Bekar Anne Olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sana tek bir şey diyim annelik bu dünyanın en güzel şeyi o kadar diyim sana

Kürtajın cinayet olduğunu biliyorum. Aksini düşünüyorsanız o sizin düşünceniz. 10. haftaya kadar bunu yapmak isteyen yapıyor. Dinimizde günah ve sevaplar var ikisi de var diye hepsini yapmak zorunda mıyız ? İradene bağlı ne istersen onu yaparsın. Herşeyi yapma özgürlüğümüz vardır bu bize kalmıştır. Ben konu sahibinin hayatını baz alarak doğur diye yorum yaptım. Bu konunun cinsel istismarla alakası yok lütfen başka yerlere saptırmayalım.

Doğurun ve evlenmeyin. Bu ülkede babasız çocuk büyütmek isteyen çok sayıda kadın var. Bunu bilin

Aman sen bakma arkadaşlarına ben evliyim banada diyorlardı çevreden falan sen evlenince sorumluluk alamazsın siz öyle zannedin dedim ve şimdi dünya tatlısı 8 aylık bir oğlum var çok şükür Rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah valla yemekte yapıyorum çocukta bakıyorum sıkıntı yok sende yaparsın sorumluluk sahibiyim diyorsun o yüzden gözünü korkutma

Diyorsunuz ya sizin değerleriniz :) bir de toprağın dini mi oluyormuş ya? Ben sadece insanların dini oluyor sanırdım.

Bebek ile kariyeriniz tehlike altına girecek, ve anladığım kadarıyla şu an iç buna hazır değilsiniz. Bebek yalnızca sizin değil bu konuda destek beklediğinizi farkettim . Hayatınız için en doğru karar zamanı geldiğinde yani siz hazır hissettiğinizde bebek sahibi olmak. Şu an için psikolojik olarak buna hazır değilsiniz, anneliğe karşı arzunuz yok. Mesleğinizde doyuma ulaştığınızda kendinizi daha mutlu hissedeceğinizi düşünüyorum . Kararınız için şimdiden başarılır diliyorum .

Aileniz de gereksiz tepki verdiklerini fark etmişler demek ki :) hareketleri çok hoş mutlaka arayın bence, sizin adınıza çok sevindim destekleyen bir aileniz var

Kurarlardı emin olun..Tecavüz sonrası hamileligi bile sonlandirmak günah bu zihniyete gore!Suri lerden sonra bunlari daha iyi tanidim!! Suriyelilerde bu yuzden bu kadar ürüyorlar cunku onlara gore bebek aldirmak günah

ınsanları degıstıren ımza degıl
kısılerle alakalı 10 yıl bırlıkte olup evlendıkten 3 ay sonra bosanan da var
3 ayda velenıp 50 yıl evlı kalanda

ben acıkcası evlenmenız taraftarıyım cocugunuzun haklarını kendı hakkınızı korumak ıcın
yasa koyucu bosuna resmılestırmemıs nıkahı...
zaten uzun suredır bırlıktesınız bırsey degısecegını dusunmuyorum
bebek bıraz degıstırecek o da cok normal eve kus aldıgımızda bıle duzen degısıyor degıl mı sonucta evde 2 kısıydınız 3 olacaksınız

annenız kıyamamıs bakın :) cok sevındım oyle adım atmasına

sımdıden psıkolojık destek almanızı onerırım bence psıkolojık destek tum ınsanlar hepımız ıcın sart olmalı ınanın bu surecı daha rahat atlatacaksınız

Öööf. İsteyip de doğuramayanlar yüzünden konu sahibi doğurmak zorunda değil. Herkes de allaha inanmıyor. Konuyu saptırmayın lütfen. Konu sahibinin sorusu başka, ona göre cevap vermelisiniz. Etraf sırf allahın azabından korktuğu için bakamayacağı istemediği çocukları doğurup annelik babalık yapmayan ebeveynlerle dolu. Olan çocuklara oluyor. Bir çocuk annesi babası emin değilse ve bakamayacaksa dünyaya gelmemeli.

O zaman doğru bildiğimizi genellemeler kullanarak başkalarına ifade etmek de yerinde bir hareket değil. Zira herkesin yaşam şartları farklı. Kocasının ve kaynanasının zoruyla çocuk doğuranlar, aile planlamasından bihaber ve maddi durumu çocuk bakmaya yetmeyenler, doğmamış çocuğunun fiziksel veya zihinsel olduğunu öğrenenler... Anlatabildim mi?

Hanımlar,
lütfen rica ediyorum istirham ediyorum konuyu dine, kürtaj cinayettir' e getirmeyin, dini içerik yasaktır.
Kürtaj cinayettir de bebeğini daha anne rahminde kaybedip kürtaj olmak zorunda kalanları bile yaralıyor incitiyor.

Ayrıca konu sahibesini yargılamak hiçbirimize düşmez.

Mecbur kalınan ve zor durumlarda durum anlattığınız gibi tabi. Burada mecbur kalınan bir durum olmadığı için ve de bu konuya yorum yaptığım için böyle yazdım. Anlatabildim mi?

bu topraklarda örf ve adetler var elbette ancak herkes kendi inancına göre yaşamakta özgür. konu sahibi kimseyi özendirmiyor, sadece derdine çare arayan ve akıl soran bir kadın.
ayrıca dinimiz dini-ırkı-dili ne olursa olsun insanlara yardım etmeyi öğretir. böyle atıp tutmak güzel de keşke insanlara öfke salmak yerine asıl gereklilikleri yerine getirebilsek.

bir kere evlenmeden önce şüpheye düştüğümde test yapmıştım, negatif çıkınca bir zil takıp oynamadığım kalmıştı. eşim- o zaman sadece sevgilimdi- bozulmuştu biraz, umarım pozitifte böyle sevindiğin günleri de görürüm demişti. biz eşimin işi nedeniye evlenmiştik , yurtdışında çalıştığı için beraber gidebilelim diye, evlenir evlenmez hamile kaldım, sizin şimdiki sorgulamalarınızı, korkularınızı yaşadım ama hemen geçti. böyle durumlarda biraz kaderci davranıyorum, vardır herseyde hayır deyip geçiyorum. benim hamile kalmam bile mucize olduğu içinde çok üstelemeden kabul ettim belkide durumu.

anne olmayı istemiyorsanız elbette aldırabilirsiniz, ama tüm hayatınızı işe adamanızı bekleyen bir kariyer sistemi sizin bulunduğunuz durumdan bağımsız olarak korkutucu geliyor bana. sizden herseyinizi istiyorlar. daha sakin, yettiği kadar bir hayat bana daha cazip geldiği için dar görüşlülük yapıyorum belkide. ailenizin destek olması elbet iyi gelirdi ama şu süreçte en önemli olan partnerinizin desteği inanın.

Kesinlikle senaryo çalışmalarına başlamanızi öneririm en kısa zamanda.Hayal gücünüz müthiş.Ayrintilari asla kaçırmıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…