Benim sizlere sormak istediğim yoğurdu nasıl veriyorsunuz Taylan en abuk sabuk yiyecekleri yiyip yoğurdu yemiyor doktorumuzda yemesi lazım diyor.Hatta şekere karşı olmasına rağmen çok az şeker koyabilirsin yoğurda dedi Taylan öylede yemedi, öğlen yemeğinde araya sıkıştırıyorum.Ancak okuduğum tüm yazılarda yoğurt ikindi öğünü olarak verilmeli diyor.Siz ne yapıyorsunuz?İllede böyle bir kural olmalımı?
teşekkürler canım.bende hiç ısrar etmiyorum,hatta 2 gündür ne çorba ne kahvaltı bişey hazırlamadım yemicek çünkü daha da moralim bozulacak.en iyisi beklemek sanırım.antibiyotik bağırsaklarını da bozdu şimdi yavrum ishal oldu,karnı gurul gurul.gece de uyuyamıyoruz,öksürdükçe ağlıyorsenağlama
barış antibiyotik yüzünden ishal olduğunda doktorumuz reflor toz vermemizi önermişti. bayağı işe yaradı.paketin yarısını sabah yarısını akşam veriyorsun.
yemek için de hiç ısrar etme ben tam 5 gün bir lokma ekmek bile yedirememiştim. ama iyileştikten sonra arada farkı çok güzel kapattı ne verirsem yedi.
geçecek annesi sen moralini bozma
Denedik canım meyvelide denedik,bisküvili denedik,pekmezli denedik ben yoğurdu sevdiremedim bir türlü aslında yemeklerle yiyor ama ben yanlız vermek istiyorum.Hani şu demir kalsiyum hikayesi yüzünden.Canım ben karşı komşumun oğluna meyveli mayalıyorum. Çocuk maşallah yalamadan yutuyor. İstersen muz ez içine, istersen şeker değil de pekmezle tatlandır. Ben öğün olarak veremiyorum maalesef. Malum Çınar'ın iştahı ortada.. Çorbalarına koyuyorum yoğurdu(
ya burda eşim bakmış clipsoya en küçük 4.5 litre. çok büyük bir kase yemek için koca tencere diye almamış. daha küçüğü varmı? almalımıyım?
ne zahmeti canım, ama öyle değişik birşey ypmıyorum
az yağda domatesleri kavurdum, bulgur ve suyu ekleyip pişirdim o kadar
aslında azıcık soğan da koyulabilir domatesi kavurmadan önce
suyunu biraz fazla koyarsan yumuşak olur kolay yer canım
yarım çay fincanı bulgura 2 ye yakın su koydum, çok yumuşamayınca biraz daha eklemiş olabilirm ama bizim ki köyden gelen bulgur, markettekiler belki daha kolay pişerclipso sadece bebeğinin yemekleri için kendinize yaptığın yemekler içinde çok kullanışlı almanı tavsiye ederim
teşekkürler canım
peki bi ölçüsü var mı
yarım çay fincanı bulgura 2 ye yakın su koydum, çok yumuşamayınca biraz daha eklemiş olabilirm ama bizim ki köyden gelen bulgur, markettekiler belki daha kolay pişer
barış antibiyotik yüzünden ishal olduğunda doktorumuz reflor toz vermemizi önermişti. bayağı işe yaradı.paketin yarısını sabah yarısını akşam veriyorsun.
yemek için de hiç ısrar etme ben tam 5 gün bir lokma ekmek bile yedirememiştim. ama iyileştikten sonra arada farkı çok güzel kapattı ne verirsem yedi.
geçecek annesi sen moralini bozma
teşekkür ederim canım.umarım çabuk geçer
tarfini alabilir miyiz?bende bu akşam hastanemizde yapılan ve beğenerek yediğim sebze çorbasının tarifini sonunda ahçımızdan alarak yaptım bayılarak yedi.inanın çok yapmadığıma üzüldüm benim bile canım istedi azıcık yedim babası görmeden:))))
gwçmiş olsun cnm,Allah şifa versin.Çınar hasta. Az önce tekrar doktorumuzdan geldik. Bu sefer antibiyotik başladı içmezse iğne yazdı. Eğer tıkanırsa, gece kaç olursa olsun araşalım hastanede hava vereceğiz dedi( İştahsız diye hayıflanmayacağım artık. Sağlıklı olsun varsın yemesin.
teşekkürler bilgiler için.kahvaltı öneriniz kek o zaman ya da başka naler verlim kahvaltıda?hepinizin sorunu ayni hemen hemen istahsizlik arkadaslar eger bebeginiz sadece 1ogunu duzenli yediyse bu 1yasina kadar olan tum bebekler icin gecerli o gunluk ihtiyacini almis demektir kendinizi uzmeyin heleki pesinden kasikla dolasmayin karni aciktiginda gelicektir kaygilarinizi anlayabiliyorum gun icinde yedigi 5kasik bulgur pilavi,1kase uzerine basarak soyluyorum ekmeksiz corba yada iyi bir kahvalti tum gunu destekler yogurt konusuna gelince yogurdu sade vermek bir cocuk icin en dogru hareket aptamilde islatilmis bebe biskuvisi sizin evinizde yaptiginiz kekin bir kirintisi kadar bile saglikli degildir kaldiki Aptamili sadece sut sekli ile kullanmaz en dogrusu
Canım geçmiş olsun dilerim en kısa zamanda Çınar iyileşir.Çınar hasta. Az önce tekrar doktorumuzdan geldik. Bu sefer antibiyotik başladı içmezse iğne yazdı. Eğer tıkanırsa, gece kaç olursa olsun araşalım hastanede hava vereceğiz dedi( İştahsız diye hayıflanmayacağım artık. Sağlıklı olsun varsın yemesin.
Çınar hasta. Az önce tekrar doktorumuzdan geldik. Bu sefer antibiyotik başladı içmezse iğne yazdı. Eğer tıkanırsa, gece kaç olursa olsun araşalım hastanede hava vereceğiz dedi( İştahsız diye hayıflanmayacağım artık. Sağlıklı olsun varsın yemesin.