Saygı duyacağım en son şey, kadını yerin dibine sokan orta doğu ve arap zihniyetidir.Bir şeyi savunurken başka bir şeyi gömmeseniz olmuyor değil mi. Saygı diye bir şey var bilmiyorsanız öğrenin
Kesinlikle , elinizde varsa değerlendirin. Ben de olsaydı değerlendirirdim.Oturup kara kara düşünmeyen, fazla anlam yüklemeyen ben mi varım bir tek .. çok da düşünmeye gerek yok bence 30 sene sonra herkesin perti çıkacak nasılsa, aşk duygu heyecan cinsellik işlerini hala yapabiliyorken yapmak gerek
Ortadoğulu araplar sevişmeyince sizden bir şey eksilmiyor. İsteyen istediğini yapar.Saygı duyacağım en son şey, kadını yerin dibine sokan orta doğu ve arap zihniyetidir.
Ben ev süsü değilim, sevişince ve regl olunca kirlenmem, değerim düşmez çünkü bir mal değilim.
Ortadoğulu araplar sevişmeyince sizden bir şey eksilmiyor. İsteyen istediğini yapar.
Ben de sizin için böyle düşünüyorum aynen
ahahahhaa iyi güldüm. Sevişmekle, organ satışının ilgisi ne. Alakaya çay demle sjdfgsjklfg. Cinsel hastalık konusuna katılıyorum bunun sebebi de bilinçsizlik. Doğru düzgün cinsel eğitim verilmez, cinsellik tabu olarak görülürse insanlar korunmasını da bilmez, istismara uğradığının farkına da varmaz, korunmayı da bilmez.“Benim bedenim benim kararım” diyenler organ satışını yasaklayan yasa için tek kelime laf edemiyor. “Benim böbreğim benim kalbim ,istersem satarım” desenize.. organlarını serbest bir şekilde hiç kimse başkasına veremiyor. her şey yasa ile belli koşullar altında.
Gerçekten bedeniniz sizinse neden bir kelime de bu yasaya bir şey demiyorsunuz; işinize gelmiyor değil mi?
Demek ki irade birilerine haksız yarar ve zarar olabilecek noktalarda müdahale edebiliyormuş, demek ki bedeniniz iddia ettiğiniz gibi sizin değilmiş.
Gelişigüzel yaşadığınız cinsellikten yayılan hastalıklar, aldırılan çocuklar, yaralı/ travmalı ilişkiler ve istismar edildiğinde hiçbir hak iddia edemeyen kadınlar hatta 18 yaşını doldurmamış kız çocukları..10 sene sonra böyle düşünmeyeceksiniz.
Bulaşıcı hastalıkların sebebi cinsel eğitim verilmemesi ve toplumun cinselliği tabu gibi görmesi. Ergenlik çağından itibaren adamakıllı bir cinsellik eğitimi olsa ne hastalık kalırdı, ne de korunmasını bilmeyen bir toplum.Yorumunuza bayıldım hele deidginiz gibi bu bulaşıcı hastalıklar okadar arttı ki hpv nin önüne geçilmiyor. Dini yönünü geçtim bile o kısmını deginmiyorum Allah ıslah etsin
Bizden birşey eksilmiyor ama kendi ülkelerindeki kadınları mahvettikleri yetmezmiş gibi zihniyeti taa bize kadar uzanıyor maalesef.yani eksiliyor da denebilir.Ortadoğulu araplar sevişmeyince sizden bir şey eksilmiyor. İsteyen istediğini yapar.
Evet bence öyle.bu arada evlilik öncesi cinselliğe karşı olmamama rağmen.artık 20, 21,22 yaşlarında evlenilmediğini de hatırlatırım.onun da etkisi var tabi.serbestliği savunanlar da emin olun fuhuş çetesi gibi herkes birbirine girişsin, tanımadan etmeden herkes birbiriyle ölümüne birlikte olsun, grup seks partileri yapalım diye savunmuyor.eee zaten sana uygun ,sevip, sevileceğin, ideal bir ilişki çok zor denk geliyor.ya da cinsel çekim hissettiğin birisi.bunun için de beklemeye gerek yok.yaş müsaitken, sevdiğin birini bulmuşken yaşa diyor insanlar.muhafazakârlar bunu anlamıyor.ki bu sitede en sert tepki aldatmalara veriliyorYüreğinize sağlık ne güzel konuştunuz. Yorumları okudukça gerçekten çok şaşırıyorum biz ne zaman bu hale geldik. Evlilik öncesi cinselliği ne zaman bu kadar normale indirdik. Biz mi çok gerideyiz, millet mi çok ilerden gidiyor
Çünkü kadının toplum içindeki yeri değişti. 100 yıl önce liseye bile gitmiyormuşuz, ergenlikte evlendiriliyordu kızlar. Şimdi üniversite, yükseklisans, iş hayatına atıl, para kazan vs derken 26-27 den önce evlenilmiyor. E o yaşa kadar da birşey yaşamamak zor, insanın illa bir hoslandığı biri bir sevgilisi olur. Kendimden örnek vereyim 32 yaşındayım, evli değilim, evlenmedim diye bu yaşa kadar sevgilimle el ele tutuşup muhallebi yiyerek vakit geçirecek değildim.Yüreğinize sağlık ne güzel konuştunuz. Yorumları okudukça gerçekten çok şaşırıyorum biz ne zaman bu hale geldik. Evlilik öncesi cinselliği ne zaman bu kadar normale indirdik. Biz mi çok gerideyiz, millet mi çok ilerden gidiyor
Eskiden insanlar istese bile evlenmeden önce cinsellik yaşayamazdı ki zatenÇünkü kadının toplum içindeki yeri değişti. 100 yıl önce liseye bile gitmiyormuşuz, ergenlikte evlendiriliyordu kızlar. Şimdi üniversite, yükseklisans, iş hayatına atıl, para kazan vs derken 26-27 den önce evlenilmiyor. E o yaşa kadar da birşey yaşamamak zor, insanın illa bir hoslandığı biri bir sevgilisi olur. Kendimden örnek vereyim 32 yaşındayım, evli değilim, evlenmedim diye bu yaşa kadar sevgilimle el ele tutuşup muhallebi yiyerek vakit geçirecek değildim.
Bu mesajımda farklı yere çekilmesin diye bunu yazıyorum. kimin kimde olduğu belli olmayan ilişkiler olsun demiyorum ama yetişkin insanları hayatlarındaki partneryleriyle birşeyler yaşıyabilmeleri normal, kimse lise çağında değil.Çünkü kadının toplum içindeki yeri değişti. 100 yıl önce liseye bile gitmiyormuşuz, ergenlikte evlendiriliyordu kızlar. Şimdi üniversite, yükseklisans, iş hayatına atıl, para kazan vs derken 26-27 den önce evlenilmiyor. E o yaşa kadar da birşey yaşamamak zor, insanın illa bir hoslandığı biri bir sevgilisi olur. Kendimden örnek vereyim 32 yaşındayım, evli değilim, evlenmedim diye bu yaşa kadar sevgilimle el ele tutuşup muhallebi yiyerek vakit geçirecek değildim.
Zaten çok kişi size söylemek istediklerimi söylemiş o yüzden çok uzatmayacağım sadece bir parantez açacağım; Kızlık zarı bir ORGAN değildir. Tıbbi bir alıntı da yapayım belki daha etkili olur biraz zihin açar; "Fonksiyonel bir görevi olmayan kızlık zarı bir organ değildir. Anne karnında 7-12 haftalar arasında oluşan kızlık zarı, çocukluk döneminde vajina içerisine mikropların girişini engelleyerek enfeksiyonu önler. Çocukluk çağından sonra kızlık zarı fonksiyonunu yitirir."“Benim bedenim benim kararım” diyenler organ satışını yasaklayan yasa için tek kelime laf edemiyor. “Benim böbreğim benim kalbim ,istersem satarım” desenize.. organlarını serbest bir şekilde hiç kimse başkasına veremiyor. her şey yasa ile belli koşullar altında.
Gerçekten bedeniniz sizinse neden bir kelime de bu yasaya bir şey demiyorsunuz; işinize gelmiyor değil mi?
Demek ki irade birilerine haksız yarar ve zarar olabilecek noktalarda müdahale edebiliyormuş, demek ki bedeniniz iddia ettiğiniz gibi sizin değilmiş.
Gelişigüzel yaşadığınız cinsellikten yayılan hastalıklar, aldırılan çocuklar, yaralı/ travmalı ilişkiler ve istismar edildiğinde hiçbir hak iddia edemeyen kadınlar hatta 18 yaşını doldurmamış kız çocukları..10 sene sonra böyle düşünmeyeceksiniz.
Tekrardan çok aşık olduğun tutku duyduğun bir erkek çıkar onla yaşarsın umarım.Evet işte tam da bu düşüncedeyim aşık olduğum adamla yaşamak bunun zirvesi bence, tecrübesiz de olunsa o his o tutku yeter. Aşıktım eminim ama bitmesi gereken bi ilişkiydi buna daha çok eminim. Kendimi kapatmadım aşık olamam da demedim hiç olayım diyorum hatta vallahi geç kaldım yaşanması gereken şeylere artık zamanı geldi
Kız ferhans valla ilk defa aynı fikirdeyiz pessEskiden insanlar istese bile evlenmeden önce cinsellik yaşayamazdı ki zaten15, 16 yaşından önce ne yaşayacaksın.sistem çalışmıyor daha
Bakire olmak bir fazilet degil. "Bekaret kaybi" diye bir sey yok. Kaybettiginiz bir sey yok ortada. Yine masumsunuz, yine iyi bir kizsiniz. Hayatinizi yasamaya bakin.Bircogunuzu kizdiracagimi bildigim bi konu ile geliyorum.Lutfen beni affedin ama gercekten tanimadigim birilerinden yardima, biraz ogute cok ihtiyacim var. Kimseyle paylasamiyorum, bi kac gun once sevgilimle ilk defa iliskiye girdim. Planli degildi ben bunu evlenmeden once yapmayi dusunmuyodum ama nasil bi ruh halindeydim bilmiyorum, olan oldu. Agrisindan, sizisindan hic bahsetmeyecegim. Benim asil sorunum simdiki psikoloji bozuklugum. Cok kotu durumdayim, kendimi cok suclu hissediyorum. Aileme karsi yanlis yaptigimi dusunuyorum, onlarada bakamiyorum, resmen kaciyorum. Kendimi pis hissediyorum cok asagilikca biliyorum. Korkuyorum artik benim bu durumla beraber karakterimde degisir diye. Artik sevgilime iyice baglanirim, hatalarini gormezden gelirim diye. Kendisi bu konuda pek anlayisli degil. Benim nasil kotu hissettigimi anlayabildigini dusunmuyorum.
Bu da beni iyice uzuyo. Onunla ayrilirsam, heralde biterim diye dusunuyorum.
Bunlari yasayan tek insan ben degilimdir umuduyla buraya geldim. Sizden yardim bekliyorum. Bu durumu nasil asarim, nasil kendime gelirim. Gercekten ihtiyacim var cunku suan hic bisey yapamiyorum, ders calismaya oturdum ama dusuncelerim, aklim cok baska yerde. Yasimdanda dolayi boyle hissediyo olabilirim, masum ve kucuk kiz olmayi cok seviyodum, ozaman gucluydum ama simdi gercekten cok bitmis haldeyim …
Maalesef HIV için korunma yöntemleri bile yetersiz kalabiliyor çok e cinBulaşıcı hastalıkların sebebi cinsel eğitim verilmemesi ve toplumun cinselliği tabu gibi görmesi. Ergenlik çağından itibaren adamakıllı bir cinsellik eğitimi olsa ne hastalık kalırdı, ne de korunmasını bilmeyen bir toplum.
İnanin sevisince birçok şey oluyor maalesefSaygı duyacağım en son şey, kadını yerin dibine sokan orta doğu ve arap zihniyetidir.
Ben ev süsü değilim, sevişince ve regl olunca kirlenmem, değerim düşmez çünkü bir mal değilim.
bu arada hpv'nin aşısı var. Bildiğim kadarıyla yüzde 95' e kadar bulaşmasını önlüyor ve bu aşı ergenlik döneminde yapılması gereken bir aşı. Yani hpv'nin önüne geçmek istiyorsanız insanların aşı olmasını teşvik edebilirsiniz. Benim annem zamanında bu tip konuları benle hiç konuşmazdı. Daha açık fikirli aileler ben lisedeyken cocuklarıyla konusup onların hpv aşısı olmasını sağlamıştı. Keşke benim annem de bu konuları konusmaya açık olsaydı da ben de bu aşıyı zamanında olabilseydimYorumunuza bayıldım hele deidginiz gibi bu bulaşıcı hastalıklar okadar arttı ki hpv nin önüne geçilmiyor. Dini yönünü geçtim bile o kısmını deginmiyorum Allah ıslah etsin
HIV yazmış hpv olarak çevirmiş telbu arada hpv'nin aşısı var. Bildiğim kadarıyla yüzde 95' e kadar bulaşmasını önlüyor ve bu aşı ergenlik döneminde yapılması gereken bir aşı. Yani hpv'nin önüne geçmek istiyorsanız seks kötü vs demek yerine insanların aşı olmasını teşvik edebilirsiniz
hiv'in de kesin tedavisi yok ama ilaçlarla yayılması önlenebiliyor ve kontrol altında tutulabiliyor. Bu konuda da bilgi eksikliği ülkemizde çok.HIV yazmış hpv olarak çevirmiş tel