Belalım sigara

Sigara içenlere özellikle sorumdur, her içene de sorarım bunu.
Nasıl bir zevk alıyorsunuz? Bir dumanı içinize çekmenin nasıl bir zevki olabilir ya.. Yadırgıyorum, çünkü hayatımda hiç sigara ve türevlerini kullanmadım.

Konu sahibi, siz sanatla uğraşıyordunuz sanırım, öyle hatırlıyorum. Hiç düşünmemiştim günde 2 paket sigara içtiğinizi. Çünkü çok bilinçli bir kadınsınız, kalemi ve karakteri güçlü olan kadınlardansınız. Üzüldüm, umarım bir an önce bırakırsınız.

Nasıl bir zevk alıyorsunuz? Bir dumanı içinize çekmenin nasıl bir zevki olabilir ya.. Yadırgıyorum, çünkü hayatımda hiç sigara ve türevlerini kullanmadım.

Konu sahibi, siz sanatla uğraşıyordunuz sanırım, öyle hatırlıyorum. Hiç düşünmemiştim günde 2 paket sigara içtiğinizi. Çünkü çok bilinçli bir kadınsınız, kalemi ve karakteri güçlü olan kadınlardansınız. Üzüldüm, umarım bir an önce bırakırsınız.

Bence kendilerine ayrılmış bir zaman gibi geliyordur. Haftada bir kaç tane içerim ve o zaman bana çok değerli gelir bitişini izlemek falan gibi. Kısa sürede gözlerinin önünde eriyor bitiyor ve o kısa sürede zevk almaya çalışıyorsun. Tadından nefret etsem de arada bir içip mutlu olurum garip

Sigara anlatılmaz yaşanır bence,her sebepte içersin bu zıkkımı.

3 tane yaktım içtim bile art arda.
Ya ben bırakacağım bunu ya, şu konu sebebim olsun bırakayım ya. :/

Ayva suyu önerisi gelmiş, suyunu kaynatıp şey edip içmem de gideyim yiyeyim bari en azından. Bırakmalıyım. Bıktım zaten, zerre keyif alarak içemiyorum, işkence gibi içiyorum. Sabaha bir daha bırakmaya çalışacağım bu geceyi son yapayım.

Deli gibi kilo alacağım ama alırsam da alayım artık, of.
Çocuğum için yine deneyeceğim, annesiz kalmadan...

Sigara yerine ıvır , zıvır koymazsan almazsın kilo diyolar ama gel gelelim içmediğim saatler aklımda hep abur, cubur. Sigaraya elim gitmezse gidecek yeri orası sanıyor benim canım beynim 🤦🏼‍♀️

Ayva öneriside geldiyse biz ayvayı ciddi yedik demektir. Doktor 10 sene sonra koahsın demesine rağmen ki o 10 senenin 4'ünü bitirdim. Hala sigarayla arkadaşlığımı bitiremedim. Eskiden severek içiyorum diyordum ama şimdi oda yok. Resmen tiksine tiksine içiyorum.

Hakkımızda hayırlısı olsun. Seni destekliyorum yürekten ❤

bugune kadar herhangi bir bagimliligini biraktin mi?

Mesela anca soyle birakilir, boyle birakilir deniyor ya bana dogru gelmiyor o.
Ne bileyim herhangi bir bagimliligini bir yontemle birakti isen sigarada da ayni yontemi deneyebilirsin.

Benim bir tanidigim azaltarak birakti, ki cogu kisiden duyuyorum azaltmak ise yaramiyor diye, ama o adamin karakterine o uyuyormus iste, cok basarili oldu.
Baska bir tanidigim nikotin bandi ile birakti.

bana sahsen azaltarak birakmak daha mantikli geliyor, 2 paketten bir tanesini icme bugun fark bile etmezsin zaten, yarin 2 tanesini icme derken ay sonuna tek pakete dusebilirsin, sonra daha yavas azaltirsin, ne bileyim, 5 taneye dus mesela, onu birakmak icin bir yil bekle, sonra 3 e dus ve gerekirse hic birakma, 3 tane sigara ne ki su anki durumuna kiyasla degil mi, madem tamamen birakinca delleniyorsun.

heh babami da ornek vereyim, babam milleti sigaraya alistirarak birakti :KK64:
yaninda hep sigara tasirdi, kulaginda elinde, cebinde hep bir yerlerinden sigara cikardi, elinde tutup gezerdi falan, gordugune de ikram ederdi.
Kendi yakmazdi ama, oyle anca bir iki tane belki,
sonra tasimayi da birakti ve hic icmemeye basladi.

Unu ve şekeri bırakmışım. Şu soğuk havalarda sıcak bir poğaça, simit, mantı, pizza, makarna, tarhana çorbası bile yok...

Akşam filmin yanına triliçe, sensebastian, muffin, turta, olmadı bir boza bile yok.

Menemene bandıracağım ekmek yok ya...kaşarlı tost, patatesli gözleme hayal olmuş. :KK70:

Sigara mı, pfffff demeye geldim :duduk:

İçmeyin şu laneti.. koah, kanser, kalp naklinde sıra bekleyen insanlar oldu çevremde. İçmeyin, en fazla kaç gününüz sigarasızlıktan size zehir olacak ki? Az iradee

bir de kamu spotu birakayim, bir tek beni mi etkiliyor bu kamu spotlari acabasi...

Diğeri var ya, "sigara hergün binlerce sevdiklerimizi bizden alıyor, biz sevdiklerimizin yerini dolduramıyoruz ama sigara şirketleri kaybettikleri müşterinin yerini çok kolay dolduruyor" gibi bişey diyor...beni çok üzüyor her gördüğümde.

Bir de bir belgesel seyretmiştim fi tarihinde. Aslında sigarayı tamamen zararsız olacak şekilde üretmek de mümkün. Sadece farbrikalarını yenilemeleri gerekiyor, tabii ki çok masraflı diye buna yanaşmıyor hiç biriii.

Milyonlar ölsün, onların cebine dokunmasın yeter ki. Biz de bu şerefsizleri zengin etmeye devam edelim.

Bende esim için konu açtım buraya...Onu ikna ettim randevu aldım bakalım ins faydası olur siz kafanızda birakmaya karar vermissiniz bence en önemli kısmı bırakmayi istemek bunu başarmışsiniz gerisi zaten gelir kendinize değer verin sigara aklınıza gelince sakız şeker atın ağzınıza spora yazilin saglikli beslenme üzerine gidin kendinize bakın yani bı hedef koyun kendinize annesiniz üstelik acilen bırakın bu kötülüğü kendinizede cocugunuzada yapmayın.Ben size inanıyorum bıraktım die konuda acicaksiniz hadi bismillah...

Belli ki 2. Bebe yapma zamanın gelmiş :KK53: öyle bırakabiliyorsun demek sadece :anne: ha bide bu yüzden hastanelere düşünce annem babam dayım gibi bırakabiliyorsun asla bırakamam diyen insanlardı :KK66: gençken aklınızı basınıza alın yazık yahu çocluğunuz çocuğunuz var onlarada mı acımiyorsunuz
:tokat:

Oyyy bende öyleyim bu aralar , günde iki paket içiyorum herhalde
Bende bı stresin azaldı bırakacağım , işler yoluna girsin bırakacağım diye diye iki pakete çıkardım
Aslında iş kafada bitiyor da niyeyse ben bı turlu bitiremiyorum sigarayı kafamda
Günde 5-6 fincan kahve , 2 paket sigara düzensiz beslenme derken kendi kendimi mahvediyorum
Çaresini bulursan bana da haber et kuzum
Ben de 2 paketle yerimi alayım, aç susuz yaşarım da sigarasız asla...

Ya herkesi anladım da size hiç yakışıyor mu ise 2 paket 😒:duduk:

İş tamamen kafada bitiyor bu bırakamıyor çok illet diyenler bahaneye sığınıyor.. 10 yıldır icerim ama nasıl ara vere vere hiç günde bir paket bitirdiğini hatırlamam haa içine çekmiyorsun diceksin icine de ceke ceke keyifle iciyorum amaaa günde 5 tane icsem o kokumdan rahatsız oluyorum yaptığı halsizlik yüze verdiği solgunlukta ayrı bir iğrendirir böyle düşüne düşüne günde keyfine ya 1 ya 2 bazen hiç içmem iş tamamen kafada ve rahatsızlık duymaktan geçiyor

Nasılsınız, nasıl gidiyor hayat hanımlar?

Mune Müdürüm, beni bi banlasana gideyim şuralardan, yine dadandım, saldım, iki saattir boyamaya geçeceğim oturdum kaldım buralarda. :/

Ya günlerdir deli gibi bir şeyler çizip boyuyorum, tablo, su kabağı da kesmedi, saksılara da merak saldım; her yer saksı oldu. Insta adımı belirledim, açtım, oraları da anlayıp takip etmeye çalışırım bir yandan, tahminimden fazla ilgi alaka istiyormuş meğer sanal şeyler de.

Boyama yapacağım diye milleti de boşladım, herkesi ekiyorum şu ara, iyice asosyal oldum çıktım, gözümde koca bi gözlük, geceden sabaha sabahtan akşama sürekli bir şeyler boyuyorum ve sigara içiyorum. Duruyorum duruyorum boyuyorum, kah kahve sigara, sonrasında yine boyama. (Oğlan günlük anneme gidiyor şu ara, fırsat bu fırsat diye işin şeyini çıkardım biraz)... Geldim burada üç-beş yorum yaptım 2-3 saat boş bakındım ya, sinir oldum kendime. Canım mı sıkılıyor nedir?

Bir de öleceğim gibi hissediyorum esas sorun da bu, nasıl anlatsam; boğazımda mütemadiyen bir ağrı-yumru, doktora gittik işte geçtiğimiz haftalarda, bademcikler iltihap bağlamış, ilaç milaç... Geçer gibi oldu yine başladı, ciğerlerim derseniz eskisi ciğerlerim değil; sigarayı çok abarttım son aylarda ve hiç hoşuma gitmiyor bu durum, resmen ölüme koşuyor gibiyim ve kendime de mani olamıyorum. Bugün oğlanı almak için annemlere kadar yürüdüm, asansöre binmedim katları çıkayım dedim, tıkandım, elimi göğsüme koydum kaldım.
Sızlıyor... Boğazımın arkası balçık gibi, sabaha öksürük ve affedersiniz balgamla başlar oldum, kahvaltı yapmaz oldum iyice...
Kendimi durduramıyorum sigara konusunda, delireceğim. Resim yaparken elime-ağzıma yapışmış halde. Elim boş durmasın diye boyadıkça çat çat sigara yakıyorum art arda. Suratımda renk kalmadı. :/ Sanki resim yaparken aklımı sigara çalıştırıyor gibi, nasıl anlatsam.

Kendi kendimi öldürüyorum.

Ya... Aklıma bir teyzem geliyor her gün. Seneler önce akciğer kanserinden kaybettiğimiz... Benim gibiydi, ikindiye kadar öğünü, sigara ve kahveden ibaretti... Aklıma geliyor, bir sigara daha yakıyorum.

Yine geçtiğimiz günlerde psikiyatrıma gittim, bu sigara konusu için. Dedim "Ben bundan öleceğim, yemeğim suyum sigara oldu"...
Depresyon emareleri gösteriyorum ufaktan diye yine verdi antidepresanı, zaten hayatımın yarısı depresyon alışkınım, sigaradan kurtulmam lazım. Sigara bıraktırmak için kullanılan ilaçları ben alamıyorum maalesef, başka bir sağlık sorunumdan ötürü, bana önerilmiyor. Yerine ne koyacağım bunun ne yapacağım iyice sapıttım.

Eşimden yana boşluk mu var, hop sigara dostum yak.
Canım mı sıkılıyor, bir daha yak.
Resim mi yapacağım, yak.
Oh oğlan evde yokken art arda yak yak yak...

Of...
Bir şeyleri yine sağlıktan kaybetmek istemiyorum, yıldım sağlık sorunlarıyla uğraşmaktan ama bile bile koşuyorum işte.
Alan Carr izlerim bir gün, iki gün, sonra haldır huldur gersin geri yak.

Ya ben çocuğum için bırakmıştım, 2 sene ağzıma sürmedim hamilelik ve emzirme sürecimde, şimdi aynı iradeyi gösteremiyor olmama şaşıyorum. Öldürüyorum kendimi... Zararı telafi edecek beslenmem de yok, bakım da yok. Eşim de diyor arada "Bir kase yoğurt filan ye bari zehrini alsın" vb... Ağzıma süresim yok, yemek de ayrı işkence. Ölümüm böyle olacak galiba... Şu aralar çok geliyor aklıma.
Bende kullanıyorum malasef ama kendime bi kısıtlama yaptım.balkon olmadığı ve evde yedek tuvalette olduğu için sadece üst kattaki banyoda içiyorum ve bazen çok sevdiğim sigarayı içmeye çıkmayı gözüm yemiyor 😂😁 öyle öyle azalttım ama bırakma olmuyir bendede malasef bende bu tekniği buldum

Heğ hiç aklıma gelmezdi bir gün böyle kardiyo yapabileceğim.
Zaten sigara bırakınca kilo verdim o yüzden, oh be nefes alabiliyorum diye spora abanınca:)

Sigara içenler nasıl kokuyor fark edeceksin, dayanamayacaksın hatta :KK70:
Kahvenin bile tadı varmış biliyor musun?

Kac yillik iciciydiniz?
Ben 10 yil ictim biraktim elbette tekrar baslamayi asla dusunmuyorum ama oyle "aaa bunun tadi varmiş, aa nefes aliyorum" durumlari olmadi. Herseyin tadi ayni.🙄 Birakan hemen hemen herkes sizin gibi soylerdi biraktim ama bende ayni sey olmadi.

X