- 28 Eylül 2018
- 215
- 303
- 32
Konuyu tesadüfen gördüm. Yani görüyoruz duyuyoru istemeyerek bebek sahibi oluyorlar sonra sıkıntıyı çocuk çekiyor. Gercekten sevebilecek misiniz , is hayatinizdan firsat bulup annelik yapabilecek misinix ? 29 yaşındayım evliyim ama anne olamiyorum. Keşke benimde böyle hir surprizle hayatima girse o minik insan. Neler vermezdim. İnsanin basina ne zaman ne gelir bileymiyoruz. Aldiracaksanda eğer, birdaha anne olmak istediginde olabilir misini bunu iyi öğren. Benimde icinde cok anne olma aşkı yoktu. Kaldı ki hep okul ve iş hayatım oldu. Ama olmayacağını bilince öyle bir istiyorki insan. İyi düşün. Sadece duygularinla değil, mantiginla da karar ver. Anladigm kadariyla duygularindan çok mantığı ağır basan birisin.Şimdilik zor. Belki normali zaten böyledir daha önce hiç hamile olmadığım için bana zor geliyordur, bilmiyorum. Devam etmeye karar verirsem 9 ay böyle nasıl geçer nasıl dayanırım hiç gözüm kesmiyor. Bebeği öğrendiğimden beri sevgilimle ayrı kalmadık. Çok yardımcı oluyor sağolsun. Garip de bir tarafı var ama o sürekli çevremdeyken kürtaj düşünmek bile vicdan azabı yaratıyor. Her gün her şey daha da zorlaşıyor. Keşke bu bir kabus olsa da uyansam.
Kariyeriniz için bi cana kıyma fikrine bile girmeniz çok yanlış bişey bence sevgiliniz evlenmek istiyor Ken asla geri çevirmeyin ne insanlar gördük hamile bırakıp ta yüz üstü bırakan bu durumda en mantıklısı tabi bana göre evlenmeniz çocuk kariyeriniz den daha önemli para dediğiniz neki Allah aşkına bir daha belki bundan daha iyi bi teklif alacaksınız kim bilir bence anne olmak çoooook olağanüstü bi duygu tadınca anlayacak sınız inşallah şimdiden mutlulukkar inşallahTabu olan bir konudan bahsedeceğim. Açık açık anlatamayışımın anonim bir platform arayışımın nedeni de bu.
Bekarım ve 8 haftalık hamileyim. İki hafta önce tesadüfen rutin jinekolojik muayenede öğrendim. 30 yaşıma birkaç ay kaldı. Başarılı bir iş kadınıyım. 4 yıllık iyi giden bir ilişkim var. Sevgilimle ayrı evlerde yaşıyoruz ama haftanın bir kısmında o benim evimde bir kısmında ben onun.
Hamilelik uygunsuz bir zamana denk geldi. Tahmin bile edemeyeceğim bir kurumdan harika bir iş teklifi aldım hamilelik haberiyle aynı dönemde. Bana teklif getirmelerinde evli olmamam ve çocuğumun olmaması çok etkiliydi çünkü bu işi kabul edersem çok yoğun çalışmam gerekecek. Anne olmakster miyim şimdiye kadar hiç hayal etmedim. Çocukken evcilik oynarken bile anne olmadım. Çocuk istesem de şimdi isteyeceğimi hiç sanmıyorum. Sevgilim bebeği istiyor. Bir an önce evlenmek istiyor. Zaten evli gibiyiz bebek de olacağına göre evlenelim artık diyor. O çok uzun zamandır evlenmek istiyordu bebek tuz biber oldu. Bana evlilik korkutucu geliyor. Ben büyürken çevremdeki evliler hep bıkkın ve mutsuz oldular. Sevgilim de bunu biliyor, seni bu kadar strese sokacaksa doğumdam sonra evlenelim istersen diyor. Ben anne olabilir miyim buna hazır mıyım bilmiyorum. Bir yandan bu durum iş teklifini tehlikeye sokuyor. Bir daha ne zaman öyle bir teklif alırım bilmiyorum. Öte yandan şartlar da uygun şimdiki işimde de gelirim gayet iyi. Keza sevgiliminki de öyle. Bebeğe bakacak olanak var.
Destek almak için geçen hafta ailemin yaşadığı şehre gittim. Pek muhafazakar bir aile olmamamıza rağmen çok sert tepkiler aldım. Çok duygusal biri olmamama rağmen ağlayarak eve döndüm.
Yani kafam çok karışık. 2 hafta öncesine kadar böyle bir durumu rüyamda göremezdim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aldırayım desem o sadece benim çocuğum değil onu isteyen bir babası var. Anne olmak zor ve korkutucu. Tepkilere bakılırsa ailemden destek alamayacağım. Annelik hissetmiyorum ama bebeğe acıyorum. Evlenmem daha iyi mi olur onu da bilmiyorum. Müthiş bir bitkinlik ve mide bulantısı var. Yataktan çıkasım yok. Muhtemelen hayatımın en zor günleri bunları. Benzer şeyler yaşayanınız var mı? Burada bir sürü anne var, bu durum nasıç yönetilir? Akıl almaya ihtiyacım var.
Öpecembu topraklar müslüman toprağı değildir bu topraklarda müslümanlardan önce de pek çok inanç medeniyet yaşadı.. toprağın dini olmaz. toprak topraktır.
her alanda örf adet demekten vazgeçmedikçe de burnumuz sıkıntıdan kurtulmaz. erkeklere laf edemeyenler de buralarda kadınlara yüklenir ancak.
zaten bu topraklarda erkeklerden daha erkek kadınlar bu adet bekçiliğine soyunmuş durumda. böyle yaparak erkeklerin kendilerini el üstünde tutacağını sanıyorlar yazık...
sizin müslüman toprağı dediğiniz ülkede her gün kadınlar öldürülüyor, nerde örfümüz adetimiz dediniz mi?
çocuk istismarı almış başını gidiyor, nerde örfümüz adetimiz dediniz mi?
ensest ilişki rezilliği ayyuka çıkmış, nerde örfümüz adetimiz dediniz mi?
dini eğitim verilen yerlerde el kadar çocuklar tacize tecavüze uğruyor, nerde örfümüz adetimiz dediniz mi?
küçücük kızlar babası abisi yaşında heriflerle evlendirilmeye zorlanıyor, nerde örfümüz adetimiz dediniz mi?
ödediğimiz vergiler birilerinin cebine gidiyor, nerde örfümüz adetimiz dediniz mi?
bunca rezillik olurken örfümüze bişey olmadıysa yetişkin bir insanın kendi isteğiyle çocuk yapmasıyla hiçbir şey olmaz merak etmeyin. çocuğun evlilik içi dışı ayrımı olmaz çocuk çocuktur.
MerhabaTabu olan bir konudan bahsedeceğim. Açık açık anlatamayışımın anonim bir platform arayışımın nedeni de bu.
Bekarım ve 8 haftalık hamileyim. İki hafta önce tesadüfen rutin jinekolojik muayenede öğrendim. 30 yaşıma birkaç ay kaldı. Başarılı bir iş kadınıyım. 4 yıllık iyi giden bir ilişkim var. Sevgilimle ayrı evlerde yaşıyoruz ama haftanın bir kısmında o benim evimde bir kısmında ben onun.
Hamilelik uygunsuz bir zamana denk geldi. Tahmin bile edemeyeceğim bir kurumdan harika bir iş teklifi aldım hamilelik haberiyle aynı dönemde. Bana teklif getirmelerinde evli olmamam ve çocuğumun olmaması çok etkiliydi çünkü bu işi kabul edersem çok yoğun çalışmam gerekecek. Anne olmakster miyim şimdiye kadar hiç hayal etmedim. Çocukken evcilik oynarken bile anne olmadım. Çocuk istesem de şimdi isteyeceğimi hiç sanmıyorum. Sevgilim bebeği istiyor. Bir an önce evlenmek istiyor. Zaten evli gibiyiz bebek de olacağına göre evlenelim artık diyor. O çok uzun zamandır evlenmek istiyordu bebek tuz biber oldu. Bana evlilik korkutucu geliyor. Ben büyürken çevremdeki evliler hep bıkkın ve mutsuz oldular. Sevgilim de bunu biliyor, seni bu kadar strese sokacaksa doğumdam sonra evlenelim istersen diyor. Ben anne olabilir miyim buna hazır mıyım bilmiyorum. Bir yandan bu durum iş teklifini tehlikeye sokuyor. Bir daha ne zaman öyle bir teklif alırım bilmiyorum. Öte yandan şartlar da uygun şimdiki işimde de gelirim gayet iyi. Keza sevgiliminki de öyle. Bebeğe bakacak olanak var.
Destek almak için geçen hafta ailemin yaşadığı şehre gittim. Pek muhafazakar bir aile olmamamıza rağmen çok sert tepkiler aldım. Çok duygusal biri olmamama rağmen ağlayarak eve döndüm.
Yani kafam çok karışık. 2 hafta öncesine kadar böyle bir durumu rüyamda göremezdim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aldırayım desem o sadece benim çocuğum değil onu isteyen bir babası var. Anne olmak zor ve korkutucu. Tepkilere bakılırsa ailemden destek alamayacağım. Annelik hissetmiyorum ama bebeğe acıyorum. Evlenmem daha iyi mi olur onu da bilmiyorum. Müthiş bir bitkinlik ve mide bulantısı var. Yataktan çıkasım yok. Muhtemelen hayatımın en zor günleri bunları. Benzer şeyler yaşayanınız var mı? Burada bir sürü anne var, bu durum nasıç yönetilir? Akıl almaya ihtiyacım var.
Umarım sizde anne olursunuzKonuyu tesadüfen gördüm. Yani görüyoruz duyuyoru istemeyerek bebek sahibi oluyorlar sonra sıkıntıyı çocuk çekiyor. Gercekten sevebilecek misiniz , is hayatinizdan firsat bulup annelik yapabilecek misinix ? 29 yaşındayım evliyim ama anne olamiyorum. Keşke benimde böyle hir surprizle hayatima girse o minik insan. Neler vermezdim. İnsanin basina ne zaman ne gelir bileymiyoruz. Aldiracaksanda eğer, birdaha anne olmak istediginde olabilir misini bunu iyi öğren. Benimde icinde cok anne olma aşkı yoktu. Kaldı ki hep okul ve iş hayatım oldu. Ama olmayacağını bilince öyle bir istiyorki insan. İyi düşün. Sadece duygularinla değil, mantiginla da karar ver. Anladigm kadariyla duygularindan çok mantığı ağır basan birisin.
Bence bu kişiden kişiye değişen bir durum. Hatta hamilelikten hamileliğe bile. İlk oğlum da ilk üç ayım da son üç ayımda çok keyifliydi. Ama bu ikinci hamileliğim de ilk üç da çok zordu son üç ay da.Hamılelıgın ilk 3 ayı hamilelikte keyif vermiyor ve sonra gecıyor dımı hu duygu
Suudi misiniz? Bizim topraklar kanunen laik çünküKonu sahibi Müslümanmı değilmi bilmem ama benim toprağım Müslüman toprağı ve bu topraklarda örf ve adetlerde İslamiyete göre şekillenir. Herkesin günahı kendine bu tür şeyler ulu ortada normalmiş gibi konuşulmaz bu durum normalleştirilemez bu hoş ve normal görülemez çünkü normal bir durum değil aile yapısı diye birşey var. Nerde bizim değerlerimiz örfümüz adetlerimiz?
Amin teşekkür ederimRabbim kucağını doldursun canım benim
Seks hayatı değil bahsettiğim çok şükür kıskanacak bir hayatım yokÇocuk işkence içinde mi yapılıyodu ki. Bu kıskançlık yer bitirir sizi insanların seks hayatını kıskanmayın bu kadar.
Ben de zaten onu dedim arkadaş uğraşmadan sahip olmuş daha ne istiyon bunun için bile doğur dedimevlı veya bekar farketmez dıkkatsız bır bırlıktelık yasandıgı zaman hamıle kalma durumu her zaman var
bazılarının uygundur hemen olur bazılarının daha zor olur ama olma ıhtımalı her zaman var
belkıde tavsan gıbı bırlıktelık yapmamak gerekıyordur ınsan gıbı sevıssınler