Bekar Anne Olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence bekar bir anne olmanın hiçbir sakıncası yok. Anne diyoruz mesela evli anne demiyoruz annenin evli olmasına gerek yok bence bir bebeğinizin olması hayatınızda yapabileceğiniz en güzel şeydir bence bir işten gelen tekliflerden daha kıymetli. Evlenip mutsuz bir birey topluma kazandıracağına evlenme

baba yanında ve şimdiden yanından ayrılmıyor bu çok güzel ve destekleyici

Buradan çok farklı tepkilerle de karşılaşabilirsiniz hazır olun önce
Bana göre önce kadın hazır olmalı tabi ki
Kendinize üç beş gün daha verin düşünmek için hala aynı duygulardaysan,çok zor
Çocuk çok büyük bir sorumluluk
Gerçekten hissetmeden
İstemeden bunum altından kalkmak zor
Yaş itibariyle olgun bir yaştasınız
Aklıma takılan acaba sevgilinize yeterince aşık mısınız?
Kararsız kalmanızda sanki biraz bunuda hissettim?
Kısa bir zaman önce bende istenmeyen bir gebelik yaşadım ve maalesef bitirmek zorunda kaldım ,zor bir süreç ve karar aşaması,fakat en önemli karar yüzdesi sana ait unutma

Herkes duygusal yazdığı ve yazacağı belli bir bebek olunca herşey çok değişiyor onu hissettiğim kucağına aldığında da sende aynı tepkileri verirsin ama ben herkesin kendi karar vermesi gerektiğini bu konuyu açmasının sadece kendi kararlarına güvenmeyip sucu birilerine atmak istemesinin nedeni görüyorum. Yaşınız işiniz gelişiminiz gereği bunun eksi ve artılarını ölçüp tartmaninzin hatta bebeğin babasıyla bu korkularınızı düşüncelerinizi paylaşarak bir yol almanızı isteri..benimde bebeğim var Allah sağlıklı mutlu uzun ömür verir inşallah ama tabiki bir hayatla ilgilenmek büyümesi gelişimi için ona destek olması çaba gerektiren zorlayıcı bir süreç.. Umarım siz sevgiliniz ve bebeginiz için en doğru kararı verebilirsiniz

Aile kavramı bir bütündür. Çocuk anne babası ile bir arada daha sağlıklı bir hayat yaşar. Evli birisi olsaydınız bu yazıyı hamileyim mutluluğu ile yazardiniz demekki yolunda gitmeyen bir şey var. Çocuğu aldırmak bu saatten sonra çok yanlış ama hem kendi aileniz ile olan mutluluğunuz hem de çekirdek aileniz ile olacak mutluluğunuz için bir an evvel sevdiğiniz adam ile evlenmelisiniz. Aksi takdirde gün geçtikçe karşılaşacağınız zorluklar hem sizi hem bebeğinizi etkileyip bir de psikolojisi bozulmuş bir çocuğun yükünü omzunuza alabilirsiniz.

Annelik şu an değil doğduğu zaman büyüttüğünüz zaman hissedebileceğiniz birşey
Aldırırsanız ömür boyu aklınızdan çıkmayacak bir vicdan olabilir ama
eğer doğarsa onun sevgisi ile hiç pişman olmayacağınız bir sevgi, can, evlat olacak

Aileniz neden bu çocuğu torunumuz olarak kabul etmiyoruz dedi?
Ailenizin kriteri evlilikse sizinle evlenmeyi isteyen sizi seven bir sevgiliniz var zaten.
Sevginizi ve hayatınızı kalıplara sokmayın.
Bebek karnınızda büyüdükçe annelik hissinin size geleceğini ve bebekle aranızda bir bağ olacağını düşünüyorum.

Hayat işinizden ibaret değil. Bu kadar işinize odaklanıp kendinizi ihmal etmeyin, bazı şeyleri kaçırmayın. Evlenmeden çocuğu dünyaya getirdiğinizde olumsuz tepkilere göğüs gerebilecek misiniz? Üstelik duygusal olduğunuzu söylüyorsunuz. Aileniz bile çocuğu kabul etmezken çevreniz çok daha kötü tepkiler verebilir. Bu nedenle evlenmeden doğum yapmak sizin için iyi bir seçenek gibi görünmüyor. Önce bu şıkkı eleyin. Erkek arkadaşınız da çalışıyormuş, ikinizin de geliri var. Çocuk için bakıcı tutabilirsiniz. Yine işinize, kariyerinize devam edersiniz

Maddi imkanlarınız yeterliyse bi bakıcı ve ev işleri için bi yardımcı tutma imkanınız varsa evlenip doğurabilirsiniz. O zaman bile yorulan arkadaşlarım var. Eğer o imkanınız yoksa bi de kararsızsınız çok yorulur ve yıpranırsınız. Çocuk cidden çok yıpratıcı çünkü. Sevgisi vs ok ama özellikle anneyi çok yıpratıyor

Şöyle kısaca size kendi fikrim ben meslek sahibiyim ayrıca kendi işlerimiz var maddi durum olarak iyiyiz bekarken ben de sizin gibi anne olmal çocuğum olsun kesinlikle böyle hayallerim yoktu evlendim yinede olmadı eşim ama hep çocuk isteyen taraf ben hep erteledim babamı kaybettim hazır hissetmedim daha sonrada Artık anne olmak istedim babamın yokluğunu hissetmeye başladıkça evlat insan hayatında çok büyük eksiklik olduğunu hissetmeye başladım ve şuan tüp bebek yapıp negatif sonuç alan ve yaş 35 ne kadar geç kalmışık diyen bir çifttiz eşim de 38 ve size tavsiyem iş hayat maddiyat hepsi zamanla tekrar kazanılan zamanı geldimi kaybedilen varlıklar ama evlat gerçekten bambaşka duygu düşünce anne olmayan biri olarak yazıyorum hayatta ertelememeniz gereken yek şey annelik olsun çünkü bunu zaman size geri vermiyor hep bir zamanda kaybediş kadın için o yüzden işinizi düşünmeyin evlat deyin ilk önce şuan hissedemezsüniz ama kalp atışınınduyun kendinizi hissedin allah size ne güzel bir lutuf vermiş anne oluyorsunuz

Orf adet gelenek gorenekler bunlar hala onemli toplumumuzda ve buyuk ihtimal 10 sene sonra da degisen cok bisey olmayacak.

Eger cocugu dogurmak gibi bi karar alirsan gecikmeden evlenmenizi oneririm oncelikle cocugun ve senin icin. Hem sen ve sevgilin zor durumda kalmaz hem ailelerin tepkisi suanki gibi ters olmaz. Ilerde sahane bir aile de olabilirsiniz dagilmis bir aile de olabilirsiniz bunun gelecegi bilinse zaten kimse yuva kurmaya yanasmaz. Ama hersey usule hukuka uygun olmali dogacak cocuk bunu hak ediyor en azindan diye dusunuyorum.

Marjinal secimlere asla karsi degilim ama cocuk ve aile gibi kutsal konularda evlenmeden cocuk sahibi olmak gibi marjinal tercihleri dogru bulmuyorum.

Korunmadan hamile kaldıysanız bile bile lades bebeğin suçu ne ?
Korunarak hamile kaldıysanız doğuma daha 9 ay var prolaktin salgılanınca anneliğe hazır olmasanızda kendiliğinden annelik duygusu gelişiyor hele bebeği kucağınıza alınca dünyanın en değerli şeyi buymuş diyorsunuz..
Lütfen evlenin ve bebeği doğurun iş öyle yada böyle oluyor ama bebek çok istense bile sahip olunamayabiliyor

Hamilelik nolursa olsun cok kutsaldir hele bizim gibi ugrasipta henuz cocuk sahibi olamayanlar icin... Annelik hissetmyorssn cocuga yazik olmasin.. dunyada herseyden onemlidir Annelik ... Kendinden fazlasiyla odun vermek zorundasin.. sevmyorsan evlenme aldir demiyor ama cok karisik durum

Şuanda rapor hazırlar gibi yaşarsın anneliği tabi.
Daha tekmesini hissetmedin ki..
Ben kucağıma alana kadar bile çok duygusal olamadım.
Ne zamanki kucağıma verdiler bu bebek senin şimdi sen bakacaksın dediler o zaman duygu dünyam alt üst oldu.
Ilk gece kakasıni yapmış farketmemişim.
Kaç saat öyle durdu bilmiyorum kafam bir milyondu.
Pişik olduğunu görünce özür dilerim diye ağlamıştım..

Neyse bu işin sencesi bencesi yok.
Öyle ya da böyle bir kalp atıyor içinizde.

Eğer ilişkinize, bebegin babasına güveniyorsanız iş teklifini en arka plana atmak mantıklı olan diye düşünüyorum.
Bu fırsatlar daha sonra da çıkabilir.

Aynı durum benim başıma gelse aldırırdım ama ben kesinlikle hiçbir zaman çocuk istemedim hatta yaşım tutsa tüplerimi bağlatmak isterdim. Ama sizin durumunuz farklı siz hiç dusunmemissiniz bu meseleyi çok soğuk ve net değilsiniz. Erkek arkadaşınızdan eminseniz ve çocuk meselesine çok uzak değilseniz bence düşünebilirsiniz şartlarınız uygun. Eğer çocuğu şu aşamada aldirirsaniz bunun vicdani yükü ilişkinizi de zedeler iyi düşünün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…