. çalıştırıp beklerim. deterjanı alırken deterjan kapağını biraz açıp domestos eklerim. ve 20 dk. çalışır. 2-3 saat makinede bekler sonra yumuşatıcı da ekler çalıştırırım. veee sonuç mis gibi, bembeyaz ve yumuşacık beyazlar. 1 yıllık evliyim kayınvalidem beyazlarıma çıldırıyor tabi bu şekilde anlatmadın hiç bir zaman :)) kötüyüm galiba...
biraz zahmetli ama 90 yıkayıp elektrik faturasını sevindirmiyorum, çamaşırlarımı yıpratmıyorum (çünkü iç çamaşırların lastikleri hemen deforme oluyor)
umarım faydalı olur; bana dua edeceksiniz emin olun :))

Hanımlar bembeyaz çamaşırlar için benim önerim deterjanın yanında ankara sodamatik kullanın hem kireç önleyici hem beyazlatıcı. Ben Kullanıyorum çok memnunum.

soda matıkle karbonatı deneyecem benım sorunum memlekete gıttıgımızde camasırlar grılesıyor ıst don bır gece domestoslu suda beklet 4saat arıelde beklet sonra makınada yıkarım ancak duzelırler

ben deterjanın yanında bide ankara sodamatik kullanıyorum. Beyazlarım bembeyaz oluyor. Açık renkli çamaşırlardada kullanıyorum tertemiz yapıyor lekeleri çıkarıyor.

kızlar omo kesinlikle hikaye. ne beyazda ne de renkli de beğenmedim. şu anda alo karçiçeği kullanıyorum fiyatı da uygun hem de leke çıkarması güzel. iç çamaşırlarında kesinlikle leke bırakmıyor. fakat geçen beyaz önlüğüme yağ dökülmüştü onun lekesi kalmış baya vardı ama yağ
renklilerde ariel parlak renklerden menun kaldım bazen de perwol kullanıyorum . ama perwolün temizliğinden şüpheliyim kızlar çamaşır koyuya hissedemiyorum temizliğini

kızlar bi de geceden çamaşırı makinede bekletmek tambura ağırlık yaptığı için bozma ihtimali varmış tamirci söylemiş

valla 3 tane deterjan var evimde şuan alomatik aldım çok memnun kaldım beyazlarda mükemmel temizliyo..o az kaldı zaten bitti bingo soft aldım daha denemedim oda iyiydi ama daha önce almıştım..ama hem beyazda hem renklide persilin sıvı deterjanı çok çok güzel kokusuda mükemmel..bayağıda gidiyo büyük şisesi tasviye ederim..

Beyazlar için Omo domestos etkili,renkliler içinde Omo colour kullanıyorum. Daha önceden başka hiç deterjan deneyimim olmadığı için bu kullandıklarım iyi mi kötü mü bilemedim.
Şimdi deterjanlarım az kaldı,bu sefer başka deniyim diyorum,alo karçiçeği methedilmiş ondan mı alsam persil sıvı deterjan mı çok kararsızım

Bir de leke çıkarıcı çamaşır makineye atılmadan lekenin üzerine mi dökülüyo? :26:

Yeni başlayanlar için olan bu sorularıma cvp verirseniz çok sevinirim,teşekkürler şimdiden :26:

hiç sevmedım ben arielın leke cıkarıcısını cosla kullanırım ben sıvı olandan ama beyazlar ıcın deterjan hıkaye bana gore deterjanı aldıktan sonra 2 yemek kasıgı tuz ve bır sıse maden suyunu doktum mu kumıle yıkasan beyazlar bembeyaz :) her zaman ıse yarar deneyenler hak verır zaten

bence arkadaslar persil ariel israil malı ondan kullanmıyorum

Ne güzel benim gibi düşünenlerde varmış diye sevindim bunu okuyunca...

bende çok duydum o deterjanları ama gel gelelim bir türlü içim el vermiyor onlara onca parayı sayıp vermeye, başka yollarla çamaşırım temizlensin diyorum. O adilerin yıllardır sürdürdüğü savaşa birde bende destek olmayayım diyorum.. Zaten dünyanın yarısı onların elinde..

Ama bildiğim kadarıyla (kim bu konuları normalde çok takip ederim) PERSİL markası israil değil alman malı çünkü HENKEL e ait (paketlerin her zaman arka kısmında üretici kısmında yazar)

İsrail malları ise PROCTER & GAMBLE in tüm markaları yani kısaltılmış olarak P & R , duyarlıların/ilgililerin aklında bulunsun..

Kizlar guzel birsey boyle seylere dikkat etmek ama aksam internetten arastirdim procter & gamble nin kendi internet sitesinden Ingiliz mum ureticisi ve Irlandali sabun ureticisinin ortak sirketiymis. Isimde soy isimlerinden geliyor. Yani Israille falan alakasi yok. Arkadasin dedigi gibi persilde Henkelin urunu yani Alman mali.

Bende hem beyazlarda hem renklilerde ariel kullaniyorum.Bi arkadasinda dedigi gibi kapali alanda kuruttugunuzda daha kalici oluyor kokular, ben herzaman odada kuruturum, iki hafta sonra bile dolaptan cikartip giydigimde kiyafeti mis gibi kokar.(Camasir yikadiginiz gun evde miss gibi kokuyor ozaman) Ama hala beyazlarimda istedigim bi sonuca ulasamadim. Cok sinir ediyor beni, bakalim deniycem arkadaslarin tecrubelerini. Omoda Arielde tam sonuc vermiyor beyazlarda.

İngiliz ve İrlandalı olabilir ama bu yahudi dinine mensup olmadığı anlamına gelmez :) Onlar sadece ırk yada vatandaşı olunan ülkelerle ilgili bilgiler.. Bende Türk kökenli ama fransız vatandaşıyım ve müslümanım örneğin..

Son düzenleme:
Beyaz değil ama renkliler için geçenlerde Bingo yumuşatıcısı çok övülmüşken birde Bingonun colormatik toz deterjanını kullanayım dedim.. Sonuç MÜKEMMELDİ! Renkler resmen daha canlıydı, ilk kez böyle ışıldadığını gördüm. Kokusu zaten muhteşemdi.. Beyaz için olanını da denemek istiyorum, şimdi kullandığım Persil bitince.

Papillone`cim yanlis anlama kötu anlamda soylemedim ben bunlari. Senin yazini okuyunca merak ettim, arastirdim, cunku ben arieli uzun zamandir kullaniyorum ve dikkat etmemistim. Ustelik pantene, always, gilette gibi urunlerde ayni firmadanmis. Ve bizim evde herzaman bulunan urunler. Sahipleri ingilterede tanisip Amerikaya tasinip sirketi kurmuslar. Ustelik kisaltilmis adi P&G (yani P&R DEGILMIS). Sen bu sirket israillere ait dedin bende resmi sitelerinde boyle yaziyor dedim, yoksa kimin ne dinine mensup oldugunu bilmiyorum, zaten ilgilenmiyorumda kimsenin dini yada irkiyla. Sen deseydinki bunlar yahudi onun icin, ozaman yorum yazmazdim. Cunku boyle bir konuda bilgi sahibi degilim, ve insanlar hakkinda bilmeden konusmakta istemem. Saglicakla kal.

kesinlikle arieell...bi de yine arielin şu yeni çıkan kapsül jel deterjanlardan aldım yeşil olanı(beyazlar için zaten) miss gibi kokuyor tavsiye ederim

kızlar yerli malı ve bitkisel içerikli fosfatsız ersağ ı deneyin derim. beyazlarda da renklilerde de memnun kaldım. mis gibi kokan kimyasal kalıntı olmayan yumuşacık ve tertemiz çamaşırlarım oldu..

kesinlikle arieell...bi de yine arielin şu yeni çıkan kapsül jel deterjanlardan aldım yeşil olanı(beyazlar için zaten) miss gibi kokuyor tavsiye ederim

Canim o jel kapsullerden renkliler icin olanini bende aldim ama eger 1,5 saat ve daha kisa olursa program bi koku yapiyor camasirlarda.Hani sanki islak kalmista koku yapmis gibi bisey oldu kiyafetlerimde benim. Yada bende oyle oldu bilmiyorum. Ama 2,5 saatlik programlarda gercekten guzel oluyor. Beyazlar icin olanini daha hic denemedim evdeki bitmedi daha toz olan.

hadi yaaa..aslında cidden ben de renkliler için olanının kokusunu beyazlar için olanki kadar beğenmedim... ama beyazlar için mutlaka kullan yumuşatıcının kokusunu bile bastırıyor

hadi yaaa..aslında cidden ben de renkliler için olanının kokusunu beyazlar için olanki kadar beğenmedim... ama beyazlar için mutlaka kullan yumuşatıcının kokusunu bile bastırıyor

Sagol canim evde ki toz olan bitsin deniyecem onuda. Bilmiyorum belki bende oyle oldu ama disarda oyle birkac saat giydigim kiyafetleri ben kisa programda yikiyorum, ve 30-40 derece arasinda. iki defa yikadim kuruyunca ayni koku kaldi. Hemen gidip toz olanindan alip yikadim uzun programdada sukur kurtuldum o kokudan. Ama kizimin kiyafetlerini 2,5 saatlik cocuk kiyafetleri programinda yikiyorum, ve durulamasini sicak suyla yapiyor makina o zaman gayet iyi sonuc veriyor. Sanirim kisa programlarda deterjan tam eriyip yok olmadan bitiyor yikama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…