Bekar Anne Olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi Müslümanmı değilmi bilmem ama benim toprağım Müslüman toprağı ve bu topraklarda örf ve adetlerde İslamiyete göre şekillenir. Herkesin günahı kendine bu tür şeyler ulu ortada normalmiş gibi konuşulmaz bu durum normalleştirilemez bu hoş ve normal görülemez çünkü normal bir durum değil aile yapısı diye birşey var. Nerde bizim değerlerimiz örfümüz adetlerimiz?

siz daha iyi bilirsiniz ama neden sevgilinize ve kendnize evlilik konuşunda bir şans vermiyorsunuz

Teşekkür ederim, henüz 8 haftalık.

Ailenizden ne bekliyordunuz anlayamadım.şartsız koşulsuz sevgi demişsiniz ama Sartsiz koşulsuz sevgi demek çocuğumun her yaptığını onaylayacagim anlamına gelmez.

Genel olarak da ne istediğinizi anlayamadım.Ailem şunu dedi,iyi bir iş teklifi aldım,sevgilim de şöyle istiyor?bunları bir kenara bırakıp kendiniz ne istiyorsunuz bunu düşünün.

Önünüzde iki seçenek var.gerçekten dünyaya getirdiğiniz bebegin sorumluluğunu alabileceksiniz onu gerçekten seveceksiniz doğurun. Sevgilinizle ilişkiniz iyiyse evlenmek çok zor değil.hayat sürprizlerle dolu o bebek de sizin sürpriziniz olsun.

Evet ilişkimizde kesinlikle büyük sarsıntılar olur. Hayatımın hiçbir döneminde çocuk istemedim değil. Ne asla çocuk istemem dedim ne de anne olayım diye yanıp tutuştum.

Evet ben anne olmaktan korkuyorum sanırım. Okulu bırakırsın, işi bırakırsın, boşanırsın, taşınırsın ama bana göre değilmiş diye bebeği bırakamazsın ki.

Başka konularda evli kadınlara korunsaydın naraları atılıyordu, üç sayfaya baktım kimse yazmamış... sevgili olunca sürpriz hamilelik hoş mu karşılanıyor?? Nikahlı olana habire yüklenilirken daha sorumlu davranması bekleniyor sanırım evlenme cüzdanını cebine koydun diye rahat ettin sanma ben olsam evlenir ve çocuk sahibi olurum. Yaşları bilmiyorum ama benzer bir işe girmek yine sözkonusu olabilir ancak karşısında bir can var.

Yoo sen doğur biz bakarız demelerini beklemiyorum tabi ki. O benim sorumluluğumda ben yaptıysam ben bakacağım. Sadece biraz rahatlamak istemiştim onlarla konuşunca.

Şu anda kariyeriniz önemli geliyor size. Ama biraz daha yaş ilerledikçe insan kariyerden de doyuyor inanın. Genç yaşlarında kariyeri için çok kürtaj olup sonra pişmanlık duyan insanlarda var. Size çocuk bakımı çok kolay da demiyorum. Gerçekten büyük özveri istiyor. Aslında en önemli mesele hayatınızın merkezine çocuğu koyup kendinizi unutmamanız. Asıl hüner o sanırım. Günümüz annelerinin en büyük sorunu çocuğun herşeyine yetişmeye çalışıp sonunda yıpranmış olması. Eskiler neden daha çok çocuk yapıyorlardı çünkü bizim gibi ayrıntılara takılmıyorlardı.

Siz çok doğru bir noktaya parmak basmışsınız. Bu işle ilgili nedenini anlayamadığım ama beni rahatsız eden bir şey vardı. Belki bu yüzden hemen kabul edemedim. Benim bu hissimin nedenini mesajınızı okuyunca buldum. Kendimi satın alınmış gibi hissettiriyor bu.

Eş adayı size yardımcı olursa tabi ki biraz uzak kaldıktan sonra ikisi bir arada yürütülebilir bunu yapan bir çok kadın var

Ne kadar güzel bir hikaye, yüzümde oluşan güzel bir gülümseme var şu anda göremeseniz de. Oğlunuzla, torunlarınızla mutlu bir yaşam dilerim.

hazır degılsın dıyende dogur dıyende ıkna edıcı konusuyor bır yoruma bakıp ıkna olup dıger yoruma gecıp ona da ıkna oluyorum sahsen konu sahıbı
ısın zor
Empati kurabildiğiniz için çok teşekkür ederim.

Ben de iyi bakabileceğimi düşünüyorum zaten mükemmeliyetçi biriyim. Ben de kürtaj olsam üzülürüm gibi geliyor.

Ben varım. Bu konuda sadece evli insanlara yüklenilmesi de çifte standart.

Sizin gibi insanların anlamadığı bir şey var. En önemli şey de o zaten.
Size ne?!
Kimse sizin dini inancınızı, neye müsade edip(!) etmediğinizi sormadı. Örfünüzü adetinizi alın kendiniz ona göre yaşamaya devam edin kimseye kişisel inançlarınızı empoze edemezsiniz. Yok müsade edilmezmiş, yok normalleştirilemezmiş(!), yok ulu orta konuşulamazmış. Yok ya? Size mi soracak insanlar, siz kimsiniz? Saygı çerçevesi içinde size sorulanı cevaplayın mideniz o kadar bulandıysa da yok olun gidin konudan. Hayret bir şey ya.

Bence bazi sorularin cevaplarini aramak icin gec kalmışsınız.
Uzun suredir sevgiliniz var ama evlenmek istiyor musunuz?
Korunmasiz iliski yasiyor ama anne olmak istiyor musunuz?
Tum bunlarin cevabini dusunmek icin bolca zamaniniz varmis ama tedbirsiz davranmissiniz belli ki.
Bekar anne elbette olabilirsiniz bu sizin seciminiz . Ama hangi toplumda, hangi ulkede yasarsak yasayalim o toplumun o kulturun orf ve adetleri vardir. Onlara ve o kulturde yasayan insanlara saygili olmak gerekir bence. Yani anne ve babaniza. Baskalarini ilgilendirmez.Bekar anne olmayi tercih ederseniz anne ve babanizi zor durumda birakirsiniz. Cevreye karsi kendilerini zor durumda hissedebilirler orf ve adetler sebebiyle.Hatta bu dogacak cocugunuz icin de gecerli olabilir.
Hayat sizin, benim bakis acima gore alacaginiz hicbir kararı ayiplamam. Belki baska bir ulkede yetismis ve yasiyorsak olsaydik mevzu bile olmazdi.
Madem sordunuz cevaplayayim. Oncelikle iyi bir is firsatina hayir diyebilirsiniz. Basarili biriyseniz buna benzer teklifler yine alirsiniz. Is icin cocuk aldirilmaz hele de 8 haftalik. Evlilik konusuna gelince madem sevgilinizle 4 yildir iyi anlasiyorsunuz, zaman zaman ayni evi paylasiyorsunuz bir imzayla da cok bir sey değişmeyecektir. Endise ve kaygi duymaniz normal ama bence pozitif yonunden bakmaya calisin ve bu zor durumu herkes icin daha da zorlastirmayin.
Bence ortada asilamayacak bir engel yok. Durumlari zorlastiran bizim bakis acilarimiz. Saglikla bebeğinizi kucaginiza alin umarim. Allah anali babali buyutsun.
Bu benim basima gelse alacagim kararlar olurdu. Ama ben siz degilim . Yasadiginizi en iyi siz bilirsiniz. Umarim alacaginiz kararlar siz ve sevdikleriniz icin iyi olur.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…