Bekar Anne Olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fikir belirten herkese çok teşekkür ederim. İşyerinde olduğum için pek zamanım olmadı büyük kısmını okuyamadım. İlk fırsatta hepsini okumaya çalışacağım.

Bebeği dünyaya getirmeye karar verirsek evli olmayı tercih etmem daha doğru olur gibi geliyor bebeğin sonraki hayatında karşısına çıkabilecek bazı sorunları önlemek için. Evlilik kısmıyla ilgili kafamı kurcalayan şu, zaten evli gibiyiz sadece imzamız yok. O imzayı atınca çok şey değişiyor mu, büyü bozuluyor mu, ilişki monotonlaşıyor mu?

Bebek hem korkutucu hem de ben istemiyorum bunu da diyemiyorum. Evde gezen minik sevimli bir şey fikri bazen beni gülümsetiyor. Merak ediyorum, onu henüz hiç tanımıyorum. Kız mı erkek mi, gözleri saçları kime benzer, hangi müziklerden hoşlanacak? İçimde yoğun bir merak var. Aynı zamanda bu denli bir sorumluluk kendimi küçücük hissetmeme de neden oluyor. Herkes mi böyle hissediyor, ya ben hiç hazır olamazsam?

Ebeveynlerimle ilgili de ilginç bir şey oldu bugün. Bir hafta geçti onların yanından ayrılalı. O tepkiden sonra hiç konuşmamıştık. İki saat önce işyerine benim adıma bir kargo geldi. Gönderen kısmında annemin adı. İçinde bir sürü örgü oyuncak. Annem oyuncak örmeye bayılır. Sevdiğim kurabiyeler. Babamın meşhur elma reçeli, deniz kabuklarından yaptığı ve benim bayıldığım kolyelerden iki tanesi. Benim bebekliğimden kalan bir kıyafet. Öyle baktım bir süre. Asistanım olmasa orada oturur ağlardım herhalde. Bu durum da beni o kadar duygusal yaptı ki.

Doğurmaya karar verirsem hem hamilelikte hem doğum ve sonrasında yoğun bir desteğe ihtiyacım olacak farkındayım. Bunu da sevgilime açık ve net ifade etmem gerekiyor. Sanırım ailemi de aramam gerekiyor. Tüm bunlar beni çok kaygılandırıyor. İşte böyle karmakarışık duygularım, düşüncelerim. Herkese tekrar çok teşekkür ederim. Okuduğunuz için, yazdığınız için. Bunları anlatabilmek bile kendi başına çok değerli.
Özellikle kargonuzdan çıkan masalsı hediyeler beni benden aldı.Keske hayatımızda böyle masal gibi olsa🤣🤣🤣

Öööf. İsteyip de doğuramayanlar yüzünden konu sahibi doğurmak zorunda değil. Herkes de allaha inanmıyor. Konuyu saptırmayın lütfen. Konu sahibinin sorusu başka, ona göre cevap vermelisiniz. Etraf sırf allahın azabından korktuğu için bakamayacağı istemediği çocukları doğurup annelik babalık yapmayan ebeveynlerle dolu. Olan çocuklara oluyor. Bir çocuk annesi babası emin değilse ve bakamayacaksa dünyaya gelmemeli.
Sen nasıl anlarsan öyle cevap vermişsin

Çevremde gördüğüm kadarıyla Kadınlar ne kadar çocuk istemezlerse istemesinler anne olduktan sonra anneliği tadınca hiç pişman olmuyorlar anne oldukları için. Baba içinse aynı durum söz konusu değil. Açıkçası siz kendinizin isteyip istemediğini değil de babasının isteyip istemediğini önemseyin. Gerçekten baba olabilecek bir adamsa karşınızdaki (yani ayrılsanız bile manevi yönden sahip çıkacak biriyse) psikolojik olarak sağlam ve hazırsa doğurun

Tabu olan bir konudan bahsedeceğim. Açık açık anlatamayışımın anonim bir platform arayışımın nedeni de bu.

Bekarım ve 8 haftalık hamileyim. İki hafta önce tesadüfen rutin jinekolojik muayenede öğrendim. 30 yaşıma birkaç ay kaldı. Başarılı bir iş kadınıyım. 4 yıllık iyi giden bir ilişkim var. Sevgilimle ayrı evlerde yaşıyoruz ama haftanın bir kısmında o benim evimde bir kısmında ben onun.

Hamilelik uygunsuz bir zamana denk geldi. Tahmin bile edemeyeceğim bir kurumdan harika bir iş teklifi aldım hamilelik haberiyle aynı dönemde. Bana teklif getirmelerinde evli olmamam ve çocuğumun olmaması çok etkiliydi çünkü bu işi kabul edersem çok yoğun çalışmam gerekecek. Anne olmakster miyim şimdiye kadar hiç hayal etmedim. Çocukken evcilik oynarken bile anne olmadım. Çocuk istesem de şimdi isteyeceğimi hiç sanmıyorum. Sevgilim bebeği istiyor. Bir an önce evlenmek istiyor. Zaten evli gibiyiz bebek de olacağına göre evlenelim artık diyor. O çok uzun zamandır evlenmek istiyordu bebek tuz biber oldu. Bana evlilik korkutucu geliyor. Ben büyürken çevremdeki evliler hep bıkkın ve mutsuz oldular. Sevgilim de bunu biliyor, seni bu kadar strese sokacaksa doğumdam sonra evlenelim istersen diyor. Ben anne olabilir miyim buna hazır mıyım bilmiyorum. Bir yandan bu durum iş teklifini tehlikeye sokuyor. Bir daha ne zaman öyle bir teklif alırım bilmiyorum. Öte yandan şartlar da uygun şimdiki işimde de gelirim gayet iyi. Keza sevgiliminki de öyle. Bebeğe bakacak olanak var.

Destek almak için geçen hafta ailemin yaşadığı şehre gittim. Pek muhafazakar bir aile olmamamıza rağmen çok sert tepkiler aldım. Çok duygusal biri olmamama rağmen ağlayarak eve döndüm.

Yani kafam çok karışık. 2 hafta öncesine kadar böyle bir durumu rüyamda göremezdim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aldırayım desem o sadece benim çocuğum değil onu isteyen bir babası var. Anne olmak zor ve korkutucu. Tepkilere bakılırsa ailemden destek alamayacağım. Annelik hissetmiyorum ama bebeğe acıyorum. Evlenmem daha iyi mi olur onu da bilmiyorum. Müthiş bir bitkinlik ve mide bulantısı var. Yataktan çıkasım yok. Muhtemelen hayatımın en zor günleri bunları. Benzer şeyler yaşayanınız var mı? Burada bir sürü anne var, bu durum nasıç yönetilir? Akıl almaya ihtiyacım var.
Bence dogurun sevgiliniz de arkanızda.

Tabu olan bir konudan bahsedeceğim. Açık açık anlatamayışımın anonim bir platform arayışımın nedeni de bu.

Bekarım ve 8 haftalık hamileyim. İki hafta önce tesadüfen rutin jinekolojik muayenede öğrendim. 30 yaşıma birkaç ay kaldı. Başarılı bir iş kadınıyım. 4 yıllık iyi giden bir ilişkim var. Sevgilimle ayrı evlerde yaşıyoruz ama haftanın bir kısmında o benim evimde bir kısmında ben onun.

Hamilelik uygunsuz bir zamana denk geldi. Tahmin bile edemeyeceğim bir kurumdan harika bir iş teklifi aldım hamilelik haberiyle aynı dönemde. Bana teklif getirmelerinde evli olmamam ve çocuğumun olmaması çok etkiliydi çünkü bu işi kabul edersem çok yoğun çalışmam gerekecek. Anne olmakster miyim şimdiye kadar hiç hayal etmedim. Çocukken evcilik oynarken bile anne olmadım. Çocuk istesem de şimdi isteyeceğimi hiç sanmıyorum. Sevgilim bebeği istiyor. Bir an önce evlenmek istiyor. Zaten evli gibiyiz bebek de olacağına göre evlenelim artık diyor. O çok uzun zamandır evlenmek istiyordu bebek tuz biber oldu. Bana evlilik korkutucu geliyor. Ben büyürken çevremdeki evliler hep bıkkın ve mutsuz oldular. Sevgilim de bunu biliyor, seni bu kadar strese sokacaksa doğumdam sonra evlenelim istersen diyor. Ben anne olabilir miyim buna hazır mıyım bilmiyorum. Bir yandan bu durum iş teklifini tehlikeye sokuyor. Bir daha ne zaman öyle bir teklif alırım bilmiyorum. Öte yandan şartlar da uygun şimdiki işimde de gelirim gayet iyi. Keza sevgiliminki de öyle. Bebeğe bakacak olanak var.

Destek almak için geçen hafta ailemin yaşadığı şehre gittim. Pek muhafazakar bir aile olmamamıza rağmen çok sert tepkiler aldım. Çok duygusal biri olmamama rağmen ağlayarak eve döndüm.

Yani kafam çok karışık. 2 hafta öncesine kadar böyle bir durumu rüyamda göremezdim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aldırayım desem o sadece benim çocuğum değil onu isteyen bir babası var. Anne olmak zor ve korkutucu. Tepkilere bakılırsa ailemden destek alamayacağım. Annelik hissetmiyorum ama bebeğe acıyorum. Evlenmem daha iyi mi olur onu da bilmiyorum. Müthiş bir bitkinlik ve mide bulantısı var. Yataktan çıkasım yok. Muhtemelen hayatımın en zor günleri bunları. Benzer şeyler yaşayanınız var mı? Burada bir sürü anne var, bu durum nasıç yönetilir? Akıl almaya ihtiyacım var.
Yazdıklarınızdan demografik olarak benzediğimizi çıkarttım (kariyer, sosyal görüş, yaş vs). Ben iki sene önce evlendim ve hep şunu söylerim evlilik benim için sevgilişikten çok farklı olmadı. Zaten sevgiliyken de ayrı evlerimiz olsa da birlikte kalırdık, tatilleri birlikte yapardık, isteyen kendi arkadaşlarıyla ayrı takılırdı. O açıdan konsept değişmedi sadece adı değişti:)
İlk yıl asla çocuk istemiyorum ne gerek var kafasındaydım. Hatta çok utanıyorum o zamanki düşüncemden, ilk yıldan çocuk yapanlara kezban derdim. Ama evren bana sarf ettiğim sözleri birer birer yedirdi:)) şimdi gerçekten çocuk sahibi olmak istiyorum hatta bu konuyla ilgili sorun yaşıyor ve tüp bebek tedavisi görüyorum:) yani demem o ki sen gel bu çocuğu doğur. İster hemen evlen ister doğumdan sonra. Güven bana hayat zaten bir şekilde o tarafa evrilecek. Hazır elinde fırsat varken sevgilin de istiyorken neden olmasın?

iş teklifi iyi güzel ama o kadar yoğun çalışmak yani bu teklif için de bekar ve çocuksuz olmak demek belki şu an size uygun geldi ama belki 1 sene sonra o teklifi kabul ettiğiniz için de pişman olacaksınız, bilemezsiniz ki. yani öyle bir iş ki evlenip çocuk yapmanın önünde bir engel. tercihler değişiyor hayatta, insan yoruluyor. mevcuttaki işiniz maddi anlamda rahatsa boşverin yeni teklifi. hamilelik konusuna gelince, çocuğu aldırmak ilişkinizi olumsuz etkileyebilir. adamı seviyor ve güveniyorsanız doğurun yani madem maddi imkanınız var.

Bebegi olup ulke yoneten kadinlar da var dunyada. Kariyeri icin bebek dusunmeyen kadinlarimiz da... Su an icin bebeginizi diyelim ki aldirdiniz ve bu ise girdiniz. Omur boyu bu firma sizin annelik hakkinizi elinizden mi alacak? Bu iste calistiginiz surece evlenme ya da anne olma hakkiniz yok mu, once bunu ogrenmeniz lazim.
Ben bebegi aldirin ya da aldirmayin deme hakkina sahip degilim. Bunun en dogru kararini siz bilebilirsiniz.
Ben de doktorami yaparken (34 yasinda) anne olmus biriyim. Ilk dogum yaptiginizda ilk baslarda elbet annelige adapte olma sorunu yasiyorsunuz. Uykusuz, yorgun gunleriniz elbet oluyor. Bebek yeni dunyasina adapte olmaya calisirken anne de bebegine ve yeni sorumluluklarina alismak durumunda kaliyor. Tum bunlari kaldirabilecek gucte misiniz bilemem. Tek bildigim bebegin sefkat ve sevgiye ihtiyaci oldugu. Kimi kadinlarimiz bebek dunyaya geldikten sonra bile anneligi kabullenemiyor. Kimisi de daha hamile iken kabulleniyor. Ben her ne kadar hamile iken yapabilirim sanirim diye dusunsem de anneligi kabullenmem bebek dogduktan 1 ay sonra falan oldu. Evet ilk zamanlar ben de ne guzel hayatim vardi dedim. Surekli yapısık ikiz gibi bebekle gezmek, emzirmek, gaz cikarmak, uykusuzluk, banyo yapmaya bile firsat bulamamanin zorluklarini cektim. Ama onun gulusu bana herseyi unutturuyordu. Bebek buyudukce annenin uzerine dusen yuk biraz daha hafifliyor, uykulari duzene giriyor ama annelik hic bitmiyor malesef. Annelikten istifa hakki diye birsey yok. Ama bu kadar kotu birsey olsa idi de kadinlar ikinciyi ucuncuyu yapmazdi, o da var. Diyecegim o ki bu sizin bebegi kaldirip kaldiramayacaginiza bagli. Bu nedenle en dogru karari siz bilebilirsiniz.
Zamanlama yanlis derseniz, rutin kosusturmacanin icinde zaten hep birseyleri erteliyoruz. Bazen o dogru zaman hic gelmeyebiliyor.. Tipki benim hem calisip hem doktora yaparken, tam da doktoramin ortasinda anne olmam gibi. O zamanlar ben de yanlis zamanlama diye dusundugum de oldu. Doktora bittikten sonra olsaydi falan dedigim de oldu. Ama simdi iyi ki olmus diyorum. Ama kimisi de hala yillar gecse de neden anne oldum diyor.

Son düzenleme:
Sen nasıl anlarsan öyle cevap vermişsin
Hiç tanımadığınız bir insana doğurmazsan allahın azabı üstünde olur ölene kadar diye cevap vermişsiniz. Ne dinini biliyorsunuz, ne inancını, ne içinde bulunduğu durumun ayrıntılarını. Ben de ona göre cevap verdim. Dini yorum yapmak yasak. Onu da belirteyim.

Hiç tanımadığınız bir insana doğurmazsan allahın azabı üstünde olur ölene kadar diye cevap vermişsiniz. Ne dinini biliyorsunuz, ne inancını, ne içinde bulunduğu durumun ayrıntılarını. Ben de ona göre cevap verdim. Dini yorum yapmak yasak. Onu da belirteyim.
Kime göre yasak acaba dini yorum yapmak. Hayırdır dini yakkndan tanıyıp günahtan uzaklaşmak ne zamandan beri yasak oldu. Rica edıyorum bana yorum yapma sen lüttfen tamam

bu konu kesinlikle burada bizlere sorup, çoğunluk cevaba göre karar verebileceğin bir konu değil, hepimiz yardımcı olmak isteriz ama seni %100 mutlu edecek cevabı veremeyiz. öncelikle sen gerçekten ne istediğine karar ver, yeni teklifi veren firmanın şartları orda çalıştığın süre boyunca mı geçerli? bu önemli bir konu bence. şimdi kariyer odaklı olabilirsin, bu hayatından memnun olabilirsin ama ya sonra... 10 yıl sonra nasıl bir hayat var planında ve hayallerinde.
bence bebeğin babasıyla oturup ciddi ciddi uzun uzun düşünüp karar verin. sevgilinin bebeği ve evlenmeyi istediğini yazmışsın, sen aksi bir karar verdiğinde O hala eskisi gibi olacak mı mesela?
zor bir karar, hem duygularınla hem aklınla hareket etmen lazım,

Çevremde iş kuduruğu biri olarak tanınırdım. Bir çok farklı ülkede çalışma imkanım oldu hatta fırsat olarak görüp proje bazlı Güney Afrika'ya bile gittim. Şimdi 35 yaşındayım ve kariyer kavramının kadınlar tarafından çok abartıldığını düşünüyorum. İş hayatı ve özel hayat dengede olması gereken kristal bir toplar gibi, dengeyi sağlayamaz birinden birini elinizden kaçırırsanız tuzla buz olur...Kaldı ki sürekli yeni fırsatlar karşınıza çıkacaktır çünkü yaşınız çok genç.
Birde madem annelik konusunda şüpheleriniz vardı, keşke önlemini alsaydınız. Bu durum hem karnınızdakine hem de babasına haksızlık... Sizin tedbirsizliğinizin bedelini günahsız bir can ödememeli...

Bence sen anne olmak istiyorsun ama kafan karışık 🥰 Ben de anne olmak konusunda çok tereddütlüydüm hatta çok geciktirdim bile diyebilirim, ama kızımı kucağıma alınca kendimi anne gibi hissettim anlatılmaz bir duygu, bebeğin büyüdükçe senin de sevgin onunla büyüyor.. Benim 7 yaşında şimdi kızım, çok zor günler yaşıyorum ve kızım beni teselli ediyor biliyor musun... “Anne ne olur artık sen üzülme ve ağlama, ben hep senin yanındayım , seni hiç bırakmam, sen benim canımsın “ dediği gün aylardır yapamadığım şeyi yaptım, eşimden boşanmaya karar verdim .. Aldığı nefese bile şükrediyorum...
Bu hayatta kısmet diye birsey var, Rabbim senin kısmetin olan kazancı, o teklif aldığın yerden değil de başka bir yerden verir sana eğer gerçekten senin rızkınsa ... Ailen verilmesi gereken tepkileri vermiş, o durum seni üzmesin, bende şahsen bekar anne fikrini uygun bulmuyorum, çok ahlaklı yada çok muhafazakar olduğum için değil, o bebeğin geleceği için uygun görmüyorum... bebek doğduğunda senden çok sevinirler İnan ki.. Umarım herşey gönlünce olur...

Kime göre yasak acaba dini yorum yapmak. Hayırdır dini yakkndan tanıyıp günahtan uzaklaşmak ne zamandan beri yasak oldu. Rica edıyorum bana yorum yapma sen lüttfen tamam
:KK70: :KK70: :KK70:
sıtede dini yorum yapmak yasak, sebebı de bu ıste

yarım ,eksık bılgılerıyle vaaz vermeye calısan ınsanların konunun dısına cıkmasından mutevellıt, her dın ve gorusten ınsanların olmasından mutevellıt bu sıtenın gorevı nasıl daha ıyı musluman olunur sıtesı degıl cunku

tanımak ısteyen acar okur kutsal kıtabı sız kaygısız olun

sahsen kımsenın burada tanımadıgı bılgısının neye dayandıgı bellı olmayan kısılerden bu tarz bılgıler almak ısteyecegını de sanmam
moderator
Mune Mune dını yorumlar yapmayın dıye de demın uyardı ustelık

Birgün de bu çocuğu istemediniz diye pişman da olabilirsiniz tamam işiniz var kariyeriniz var ama biyere kadar.. Aile kurmak aile olmak çok farklı bi duygu.. Tadın bnce Sevgiliniz de istiyırmuş hem

Tabi ki herkesin kendine göre bı hayat seçeneği var ama biz anne olmak için uğraşırken bebek aldirmaniz beni çok üzdü ins sizinnicin iyi bir sonuç olur
Yani herkes bebek sahibi olmak istemeyebilir, bu ben amerika'ya gidip yasamak istiyorum, sen nasi vvizeni tepersin demek gibi bisey, herkes ayni seyi amaclamaz hayatta, size karsi yazmiyorum, bu forumda her bebegini aldirma dusuncesinde olana, ama biz bebek icin ugrasiyoruz sen nasi istemezsin diyenlere yaziyorum.

:KK70: :KK70: :KK70:
sıtede dini yorum yapmak yasak, sebebı de bu ıste

yarım ,eksık bılgılerıyle vaaz vermeye calısan ınsanların konunun dısına cıkmasından mutevellıt, her dın ve gorusten ınsanların olmasından mutevellıt bu sıtenın gorevı nasıl daha ıyı musluman olunur sıtesı degıl cunku

tanımak ısteyen acar okur kutsal kıtabı sız kaygısız olun

sahsen kımsenın burada tanımadıgı bılgısının neye dayandıgı bellı olmayan kısılerden bu tarz bılgıler almak ısteyecegını de sanmam
moderator
Mune Mune dını yorumlar yapmayın dıye de demın uyardı ustelık
Bi de herkes inanir mi inanmaz mi, musluman mi inege mi tapar bilmeden...

Yani herkes bebek sahibi olmak istemeyebilir, bu ben amerika'ya gidip yasamak istiyorum, sen nasi vvizeni tepersin demek gibi bisey, herkes ayni seyi amaclamaz hayatta, size karsi yazmiyorum, bu forumda her bebegini aldirma dusuncesinde olana, ama biz bebek icin ugrasiyoruz sen nasi istemezsin diyenlere yaziyorum.
Yazdıklarınızı anladım haklısiniz herkesin hayati kendine herkes anne olmak istemeyebilir ben de sadece üzüldüğümü yazdım 🌼

Konu sahibi Müslümanmı değilmi bilmem ama benim toprağım Müslüman toprağı ve bu topraklarda örf ve adetlerde İslamiyete göre şekillenir. Herkesin günahı kendine bu tür şeyler ulu ortada normalmiş gibi konuşulmaz bu durum normalleştirilemez bu hoş ve normal görülemez çünkü normal bir durum değil aile yapısı diye birşey var. Nerde bizim değerlerimiz örfümüz adetlerimiz?
bu topraklar müslüman toprağı değildir bu topraklarda müslümanlardan önce de pek çok inanç medeniyet yaşadı.. toprağın dini olmaz. toprak topraktır.
her alanda örf adet demekten vazgeçmedikçe de burnumuz sıkıntıdan kurtulmaz. erkeklere laf edemeyenler de buralarda kadınlara yüklenir ancak.
zaten bu topraklarda erkeklerden daha erkek kadınlar bu adet bekçiliğine soyunmuş durumda. böyle yaparak erkeklerin kendilerini el üstünde tutacağını sanıyorlar yazık...

sizin müslüman toprağı dediğiniz ülkede her gün kadınlar öldürülüyor, nerde örfümüz adetimiz dediniz mi?
çocuk istismarı almış başını gidiyor, nerde örfümüz adetimiz dediniz mi?
ensest ilişki rezilliği ayyuka çıkmış, nerde örfümüz adetimiz dediniz mi?
dini eğitim verilen yerlerde el kadar çocuklar tacize tecavüze uğruyor, nerde örfümüz adetimiz dediniz mi?
küçücük kızlar babası abisi yaşında heriflerle evlendirilmeye zorlanıyor, nerde örfümüz adetimiz dediniz mi?
ödediğimiz vergiler birilerinin cebine gidiyor, nerde örfümüz adetimiz dediniz mi?

bunca rezillik olurken örfümüze bişey olmadıysa yetişkin bir insanın kendi isteğiyle çocuk yapmasıyla hiçbir şey olmaz merak etmeyin. çocuğun evlilik içi dışı ayrımı olmaz çocuk çocuktur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X