Belalım sigara

Hayır hayır hipnoz o denli derin bir şey degil . O kadarını kimse yapamaz bence. Daha hafif bir olay sadece telkine yakın oluyorsunuz.
Peki psikoterapi (uzun süreli) ya da emdr alma şansınız olabilir mi

Psikoterapi aldım, gerçi uzun süreli ve ne derece düzenli olduğu tartışılır ama istediğim kadar ilerleme kaydedemedik. Ettik de edemedik, bir yere kadar hep, gerisine kapalıyım. Bu da anlatsam çok uzun bir konu olur.

Belli ki 2. Bebe yapma zamanın gelmiş :KK53: öyle bırakabiliyorsun demek sadece :anne: ha bide bu yüzden hastanelere düşünce annem babam dayım gibi bırakabiliyorsun asla bırakamam diyen insanlardı :KK66: gençken aklınızı basınıza alın yazık yahu çocluğunuz çocuğunuz var onlarada mı acımiyorsunuz

Sigara cildi karartıyor mu? Ben 5 yıldır içiyorum da sanki böyle bir etkisi var gibi geldi. Bir de özellikle kadınlarda diş kararmasına sebebiyet veriyor bunu fark ettim. 35 yaş üstü sigara içen kadınlarda ağız kenarı çizgileri ve diş kararması çok belirgin sesleri de Nurseli idiz miydi neydi o kadınınki gibi oluyor. Bırakmak lazım..

Benim surat sapsarı oldu, görüyorum. Sesime etkisini de fark ettim. Ses tonumu bozmaya başladı.

Bende aksine su ara sigaradan koptum. Öyle bir niyetim yoktu birden bire soğudum pek arayışına girmemeye başladım.
Evde sigara içmiyorum da içtirmiyorum da sadece misafir mutfakta içebilir diye bi kuralım var kendim de yalnızken balkonda içiyorum. Havalar burada çok soğuk kar kış kıyamet derken ben üşüdüğüm için çıkmaktan vazgeçtim ama evde de yakmak istemiyorum derken bir kopukluk oldu aramızda.
Darısı size umarım:halay:

Psikoterapi aldım, gerçi uzun süreli ve ne derece düzenli olduğu tartışılır ama istediğim kadar ilerleme kaydedemedik. Ettik de edemedik, bir yere kadar hep, gerisine kapalıyım. Bu da anlatsam çok uzun bir konu olur.
Kesinlikle bırakmak istiyorsanız düzenli ve net bir şey gerekiyor maalesef. Sigara maalesef eski sevgili degil zamanla unutalım . Riski çok var ki ailenizde akciğer ca mevcut.
Kanserlerin genetik geçişleri yüksek oranda. Sizin hic kullanmamanız gerekiyor.
Salt sigara ile tetiklenen kanser var mesela .
Ne yapabilirsiniz düşünüyorum. Bence mutlaka maddi olarak müsaitseniz düzenli psikoterapi yapılabilir.
Akapuntur yaptıranlar var ama hic bilmiyorum
Düzenli psikoterapinin parçası olarak emdr yapılabilir . Ama bir şeyler yapmalısınız.

Benim surat sapsarı oldu, görüyorum. Sesime etkisini de fark ettim. Ses tonumu bozmaya başladı.
Ses ve cilde ciddi zararları var içen ve içmeyen arasında gozle görülür farklar var kesin.
Hayatımda hiç denemedim bile sizi anliyamiyorum ki annem babam ikisi birden içerdi öyle büyüdük maalesef

grup mu açsak birbirimizi mi zincirlesek ne yapsak bilmiyorum ama berbat bir şey olduğunu bildiğim ama bırakamadığım da meret :KK43: Hayır ben gayette yeşilaycı bir insandım ne ara bu duruma geldim :) birde çevremde babam ,3 amcam, eniştem vs yıllarca içip en azının 15 yılı var bıraktıklarını ve tombişliğe evrildiklerini gördükten sonra , beynimde iyice topalak olacağım düşünceleri dönüyor. bırakmayı istiyorum hele de şu son gelecek zamlardan sonra zaten ya seve seve ya da mağlum duruma gelebilecek .

Belli ki 2. Bebe yapma zamanın gelmiş :KK53: öyle bırakabiliyorsun demek sadece :anne: ha bide bu yüzden hastanelere düşünce annem babam dayım gibi bırakabiliyorsun asla bırakamam diyen insanlardı :KK66: gençken aklınızı basınıza alın yazık yahu çocluğunuz çocuğunuz var onlarada mı acımiyorsunuz

Bibi, bana bir şey olsa zaten çocuğumun hayatından da gider, yazık minnacık çocuk anne kuzusu. :KK43:
Kendimi durdurmam lazım. Of..

Nasılsınız, nasıl gidiyor hayat hanımlar?

Mune Müdürüm, beni bi banlasana gideyim şuralardan, yine dadandım, saldım, iki saattir boyamaya geçeceğim oturdum kaldım buralarda. :/

Ya günlerdir deli gibi bir şeyler çizip boyuyorum, tablo, su kabağı da kesmedi, saksılara da merak saldım; her yer saksı oldu. Insta adımı belirledim, açtım, oraları da anlayıp takip etmeye çalışırım bir yandan, tahminimden fazla ilgi alaka istiyormuş meğer sanal şeyler de.

Boyama yapacağım diye milleti de boşladım, herkesi ekiyorum şu ara, iyice asosyal oldum çıktım, gözümde koca bi gözlük, geceden sabaha sabahtan akşama sürekli bir şeyler boyuyorum ve sigara içiyorum. Duruyorum duruyorum boyuyorum, kah kahve sigara, sonrasında yine boyama. (Oğlan günlük anneme gidiyor şu ara, fırsat bu fırsat diye işin şeyini çıkardım biraz)... Geldim burada üç-beş yorum yaptım 2-3 saat boş bakındım ya, sinir oldum kendime. Canım mı sıkılıyor nedir?

Bir de öleceğim gibi hissediyorum esas sorun da bu, nasıl anlatsam; boğazımda mütemadiyen bir ağrı-yumru, doktora gittik işte geçtiğimiz haftalarda, bademcikler iltihap bağlamış, ilaç milaç... Geçer gibi oldu yine başladı, ciğerlerim derseniz eskisi ciğerlerim değil; sigarayı çok abarttım son aylarda ve hiç hoşuma gitmiyor bu durum, resmen ölüme koşuyor gibiyim ve kendime de mani olamıyorum. Bugün oğlanı almak için annemlere kadar yürüdüm, asansöre binmedim katları çıkayım dedim, tıkandım, elimi göğsüme koydum kaldım.
Sızlıyor... Boğazımın arkası balçık gibi, sabaha öksürük ve affedersiniz balgamla başlar oldum, kahvaltı yapmaz oldum iyice...
Kendimi durduramıyorum sigara konusunda, delireceğim. Resim yaparken elime-ağzıma yapışmış halde. Elim boş durmasın diye boyadıkça çat çat sigara yakıyorum art arda. Suratımda renk kalmadı. :/ Sanki resim yaparken aklımı sigara çalıştırıyor gibi, nasıl anlatsam.

Kendi kendimi öldürüyorum.

Ya... Aklıma bir teyzem geliyor her gün. Seneler önce akciğer kanserinden kaybettiğimiz... Benim gibiydi, ikindiye kadar öğünü, sigara ve kahveden ibaretti... Aklıma geliyor, bir sigara daha yakıyorum.

Yine geçtiğimiz günlerde psikiyatrıma gittim, bu sigara konusu için. Dedim "Ben bundan öleceğim, yemeğim suyum sigara oldu"...
Depresyon emareleri gösteriyorum ufaktan diye yine verdi antidepresanı, zaten hayatımın yarısı depresyon alışkınım, sigaradan kurtulmam lazım. Sigara bıraktırmak için kullanılan ilaçları ben alamıyorum maalesef, başka bir sağlık sorunumdan ötürü, bana önerilmiyor. Yerine ne koyacağım bunun ne yapacağım iyice sapıttım.

Eşimden yana boşluk mu var, hop sigara dostum yak.
Canım mı sıkılıyor, bir daha yak.
Resim mi yapacağım, yak.
Oh oğlan evde yokken art arda yak yak yak...

Of...
Bir şeyleri yine sağlıktan kaybetmek istemiyorum, yıldım sağlık sorunlarıyla uğraşmaktan ama bile bile koşuyorum işte.
Alan Carr izlerim bir gün, iki gün, sonra haldır huldur gersin geri yak.

Ya ben çocuğum için bırakmıştım, 2 sene ağzıma sürmedim hamilelik ve emzirme sürecimde, şimdi aynı iradeyi gösteremiyor olmama şaşıyorum. Öldürüyorum kendimi... Zararı telafi edecek beslenmem de yok, bakım da yok. Eşim de diyor arada "Bir kase yoğurt filan ye bari zehrini alsın" vb... Ağzıma süresim yok, yemek de ayrı işkence. Ölümüm böyle olacak galiba... Şu aralar çok geliyor aklıma.
ALLAH korusun kötü düsünmeyin Rabbim sizi ailenize bağışlasın. Nacizane bir tavsiyem var. 5 adet kuşburnu 2 adet ayvayı ortadan bölüp çekirdekleriyle birlikte haşlayıp suyunu için. Bol c vitamini ve ayvadaki jel ciğerlerinize iyi gelir. Kahve yerine bu karışımı için. Sigara isteğinizi azaltıyor.

Kesinlikle bırakmak istiyorsanız düzenli ve net bir şey gerekiyor maalesef. Sigara maalesef eski sevgili degil zamanla unutalım . Riski çok var ki ailenizde akciğer ca mevcut.
Kanserlerin genetik geçişleri yüksek oranda. Sizin hic kullanmamanız gerekiyor.
Salt sigara ile tetiklenen kanser var mesela .
Ne yapabilirsiniz düşünüyorum. Bence mutlaka maddi olarak müsaitseniz düzenli psikoterapi yapılabilir.
Akapuntur yaptıranlar var ama hic bilmiyorum
Düzenli psikoterapinin parçası olarak emdr yapılabilir . Ama bir şeyler yapmalısınız.

Teyzem dediğim annem ve teyzelerimin çok yakın arkadaşlarından biriydi (Annem tarafından bir akrabamız), teyzem gibiydi yani... Ha ama genetik olarak zaten anne tarafı full astım/nefes vb. ciğer sorunları+kanser var, baba tarafı full kalp ve damar sorunları...

Ben bunu tekrar sorayım, mecbur bir şeyler yapmalıyım kesinlikle evet, farkındayım. :KK43:

Peki konuyu okuyorken sigara içiyor olmak 🤦🏼‍♀️ Kurtulmak isteyip bir türlü kurtulamamak 😔 2 seneyi geçtim 2 gün içmesem ne olur ki 😆 20 senenin sonunda yapabilir miyim? Hep 2 olunca acaba 2020 bir işaret mi bana bırakmaya ? 🤔

3 tane yaktım içtim bile art arda.
Ya ben bırakacağım bunu ya, şu konu sebebim olsun bırakayım ya. :/

Ayva suyu önerisi gelmiş, suyunu kaynatıp şey edip içmem de gideyim yiyeyim bari en azından. Bırakmalıyım. Bıktım zaten, zerre keyif alarak içemiyorum, işkence gibi içiyorum. Sabaha bir daha bırakmaya çalışacağım bu geceyi son yapayım.

Deli gibi kilo alacağım ama alırsam da alayım artık, of.
Çocuğum için yine deneyeceğim, annesiz kalmadan...

Aynı durumdayım. Bu ara bagrimda bir ağırlık var üstelik.sanki için de birşey var hareket ettikçe basınç yapıyor ıçerden.yarin doktora gideceğim.
Belki de sadece üşüttüm ama sigara içtiğim için aklıma herşey geliyor korkuyorum açıkçası.
Bir zamanlar bırakmış 1 yıl içmemiştim bir ilaç sayesinde..şimdi ne o irade var ne de istek sanki bıraktım kendimi salak salak içiyorum.
Dediginiz fikir hoşuma gitti sigarayı bırakma topigi açarsanız lütfen benide etiketleyin.😍

bende sigarayi birakamiyorum...

arkadasim annesini bu yüzden kayip etti ozamanlar daha 14-15 yaslarindayiz o en büyügü geride 3 kiz kardes daha en kücügü 6 yasinda. bu olaydan sonra bir kac sene sonra okuldan beraber onlara gitmistik. cigerim düsündükce yanar. o anne sicakligi tamamen kayip olmus bir ev. ev bomba düsmüs gibiydi hic sorun degil ev dagilir toplanir ama nasil buram buram anne eksikligi kokuyordu. Allah hic bir cocuga bunu yasatmasin insallah... der efkarlanir yine sigaraya kosarim..

Bizde sigara içen yoktur. Annem babam ablam eşim ya da ben...hiç-bir sigrara geçmişiniz yok. Bu sebeple çok bi fikrim yok .

Fakat şunu net bir şekilde ifade edebilirim ki; içenle içemeyen bir bakışta anlaşılıyor. Sigara cildi çok değiştiriyor. Karartıyor.

Bir diğeri de sigaranın kokusu içmeyen biri tarafından cok daha hassas olarak alınıyor.

Bir işe başladın. Insanlara ürün yapacaksın. Gonderdigin üründe sigara kokusu olmamalı.

O bal kabağindaki ya da tablodaki kokuyu benim gibiler hisseder. Bunu yapma.
😊

Maalesef öyle değil ya , korkutmak için yazmak istemiyorum ama sigaranın ciğerlere yaptığı çok fazla hastalık var . Sadece koah , kanser degil.
Konu sahibi alen carr diye bir adamın kitabı vardı onunla bırakanlar duymuştum. Denediniz mi ?
Bende sigara içiyorum haftada 2 paket filan , severim bırakmayı da düşünmüyorum. Ama bu kitapla bırakanlar duydum .

Amcam ayaginin kesilmesini bekliyor.
Sebep sigara.
Ayağının kesilmesinin onun için önemi yok
Cünkü şu an gececekse acisi coktan razi.
Bayaga bildiğin bağırarak acı çekiyor.
Reçeteli ilaçları şeker gibi alıyor.
Buerger hastaligi imis.
Dilim dilim kesiyorlar insani
Mesela akciger kanseri için sigara sebeplerden biri. Sigara içmeyen de oluyor.
Buerger hastalığının tek sebebi.
Sigara içen insan kendi kendine yapıyor bunu.

Ben kullanmıyorum. Bir şeye bağımlı olma fikri beni açmıyor. Yoksunluğu kendimle bagdastiramiyorum🤷🏻‍♀️
O yüzden anlamıyorum. Ama eğer bırakmıyorsa,
En azından sağlıklı yasasın.
Diğer şeyleri düzeltsin hayatında.
Belki sigara da kendiliğinden def olur

Bunu bırakayım mı, ha bıraktım, şunca gün oldu diye düşündükçe olmuyor.
Aklını oradan uzaklaştıracak bir şey lazım. Ama bu senin için ne bilemiyorum tabi konu sahibi.

Benim aklıma bile gelmiyor artık.
Bir zamanlar sigara içiyordum ben he falan oluyorum.

Sen gibi ben de ciğerlerim acıdı, resmen göğüs kafesim ağırlaştı, bir gece çok içtikten sonra. Sonra öyle bıraktım.
Dedem akciğer kanserinden öldü.
Bir arkadaşımın da parçası alındı kanser diye.

Heğ hiç aklıma gelmezdi bir gün böyle kardiyo yapabileceğim.
Zaten sigara bırakınca kilo verdim o yüzden, oh be nefes alabiliyorum diye spora abanınca:)

Sigara içenler nasıl kokuyor fark edeceksin, dayanamayacaksın hatta :KK70:
Kahvenin bile tadı varmış biliyor musun?

X